120 γελάδια...

Re: Απάντηση: 120 γελάδια...

Ρε παιδιά, γιατί τόση φασαρία; Είναι 20 μέρες και η εκφώνηση είναι μιά χαρά.

Αμ δεν είναι Στρατηγέ μου ...

Αν δείς το πρόβλημα απο την πρώτη ημέρα (δηλαδή προβλέποντας το μέλλον με την αγορα 30 αγελάδων και 5 ημερών τροφής) η σωστή απάντηση είναι 35 μέρες.

Αν δείς το πρόβλημα την ημέρα της αγοράς των 30 αγελάδων και των 5 ημερών τροφής, ή απάντηση είναι 25 μέρες.

Αν δείς το πρόβλημα όταν θα αναγκαστείς να μοιράσεις το αρχικό φαγητό, τότε η απάντηση είναι 20 μέρες ...

Συμπέρασμα : ο δάσκαλος έχει πρόβλημα να εκφράσει αυτό που θέλει να πεί με ένα τρόπο που δεν θα δέχεται παρερμηνείες !

Φίλιππος

Ο γιος μου που παει στην 3η δημοτικου λεει:
Αφαιρουμε τις 15 μερες που εχουν τροφη ολες και μενουν 25.
Μοιραζουμε την τροφη των 25 ημερων για 120 αγελαδες σε 150.
Αρα εχουν τροφη για 20 μερες.
Ε;

Εγώ λέω να καταγγείλουμε το δάσκαλο στο Υπουργείο Παιδείας να τελειώνουμε!!! :D:D

τώρα να σας πω ότι από όσο μου είπε η κόρη μου η σωστή απάντηση μάλλον ήταν 28 ή 28.5 (κατά δάσκαλο - αλλά δεν είμαι και σίγουρος).
αλλά υποθέτω ότι πρέπει να λύνεται με την αντίστροφη μέθοδο των τριών ή κάτι τέτοιο πως το ονομάζουν....

Και από ό,τι βλέπω κάποιοι αναθεωρούν την μερίδα που δεν ισχύει.
Εγώ είμαι πεπεισμένος γιά το 25 πάντως...

Ο γιος μου που παει στην 3η δημοτικου λεει:
Αφαιρουμε τις 15 μερες που εχουν τροφη ολες και μενουν 25.
Μοιραζουμε την τροφη των 25 ημερων για 120 αγελαδες σε 150.
Αρα εχουν τροφη για 20 μερες.
Ε;

Αρα, ο γιός σου (να σου ζήσει κιόλας !) ανήκει στην 3η κατηγορία (δες παραπάνω τι εννοώ). Μετράει απο την ημέρα που θα αναγκαστεί να μοιράσει το διαθέσιμο σε παραπάνω γελάδια....

Οι 120 έχουν τροφή για 40 μέρες.
Όταν, μετά από 10 μέρες, έρχονται οι καινούριες 30 με τι δικό τους φαγάκι για 5 μέρες οι 120 έχουν φαγητό για 30 μέρες.
Μετά από 5 μέρες, οι καινούριες 30 δεν έχουν καθόλου φαγητό και οι παλιές έχουν φαγητό για 25 μέρες πλέον.
Άρα 25Χ120=3000 μερίδες.
Επειδή με αυτές τις μερίδες θα πρέπει να ταϊσουμε όμως 150 αγελάδες πλέον έχουμε
30000/150=20

Σωστό αυτό, αλλά έτσι πρέπει να μεταβληθούν οι μερίδες για να τρώνε όλες το ίδιο Μπάμπη.
Άρα ή στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε :captain:

τώρα να σας πω ότι από όσο μου είπε η κόρη μου η σωστή απάντηση μάλλον ήταν 28 ή 28.5 (κατά δάσκαλο - αλλά δεν είμαι και σίγουρος).
αλλά υποθέτω ότι πρέπει να λύνεται με την αντίστροφη μέθοδο των τριών ή κάτι τέτοιο πως το ονομάζουν....

Και από ό,τι βλέπω κάποιοι αναθεωρούν την μερίδα που δεν ισχύει.
Εγώ είμαι πεπεισμένος γιά το 25 πάντως...

Μα επειδη ΔΕΝ αναθεωρούν την μερίδα μειώνεται ο αριθμός των ημερών !!
Κοιτα λίγο αυτό που έγραψα πιό πάνω ... Και υπολόγισε οτι σε καμμία απο τις 3 περιπτώσεις δεν αλλάζει η έννοια της μερίδας ! Τρώνε όλες όσο τρώγανε και πρίν ! Απλά το φαγητό τελειώνει γρηγορότερα....

