120 γελάδια...

Μαλλον το προβλημα εχει 2 νουμερα ως λυση: το ενα αφορα τις πρωτες αγελαδες με τις πρωτες μεριδες και το δευτερο τις δευτερες αγελαδες με τις δευτερες μεριδες. Αυτο, με τη λογικη οτι οι δευτερες αγελαδες τρωνε αλλης ποσοτητας ή περιεχομενου μεριδες απο οτι οι πρωτες!

Μια άσχετη (ή σχετική) ερώτηση. Τα βιβλία του δημοτικού δεν τα έγραψαν αυτοί που εκάναν ταυτόχρονα συμφωνίες με εκδοτικούς οίκους που βγάζουν τα λυσάρια;;

@ Δημήτρης Ν. + mourato

έχετε δίκιο παιδιά, εγώ μπερδεύτηκα με τόσες αγελάδες :slapface:

Lost μου θυμιζει..........
Παντα υπαρχει μια αλλη απαντηση
Απλα εκει αλληλεπιδρουν τα ερωτηματα.

Re: Απάντηση: 120 γελάδια...

Μαλλον το προβλημα εχει 2 νουμερα ως λυση: το ενα αφορα τις πρωτες αγελαδες με τις πρωτες μεριδες και το δευτερο τις δευτερες αγελαδες με τις δευτερες μεριδες. Αυτο, με τη λογικη οτι οι δευτερες αγελαδες τρωνε αλλης ποσοτητας ή περιεχομενου μεριδες απο οτι οι πρωτες!

Σπύρο, αυτό αποκλείστηκε απο την εκφώνηση ... 3 λύσεις έχει, ανάλογα με το πότε κάνεις τη μέτρηση. Και πάντως καμμιά τους δεν είναι 28 ή 28.5 μέρες ..

Οι πρώτες 120 αγελάδες θα τρώνε για 35 μέρες
Οι δεύτερες 30 θα τρώνε για 25 μέρες

..και το φαγητό φτάνει για 20 μέρες... Τελείωσε, λήξτο.
icon10.gif
icon10.gif

Υ.Γ. Πάντως έτσι όπως κατάλαβα εγώ το πρόβλημα επιμένω στο 20.
icon12.gif

Μια άσχετη (ή σχετική) ερώτηση. Τα βιβλία του δημοτικού δεν τα έγραψαν αυτοί που εκάναν ταυτόχρονα συμφωνίες με εκδοτικούς οίκους που βγάζουν τα λυσάρια;;

Αυτό δεν το ξέρω ... Εκείνο που ξέρω είναι οτι "λυσάρια" δεν πρέπει να υπάρχουν για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου ...

Και στο Λύκειο να υπάρχουν ΜΟΝΟ αυτά του ΟΕΔΒ και να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ μέσα στην τάξη και να μην τα παίρνουν τα παιδιά σπίτι τους !

Αυτό δεν το ξέρω ... Εκείνο που ξέρω είναι οτι "λυσάρια" δεν πρέπει να υπάρχουν για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου ...

Και στο Λύκειο να υπάρχουν ΜΟΝΟ αυτά του ΟΕΔΒ και να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ μέσα στην τάξη και να μην τα παίρνουν τα παιδιά σπίτι τους !

Δεν διαφωνώ. Μαθηματικός είμαι και μου έχει τύχει μαθητής να αμφισβητήσει τη λύση που έγραφα στον πίνακα γιατί δεν ήταν ίδια με του λυσάριου!!!!
Όσο για του δημοτικού και του γυμνασίου νομίζω ότι ισχύει αυτό που είπα γιατί όταν πήγα να αγοράσω ένα βιβλίο για τον ανιψιό μου της Γ γυμνασίου ΟΛΑ τα νέα βιβλία είχαν και ένθετο με τις λύσεις των ασκήσεων του βιβλίου!!

Μήπως παίζει και το 15 σαν λύση, βιαστικά όπως το είδα;

Την 10η μέρα (μετά την αγοραπωλήσία) έχει:
120 αγελ. και τροφή για 30 μέρες
και 30 αγελ. και τροφή για 5 μέρες.
Ψάχνουμε τις μέρες για τις 150 αγελάδες.

Μπακαλίστικα και εν είδη αναλογίας έχουμε:

120/30 + 30/5 = 150/ x

αν λύσουμε ως προς x έχουμε 15 μέρες.

Τι λέτε; Αυθαιρετώ με αυτό το συλλογισμό;

τελείως λάθος, τα κλάσματα δεν έχουν ίδιο παρονομαστη για να κάνεις οριζόντια άθροιση των αριθμητών