100Hz HD : Samsung (A656, A756, A786), Sony( w4500), Philips (7403)

Το 5:5 pulldown ειναι μετατροπη του 24p (x 5) στα 120 Hz.

To 3:2 pulldown ειναι μετατροπη στα 60 Hz που ομως δημιουργει judder.

http://www.hometheatermag.com/gearworks/607gear/
http://en.wikipedia.org/wiki/Telecine

Οπότε τι μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμβαίνει, με βάση το πρόβλημα που παρατηρεί; Αν παρατηρεί telecine judder, τότε η τηλεόραση τρέχει στα 60 Hz και κάνει 3:2 pulldown; Δεν τρέχει στα 100-120 Hz;
Αν παρατηρεί και combing, έχουμε και μετατροπή σε 1080i ενδιάμεσα;

Πάντως αν αυτό είναι το πρόβλημα, ίσως πρέπει να στραφεί στην W4500. Σύμφωνα με εδώ:
  1. 1080p/24 capability (PS3): Accepts 1080p/24 video signal; no telecine judder
  2. Video mode deinterlacing: Average; limited jaggies reduction
  3. Film mode deinterlacing: Poor; Failed 3:2/ 2:2 cadences in 480i/ 576i
Ελπίζω τα 2 τελευταία να μην δημιουργούν πρόβλημα σε dvd.

Για την Α956 γράφει:

1. Video mode deinterlacing: Above average
  2. Film mode deinterlacing: Passed 3:2 cadence in 480i and 1080i; and 2:2 in 576i
  3. 1080p/24 capability (PS3): Accepts 1080p/24, but intermittent dropped frames

Από την άλλη, αν πιστέψουμε το hitech, πάει καρφί για την σάμσουνγκ (9,8).
Αλλιώς, η 7403 (9,7) είναι καλύτερη από την W4500 (9,5) ή την LG7000 (9,3).

Ευχαριστημένος αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι με ψιλοδούλεψαν υποστηρίζοντας ότι είναι κανονική εισαγωγή με 2ετή εγγύηση και ξεχνώντας να αναφέρουν ότι πρόκειται για δική τους παραεισαγωγή προφανώς!

Εγώ στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα, για 2 λόγους:
  1. Τα praktiker σε περιπτώσεις βλάβης υποστηρίζουν τα προιόντα τους.
  2. Η Philips Ελλάς δεν είναι εισαγωγέας, αλλά θυγατρική της philips. Παρέχουν εγγύηση σε όλα τα προϊόντα τους, άσχετα με το ποιος τα έκανε εισαγωγή.

Από την άλλη, αν πιστέψουμε το hitech, πάει καρφί για την σάμσουνγκ (9,8).
Αλλιώς, η 7403 (9,7) είναι καλύτερη από την W4500 (9,5) ή την LG7000 (9,3).

Μην τρελαθουμε και τελειως. Στο Hitech πηρε 9.1 η 7403.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37659&highlight=hi+tech&page=3

Bεβαιως οχι οτι λεει και τιποτα αυτο. Τα εχουμε πει πολλες φορες για το εν λογω φυλλαδιο...-bye-

Μην τρελαθουμε και τελειως. Στο Hitech πηρε 9.1 η 7403.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37659&highlight=hi+tech&page=3

Bεβαιως οχι οτι λεει και τιποτα αυτο. Τα εχουμε πει πολλες φορες για το εν λογω φυλλαδιο...-bye-

Αναφέρεσαι στην γενική βαθμολογία εικόνας; Εκεί όμως η 7000 της LG παίρνει 8,9, η LG 42LG6100 9,1 (αλλά μια θέση πάνω από την 7403), και φυσικά η W4500 9,4. Τα νούμερα που έγραψα πριν ήταν από την στήλη 1080/24, στο τέλος του πίνακα (λόγω του προβλήματος... :blush:)

Καλα σε αυτο το περιοδικο βλεπουν και τις τηλεορασεις καθολου? Η μηπως κρινουν απο τα διαφημιστικα φυλλαδια και βαζουν οτι τους κατεβει?

Καλημερα παιδια...κανουμε ενα ρεζουμε...