Φίλιππος

Απάντηση: Re: Απάντηση: 120 γελάδια...

Σωστό αυτό, αλλά έτσι πρέπει να μεταβληθούν οι μερίδες για να τρώνε όλες το ίδιο Μπάμπη.

οχι γιατί μειώνονται οι ημέρες που θα έχουν τροφή . Η ποσότητα παραμένει σταθερή

Αύριο θα πάω να πάρω ένα βιβλίο της έκτης δημοτικου και θα σας βάζω κάθε μέρα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ!!! :flipout::flipout::flipout:

Αρα, ο γιός σου (να σου ζήσει κιόλας !) ανήκει στην 3η κατηγορία (δες παραπάνω τι εννοώ). Μετράει απο την ημέρα που θα αναγκαστεί να μοιράσει το διαθέσιμο σε παραπάνω γελάδια....

Μπα, πηρε τα νουμερα, εκατσε 2 λεπτα στο δωματιο του, και το σερβιρε.
Η σκεψη ενος 9χρονου, με αυτα που εχουν μαθει μεχρι τωρα, ειναι.
Ενας 12χρονος δεν ξερω τι θα εκανε.
Υπομονη 3 χρονια να σου πω.....

Μα ο Μπάμπης ΔΕΝ μετέβαλλε τις μερίδες Σάκη μου !!!! Αλλιώς θα τρώγανε και οι 150 για 25 μέρες αντί για 20 που λέει ο Μπάμπης !

Εγω εχω να κανω τις εξης προτασεις:

1. ΒΑΝ αρουμε το δασκαλο απο το AVCLUB δια παντος γιατι πολυ μας ταλαιπωρησε
2. Τον γεμιζουμε πισσα και πουπουλα και τον παμε εξω απο το Υπουργειο παιδειας
3. Δεν ασχολουμαστε αλλο με τις αγελαδες μην τις τρελανουμε και αυτες οπως οι αγγλοι.
4. Παιρνουμε ενα βοσκο τηλεφωνο να μας πει πως θα ταιζε αυτος τις αγελαδες
5. Τον βαζουμε (το Δασκαλο) να βλεπει σε προβολεα paterns επι 12ωρο με τον Κεφαλα να του εξηγει

Last edited:

Εγω εχω να κανω τις εξης προτασεις:

1. ΒΑΝ αρουμε το δασκαλο απο το AVCLUB δια παντος γιατι πολυ μας ταλαιπωρησε
2. Τον γεμιζουμε πισσα και πουπουλα και τον παμε εξω απο το Υπουργειο παιδειας
3. Δεν ασχολουμαστε αλλο με τις αγελαδες μην τις τρελανουμε και αυτες οπως οι αγγλοι.
4. Παιρνουμε ενα βοσκο τηλεφωνο να μας πει πως θα ταιζε αυτος τις αγελαδες

+10000000 :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Οι 120 έχουν τροφή για 40 μέρες.
Όταν, μετά από 10 μέρες, έρχονται οι καινούριες 30 με τι δικό τους φαγάκι για 5 μέρες οι 120 έχουν φαγητό για 30 μέρες.
Μετά από 5 μέρες, οι καινούριες 30 δεν έχουν καθόλου φαγητό και οι παλιές έχουν φαγητό για 25 μέρες πλέον.
Άρα 25Χ120=3000 μερίδες.
Επειδή με αυτές τις μερίδες θα πρέπει να ταϊσουμε όμως 150 αγελάδες πλέον έχουμε
30000/150=20

Μα αυτό ακριβώς λέμε όλοι Μπάμπη: Εξαρτάται από πότε θες να σου πω! Θες από την αρχή; 35. Θες μετά τις 10 μέρες (τότε που αγόρασα τις 30) 25, θες πιο μετά (αφού τέλειωσε και η τροφή των καινούργιων 30) 20, αυτό που λες εσύ.

Αφού όλοι βρίσκουμε τις μερίδες, το θέμα για μένα είναι το πόσο σαφές για όλους εμάς -αλλά περισσότερο για τα παιδιά- είναι το πρόβλημα.

Απάντηση: Re: 120 γελάδια...

Φίλιππε, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Όπως και να το μετρήσεις το ίδιο βγαίνει.

μήπως είναι οπαδός της δημιουργικής λογιστικής ...???

πως ας πούμε η ανεργία από π.χ 13% δηλώνεται στο 9%, έτσι και ο δάσκαλος ...????

μήπως ήταν στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας ???