26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

@Schubert
Να προσέχεις. Ευελπιστούμε σε άλλη ευκαιρία. Ίσως στον Ευγένιο του Τσαϊκόφσκι

@Skakinen
Τι πίνω και δεν δίνω; Μα φυσικά Lucozade, έπρεπε να το γνωρίζεις. Ή μαλλον το γεγονός ότι δεν το γνωρίζεις είναι επίσης μια ένδειξη:flipout: Βρε, κλίμα προσπαθώ να δημιουργήσω μέσα σε μια κοινωνία του χαμέμηλου (υπόψη έχω ενταχθεί εις αυτήν πρώτος)

@Ζαγγό

Κλίμα προσπαθώ να δημιουργήσω και διαμαρτύρομαι εντόνως διότι δεν εσυμπαραστάθεις επαρκώς ως έταιρος ausländer. Για αυτό το ριψαπαυτό σας επιστρέφετε.

Όσο για τα Mahler T-shirt, Janacek και Lucozade, τι να πω... Με στρίμωξες. Το ΟΜΟΛΟΓΩ! Έτσι είναι! Ξέχασες όμως και το resume: Όσο θα παίζει η 6η του Mahler και ο Δημοκηδής θα πλαντάζει συναισθηματικώς, εγώ και ο Λύμπε θα μοιραζόμεθα ηχειόψειρες εις εν εκ των ότων μας καθείς, τινάς φορητής συσκευής, όπου θα ηκούμε Lieder του Έλτονα (παρακαλείται ο by proxy όπως αγανακτήσει αύριο ή μεθαύριο - ήτοι πλάκα διαπράττομεν).

ΥΓ: Άσχετον! Ta requests που εδέχθει από τους χωριανούς μου να καταθέσω βραβεία ανοικτής παλάμης εις την πλατείαν, είναι πολλά. Κανένας ορθοπεδικός; (δεν θα αντέξω νομίζω...)

Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

@Schubert
Να προσέχεις. Ευελπιστούμε σε άλλη ευκαιρία. Ίσως στον Ευγένιο του Τσαϊκόφσκι
[...]
@Ζαγγό

Κλίμα προσπαθώ να δημιουργήσω και διαμαρτύρομαι εντόνως διότι δεν εσυμπαραστάθεις επαρκώς ως έταιρος ausländer. Για αυτό το ριψαπαυτό σας επιστρέφετε.

Κι εγώ ευελπιστώ!

Υπάρχει κι άλλος Auslaender στο φόρουμ;

Last edited:
Όσο θα παίζει η 6η του Mahler και ο Δημοκηδής θα πλαντάζει συναισθηματικώς, εγώ και ο Λύμπε θα μοιραζόμεθα ηχειόψειρες εις εν εκ των ότων μας καθείς, τινάς φορητής συσκευής, όπου θα ηκούμε Lieder του Έλτονα (παρακαλείται ο by proxy όπως αγανακτήσει αύριο ή μεθαύριο - ήτοι πλάκα διαπράττομεν).

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΛΕΡ και σε συναυλίες κλασικής σήμερα όταν βράζει ο τόπος. :rifle:-bye-

οι μερες περασαν και ανηφοριζω λιαν συντομος για την πρωτευουσα, πιο κοντα στον μαλερ αλλα πιο μακρυα απο το δικτυο.

επειδη τα t-shirt δεν ευδοκιμησαν θα στηλω το τηλ σε καποιο απο τα μελοι που εχουν δηλωσει με σιγουρια την παρουσια τους, ελπιζωντας να τα πουμε και απο κοντα.

καλη ακροαση σε ολους

Πανο ελήφθη..:grandpa:-bye-

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΛΕΡ και σε συναυλίες κλασικής σήμερα όταν βράζει ο τόπος. :rifle:-bye-

Δεν ειναι ''κλασική''..

Ειναι Μουσική..

Και μάλιστα συντριπτική.

Μην τά μπερδεύεις σύντροφε τώρα αυτά...

