120 γελάδια...

...εκτός αν η ''ελαττωματική '' διατύπωση οφείλεται σε κάποιον άλλον...
Αλήθεια πώς είπαμε ότι έφτασε στο Forum η άσκηση...;

:rolleyes:
:D

Στο ΣΚ θα βγάλω το ζουμί από τις 20 σελίδες που γράψαμε και θα του στείλω φιρμάνι...

Στο ΣΚ θα βγάλω το ζουμί από τις 20 σελίδες που γράψαμε και θα του στείλω φιρμάνι...

Πρόσεχε μόνο μην την πλήρωση η κόρη σου, γιατί τέτοια άτομα μπορεί να το κρατήσουν μανιάτικο και να έχει την κόρη σου στην μπούκα…..

Δεν νομίζω οτι είναι πολλές οι πιθανότητες να εννοεί η εκφώνηση οτι η τροφή για 5 μέρες που πήρε ο γελαδάρης είναι για τα ... άλλα γελάδια που έχει. Καταντάει πολύ σουρεαλλιστικό.

Παρόμοιες είναι επίσης οι πιθανότητες ο δάσκαλος να παραδεχθεί οτι έκανε λάθος...

Δεν νομίζω οτι είναι πολλές οι πιθανότητες να εννοεί η εκφώνηση οτι η τροφή για 5 μέρες που πήρε ο γελαδάρης είναι για τα ... άλλα γελάδια που έχει. Καταντάει πολύ σουρεαλλιστικό.

Παρόμοιες είναι επίσης οι πιθανότητες ο δάσκαλος να παραδεχθεί οτι έκανε λάθος...

Αφού γράφει η εκφώνηση:
Μετά 10 μέρες αγοράζει άλλα 30 και του δίνουν τροφή για 5 μέρες για αυτά.

δεν παίζει να εννοούσε τα... άλλα λοιπόν!

προφανώς ο δάσκαλος βρήκε το πρόβλημα σε κάποιο λυσάρι, άρα και η λύση που έδωσε είναι απ'αυτό. σε κάθε περίπτωση, η εκφώνηση αφήνει ερωτηματικά, με αποτέλεσμα οι λύσεις που προτείνονται να είναι όλες σωστές (ακόμη και του δασκάλου, αν οι 5 μέρες τροφής είναι ΚΑΙ για τα 150 γελάδια κι όχι μόνο για τα 30).

τεσπα, νομίζω ότι πρέπει ν'αφήσουμε ήσυχα τα γελάδια να φάνε την τροφή που τους απομένει ακόμη, κι εμείς ν' ασχοληθούμε με το πώς θα εξασφαλίσουμε τη δική μας τροφή, μια και δεν έχουμε ... γελαδάρη να μας φροντίζει ...
icon10.gif

Πλάκα - πλάκα, το 28 προκύπτει σαν λύση, αν η διατύπωση ήταν η εξής:

Αγελαδάρης έχει 120 γελάδια και τροφή για 40 μέρες.
Μετά 10 μέρες αγοράζει άλλα 30 και του δίνουν τροφή για 5 μέρες για τα πρώτα γελάδια που είχε.
Αν θεωρήσουμε ότι η μερίδα τροφής μένει αμετάβλητη, για πόσες μέρες τροφή έχουν οι αγελάδες ?

Αν δηλαδή η έξτρα τροφή δεν ήταν για τα 30, αλλά ούτε και για τα 150, αλλά για τα πρώτα 120, βγαίνει! Λέτε να εννοούσε αυτό;

Re: Απάντηση: 120 γελάδια...

Εμένα, πάντως, απ' όλα μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το "γελάδια". Ούτε καν αγελάδες...

Λες γι’αυτό να μπερδευτήκαμε;

Μετά 10 μέρες αγοράζει άλλα 30 και του δίνουν τροφή για 5 μέρες για τα πρώτα γελάδια που είχε.
Αν θεωρήσουμε ότι η μερίδα τροφής μένει αμετάβλητη, για πόσες μέρες τροφή έχουν οι αγελάδες ?

Αν δηλαδή η έξτρα τροφή δεν ήταν για τα 30, αλλά ούτε και για τα 150, αλλά για τα πρώτα 120, βγαίνει! Λέτε να εννοούσε αυτό;

Αν εννοούσε αυτό , να σταλεί επειγόντως πίσω στα θρανία για να ξαναμάθει Ελληνικά...

Η αλλιώς :

Μετά 10 μέρες αγοράζει τροφή για άλλες 5 μέρες και με την ευκαιρία αγοράζει και 30 γελάδια ακόμα.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα ...

Αν εννοούσε αυτό , να σταλεί επειγόντως πίσω στα θρανία για να ξαναμάθει Ελληνικά...

ΠΕΣ ΤΑ !!
Αυτό είναι το πρόβλημα ... Έχουμε δασκάλους που δε μπορούν να εκφράσουν αυτό που θέλουν λόγω γλωσσικής αδυναμίας / ανικανότητας ...