Ειχα judder γιατι εκανε 3:2 pulldown στα 60 hz και μετα λογω οτι δουλευει στα 100 - 120 hz τα διπλασιαζε.Απλα η τεχνικη αυτη εισαγει ψευτικα καρε τα οποια δεν ειναι σωστα και δημιουργει αυτο το προβλημα.Αντιθετα το 5:5 διαιρει τα 120 hz σε ακριβως 5 καρε (120 / 24 = 5) χωρις ομως να τροποποιει τα καρε!Γι αυτο δειχνει καλυτερα!

Και ειχα και απο την μετατροπη απο p se i και παλι σε p το εξης...γυρω απο προσωπα η αντικειμενα εν κινησει αρκετες φορες εβλεπα ψηφια γυρω γυρω.Σαν να ταν ψηφιακα τοποθετημενα αυτα τα αντικειμενα στο φοντο...

Παιδια τα διαφορα τεστ δεν μου λενε ιδιαιτερα πολλα... ναι μεν τα λαμβανουμε υποψιν αλλα παιδια ημαρτον!Οχι και την 7403 ετσι στα 1080p τετοια βαθμολογια!!!ποσο χρονο αφιερωσαν σε καθε τηλεοραση και με τι υλικο δοκιμαστηκαν!!Παιδια ειλικρινα θα προσπαθησω να βρω τροπο να σας ανεβασω βιντεακι να δειτε...παντως θα τη ψαξω πλεον πολυ για την αντικαταστρια της.Τ αναλογικο σημα και τα καθημερινης χρησης ...ενταξει...δεν με σκανε κι ολας...Ιδιως στην περιοχη που προσφατα μετακομισα το σημα ειναι ελλεεινο και οτι και να βαλεις τι να διορθωσει και τι να δειξει...αφου εβαλα on μονο και μονο για να βλεπω τηλεοραση.Οποτε κατι που ειναι μετριο δεν μπορεις να κυνηγας το τελειο σε κατι που ναι μετριο...αλλα οταν δινεις ενα σημα σωστο περιμενεις να το δεις και οπως πρεπει...δεν μπορει να δινεις blue ray και αυτη να σου μετριαζει το τελειο!!Δεν γινεται!παιδια δεν ξερω...εχω που λεμε εναποθεσει τις ελπιδες μου στην lg 7000 αλλιως με βλεπω να χω προβλημα...φοβαμαι οτι θα υποχρεωθω να ανεβω πολυ σε τιμη μετα...ισως καμια samsung ...θα δω.Αυριο θα παω με το εν λογω BR και θα δω τι παιζει.Ελπιζω να την εχουν με BR player για να μπορεσω να δω τι γινεται...Τα λεμε παλι αργοτερα.

Ειχα judder γιατι εκανε 3:2 pulldown στα 60 hz και μετα λογω οτι δουλευει στα 100 - 120 hz τα διπλασιαζε.Απλα η τεχνικη αυτη εισαγει ψευτικα καρε τα οποια δεν ειναι σωστα και δημιουργει αυτο το προβλημα.Αντιθετα το 5:5 διαιρει τα 120 hz σε ακριβως 5 καρε (120 / 24 = 5) χωρις ομως να τροποποιει τα καρε!Γι αυτο δειχνει καλυτερα!

Εγώ δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό να καταλάβει κανείς τι κάνει εσωτερικά μια τηλεόραση. Και αυτό το πολυπόθητο 5:5 που ψάχνεις, μάλλον δεν το κάνει κανείς, γιατί δεν βλέπω 10 στην στήλη 1080/24 του συγκριτικού του hitech. Αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση: δεν έχω ακόμα τηλεόραση που σε αργή οριζόντια κίνηση της κάμερας να μην έχει judder. Εξαιρείται η Ζ4500, στην οποία δεν έχω δει κίνηση. Μιλάω για LCD πάντα, γιατί πλάσμα δεν έχω δει αρκετά για να έχω συμπέρασμα. Κατά την γνώμη μου, όλες οι μάρκες (σόνυ, σάμσουνγκ, φίλιπς, lg, toshiba, κλπ.) έχουν πρόβλημα (άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό).

Αν γίνει 5:5 pull down μόνο, θα έχεις σπάσιμο στην κίνηση (τα 24 frames είναι πολύ λίγα για να δώσουν ομαλή εικόνα στην κίνηση). Αν βάλουμε τεχνητά frames ενδιάμεσα, η κίνηση θα είναι σαφώς καλύτερη. Βέβαια, πολλοί θα πουν ότι τότε το φίλμ γίνεται βίντεο. Είναι τι αρέσει στον καθένα τελικά...

