1969 μισος αιωνας μετα...

2019 γιατί καλό μεν το 1969 αλλά τότε δεν μπορούσες να ακούσεις ηλεκτρονική μουσική, punk, post punk, hip hop, trip hop κλπ. μια που αυτά τα είδη είναι μεταγενέστερα.

Συν το ότι τώρα μπορείς να ακούσεις πράγματα από το '69 ενώ τότε δεν μπορούσες να ακούσεις από το '19 :)

2019 γιατί καλό μεν το 1969 αλλά τότε δεν μπορούσες να ακούσεις ηλεκτρονική μουσική, punk, post punk, hip hop, trip hop κλπ. μια που αυτά τα είδη είναι μεταγενέστερα.

το ερώτημα αφορά τις συγκεκριμένες χρονιές.
Ενδιάμεσα δεν υπάρχουν.
Ούτε ό,τι κυκλοφόρησε τότε.

το ερώτημα αφορά τις συγκεκριμένες χρονιές.
Ενδιάμεσα δεν υπάρχουν.
Ούτε ό,τι κυκλοφόρησε τότε.

Ουδέποτε δεν περιόρισα την μουσική σε "κουτάκια", το ερώτημά σου στερείται ουσιαστικού περιεχομένου. Η μουσική και η εξέλιξή της δεν μπορούν να περιοριστούν σε τέτοια χρονικά στεγανά. Κανένα από τα σπουδαία LP's του '69 που αναφέρθηκαν πιο πριν δεν είναι προίόν παρθενογένεσης και αποτελούν αντίκτυπο αλλαγών που έχουν ξεκινήσει χρόνια πριν. Αδυνατώ να απομονώσω χρονικά τα μουσικά μου γούστα ή τους αγαπημένους μου δίσκους που ακούω και να τους εντάξω σε περιορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Πώς το έλεγε ο Miles Davis : "Τώρα που μας πήραν οι λευκοί τα blues και την jazz ,θα βγάλουμε κάτι άλλο" και κατέληξε να παίζει hip hop ...Αυτά περί παρθενογένεσης των '70 's.

απλό είναι
παρτε τα προτεινόμενα του Christgau του 69 και του 19 και πείτε μου ποιά θα κρατήσετε.

Αναρωτιεμαι ποσοι προτιμουν
Το θορυβο του 19
Τα αναμασηματα το κλοπυ
Απο τα ταλεντα του 69
Ειναι κ ατυχοι διοτι πεσαν στην περιπτωση..
Πολλοι κορυφαιοι με πολλες κορυφαιες δημιουργιες

απλό είναι
παρτε τα προτεινόμενα του Christgau του 69 και του 19 και πείτε μου ποιά θα κρατήσετε.

είναι σα να μου λές "θα προτιμούσες να χάσεις τα μάτια σου ή τ αυτιά σου;"
Δε γίνεται να κρατήσω ένα μάτι και ένα αυτί; :jester:

answer: 10 to 15 from each list.

απ το 69 39 στα 49.
Από το 2018, (στο 2019 έχει βάλει 1 για την ώρα) μετα βίας καμιά 10αριά, και αυτά είναι όλοι καλλιτέχνες των 50-70.
Απ τα ρέστα....just don't bother

Η υπερπαραγωγή μουσική και ελευθερία (=ασυδοσία) του σύγχρονου μέσου μας γέμισε με σκάρτη μουσική επειδή δήθεν δεν περνάει από κανένα φίλτρο...

Αναρωτιεμαι ποσοι προτιμουν
Το θορυβο του 19
Τα αναμασηματα το κλοπυ
Απο τα ταλεντα του 69
Ειναι κ ατυχοι διοτι πεσαν στην περιπτωση..
Πολλοι κορυφαιοι με πολλες κορυφαιες δημιουργιες

Στο Willy and the Poorboys έχει βάλει Α+ ...Προσωπικά δεν βρήκα κάτι που να με πάει παραπέρα. (Σαν ακροατή εννοώ)..
Ενώ με τον θόρυβο (όπως λες) και την βαβούρα από το τελευταίο των Imperial Triumphant πχ πήγα πολύ πιο μακριά (εγκεφαλικά ) ....Οπότε επιλέγει ο καθένας πόσο μακριά θέλει να πάει ..

