25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Μπορείς να του βάλεις άλλη κάρτα γραφικών.
Νομίζω ότι και GTX295 παίρνει.

Δεν καταλαβαίνεις το πνεύμα μου. Δίνεις 2654.62 ευρώ για ένα μηχάνημα και στο δίνουν με μια κατηργημένη κάρτα γραφικών που ο αντικαταστάτης της κοστίζει 45 ευρώ. Εννοείται βέβαια με 640GB δίσκο (ούτε λόγος για το 1-1.5ΤB όλων των σοβαρών configurations του χιλιάρικου) και βέβαια στα 7200rpm, ούτε λόγος για solid state (που με τέτοια λεφτά έπρεπε να 'ναι αυτονόητο, έστω ως πρώτος δίσκος για το λειτουργικό). Φυσικά έχει superdrive και όχι bluray writer, και τελικά το μόνο που θυμίζει ότι κοστίζει τόσα λεφτά είναι τα 6GB RAM. (τα οποία βέβαια δε δικαιολογούν το φέσι των 1654 ευρώ αφού κοστίζουν βία 100.

Δε διαφωνώ ότι είναι κόσμημα, ειδικά όταν το ανοίξεις να το δεις από μέσα, όμως μη λέμε ότι είναι και τεχνολογικά ανώτερο ή ταχύτερο, γιατί είναι παράλογο. Aς μείνουμε στις λέξεις gadget, φετίχ, πολυτέλεια, ομορφιά, αλλά ας αφήσουμε τις τεχνολογικές ανωτερότητες! (Ξαναλέω, αναφέρομαι στα desktop, στα laptop της Apple της βγάζω το καπέλο).

Κι εμένα μ'αρέσει να έχω έναν iMac στο σπίτι, όμως πρώτον δε μπορώ μ'αυτό να κάνω τη δουλειά μου (ΗTPC, αρχιτεκτονικά πακέτα, στατικά πακέτα, και καμιά φορά games) και δεύτερον διαφωνώ με την πολιτική του 400% κέρδος μιας εταιρίας, ακόμα κι αν αυτή λέγεται Apple.

Last edited:
 Νίκος;1055021 said:
Την βλέπουμε στα μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μας και όχι σε στατιστικά.

Το 1 στα 3 δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση. Αν ήταν έτσι τα Mac δεν θα ήταν τα Νο1 σε customer satisfaction.
Οπως επικαλεισαι ερευνες για customer satisfaction, δεν θα επρεπε να βγαζεις ως λαθος σοβαρες ερευνες που εχουν γινει και δειχνουν οτι η apple δεν ειναι στην κορυφη της αξιοπιστιας των λαπτοπ.
Yπαρχουν μαρκες pc laptops που ειναι πιο αξιοπιστες, παρολο που ειναι φθηνοτερες και παρολο που μεσα στα ποσοστα βλαβων περιλαμβανονται και τα netbook(που δεν εχει η apple) τα οποια ειναι απο τα πλεον ζημιαρικα.

Αν συγκριναμε σε αξιοπιστια ολες τις μαρκες λαπτοπ, αλλα χωρις να περιλαμβανονται τα netbook και τα φθηνα laptop, παρα μονο premium laptops (σαν αυτα που πουλαει η apple), τοτε η apple λογικα θα ηταν προς τα πισω απο αποψη αξιοπιστιας.
Εδω τωρα ειναι στη μεση που την συγκρινουν με netbooks και φθηνα laptop.

http://www.tuaw.com/2009/11/17/this-just-in-macbooks-are-more-reliable-than-netbooks/

17nov09compach0qw83-at.jpg

Ναι, οντως προβληματικα τα laptop της apple ρε γμτ. Γιαυτο το δικο μου macbook το μαρτιο κλεινει 3 χρονια, ειναι σχεδον μονιμως ανοιχτο, εχω πειραματιστει απειρα πανω του, και ειναι σα να το αγορασα...σημερα.

Αυτο που εσενα σου φαινεται κατι τρομερο, ειναι το συνηθισμενο για τα περισσοτερα pc laptops.
Αλλωστε κατα κανονα τα pc laptops ειναι πιο αξιοπιστα.(δες πχ σοβαρες ερευνες)

http://www.tuaw.com/2009/11/17/this-just-in-macbooks-are-more-reliable-than-netbooks/

Και στο κατω-κατω της γραφης, ακομα και αν εισαι ατυχος και σου χαλασει το pc laptop(κατι πιο σπανιο απο το να σου χαλασει το apple), τοτε ειναι πιο πιθανο να καλυπτεσαι απο εγγυηση απο οτι με ενα apple μηχανημα, που η ιδια η apple τα εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

 Νίκος;1055021 said:
Την βλέπουμε στα μηχανήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μας και όχι σε στατιστικά.

Το 1 στα 3 δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση. Αν ήταν έτσι τα Mac δεν θα ήταν τα Νο1 σε customer satisfaction.

Και μιας και μιλάμε για Service χωρίς να βλέπουμε την Αμέρικα μια φορά και να μιλήσουμε για Ελλάδα.

Πλέον σήμερα υπάρχουν 4 Service providers σε Θεσ/νίκη και Αθήνα. H εξυπηρέτηση σε μία εργάσιμη δεν είναι μύθος για το 89% τουλάχιστον των περιπτώσεων.Το υπόλοιπο 11% είναι για 2-3 μέρες και ένα απειροελάχιστο ποσοστό για περισσότερο. (στοιχεία από το Οκτ.'08 και μετά).
Επισκευάζονται στο σημείο και όχι στα κεντρικά στην Αθήνα και μετά από 2 βδομάδες στο Βέλγιο ή Ολλανδία και τέλος Αμερική όπως σε άλλους κατασκευαστές.
Τα mac που είχα μέχρι και σήμερα είναι πάνω από 20, αγορασμένα από παντού (εδώ, ebay, αγγλία, αμερική).Τα αγόραζα χωρίς άγχος για το αν θα βγουν καλά ή θα παρουσιάσουν πρόβλημα, σε εποχές που δεν υπήρχαν 4 AASP και η αντιπροσωπεία σε περνούσε από 1000 κύμματα για να στο σερβίρει αν ήταν από εξωτερικό.
Επίσης η Apple είναι η μόνη εταιρία που κατασκευάζει ανταλλακτικά και 5 χρόνια μετά την λήξη της παραγωγής ενός μοντέλου.Μετά όσο υπάρχει στοκ.Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ανταλλακτικά για μοντέλα του δεκαετίας 90 και όχι στο ebay.

+100000 :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Τρομερο μου φαινεται το γεγονος οτι οπως το πηρα, ετσι δουλευει ακομα, ταχυτατο. Ουτε εκανα φορματ, ουτε απορουσα γιατι στα ξαφνικα δε δουλευε ο usb πατατοκαθαριστης, αλλα ουτε και εκανα ποτε search στο google για καποιο προβλημα.

Εχοντας ζησει αρκετα χρονια με τα παραθυρα, η αγορα του mac η οποια εγινε τελειως στα ξαφνικα (ουτε καν ειχα σκεφτει για mac ποτε αλλα το ειδα καπου και με τη μια το αγορασα) μου φαινεται η καλυτερη που εκανα ποτε σε οτι αφορα τους υπολογιστες. Και το mac os x ειναι παραδεισος μπροστα στα windows.

Και για τα προβληματα, εχω τοσους γνωστους με mac, αλλα δε θυμαμαι ποτε και απο κανεναν να εχω ακουσει το παραμικρο προβλημα.

Στην τελικη, πλεον τα mac εχουν σχεδον το ιδιο hardware με τα απλα πισι/λαπτοπ οποτε και οι αστοχιες υλικου ειναι οι ιδιες.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι? Ότι οι περισσότεροι Mac-άδες είναι κομπλεξικοί.

