26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Εμμένω εις την θέση μου να παρευρεθεί και ο Skakinen

Ε τότε να δημιουργήσουμε νέα κατηγορία ''Έρχομαι - δεν έρχομαι αλλά μάλλον έρχομαι (και στην κορφή κανέλα :D).
Ικανοποιημένος Εμμανουήλ;

Ε τότε να δημιουργήσουμε νέα κατηγορία ''Έρχομαι - δεν έρχομαι αλλά μάλλον έρχομαι (και στην κορφή κανέλα ).
Ικανοποιημένος Εμμανουήλ;

Όχι. Μόνο "έρχομαι" δεχόμεθα και αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή. Ορίστε για να δείτε ότι δεν αστειεύομαι:

Εμείς πάντως την κανέλα την βάζομε στην μπουγάτσα με κρέμα. Για τις κορυφές δεν ξέρω:flipout:

Ο Dr Pan K καλείται να επιβεβαιώσει (ήταν ο 1ος που έκανε αναφορά νομίζω).

Θέτω θέματα όπως: Συναντήσεις, happenings πριν ή μετά την συναυλία. Αν κατέβω, φέρνω το πακετάκι με τις όπερες του Janacek σε Decca με τον Sir Charles Mackerras (διαπίστωσα ότι τελικώς είχα όλο το περιεχόμενο σε μεμονωμένα αλμπούμς), το οποίο θα βάλομε σε κλήρωση, μόνον με όσους παρευρεθούν. Είναι σε CD φυσικά. Αν μέχρι τότε, και αν έρθω (έχω κόκκινη γραμμή είπαμε), βρω και άλλα διπλά, θα τα φέρω για να έχει συνέχεια. Isn't it a good idea?

Επίσης ποιοί άλλοι θα έρθουν ή δεν θα έρθουν. Εκφράσατε απόψεις. (τελικά ο κος Γκαβάκος έχει δίκιο. Είμαι πολύ διδακτικός... :BDGBGDB55: )

Μπορεί να φαίνεται άσχετο, όμως έχει κάποια εσωτερική αναφορά με το θέμα.

Alma ή εικονικός διχασμός

Μνήμη ταξιδιωτών της Κολχίδας

Ήταν η μόνη που διάβηκε
Τη μεθοριακή γραμμή του καθρέφτη.
Προσπερνώντας το δέλεαρ
Να καμαρώσει διπλή την ομορφιά της
Στο ευγενές υλικό
Δίχως να κλείσει τα μάτια,
Χωρίς των παραισθήσεων την παρηγοριά
Αναμετρήθηκε μαζί του.
Η στιλπνή επιφάνεια δεν έσπασε.
Έγινε προς στιγμήν Ερυθρά θάλασσα
Του Μωυσή κι έκλεισε πίσω της.
Στην αντίπερα ακτή βρήκε
Το αρχέτυπό της να την προσμένει.
Ενώθηκαν χωρίς διατυπώσεις.
Έμεινε πίσω ζωντανό το άγαλμά της
Θαυματουργό, να μοιράζει παρηγοριά.

Last edited by a moderator:
Η λίστα έχει:

1)Κώστας Λυμπερόπουλος
2)Σπύρος Σουρλας
3)Δημοκηδής
4)Δαμιανός Δημητριάδης
5)Κώστας Γκαβάκος
6)Κώστας Ζαγγογιάννης

Έρχομαι-δεν έρχομαι (κονφιρμασιόν σηλ βου πλαι)

7)Μανέστρος
8)Skakinen

Άλλος; Schubert, θα κατεβείτε να μας το εξηγήσετε το ποίημα;

μπορούμε να κανονίσουμε κάτι για μετά ... περπάτημα μέχρι Θησείο και κάποια ποτάκια εκεί ...

ή κάποιο ελαφρύ έδεσμα στου Μακρυγιάννη...

επίσης μπορούμε να γευματίσουμε την Κυριακή το μεσημέρι κάπου στο κέντρο πχ, Αλεξάνδρα ...

Η λίστα έχει:

1)Κώστας Λυμπερόπουλος
2)Σπύρος Σουρλας
3)Δημοκηδής
4)Δαμιανός Δημητριάδης
5)Κώστας Γκαβάκος
6)Κώστας Ζαγγογιάννης

Έρχομαι-δεν έρχομαι (κονφιρμασιόν σηλ βου πλαι)

7)Μανέστρος
8)Skakinen

Άλλος; Schubert, θα κατεβείτε να μας το εξηγήσετε το ποίημα;
Καλησπέρα σας!
Με γοητεύει πολύ η ιδέα της συναυλίας, ακόμη περισσότερο δε του να σας γνωρίσω από κοντά. Το βλέπω δύσκολο, όμως επιφυλάσσομαι να δω το πρόγραμμα των υποχρεώσεών μου στο σχολείο μου (αν και θα έπρεπε να με στείλουν υποχρεωτικά, καθώς πρόκειται για μουσικό σχολείο), καθώς και τα της επιμέλειας των παιδιών μου, και θα ξαναμιλήσουμε. Αγαπώ ιδιαίτερα τον Μάλερ για διάφορους λόγους αλλά και ως παλιός Βιεννέζος.

Αν έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο μου που τυπώνεται αυτόν τον μήνα, θα έχω μια πιο πειστική και αποδεκτή ενδοοικογενειακή δικαιολογία για μετακίνηση!

μπορούμε να κανονίσουμε κάτι για μετά ... περπάτημα μέχρι Θησείο και κάποια ποτάκια εκεί ...

ή κάποιο ελαφρύ έδεσμα στου Μακρυγιάννη...

επίσης μπορούμε να γευματίσουμε την Κυριακή το μεσημέρι κάπου στο κέντρο πχ, Αλεξάνδρα ...

Ποτάκι προσωπικά δεν θα συμμετείχα για "ιδιαίτερους" λόγους. Μια ιδέα που έχω είναι να πάω κάποια στιγμή, πριν ή μετά την συναυλία (την ίδια ή άλλη μέρα) στο Μουσείο της Ακρόπολης, που δεν αξιώθηκα ακόμα να πάω. Μια ιδέα είναι αυτή και θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορούσαμε να πάμε σαν μια παρέα, όσοι μπορέσουμε και μετά βλέπουμε... Συνενοούμαστε και με pm για περισσότερες ιδέες και οργάνωση.

@Schubert

και να μην έχετε τίποτα, πείτε ότι έχετε υποχρέωση να προλογίσετε το νέο βιβλίο του Δημοκηδή: "Mahler über alles. Η Άλμα και η ζωή στη Βιέννη", Εκδόσεις Σούρλας.:flipout::flipout::flipout:

Y.Γ.: Εγώ είμαι ακόμα στο δεν έρχομαι. Έχω κόκκινες γραμμές, είπαμε. Περιμένω προσκαλώ και προσκαλώ και άλλους φίλους / φίλες για την εκδήλωση και τοποθέτησή τους. Ονόματα δεν θα πω, *.* η πρόσκληση. Περιμένουμε...

Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

[Ποτάκι προσωπικά δεν θα συμμετείχα για "ιδιαίτερους" λόγους.]

Ήπαρ ή Ισλάμ;

Κι εμένα με εμποδίζει το πρώτο, όμως υπάρχουν και οι σόδες!

[Μια ιδέα που έχω είναι να πάω κάποια στιγμή, πριν ή μετά την συναυλία (την ίδια ή άλλη μέρα) στο Μουσείο της Ακρόπολης, που δεν αξιώθηκα ακόμα να πάω. Μια ιδέα είναι αυτή και θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορούσαμε να πάμε σαν μια παρέα, όσοι μπορέσουμε και μετά βλέπουμε...]

Παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν και μολονότι εξωτερικά το θεωρώ απαίσιο (υποκειμενική αισθητική), η λογική του εν λόγω μουσείου και η οπτική από μέσα προς τα έξω είναι συναρπαστική. Όσες φορές και να πάει κανείς, δεν αρκούν.

[@Schubert

και να μην έχετε τίποτα, πείτε ότι έχετε υποχρέωση να προλογίσετε το νέο βιβλίο του Δημοκηδή: "Mahler über alles. Η Άλμα και η ζωή στη Βιέννη", Εκδόσεις Σούρλας.:flipout::flipout::flipout:]

Φοβάμαι ότι στο επιχείρημά μου θα έχω αρχική αντίδραση το :argue:
και μετά :behead: με αποτέλεσμα να :devil-smiley-029: καεί η γούνα μου!
Για να σοβαρευτώ τώρα, έχω μια αντικειμενική δυσκολία, δηλ ένα συνέδριο στην Κομοτηνή την 1η Ιουλίου, το οποίο μου δημιουργεί κώλυμα να κατεβώ λίγες μέρες πριν στην Αθήνα. Υπάρχουν και άλλα επαγγελματικά εμπόδια. Όμως η διπλή πρόκληση επενεργεί ισχυρά: από τη μια ο Μάλερ κι από την άλλη η επιθυμία μου να γνωρίσω από κοντά ανθρώπους που μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντες.

Re: Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

[Ποτάκι προσωπικά δεν θα συμμετείχα για "ιδιαίτερους" λόγους.]

Ήπαρ ή Ισλάμ;

Κι εμένα με εμποδίζει το πρώτο, όμως υπάρχουν και οι σόδες!

[Μια ιδέα που έχω είναι να πάω κάποια στιγμή, πριν ή μετά την συναυλία (την ίδια ή άλλη μέρα) στο Μουσείο της Ακρόπολης, που δεν αξιώθηκα ακόμα να πάω. Μια ιδέα είναι αυτή και θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μπορούσαμε να πάμε σαν μια παρέα, όσοι μπορέσουμε και μετά βλέπουμε...]

Παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν και μολονότι εξωτερικά το θεωρώ απαίσιο (υποκειμενική αισθητική), η λογική του εν λόγω μουσείου και η οπτική από μέσα προς τα έξω είναι συναρπαστική. Όσες φορές και να πάει κανείς, δεν αρκούν.

[@Schubert

και να μην έχετε τίποτα, πείτε ότι έχετε υποχρέωση να προλογίσετε το νέο βιβλίο του Δημοκηδή: "Mahler über alles. Η Άλμα και η ζωή στη Βιέννη", Εκδόσεις Σούρλας.:flipout::flipout::flipout:]

Φοβάμαι ότι στο επιχείρημά μου θα έχω αρχική αντίδραση το :argue:
και μετά :behead: με αποτέλεσμα να :devil-smiley-029: καεί η γούνα μου!
Για να σοβαρευτώ τώρα, έχω μια αντικειμενική δυσκολία, δηλ ένα συνέδριο στην Κομοτηνή την 1η Ιουλίου, το οποίο μου δημιουργεί κώλυμα να κατεβώ λίγες μέρες πριν στην Αθήνα. Υπάρχουν και άλλα επαγγελματικά εμπόδια. Όμως η διπλή πρόκληση επενεργεί ισχυρά: από τη μια ο Μάλερ κι από την άλλη η επιθυμία μου να γνωρίσω από κοντά ανθρώπους που μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντες.

Ήπαρ. Οι τρανσαμινάσες κάνουν πάρτι.

Ισλάμ; Πως σου ήρθε αυτό; Δεν ασχολούμαι και τόσο πολύ με πολιτική.

Στο μουσείο, με ενδιαφέρει το περιεχόμενο. Ως κτίριο είναι "ασχετο" με την τριγύρω πολεοδομία. Αλλά θεωρώ επίσης ανόητο να μην πάει κάποιος να δει το περιεχόμενο, τους πολιτισμικούς θησαυρούς μας (δεν έχουμε και πολλά άλλα πράγματα από ότι καταλαβαίνω) επειδή το κτίριο δεν του αρέσει.

Το ''ποτό'' σχήμα λόγου είναι βρε Μανώλη. Κι εγώ δεν θα πιω αλκοόλ.

Χαμέμηλο για μένα και τον Skakinen. Ξέρεις μας πιάνει ένας πανικός σε τέτοια θέματα μια και οι ιατροί-τρομοκράτες φροντίζουν για αυτό. Αν υπάρχει διάθεση. Διότι αν με καταπλακώσει η 6η μπορεί και να μην μιλάω μέχρι την επόμενη μέρα.

Θα έρθεις δηλαδή; Έστω για χαμομήλι;

Θα έρθεις δηλαδή; Έστω για χαμομήλι;

Το ταξίδι μάλλον θα γίνει αυτό το Σ/Κ οπότε για το επόμενο δεν υπάρχει κώλυμα. Το τι θα πιω μου είναι αδιάφορο, η παρέα έχει σημασία. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι πολύ fan του αλκοόλ (αραιά και που κόκκινο κρασί). Το πολύ πολύ να φέρω Lucozade μαζί μου :D

lucozade.jpg

και γω ανάμικτο φρεσκοστυμμένο χυμό πίνω (καλά, ομολογώ, βάζω και ρούμι μέσα) ...

για το μουσείο απαιτούνται αρκετές ώρες που δυστυχώς εκείνες τις ημέρες δεν θα μπορώ να διαθέσω...

για άφτερ είναι πιο εύκολο ... μπορώ να κανονίσω στριπτιζάδικο για μετά ... αν είμαστε αρκετοί, θα επιβάλλω το σόου να γίνεται υπό τις πιανιστικές μινιατούρες τσέχων συνθετών (Dusek, Myslivecek, Vanhal, Vozisek, Kymlicka, κλπ. κλπ. ) ...
δεν θα καπνίζουμε, δεν θα πίνουμε, θα σχολιάζουμε το φραζάρισμα... μαγεία !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Ήπαρ. Οι τρανσαμινάσες κάνουν πάρτι.

Ισλάμ; Πως σου ήρθε αυτό; Δεν ασχολούμαι και τόσο πολύ με πολιτική.

Στο μουσείο, με ενδιαφέρει το περιεχόμενο. Ως κτίριο είναι "ασχετο" με την τριγύρω πολεοδομία. Αλλά θεωρώ επίσης ανόητο να μην πάει κάποιος να δει το περιεχόμενο, τους πολιτισμικούς θησαυρούς μας (δεν έχουμε και πολλά άλλα πράγματα από ότι καταλαβαίνω) επειδή το κτίριο δεν του αρέσει.

Ευκαιρία να γνωρίσω τις τρανσαμινάσες μου με τις δικές σας!

Το Ισλάμ το ανέφερα ως πείραγμα, επειδή για λόγους θρησκευτικούς (σεβαστούς φυσικά) δεν πίνουν οι άνθρωποι!
Για το μουσείο συμφωνώ! Τα εκθέματα είναι κορυφαία!