Καταρχην ρε φιλε Petasis γιατι πετας τα λεφτα σου και αγοραζεις ενα περιοδικο που το γραφουν ασχετοι με το χωρο? Το τι ανακριβειες εχουν γραψει κατα καιρους και στις τηλεορασεις και στους προβολεις δεν περιγραφεται. Εδω ειχαν βγαλει πριν κατι χρονια οτι η Sony X2000 ειναι καλυτερη σε αναλογικα καναλια απο την Pioneer 507XD!!!

Αναφεροντας τους σαν παραδειγμα υποτιμας την νοημοσυνη και την δικη σου και την δικη μας...φιλικα παντα στο λεω...-bye-

Κατα δευτερον 5:5 pulldown κανουν πχ. οι Τοshiba εδω και καιρο...

Φυσικά για την δαχείριση των frames τον πρώτο λόγο έχει το Active Vision M100 HD 100Hz που σε συνδυασμό με την τεχνική 5:5 pulldown για σήματα 1080p/24 και κάνοντας χρήση τεχνικής motion compensation αυξάνει τα frames με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την απόδοση της κίνησης με απουσία ψηφιακών τεχνουργημάτων όπως είναι το motion judder.

http://www.fullhd.gr/index.php/lcd-tv/2008-03-05-01-46-47/161-shiba-regza-40zf575d46zf575d

Aλλα με την τεχνικη αυτη η ταινια στο τελος μοιαζει με video clip. Aντιθετα Sony , Pioneer κανουν 3:3 pulldown στα 72 Hz και το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο "κινηματογραφικο"...-bye-

3:3 pull down is a solution offered by Pioneer PureVision plasma televisions that greatly improves the visual quality of film based software content. ...

http://www.pioneerelectronics.com/P...ontent/Home+Theater/ci.HDTV+Glossary.Enhanced

Και ειχα και απο την μετατροπη απο p se i και παλι σε p το εξης...γυρω απο προσωπα η αντικειμενα εν κινησει αρκετες φορες εβλεπα ψηφια γυρω γυρω.Σαν να ταν ψηφιακα τοποθετημενα αυτα τα αντικειμενα στο φοντο...

Τι ακριβώς βλέπεις γύρω από κινούμενα αντικείμενα;
Αν βλέπεις μικρές οριζόντιες γραμμούλες που σε γρήγορα κινούμενο αντικείμενο αυτές έβγαιναν έξω από το όριο του αντικειμένου, στην αντίθετη φορά της κίνησης, και έμπαιναν μέσα στο φόντο, ενώ αντίθετα στην κατεύθυνση της κίνησης έμπαιναν γραμμούλες από το φόντο μέσα στο κινούμενο αντικείμενο (και τελικά το αντικείμενο μοιάζει σαν να "μετακίνησες" ή "χτένισες" το άκρα που είναι κάθετα στην κίνηση με μια τσατσάρα), τότε βλέπεις το φαινόμενο "combing". Αυτό είναι αποτέλεσμα μη καλής μετατροπής από interlaced σε progressive. Αν βλέπεις αυτό στα 1080p/24, τότε ναι η τηλεόραση κάνει μετατροπή 1080p -> 1080i -> 1080p.

Αν όμως βλέπεις ένα "φωτοστέφανο", η μια γενικότερη "ασάφεια" γύρω από κινούμενα αντικείμενα, όταν τα αντικείμενα κινούνται σε φόντο με έντονη λεπτομέρεια, και το αντικείμενο είναι εντάξει αλλά το πρόβλημα το βλέπεις στο φόντο, που εξαφανίζεται η λεπτομέρεια γύρω από το φόντο, τότε βλέπεις τεχνουργήματα του pixel plus.

Είναι διαφορετικά προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να τα βλέπεις ταυτόχρονα νομίζω στις φίλιπς (τουλάχιστον στην δική μου).

Επίσης, για να δεις αν η τηλεόρασή σου κάνει μετατροπή 1080p -> 1080i -> 1080p, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος: οι υπότιτλοι!
Πρόσεξε την στιγμή εμφάνισης/εξαφάνισης των υποτίτλων: βλέπεις οριζόντιες γραμμές άσπρες αμέσων πριν εμφανιστούν ή αμέσως μετά που εξαφανίζονται οι υπότιτλοι;

Εγώ πάντως αφού μιλάς μόνο για φόντο, μάλλον νομίζω ότι βλέπεις τα τεχνουργήματα του pixel plus.