Είναι τι θες να κάνεις, απλά ο βλάχος ο Έλληνας το βλέπει κάτι φοβερό αφού είναι glam-ουράτο...

Αγαπητέ lafas1987, θα σε παρακαλέσω να μην ξανακάνεις χαρακτηρισμούς !

Στο συγκεκριμένο φόρουμ δεν χωρούν.

Ευχαριστώ πολύ,

εκ της διευθύνσεως της Apple κατηγορίας. -bye-

Αγαπητέ xistoforos, μπορείς να λες κ να γράφεις ότι επιθυμείς, όχι όμως με αυστηρό ύφος.

Θα παρακαλέσω σε ήρεμα μηνύματα κ όχι σε μηνύματα του στυλ, "ας μην γράφουμε ανακρίβειες συνέχεια" κ.α. τέτοια, τα οποία δημιουργούν φασαρία & θόρυβο.

Το είπα και το ξαναλέω ευθαρσώς κι εγώ. Το καλύτερο pc είναι ένα mac που τρέχει windows.
Και ένα mac που τρέχει windows, τρέχει και τα παιχνίδια τους (εγκατάσταση με bootcamp).

Aρα, δύο σε ένα σημαίνει........ τα μισά λεφτά!!!!!

Όσο για το κόστος, αν προσπαθήσει κάποιος να φτιάξει ένα pc που να είναι το ίδιο ποιοτικό σε hardware όπως ένα mac, νομίζω ότι θα ξεπεράσει το δεύτερο κατα αρκετά ευρώπουλα...

Last edited:
Θα σας παρακαλέσω όλους τους συμμετέχοντες,

Ας μην γίνουμε κ σε αυτό το φόρουμ ή σε αυτό το νήμα ειδικότερα, fanboys όπου ο ένας την "λέει" στον άλλο κτλ κτλ κτλ κτλ...σίγουρα όλοι ξέρετε τι εννοώ.

Ο καθένας έχει τις απόψεις του, έχει τα χρήματα κ τα 'γούστα' του, αγοράζει ότι θέλει, ξοδεύει τα χρήματα του όπως θέλει κ όπου του αρέσει.

Εκ της διευθύνσεως της Apple κατηγορίας.
:ernaehrung004:

Θα σας παρακαλέσω όλους τους συμμετέχοντες,

Ας μην γίνουμε κ σε αυτό το φόρουμ ή σε αυτό το νήμα ειδικότερα, fanboys όπου ο ένας την "λέει" στον άλλο κτλ κτλ κτλ κτλ...σίγουρα όλοι ξέρετε τι εννοώ.

Ο καθένας έχει τις απόψεις του, έχει τα χρήματα κ τα 'γούστα' του, αγοράζει ότι θέλει, ξοδεύει τα χρήματα του όπως θέλει κ όπου του αρέσει.

Εκ της διευθύνσεως της Apple κατηγορίας.
:ernaehrung004:

Αντε και καλή χρονιά!!!

Παιδιά καταρχήν καλή χρονιά σε όλους με υγειά!!!
Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Όλα είναι καλά σε σχέση με το τι χρειάζεται ο καθένας. Αν κάποιος μπορεί να κάνει τι δουλειά του με κάτι οικονομικό δεν υπάρχει λόγος να επενδύσει σε έναν Mac. Γιατί για παράδειγμα να μην πάρει ένα φορητό με 350-400 και να δώσει 900+ για ένα MacBook? Πάντα αγοράζουμε ένα μηχάνημα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και την τσέπη μας.
Παράδειγμα εγώ είχα ένα G5 με την 30άρα την οθόνη. Κάποια στιγμή που χάλασε το G5 (όλα χαλάνε, απλώς τα mac είναι πιο ανθεκτικά και συγχωρούν και άσχετους...) επειδή δεν μπορούσα να αποχωριστώ την 30άρα (απίστευτη οθόνη) και να πάρω έναν iMac 24 (πολύ μικρότερη οθόνη) αγόρασα έναν MacPro 8πύρηνο στα 2,26. Μετά από 4 μήνες και αφού ανακοινώθηκαν και τα νέα iMac κατάλαβα πως για τις δουλειές που έχω, το 27άρι είναι σούπερ και έτσι τα πούλησα και περιμένω τον i7. Αυτό το αναφέρω ενδεικτικά για το ότι πάντα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα αν αυτό που αγοράζουμε είναι πραγματικά αυτό που μας χρειάζεται. Για πιο λόγο να κρατάω έναν υπολογιστή που έχει 3000+ και μια οθόνη 1000+ όταν οι δουλειές που έχω θα αργήσουν να μου κάνουν απόσβεση? Τώρα αν κάποιου του περισσεύουν αλλάζει το πράγμα.