Σέ λίγο θα θεωρηθεί ''επαναστατική πράξη'' το Metal..

Kαι σε εποχές κρίσης η τέχνη έχει εξ''ορισμού ανατρεπτικό χαρακτήρα και δεν αποκοιμίζει.

Προσωπικά ακομα και εδώ στο φορουμ,συνεχιζω να κάνω,έστω και μικρές παρουσιάσεις,κάθε εβδομάδα,παροτι το μυαλό μου ειναι αλλού..

Και αυτό δεν το κάνω τυχαία................................

Δεν θά χαρίσω και οσα αγαπάω στούς νεκροθάφτες..

Και αυτά δεν ειναι ούτε Αρμάνι,ουτε Γκούτσι,αλλά διάφορες μουσικές απο ποικίλα είδη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Ναι με την έννοια των μη-Αττικαίων.

Προς στιγμήν νόμισα ότι εθήτευσες και συ στην γερμανική εσπερία. Κρίμα, θα φτιάχναμε ένα έκτακτο γερμανόφωνο τρίο στο φόρουμ (κάτι σαν τους Comedian Harmonists) αλλά που τέτοια τύχη.

...

Σέ λίγο θα θεωρηθεί ''επαναστατική πράξη'' το Metal..

Καλά, να δω στο δρόμο να παίζει ξύλο με τα ΜΑΤ οπαδός της κλασσικής και σου υπόσχομαι να ακούσω όλες τις συμφωνίες του Μπετόβεν και του Μότσαρτ σε μια μέρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Προς στιγμήν νόμισα ότι εθήτευσες και συ στην γερμανική εσπερία. Κρίμα, θα φτιάχναμε ένα έκτακτο γερμανόφωνο τρίο στο φόρουμ (κάτι σαν τους Comedian Harmonists) αλλά που τέτοια τύχη.

Αν υπάρχει άλλος γερμανόφωνος στα πέριξ, παρακαλώ να παρουσιαστεί πάραυτα!

Καλά, να δω στο δρόμο να παίζει ξύλο με τα ΜΑΤ οπαδός της κλασσικής και σου υπόσχομαι να ακούσω όλες τις συμφωνίες του Μπετόβεν και του Μότσαρτ σε μια μέρα.

Μην βγούμε τωρα off-topic..

Αλλά εκεί πού εισαι ήμουνα..-bye--bye-

Και ρόκ ,άκουγα και κλασσική άκουγα και τζάζ και είχα και ''παράσημα'' απο τα 18 μου..Και ελληνικά κ.λ.π.

Μην τα μπερδευουμε αυτά..

Το ''κλασσική'' ειναι λάθος ορος...

Last edited:

Προσεχεεεεεε....

Μην βγούμε τωρα off-topic..

Αλλά εκεί πού εισαι ήμουνα..-bye--bye-

Και ρόκ ,άκουγα και κλασσική άκουγα και τζάζ και είχα και ''παράσημα'' απο τα 18 μου..

Μην τα μπερδευουμε αυτά..

Το ''κλασσική'' ειναι λάθος ορος...

Σόρυ για το off, αλλά μου κατηγόρησες το Metal και τα πήρα :D

Δεν εννοώ εσένα φυσικά, είσαι καπνισμένος :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: 26/6 - 6η Συμφωνία του Mahler στο Ηρώδειο.

Aυτός εδώ δεν έπαιξε απλά ξύλο με τα ματ, ήταν από τους καθοδηγητές της επανάστασης του Μάρτη του 1848 στη Λειψία και πολέμησε ενάντια στον Πρωσικό στρατό (αν αυτό σου λέει κάτι).;)

attachment.php

Δεν θα τον έλεγα ακριβώς οπαδό της κλασσικής, αλλά you get the idea.

Attachments

• wagner.jpg
    wagner.jpg
    83.8 KB · Views: 76

Σόρυ για το off, αλλά μου κατηγόρησες το Metal και τα πήρα :D

Δεν εννοώ εσένα φυσικά, είσαι καπνισμένος :grinning-smiley-043

Δεν τοπα για σενα ρε..

Για να τσιμπήσει ο proxy τογραψα...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Δεν ειδα οτι έβλεπες..:flipout::flipout:

Γιατί βρε Σπύρο κατηγορείς το μεταλ...Ξέρεις τι αγώνες έχουν ρίξει οι Manowar πχ?
Κάθε φορά που τους αποθανάτιζε ο φωτογράφος,φορούσαν την στολή εκστρατείας...
Βέβαια και εγώ μετά από δέκα μπύρες πηδάω απ το Ζάλογγο χωρις να το πολυσκεφτώ....Κανονικότατα...

manowar1.jpg

Γιατί θέλω να ακούσω ΤΩΡΑ την 9η του Dvorak? Ίσως το εξηγήσω κάποια στιγμή, σε κάποια παρουσίαση.

Να πω και ένα ακόμα όνομα; Ξενάκης (και ναι τον τοποθετώ ψηλά σε αυτό που έκανα αν και το ερώτημα του αν ήταν μουσική αυτό πλανάτε, αλλά ποσώς με ενδιέφερε...)

Γιατί θέλω να ακούσω ΤΩΡΑ την 9η του Dvorak? Ίσως το εξηγήσω κάποια στιγμή, σε κάποια παρουσίαση.

Να πω και ένα ακόμα όνομα; Ξενάκης (και ναι τον τοποθετώ ψηλά σε αυτό που έκανα αν και το ερώτημα του αν ήταν μουσική αυτό πλανάτε, αλλά ποσώς με ενδιέφερε...)

Ίσως επειδη την έχεις πρόχειρη...προχθές την έβαλε η 4π-bye-

Max Bruch – Gustav Mahler
Δε σας κρύβω πως κάθε χρόνο, περιμένω με αδημονία το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Όχι επειδή ο χώρος προσφέρεται, θα μπορούσε να ισχυριστεί βάσιμα κανείς ότι το Ηρώδειο είναι ένας πολύ κακός χώρος συναυλιών. Ευάλωτος στους θορύβους της πόλης, δυσπρόσιτος για άτομα με κινητικές δυσκολίες, με άβολα καθίσματα, και χωρίς μελετημένη ακουστική. Κι όμως, τις νύχτες που ζωντανεύουν εκεί στο χώρο της ορχήστρας είτε οι σημαντικότερες παρτιτούρες της μουσικής φιλολογίας, είτε μεγάλες στιγμές του θεάτρου ή του χορού, καθισμένος στα άβολα καθίσματα μοιραία ρίχνεις μια ματιά στον Παρθενώνα που δεσπόζει, και καταλήγεις σε φιλοσοφικές αναζητήσεις, μια διάθεση ιδανική για να αφήσεις το μυαλό σου ελεύθερο να παρασυρθεί από ό,τι συμβαίνει επί σκηνής.

Ακόμα και φέτος, με τη χώρα βυθισμένη στην κατάθλιψη της κρίσης, μπορούμε να διακρίνουμε πολύ σημαντικές στιγμές/σανίδες σωτηρίας στο Φεστιβάλ, και ειδικότερα στον τομέα της μουσικής. Μια απ’αυτές έρχεται αυτή την Κυριακή. Μια ορχήστρα με βαρύ όνομα και βιογραφικό, η Φιλαρμονική της Σκάλας του Milano, ένας απ’τους σημαντικότερους βιολονίστες παγκοσμίως σήμερα, ο Αμερικανός Joshua Bell, και ένας μπαρουτοκαπνισμένος διευθυντής ορχήστρας, ο Semyon Bychkov, συναντιούνται στο Ρωμαϊκο ωδείο για να μας προσφέρουν μια βραδιά ψυχαγωγίας, με την ετυμολογική της έννοια: αγωγή της ψυχής μας, μέσω ενός εκ των δημοφιλέστερων έργων στο ρεπερτόριο του βιολιού, του 1ου κοντσέρτου για βιολί και Ορχήστρα του Bruch, και ενός κολοσσού της μουσικής φιλολογίας, της 6ης Συμφωνίας του Gustav Mahler.

