18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα

Re: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Καλημέρα σε όλους παιδιά. επειδή είμαι νέος στο forum χρειάζομαι τα φώτα σας σε κάποια θέματα:
1) μένω Ελληνικό και λαμβάνω σήμα από Αίγινα (εξακριβωμένο γιατί πχ. MEGA πιάνω καθαρά μόνο από 47UHF ενώ από αλλού η λήψη είναι χάλια) και από 18 Ιουνίου το αναλογικό σήμα καταργείται. Με τα κανάλια που δεν είναι ακόμα ψηφιακά τι θα γίνει δεδομένου ότι από Υμηττό και Πάρνηθα δεν είναι καθόλου καλή η λήψη. Είδα στη σελίδα 35 του forum ότι αναφέρεται για την ΕΡΤ ότι θα συνεχίσει από Αίγινα αναλογικά, αλλά αναρωτιέμαι αν ισχύει, αφού η Αίγινα δεν θα εκπέμπει καθόλου αναλογικά.

Επειδή κάποιοι περνάνε τώρα ψηφιακά και κόβουν με το "έτσι θέλω" την αναλογική εκπομπή δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι και η ΕΡΤ θα κάνουν το ίδιο,κατά την μεταβατική περίοδο ή σύντομα (όπως έτσι ορίζει και η ΕΕ).Λογικά όπως έπιανες τα υπόλοιπα κανάλια θα τα πιανεις και μετά της 18/6 μέχρι νεωτέρας.Αν κοπούν και κάποιες παρεμβολές με τις ανακατατάξεις των αναλογικών καναλιών μάλλον θα πιανεις καλύτερα αναλογικά από Υμηττό ή Πάρνηθα. (εκτός αν επωφεληθούν πάλι επιτήδιοι και καταλάβουν συχνότητες, ανεβάσουν ισχύ κλπ)

Η ΕΡΤ έχει γενικά άλλη πολιτική και με τα σημερινά δεδομένα έχει πεί θα εξακολουθήσει και αναλογικές εκπομπές παράλληλα με τις ψηφιακές όταν εκπέμψει, μέχρι το 2012-15.

Τα ξημερώματα που έγιναν οι δοκιμές, τα αναλογικά δεν εξέπεμπαν καθόλου, ούτε καν με μειωμένο σήμα...

Μπορείς να ξέρεις τι, αν και πως λάμβαναν άλλες περιοχές τα αναλογικά ;

Last edited:

Ξέρω πως στη δικιά μου περιοχή (Νέο Ψυχικό), καθώς και σε ένα φίλο μου που μιλούσαμε χτες το βράδυ, ο οποίος μένει Παλαιό Φάληρο δεν λαμβάναμε το CNN.. Τώρα εάν το κανάλι αποφάσισε να μην εκπέμπει χτες το βράδυ στο κέντρο και πιο νότια ενώ σήμερα εκπέμπει κανονικά σε όλη την Αθήνα δεν ξέρω...

Καλημέρα σε όλους παιδιά. επειδή είμαι νέος στο forum χρειάζομαι τα φώτα σας σε κάποια θέματα:
1) μένω Ελληνικό και λαμβάνω σήμα από Αίγινα (εξακριβωμένο γιατί πχ. MEGA πιάνω καθαρά μόνο από 47UHF ενώ από αλλού η λήψη είναι χάλια) και από 18 Ιουνίου το αναλογικό σήμα καταργείται. Με τα κανάλια που δεν είναι ακόμα ψηφιακά τι θα γίνει δεδομένου ότι από Υμηττό και Πάρνηθα δεν είναι καθόλου καλή η λήψη. Είδα στη σελίδα 35 του forum ότι αναφέρεται για την ΕΡΤ ότι θα συνεχίσει από Αίγινα αναλογικά, αλλά αναρωτιέμαι αν ισχύει, αφού η Αίγινα δεν θα εκπέμπει καθόλου αναλογικά.
2) έχω έναν XORO7500 (δυσεύρετοι οι 7600), και αυτή τη στιγμή λαμβάνω μόνο τα κλασσικά 4 ψηφιακά κανάλια (CINE+,RIK κλπ.). Τα υπόλοιπα δεν έχουν πια δοκιμαστικές εκπομπές (πάλι από ότι ενημερώθηκα από το forum είναι πολύ μικρής διάρκειας για να τα πετύχω) ή εγώ δεν έχω ρυθμίσει σωστά τον δέκτη?
3) Όταν ο δέκτης είναι τελείως off, πάντα το σήμα θα έχει χιόνια ή πάλι κάνω κάτι λάθος? δεν με χαλάει να το έχω Standby αλλά αναρωτιέμαι εάν θα αντέξει βασικά.
Σας ευχαριστώ παιδιά