Επειδή δεν είμαι κοντόφθαλμος και μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι, τα καινούργια MacPro είναι υπέροχα μηχανήματα (κατασκευαστικά), όμως είναι πολύ υπερτιμημένα. Με 3160 αγοράζεις ένα μηχάνημα με χαμηλές στροφές (2,26), παίρνεις ένα δίσκο 640GB (κοροϊδία στις μέρες μας), πρέπει να πληρώσεις άλλα 70 ευρώ για κάρτα Airport (αν έχεις τον Θεό σου) και πρέπει να δώσεις και άλλα 300-500 ευρώ για να πάρεις κάρτα γραφικών που να μπορεί να σηκώνει αξιοπρεπώς τα 2560Χ1600 της οθόνης. Αυτό είναι ξεφτίλα.

Πάντως για να επανέλθω εγώ που είμαι φανατίκος με τα Mac και αυτό δεν άλλαζει, παρόλα αυτά χρησιμοποιώ καθημερινά Windows στο MacBook Pro γιατί απλά τα προγράμματα που χρειάζομαι δεν υπάρχουν σε MacOS X.

Επειδή δεν είμαι κοντόφθαλμος και μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι, τα καινούργια MacPro είναι υπέροχα μηχανήματα (κατασκευαστικά), όμως είναι πολύ υπερτιμημένα. Με 3160 αγοράζεις ένα μηχάνημα με χαμηλές στροφές (2,26), παίρνεις ένα δίσκο 640GB (κοροϊδία στις μέρες μας), πρέπει να πληρώσεις άλλα 70 ευρώ για κάρτα Airport (αν έχεις τον Θεό σου) και πρέπει να δώσεις και άλλα 300-500 ευρώ για να πάρεις κάρτα γραφικών που να μπορεί να σηκώνει αξιοπρεπώς τα 2560Χ1600 της οθόνης. Αυτό είναι ξεφτίλα.

Η αλήθεια είναι οτι μερικές φορές η apple το ξεφτιλίζει το θέμα μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Αντε κάποια από τα παραπάνω να τα δεχτώ, αλλά να μην έχει airport για ασύρματο δίκτυο, έ όχι ρε παιδιά... ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ. Τρία χιλιάρικα είναι αυτά.

Και τώρα φίλοι μου Appleάδες καταλάβατε γιατί έχει ξεπέσει τόσο πολύ η Apple. Διότι πλέον δεν υπάρχουν Apple και PCs. Υπάρχουν PCs με windows, PCs με MacOSX, PCs με Linux. Για αυτό και πλέον οι Windowsάδες (και ΟΧΙ PCάδες) σας την λένε χαλαρά :)

Δεν μπορούμε πλέον να λέμε "έχω Apple, όχι PC".
Η φράση αυτή ίσχυε όταν η Apple ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ σε συνεργασία με εταιρίες PROPIERTARY hardware (όπως ο -πολύς- G5 ) με γνώμονα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και τις απόλυτες επιδόσεις.
Είχες λοιπόν έναν Η/Υ που είχε ΔΕΘΕΙ κομμάτι-κομμάτι απο πλευράς ολοκληρωμένων (υπερβάλλω). Είχες το MacOSX να κουμπώνει σε αυτόν τον συνδυασμό και να αγκαλιάζει τις ατέλειες και τα πρωτερήματα του hardware σου και ΕΣΚΙΖΕΣ.