Επίσης, μιας που το έχουμε αναλύσει το θέμα αρκετά, δεν έχουμε κάνει κάτι πολύ απλό: Θα με βοηθούσε αν μας έγραφες τι ρυθμίσεις έχει η τηλεόραση στο μενού εικόνα, όταν παίζει bluray... Επίσης θα βοηθούσαν και οι ρυθμίσεις του ps3.

Συγνώμη αν έχω γίνει κουραστικός, απλά ο λόγος που κάνω τόσες ερωτήσεις είναι ο ακόλουθος: η σειρά 9(7,8)31 της φίλιπς δέχονταν μέχρι 1080i.
Στην σειρά 9(7,8)32 έδωσαν σαν είσοδο το 1080p (και στα 24Hz), αλλά μετρήσεις έδειξαν ότι εσωτερικά έκανε μετατροπή στα 1080i. Από τότε υπήρξαν πολλές σειρές, και προσπαθώ να καταλάβω αν έχει ακόμα την μετατροπή στα 1080i στις πιο προσιτές σειρές μοντέλων...
Ενδεικτικά, στην 9732 το hitech έδινε 9,5 στα 1080p/24Hz, και 9,3 στο HD.
Τα αντίστοιχα τωρινά σκορ της 7403 είναι 9,7 & 9,6...

Καταρχην ρε φιλε Petasis γιατι πετας τα λεφτα σου και αγοραζεις ενα περιοδικο που το γραφουν ασχετοι με το χωρο? Το τι ανακριβειες εχουν γραψει κατα καιρους και στις τηλεορασεις και στους προβολεις δεν περιγραφεται. Εδω ειχαν βγαλει πριν κατι χρονια οτι η Sony X2000 ειναι καλυτερη σε αναλογικα καναλια απο την Pioneer 507XD!!!

Αναφεροντας τους σαν παραδειγμα υποτιμας την νοημοσυνη και την δικη σου και την δικη μας...φιλικα παντα στο λεω...-bye-

Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Οι λόγοι είναι πολλοί:

1. Όλα τα περιοδικά και τα review sites έχουν γράψει ανακρίβειες κατά καιρούς.
  2. Έχουν πολύ αναλυτικές βαθμολογίες, σε πολλούς τομείς, οπότε είναι εύκολο να κάνεις την δική σου κατάταξη ανάλογα με τι σε ενδιαφέρει. ο ήχος για παράδειγμα δίνει πολύ λιγότερα νούμερα (3-4;), και είναι δύσκολο να καταλάβεις πως βγαίνουν τα αστεράκια. Επίσης, χρησιμοποιεί βαθμολογίες μέχρι το 5, με αποτέλεσμα σε νούμερα οι διαφορές να είναι μικρότερες από ότι σε μεγαλύτερη κλίμακα.
  3. Δεν έχουν πρόβλημα να πουν ξεκάθαρα ότι ένα νέο μοντέλο είναι χειρότερο από το παλιό. Και κατά την γνώμη μου αυτό συμβαίνει επίσης.
  4. Όσο άσχετοι και να είναι, πόσο περισσότερο άσχετοι να είναι από μένα, που είδα 10 τηλεοράσεις να παίζουν διάφορα σε διάφορα μαγαζιά, και βγαίνω εδώ και λέω την γνώμη μου, επηρεάζοντας (δυστυχώς :flipout:) κόσμο.
  5. Λόγω επαγγέλματος (και συνεπώς μόνιμης βλάβης στον χαρακτήρα), δεν πιστεύω σε "αυθεντίες". Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες τύπου "καλός" ή "κακός". Και ο πιο αδαής χρήστης μπορεί να κάνει την σημαντικότερη παρατήρηση, ενώ η πιο αναγνωρισμένη "αυθεντία" να κάνει το πιο θεμελιώδες λάθος. Έχω πει ότι διαβάζω τα πάντα, και δίνω την ίδια βαρύτητα στα πάντα.
    Η γνώμη του hitech, του vincent και του ήχου έχει την ίδια βαρύτητα με του κάθε μέλους εδώ στο φόρουμ για εμένα... :blush:
    Για παράδειγμα, ο vincent θεωρεί ότι π.χ. οι σόνυ παίζουν 24Hz χωρίς judder. Εγώ διαφωνώ σε αυτό (προσωπική άποψη και αφορά όλες τις μάρκες). Οπότε, χρησιμοποιώ το hitech γιατί φαίνεται να κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
    Και φυσικά, το αναφέρω για να έχει ο καθένας άποψη από πού έρχεται αυτό που διαβάζουν...

Φυσικά, οι πάντες είμαστε προκατειλημμένοι, και όλοι επηρεαζόμαστε από τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση (του μέλους proteas78) νομίζω ότι δεν του αρέσει η philips, και απλά προσπαθώ να του δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες ξέρω, προκειμένου να αποφύγει να αγοράσει κάτι που μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που ήδη έχει.

Ελπίζω να έχει καταλάβει βέβαια ότι εδώ όλοι λέμε την γνώμη μας, και κανείς δεν είναι ο "ειδικός" που θα επιλέξει για εκείνον. Το να την δει να παίζει αυτό που στην φίλιπς τον ενοχλούσε, είναι δυστυχώς μονόδρομος. Ότι και να πούμε εμείς, εκείνος θα την βλέπει κάθε μέρα, οπότε πρέπει να τον ικανοποιεί όσο γίνεται περισσότερο αυτή που θα αγοράσει...

Κατα δευτερον 5:5 pulldown κανουν πχ. οι Τοshiba εδω και καιρο...

Φυσικά για την δαχείριση των frames τον πρώτο λόγο έχει το Active Vision M100 HD 100Hz που σε συνδυασμό με την τεχνική 5:5 pulldown για σήματα 1080p/24 και κάνοντας χρήση τεχνικής motion compensation αυξάνει τα frames με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την απόδοση της κίνησης με απουσία ψηφιακών τεχνουργημάτων όπως είναι το motion judder.

http://www.fullhd.gr/index.php/lcd-tv/2008-03-05-01-46-47/161-shiba-regza-40zf575d46zf575d

Aλλα με την τεχνικη αυτη η ταινια στο τελος μοιαζει με video clip. Aντιθετα Sony , Pioneer κανουν 3:3 pulldown στα 72 Hz και το αποτελεσμα ειναι πολυ πιο "κινηματογραφικο"...-bye-

3:3 pull down is a solution offered by Pioneer PureVision plasma televisions that greatly improves the visual quality of film based software content. ...

http://www.pioneerelectronics.com/P...ontent/Home+Theater/ci.HDTV+Glossary.Enhanced

Δηλαδή, αν δω bluray σε toshiba, pioneer, panasonic & sony, η κίνηση στα 1080p/24 θα είναι άψογη σε αργή οριζόντια κίνηση; Έχουμε το τέλειο, και το θέμα θεωρείται λήξαν;

Η να δω και το hitech (το 'πα πάλι :flipout:), που λέει για ένα 9,9 (πολύ κοντά στο 10 δηλαδή) για την Ζ4500, 9,8 για τις samsung και χαμηλότερα για όλους του υπόλοιπους (με την Toshiba 42RV555D να έχει ένα 9,3);

Για πλάσμα πάλι, δεν ξέρω. Έχω δει μόνο λίγο την 5090 στην έκθεση. Που να την δεις να παίζει...

Aυτο το "ολων η γνωμη μετραει το ιδιο" μπορει να μετραει σε ενα φορουμ που ο καθενας γραφει και λεει οτι θελει η οτι νομιζει σωστο αλλα οταν μιλαμε για περιοδικα η site δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν ειναι ολα στο ιδιο επιπεδο.

Πχ. ειμαι περιεργος να δω ποιος απο τους δημοσιογραφους του εν λογω περιοδικου ειναι ISF Calibrator , απο οτι φαινεται μαλλον κανενας. Δηλαδη τις τηλεορασεις δεν μπορουν καν να τις ρυθμισουν πριν τις δοκιμασουν.
Μπορει βεβαια να κανω και λαθος αλλα ολα τα δεδομενα εκει συγκλινουν.

Το Hitech βαζει στην Z4500 το 9.9 προφανως γιατι βλεπουν BR με τα 200 Hz στο "οn" και αυτο αποδεικνύει απλα την υπερτατη ασχετιλα που εχουν με το αντικειμενο. Δηλαδη η μετατροπη της ταινιας σε video clip.