1) Μόνο τα κανάλια της Digea θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά από Άιγινα από της 18 Ιουνίου. Τα υπόλοιπα κανάλια θα εκπέμπουν αναλογικά από κει μέχρι να αρχίσουν να εκπέμπουν και αυτά ψηφιακά.
2) Οι δοκιμαστικές εκπομπές είναι όντως πολύ μικρής διάρκειας και συνήθως γίνονται μετά τις 03:00 τα ξημερώματα. Μην ανησυχείς από τη στιγμή που ο δέκτης σου πιάνει ERT Digital όλα είναι ΟΚ, απλά περίμενε μέχρι τις 18 Ιουνίου και κάνε ξανά αναζήτηση στον δέκτη σου για να αποθηκεύσει τα νέα κανάλια.
3) Υπάρχουν πολλοί δέκτες, video, DVD Recorders, που αν τους σβήσεις εντελώς όταν το σήμα της κεραίας περνάει πρώτα από αυτούς και μετά στη τηλεόραση, τότε διακόπτουν το RF OUT. Επέλεξε ή Standby (δεν θα πάθει τίποτα ο δέκτης) ή βάλε ένα splitter.

απο satleo:

Η ψηφιακή τηλεόραση ΜPEG-4 στην Αθήνα δε θα αρχίσει στις 18 Ιουνίου αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 11 Ιουνίου 2010.
Η Digea, ο φορέας της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών της επικράτειας, θα «δοκιμάσει» τις πρώτες της εκπομπές κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Τηλεόραση 2010: 3D & Web ΤV» που θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 13 Ιουνίου στη «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.

δηλαδη θα ξεκινησει μεταδοση,απ`ολους τους πομπους,αυριο..?

Οχι οι πομποί 18 θα κλείσουν απλά από αύριο και καλά μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή :P

λετε απο αυριο να εκπεμπουν μεγαλητερης διαρκειας δοκιμαστικα;
στη θεσαλονικη νομιζω κανα 5αρι μερες πριν την επισημη εναρξη εκπεμπαν κανονικα.

Μακάρι, γιατί στην επίσημη έναρξη θα είμαι στο χωριό μου (ατυχία) και ακόμα δεν έχω δει ιδίοις όμασι τις δοκιμές..

λετε απο αυριο να εκπεμπουν μεγαλητερης διαρκειας δοκιμαστικα;
στη θεσαλονικη νομιζω κανα 5αρι μερες πριν την επισημη εναρξη εκπεμπαν κανονικα.

λογικα οσο πλησιαζουμε την 18 ιουνιου,θα πυκνωνουν τα δοκιμαστικα.

Απάντηση: 18 Ιουνίου η Digea στην Αθήνα

Εγω παιδια μονο υμηττο βλεπω οπωτε οι συχνοτιτες που παιζουν εδω ειναι οι 46 και η 47 οπωτε "I PROMISE" Θα κανω συχνα scan στις συχνοτιτες και θα σας λεω εαν εχω τιποτα απο Νικαια...-bye-

H υπόσχεση μου άρεσε !! Κάθε μισή ώρα scan και μην τυχόν και δεν μας ειδοποιήσεις!! :P (Πλακίζω φυσικά)

Παιδιά εκτος από την ανάλυση σε εικόνα (576p) μήπως ξέρει κανείς και σε τι φόρμα ήχου θα βγάζει το σήμα η DIGEA; Στα ψηφιακά της ΕΡΤ μου βγάζει φόρμα ήχου MPEG. Θα είναι το ίδιο ή θα το βγάζει σε DOLBY DIGITAL;

Εδώ γελάμε να φανταστώ ε;Δικάναλο mpeg,και πολύ μας είναι...Το ψηφιακό σήμα ενοείται ότι υποστηρίζει και ac3 ήχο.

To κόβω ολίγον τι αδύνατο Dolby Digital.. MPEG πιστεύω..

Παιδιά εκτος από την ανάλυση σε εικόνα (576p) μήπως ξέρει κανείς και σε τι φόρμα ήχου θα βγάζει το σήμα η DIGEA; Στα ψηφιακά της ΕΡΤ μου βγάζει φόρμα ήχου MPEG. Θα είναι το ίδιο ή θα το βγάζει σε DOLBY DIGITAL;

Βρε λες να είναι σε DTS; :fahne90:

στα test που εκπέμπει τα βράδια τι ήχο έχει ρε παιδιά;

mpeg,ήχο έχει,και θα είναι ο ίδιος με αυτόν της Θεσσαλονίκης.Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι τα κανάλια θα δώσουν 5.1...

Αν κάποιος έχει προλάβει να δει όντως να μας πει, ειδάλλως αν κάποιος φίλος μας παρακαλουθεί από την Θεσσαλονίκη που θα ξέρει σίγουρα....

ok, just asking...

μα την παναγία πάντως δεν έχω καταλάβει τι το θέλανε το ρημάδι το mpeg4

θα μου πείτε για να κάνουν μελλοντικά upgrate στα specs

μόνο που το upgrate θα θυμηθούν να το κάνουν τους παραπαραεπόμενους ολυμπιακούς που ήδη θα έχει βγεί speck για ultra3dhd...