Κοιτάζοντας λίγο το αρχικό ποστ βλέπω 6/10 στο Hot Rats ,2/10 στο volume 2 των Soft Machine και 2/10 στο Trout Mask Replica..!!!
Αντιθέτως 9/10 στου Joe Cocker;...Εδώ πρόκειται για διάφορα κοσμοθεωρίας..Η βαθμολογία η δική μου θα ήταν ακριβώς η αντίθετη...Στο ενα που συμφωνώ είναι το Get Ready των Rare Earth...
Είναι απλό το θέμα..Κάποιοι έχουν επιλέξει τον δρόμο του Captain ,ενώ κάποιοι άλλοι τον δρόμο των Tamptations πχ μιας και βλέπω μεγάλη βαθμολογία..
Εκεί όμως ξεχνάμε πειραματισμούς,τα ξεχνάμε όλα..
Όσον αφορά τα αναμασηματα δεν είναι σημερινό το φαινόμενο..Η Roberta Flack λχ μπήκε στα καλύτερά τότε με διασκευή σε κομμάτι του '57...Ο Eric Clapton ξέφυγε κατά κάποιο τρόπο από τις ανοησίες που έβγαζε στα '90s διασκευάζοντας τραγούδια του Robert Johnson ..
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι αναμασούν...
Πάρτε τώρα ένα από τα καλύτερα του Peter Green ..Ξέρω θα πέσει βαρύ αλλά είναι το αγαπημένο του γατούλη μου.. :)

coverart-petergreen-afracadabra-716858-o.jpg

απ το 69 39 στα 49.
Από το 2018, (στο 2019 έχει βάλει 1 για την ώρα) μετα βίας καμιά 10αριά, και αυτά είναι όλοι καλλιτέχνες των 50-70.
Απ τα ρέστα....just don't bother

Η υπερπαραγωγή μουσική και ελευθερία (=ασυδοσία) του σύγχρονου μέσου μας γέμισε με σκάρτη μουσική επειδή δήθεν δεν περνάει από κανένα φίλτρο...

Υποψιάζομαι ότι τα 7 από τα 10 που αφήνεις απ έξω, είναι αυτά ακριβώς που κρατάω εγώ: Byrds, Beefheart, CCR, VU, Stooges, Kinks, Flamin Groovies. Οτι συμφωνούμε στον Nilsson, στον Boz Scuggs και στο "Live/Dead". Δεν ξέρω από πού ψάρεψε ο Νικ τη λίστα αλλά αποκλείεται να μήν έχει βάλει μέσα ο Dean το "Let It Bleed" και το "Abbey Road". Επίσης: 2 Grateful Dead; 2 δικά τους είναι σχεδόν αυτά που χρειάζομαι όλα κι όλα: το Live/Dead και το Skull and Roses. Λυσάω και με το American Beauty -είναι του '70- και με το Fallout from the Phil Zone -συλλογή του Phil Lesh από live, μεταγενέστερη, αλλά τη βάζεις να την ακούσεις αφού πρώτα βάλεις τα παιδιά για ύπνο, αν μ εννοείς.

E για το '18 έχω περισσότερα. Αλλά να μη σε συγχύζω τώρα...:BDGBGDB55:

Καταλήγω: άμα είσαι ..."πρεζόνι", πάντα βρίσκεις αυτούς που θα σου προμηθεύσουν τη δόση σου. :ernaehrung004:

Στο Willy and the Poorboys έχει βάλει Α+ ...Προσωπικά δεν βρήκα κάτι που να με πάει παραπέρα. (Σαν ακροατή εννοώ)..
Λυπάμαι που γίνομαι κοινότυπος αλλά ...you had to Be there.
Ντάλα Βιετνάμ και να τους ακούς να σου λένε το "Fortunate Son" και το "Don't Look Now (It Ain't You or Me)". :worshippy:

μπα ολα αυτα που λες κρατημενα ειναι.
Εχει αλλα λιγότερο ενδιαφεροντα που αφησα. Φυσικα και εγω ψαχνω ενα σωρο αλλα αλλά τι να πω...

Λυπάμαι που γίνομαι κοινότυπος αλλά ...you had to Be there.
Ντάλα Βιετνάμ και να τους ακούς να σου λένε το "Fortunate Son" και το "Don't Look Now (It Ain't You or Me)". :worshippy:

Ξέρω..Είχαμε και εμείς τέτοια..Killing In The Name Of και διάφορα χαρωπά..Να σου βάλω όσα θες...Το ερώτημα είναι τι έπραξαν οι ακροατές..Τα χωνεψε ο εγκέφαλος τους η από το ένα αυτί έμπαιναν και από το άλλο έβγαιναν;
Κράτησαν τις αγάπες και τα λουλούδια της επιφανειας ,η ένιωσαν την αγωνία και την λαχτάρα (που λέει το γνωστό άσμα) που έβγαινε από την υπογα της ψυχής των καλλιτεχνών .;