Οι περισσοτερες Sony και οι Pioneer δειχνουν τα 24p oπως θα επρεπε , αλλωστε αν ψαξεις λιγο θα δεις οτι και πολλοι προβολεις σωστα τα δειχνουν στα 72 Hz...

http://www.projectorcentral.com/panasonic_ax200u_home_theater_projector.htm

Tωρα αν εσυ βλεπεις judder τι να σου πω?-bye-

Φιλε petasis καταρχην την philips την επελεξα επειδη πραγματικα μου αρεσε πολυ και σαν εικονα που χα δει στο μαγαζι αλλα και επειδη μου αρεσε σαν ντιζαιν.Βαλε και τον παραγοντα οτι την θεωρουσα πολυ καλη εταιρεια μιας και στο πατρικο μου εχουμε μια και ειναι σουπερ(crt)...Απλα δεν ξερω τι αλλαξε και στις lcd τα χουν λιγο ...χαλασει.Αν λοιπον γι αυτο που βλεπω φταιει το pixel plus κι εννοω την ασαφεια γιατι τα ειδωλα ειναι καθαρα θεμα pull down...τοτε λεμε οτι πρεπει να παμε υποχρεωτικα σε perfect pixel που πιθανον διορθωνει και το αλλο προβλημα αλλα ανεβαινουμε στην 9703 που χει γυρω στα 2 κατι...
Οι ρυθμισεις του ps3 ειναι στο video output ειναι στο auto και σχετικα οτι εχει να κανει με εικονα...και δοκιμαζω το 24p σε ον οφ.Οι ρυθμισεις για το souper white και αντιστοιχΑ για το μαυρο παιζουν ρολο?
Παντως φιλε petasis η τηλεοραση στανταρ εχει την μετατροπη απο i σε p και παλι σε i γιατι το χω διαβασει σε αλλη συζητηση που ηταν ολοι πολυ καθετοι οσο αφορα το κομματι αυτο.

Φιλε Yperion...σεβομαι αρκετα την γνωμη σου και απ οτι ειπες για την sony 3:3 pull down μου αρεσε πολυ.Συν οτι πολοι την επαινουν...και ειναι και μεσα στις οικονομικες μου δυνατοτητες...μονο το service της εχω ακουσει ειναι λιγο θεμα...
Θα δω την lg και θα δω και την sony.Θα ηθελα να δω και την philips 9703 αλλα παρα πολλα παιδια τα λεφτα...!Απλα καταλαβαιων οτι οι samsung βγαινουν λιγο εξω απο το παιχνιδι...Ισχυει για τις lg η zero pixel εγγυηση ή οχι?Ευχαριστω και παλι παιδια

Aυτο το "ολων η γνωμη μετραει το ιδιο" μπορει να μετραει σε ενα φορουμ που ο καθενας γραφει και λεει οτι θελει η οτι νομιζει σωστο αλλα οταν μιλαμε για περιοδικα η site δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα. Δεν ειναι ολα στο ιδιο επιπεδο.

Πχ. ειμαι περιεργος να δω ποιος απο τους δημοσιογραφους του εν λογω περιοδικου ειναι ISF Calibrator , απο οτι φαινεται μαλλον κανενας. Δηλαδη τις τηλεορασεις δεν μπορουν καν να τις ρυθμισουν πριν τις δοκιμασουν.
Μπορει βεβαια να κανω και λαθος αλλα ολα τα δεδομενα εκει συγκλινουν.