Τώρα, έχεις έναν intel core 2 duo, μια geforce, μια kingston, κτλ κτλ σε ένα ωραίο σασσί με ένα εξαιρετικό λειτουργικό. Αλλά έχεις PC φίλε Appleά :) Κατάπιε το :D :D :D

Όσον αφορά στον πόλεμο των λειτουργικών, η μεγάλη μάχη έρχεται σιγά σιγα. Διότι η ψαλίδα κλείνει.
Παλιά ήξερες...
Windows -> ευελιξία, αστάθεια, υποστήριξη, ευχρηστία
MacOSX -> σταθερότητα, συγκεκριμένο h/w, ταχύτητα, ευχρηστία
Linux -> ευελιξία, ταχύτητα, σταθερότητα, και έναν τεχνικό που πληρώνεται 100ε/ώρα να στο στήσει

Τώρα ο μικρός μου ξάδερφος στήνει linux, τα windows είναι αρκετά σταθερά, το MacOSX τρέχει στο ταπεινό "windows" PC μου.
Let the war begin :D

Υγ. Δώστε μου ένα G5, να του βάλω debian και να σας φωνάξω μετά να δείτε τί σημαίνει σταθερότητα,ευχρηστία,uptime*,ομορφιά σε Η/Υ 6ετίας ;)
Υγ. Έχετε παρατηρήσει οτι εμείς οι linuxάδες σνομπάρουμε την διαμάχη ... ή μήπως είμαι μόνος μου εδώ ; :D :D :D

* προς Windows users: http://el.wikipedia.org/wiki/Uptime

Το ειπες και μονος σου. Το linux θελει στησιμο ενω το mac os και τα windows οχι :p

Κατα τα αλλα, ευχαριστω αλλα δε θα παρω ουτε linux ουτε windows. Το ενα βαριεμαι απιστευτα να το στηνω, και το αλλο βαριεμαι απιστευτα να το συντηρω :p

Πάντως να σημειώσω ότι στα Windows 7 64bit που τρέχω το μόνο πρόγραμμα που μου κρεμάει συστηματικά σε εκνευριστικό βαθμό είναι το iTunes 64bit ;) ;) ;)

Kατά τα άλλα με έχει εντυπωσιάσει η σταθερότητα του λειτουργικού, όσο και η ταχύτητά του..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Όπα βρε Βασίλη. Υπάρχει Hi End στους υπολογιστές, αλλά δεν είναι ούτε τα Mac ούτε τα PCs. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Άλλως τε ξέρεις καλά ότι με 300 δεν παίρνεις ούτε Hi End καλώδιο.. ;)

άιντε hi fi

:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: 25 χρόνια εξέλιξης του Apple Ποντικιού

Το ειπες και μονος σου. Το linux θελει στησιμο ενω το mac os και τα windows οχι :p

Κατα τα αλλα, ευχαριστω αλλα δε θα παρω ουτε linux ουτε windows. Το ενα βαριεμαι απιστευτα να το στηνω, και το αλλο βαριεμαι απιστευτα να το συντηρω :p

Υποθέτω ότι θα έχεις πολύ καιρό να εγκαταστήσεις linux. Σε 15 λεπτά έχεις έτοιμο σύστημα αν προτιμήσεις μια διανομή όπως το Ubuntu...

Εχω 1-1,5 να χρησιμοποιησω linux. Η διανομη που εβαλα ηταν το ubuntu αλλα ενω ηταν ευκολο στη χρηση, το στησιμο το βαριομουν απιστευτα. Οπως και να χει, θα το δοκιμασω σε μερικες μερες στο netbook.