Και κάτι άλλο...Τώρα τελευταία βγαίνουν διάφορες δόξες του NBA των '90's και λένε ότι αν έπαιζαν με τους τωρινούς αστέρες θα νικούσαν και εύκολα...Τσιμπησα στην αρχή...Μετά λέω ,αν αποφασισει ο Κάρυ (δεν βάζω Τόμσον ,Τζορτζ και λοιπούς μεσα) να τα στάξει από το κέντρο όπως κάνει τώρα,τι πρόκειται να γίνει; :)

Τεσπά νομίζω ότι η σύγκριση δεν οδηγεί πουθενά...Ο καθένας αντιλαμβάνεται την μουσική σαν ολότητα με διαφορετικό τρόπο και αυτό νομίζω ότι είναι το σωστό..

Λυμπε κάνε μου μια χάρη ..Βρες το God Ween Satan (όπως το γράφω) ,άκουσε το και αν δεν δεις μέσα την αλητεία όλου του αιώνα μαζεμένη ,εδώ είμαστε.

Θα δεις και πειραματισμό όμως...Την αλητεία σαν αλητεία την έχω χεσμενη τώρα μάλιστα που σαρανταπενταρισα ...Ρίχνω κλωτσιά στην μπάλα και σπάω το πόδι μου.. :)

Ξέρω..Είχαμε και εμείς τέτοια..Killing In The Name Of και διάφορα χαρωπά..Να σου βάλω όσα θες...Το ερώτημα είναι τι έπραξαν οι ακροατές..Τα χωνεψε ο εγκέφαλος τους η από το ένα αυτί έμπαιναν και από το άλλο έβγαιναν;
Κράτησαν τις αγάπες και τα λουλούδια της επιφανειας ,η ένιωσαν την αγωνία και την λαχτάρα (που λέει το γνωστό άσμα) που έβγαινε από την υπογα της ψυχής των καλλιτεχνών ;

A μετά, ήρθαν τα 70ς. Η κοινωνική συναίνεση στη Δύση και, κυρίως, στην Αμερική, πάτησε πάνω στον καταναλωτισμό. Εως άκρατο καταναλωτισμό, σε βαθμό ασωτίας. Θυμάσαι τι γινόταν εδώ από το '94 μέχρι το '08; Δεν ήξερες πως να ξεφύγεις από την ..."ανάπτυξη" και την πανούκλα που αυτή έφερνε μαζί της. Φαντάσου αυτό στο τετράγωνο και θα καταλάβεις. Εγώ ένιωθα σαν να έχουν έρθει οι Ούννοι πάντως.

A μετά, ήρθαν τα 70ς. Η κοινωνική συναίνεση στη Δύση και, κυρίως, στην Αμερική, πάτησε πάνω στον καταναλωτισμό. Εως άκρατο καταναλωτισμό, σε βαθμό ασωτίας. Θυμάσαι τι γινόταν εδώ από το '94 μέχρι το '08; Δεν ήξερες πως να ξεφύγεις από την ..."ανάπτυξη" και την πανούκλα που αυτή έφερνε μαζί της. Φαντάσου αυτό στο τετράγωνο και θα καταλάβεις. Εγώ ένιωθα σαν να έχουν έρθει οι Ούννοι πάντως.

Είμαι τυχερός σε αυτό..Την φράση "πενθω τα παιδιά σου και σένα" την άκουσα σε τραγούδι το 2001 και λέω τι λέει αυτός; Αφού γύρω μου είναι χαρούμενοι και πάνω στα τραπέζια...Μετά το κατάλαβα . .Όπως μετά κατάλαβα τι εχανα όταν είδα το :Μέχρι Να Γίνεις Βασιλιάς Των Ηλίθιων. Στην ουσία είδα ότι θυσίασα την αμεσότητα για τις περικοκλάδες.
Κατόπιν,συμφιλιωθηκα με τον εαυτό μου και δεν πέταξα τίποτα.

...Αφού γύρω μου είναι χαρούμενοι και πάνω στα τραπέζια...

Ακολουθούσαν το ...όνειρο του "Μεγάλου Πέτρου" - του Κωστόπουλου. Η νίκη των υλιστών στο φαντασιακό των ανθρώπων, όπως ήταν η τάση σε ολόκληρο το γκλομπαλιστάν. Τώρα, που το χρήμα είναι η μόνη αξία, και αυτό τελικά εκλείπει, έχουν αρχίσει τα όργανα. Οι δικοί μας "τσόγλανοι" όμως, πάντα ήταν στη θέση τους :ernaehrung004: