Και ειχα και απο την μετατροπη απο p se i και παλι σε p το εξης...γυρω απο προσωπα η αντικειμενα εν κινησει αρκετες φορες εβλεπα ψηφια γυρω γυρω.Σαν να ταν ψηφιακα τοποθετημενα αυτα τα αντικειμενα στο φοντο...
Τι ακριβώς βλέπεις γύρω από κινούμενα αντικείμενα;
Αν βλέπεις μικρές οριζόντιες γραμμούλες που σε γρήγορα κινούμενο αντικείμενο αυτές έβγαιναν έξω από το όριο του αντικειμένου, στην αντίθετη φορά της κίνησης, και έμπαιναν μέσα στο φόντο, ενώ αντίθετα στην κατεύθυνση της κίνησης έμπαιναν γραμμούλες από το φόντο μέσα στο κινούμενο αντικείμενο (και τελικά το αντικείμενο μοιάζει σαν να "μετακίνησες" ή "χτένισες" το άκρα που είναι κάθετα στην κίνηση με μια τσατσάρα), τότε βλέπεις το φαινόμενο "combing". Αυτό είναι αποτέλεσμα μη καλής μετατροπής από interlaced σε progressive. Αν βλέπεις αυτό στα 1080p/24, τότε ναι η τηλεόραση κάνει μετατροπή 1080p -> 1080i -> 1080p.
Αν όμως βλέπεις ένα "φωτοστέφανο", η μια γενικότερη "ασάφεια" γύρω από κινούμενα αντικείμενα, όταν τα αντικείμενα κινούνται σε φόντο με έντονη λεπτομέρεια, και το αντικείμενο είναι εντάξει αλλά το πρόβλημα το βλέπεις στο φόντο, που εξαφανίζεται η λεπτομέρεια γύρω από το φόντο, τότε βλέπεις τεχνουργήματα του pixel plus.
Είναι διαφορετικά προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να τα βλέπεις ταυτόχρονα νομίζω στις φίλιπς (τουλάχιστον στην δική μου).
Επίσης, για να δεις αν η τηλεόρασή σου κάνει μετατροπή 1080p -> 1080i -> 1080p, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος: οι υπότιτλοι!
Πρόσεξε την στιγμή εμφάνισης/εξαφάνισης των υποτίτλων: βλέπεις οριζόντιες γραμμές άσπρες αμέσων πριν εμφανιστούν ή αμέσως μετά που εξαφανίζονται οι υπότιτλοι;
Εγώ πάντως αφού μιλάς μόνο για φόντο, μάλλον νομίζω ότι βλέπεις τα τεχνουργήματα του pixel plus.
Επίσης, μιας που το έχουμε αναλύσει το θέμα αρκετά, δεν έχουμε κάνει κάτι πολύ απλό: Θα με βοηθούσε αν μας έγραφες τι ρυθμίσεις έχει η τηλεόραση στο μενού εικόνα, όταν παίζει bluray... Επίσης θα βοηθούσαν και οι ρυθμίσεις του ps3.
Συγνώμη αν έχω γίνει κουραστικός, απλά ο λόγος που κάνω τόσες ερωτήσεις είναι ο ακόλουθος: η σειρά 9(7,8)31 της φίλιπς δέχονταν μέχρι 1080i.
Στην σειρά 9(7,8)32 έδωσαν σαν είσοδο το 1080p (και στα 24Hz), αλλά μετρήσεις έδειξαν ότι εσωτερικά έκανε μετατροπή στα 1080i. Από τότε υπήρξαν πολλές σειρές, και προσπαθώ να καταλάβω αν έχει ακόμα την μετατροπή στα 1080i στις πιο προσιτές σειρές μοντέλων...
Ενδεικτικά, στην 9732 το hitech έδινε 9,5 στα 1080p/24Hz, και 9,3 στο HD.
Τα αντίστοιχα τωρινά σκορ της 7403 είναι 9,7 & 9,6...