Σύνθεση του 1866, αναθεωρημένη το 1867, το Concerto για Βιολί και Ορχήστρα σε Sol - του Max Bruch αναδεικνύει μοναδικά τις σολιστικές αρετές του βιολιού. Συνεπές ως προς τη ρομαντική του καταγωγή, ιδιαιτέρως αρμονικό, και με αυξημένες τεχνικές απαιτήσεις απ’τον ερμηνευτή, παρουσιάζει μια δομική ιδιαιτερότητα, αφού το πρώτο του μέρος κατ’ουσίαν λειτουργεί ως πρελούδιο για το δεύτερο, το συγκλονιστικά φορτισμένο Adagio, που αποτελεί τελικά και το κύριο σώμα του έργου. Η ιδιαιτερότητα σταματά εκεί, αφού το έργο ολοκληρώνεται με τον συνήθη τρόπο, ένα διθεματικό «Allegro energico» τρίτο μέρος. Η ενορχήστρωση λειτουργεί αρκετά αυτόνομα, με τα μέρη του βιολιού και της ορχήστρας να εξελίσσονται αντιστικτικά, οδηγώντας έτσι τη ροή του έργου. Η παρουσία επί σκηνής του Joshua Bell, ενός “superstar” του βιολιού σήμερα, αφήνει μεγάλες υποσχέσεις.

Μοιραία, ακόμα και ένα έργο τόσο δημοφιλές όσο το κοντσέρτο του Bruch, επισκιάζεται από το αριστούργημα του Gustav Mahler. Από τα πιο δύσκολα και σκοτεινά έργα του, γεμάτο φορτίσεις και συγκινησιακές εξάρσεις που σπάνια ακολουθούνται από την επιθυμητή κάθαρση, η 6η Συμφωνία, σε La-, με την ονομασία «Τραγική», ξεκίνησε να γράφεται το 1902, σε μια παραδόξως καθόλα ευχάριστη φάση της ζωής του συνθέτη. Κάτι καθόλου περίεργο για τον ίδιο, ο οποίος συνήθιζε να πιστεύει ότι «ο καλλιτέχνης νιώθει την τραγωδία πριν συμβεί, και δε μπορεί να δραπετεύσει απ’το πεπρωμένο του». Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της, ο Mahler έβλεπε “τη μοίρα να χτυπάει τρεις φορές τον ήρωα, και να τον αφήνει συντετριμμένο”. Τραγική σύμπτωση, το καλοκαίρι του 1907 επιφύλασσε τρία τέτοια χτυπήματα για τον συνθέτη, που έχασε την κόρη του, τη θέση του στην Όπερα της Βιέννης, και έμαθε ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που η μυθιστορηματική ζωή του Mahler συμβαδίζει με το έργο του, ίσως γι’αυτό τα έργα του χαρακτηρίζονται από ένα διαρκές ντελίριο έντονων συναισθημάτων που εναλλάσσονται διαρκώς, θέματα που μπλέκονται μεταξύ τους και αναπτύσσονται σχεδόν συνειρμικά.

Η βραδιά προβλέπεται μαγική, και το ρωμαϊκό θέατρο γεμάτο. Όσοι ξέρουν τι θα ακούσουν, θα είναι σίγουρα εκεί. Όσοι θέλουν ν’ακούσουν κάτι διαφορετικό, δε θα χάσουν.
Ωδείον Ηρώδου του Αττικού, Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Eνα πολύ ενημερωτικό και συνοπτικό κειμενο γιά το αυριανό πρόγραμμα,απο τον καλο μας φίλο Ιάσωνα(Maestro).

:a0210::a0210:

http://www.go-out.gr/afieromata/Max-Bruch-–-Gustav-Mahler