Εμένα το ISF καλυμπράτορ δεν μου λέει και πολλά. Οι εταιρίες είναι γεμάτες από στρατιές από δαύτους, αλλά κάθε μια μάρκα είναι διαφορετική στην απόδοση των τηλεοράσεων...
Από την στιγμή που δεν τον ξέρεις τον άλλο, γιατί η γνώμη του βαρύνει παραπάνω; Η πιστοποίηση είναι ένα χαρτί, που πολλές φορές είναι κενό στις μέρες μας...
Άμα ήσουν εργοδότης, και ερχόμουν με ένα πτυχίο πανεπιστημίου, πτυχίο ECDL, πιστοποίηση ISO 9001, θα με προσλάμβανες με το καλημέρα; Ή θα έκανες συνέντευξη και θα με δοκίμαζες στην δουλειά κανά εξάμηνο;
Εγώ θα έκανα το 2ο. Οπότε, δεν ψήνομαι με το αν κάποιος είναι ISF καλυμπράτορ. Θέλω δείγμα δουλειάς...
Και είμαι σίγουρος, κανένα περιοδικό και κανένα site δεν μονοπωλεί την αυθεντία. Δεν είναι όλοι στο Α καλοί και στο Β κακοί. Ίσα ίσα που όποιος κατά την γνώμη μου βγάζει αναλυτικές βαθμολογίες σε 20 χαρακτηριστικά, και εν γνώση του εκτίθεται περισσότερο δείχνει ότι τουλάχιστο έχει το θάρρος της γνώμης του...

[Καλά Γιάννη εντέλει το καταστρέψαμε το νήμα. Που είναι ο Γιώργος να μας κάνει ban να ησυχάσουμε;;; :flipout:]

Το Hitech βαζει στην Z4500 το 9.9 προφανως γιατι βλεπουν BR με τα 200 Hz στο "οn" και αυτο αποδεικνύει απλα την υπερτατη ασχετιλα που εχουν με το αντικειμενο. Δηλαδη η μετατροπη της ταινιας σε video clip.

Άσχετος, παρών :flipout:
Εμένα μου αρέσουν τα προσθετικά των frame. Δεν θέλω 24Hz, θέλω άψογη κίνηση. Τι να τα κάνω τα λιγοστά 24Hz; -bye-

Φιλε petasis καταρχην την philips την επελεξα επειδη πραγματικα μου αρεσε πολυ και σαν εικονα που χα δει στο μαγαζι αλλα και επειδη μου αρεσε σαν ντιζαιν.Βαλε και τον παραγοντα οτι την θεωρουσα πολυ καλη εταιρεια μιας και στο πατρικο μου εχουμε μια και ειναι σουπερ(crt)...Απλα δεν ξερω τι αλλαξε και στις lcd τα χουν λιγο ...χαλασει.Αν λοιπον γι αυτο που βλεπω φταιει το pixel plus κι εννοω την ασαφεια γιατι τα ειδωλα ειναι καθαρα θεμα pull down...τοτε λεμε οτι πρεπει να παμε υποχρεωτικα σε perfect pixel που πιθανον διορθωνει και το αλλο προβλημα αλλα ανεβαινουμε στην 9703 που χει γυρω στα 2 κατι...

Εγώ θα κράταγα μικρό καλάθι για διαφορές μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων επεξεργαστών των κατασκευαστών. Νομίζω είναι περισσότερο μαρκετινίστικοι οι λόγοι που ανεβαίνουν οι εκδόσεις τους...
Εγώ στην θέση σου θα κοίταζα την W4500 (με μειονέκτημα το backlight bleeding στις γωνίες και clouding) και την Α789 (θα την βρεις εύκολα να την δεις σε πράκτικερ).

Παντως φιλε petasis η τηλεοραση στανταρ εχει την μετατροπη απο i σε p και παλι σε i γιατι το χω διαβασει σε αλλη συζητηση που ηταν ολοι πολυ καθετοι οσο αφορα το κομματι αυτο.

Μήπως μιλούσαν για την 9632/9732; Καλά, μπορεί να μην διάβασα και το νήμα, δεν προλαβαίνω να τα διαβάζω όλα... :blush:

Άσχετος, παρών :flipout:
Εμένα μου αρέσουν τα προσθετικά των frame. Δεν θέλω 24Hz, θέλω άψογη κίνηση. Τι να τα κάνω τα λιγοστά 24Hz; -bye-

Δηλαδη να υποθεσω οτι δεν πας ποτε σινεμα γιατι οι ταινιες εχουν προβλημα στην κινηση? H μηπως να πουμε του Σπιελμπεργκ να γυριζει τις ταινιες με handycam? :flipout:

"Αψογη κινηση" αληθεια τι θα πει? Ποιος ειπε οτι στα 100 η στα 200 Hz η κινηση ειναι αψογη?

Ενημερωτικα παντως ISF calibrators ειναι μονο 3 στην Ελλαδα... απο οτι καταλαβα προτιμας τους δημοσιογραφους ημιμαθεις , δηλαδη ενας που δουλευει σε περιοδικο αυτοκινητου δεν χρειαζεται να εχει σπουδασει μηχανικος αρκει να εχει σπουδασει μαγειρας αλλα να εχει περασει συνεντευξη...:flipout:

Δηλαδη να υποθεσω οτι δεν πας ποτε σινεμα γιατι οι ταινιες εχουν προβλημα στην κινηση?

Βασικά κινηματογράφο πηγαίνω μόνο άμα θέλω να δω προβληματική κίνηση, λερωμένα αντίγραφα, ξεπλυμένα χρώματα και πολυκάναλο μονοφωνικό ήχο χωρίς μπάσο, για να μην ενοχλούνται οι θεατές που μιλάνε στο κινητό.
Άμα δεν έχω διάθεση για όλα αυτά όμως, με τα 8 ευρώ νοικιάζω 8 ταινίες, και τις βλέπω (με πόνο ψυχής είναι η αλήθεια :flipout:) στην 9731 με το πολυκάναλο σύστημα μου.
Τελευταία φορά που "απόλαυσα" κινηματογραφική εικόνα, ήταν στον άρχοντα 3, στο village.... Στα 5 πρώτα λεπτά ήθελα τα σηκωθώ να φύγω...
Συγκλονίστηκα από την λεπτομέρεια που δεν είδα...
H μηπως να πουμε του Σπιελμπεργκ να γυριζει τις ταινιες με handycam? :flipout:
Άμα δεν την κουνάει όπως ο σκηνοθέτης στο cloverfield, αμέ! Γιατί, οι περισσότερες γυρίζονται με φίλμ ακόμα σήμερα;
"Αψογη κινηση" αληθεια τι θα πει? Ποιος ειπε οτι στα 100 η στα 200 Hz η κινηση ειναι αψογη?
Μα δεν θα είναι. Είπαμε 9,9 έβαλε το hitech :flipout:
Ενημερωτικα παντως ISF calibrators ειναι μονο 3 στην Ελλαδα... απο οτι καταλαβα προτιμας τους δημοσιογραφους ημιμαθεις , δηλαδη ενας που δουλευει σε περιοδικο αυτοκινητου δεν χρειαζεται να εχει σπουδασει μηχανικος αρκει να εχει σπουδασει μαγειρας αλλα να εχει περασει συνεντευξη...:flipout:
Φυσικά... Από τους "ειδικούς" προτιμώ την ανειδίκευτη ματιά, που δεν τείνει να ερμηνεύει το τι βλέπει, με το πως γίνεται από κάτω και πόσο δύσκολο είναι να γίνει. Εξάλλου, με μόνο 3, που να πρωτοπρολάβουμε να τους βάλουμε να γράφουν;

Το έχω γράψει ξανά το περιστατικό: όταν αγόρασα την 9731 και την άναψα δίπλα στην 9618 (CRT), η απορία συγγενικού προσώπου ήταν: "Γιατί παίζει έτσι; Μήπως είναι χαλασμένη;" Θεωρείς ότι η γνώμη αυτή είναι πιο αδύναμη από την δική μου, που επειδή ξέρω 2 πράματα παραπάνω θα αρχίσω τις δικαιολογίες του στυλ έχει μεγαλύτερο contrast ratio και παίζει HD;
Και για να τα βάλω και με το hitech (:flipout:), τι νόημα έχουν τα 9άρια και τα 10άρια, όταν ένα σεβαστό μέρος των θεμάτων είναι "αγόρασα την τάδε, τι ρυθμίσεις να βάλω;" Το ότι κάτι τους ενοχλεί, δεν πρέπει να το λάβουμε υπ' όψιν; Πού είναι τα 4άρια και τα 5άρια οέο;

Με καλυψες με τις απαντησεις σου αλλα με τους "ανειδικευτους" δουλεια δεν γινεται. Ενα απο τα προβληματα μας σαν χωρα ειναι οτι ο καθενας δηλωνει οτι ειναι κατι χωρις να εχει ιδεα στην πραγματικοτητα. Πχ. θα εμπιστευοσουν να σου φτιαξει το αυτοκινητο ο Μπαρμπα Μητσος ο εμπειρικος μηχανικος , το αεροπλανο να το πεταει ο Κωστας που πιο πριν πετουσε με παραπεντε, τροχονομος να ειναι ο πρωην βοσκος κτλ.:flipout: