28 Οκτωβρίου 2009

Φίλε vasada καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, ακόμα και αν αυτή μπορεί να σε οδηγεί στην εισοπέδωση των πάντων...

Επειδή όμως αύριο μεθαύριο θα πρέπει να απαντήσεις στα παιδιά σου για όλα αυτά, θεωρώ καλό να πάς την κυριακή στο σύνταγμα και να σημειώσεις τις τοποθεσίες που αναγράφονται στα μάρμαρα του Αγνωστου Στρατιώτη.
Βρές τις μικρές ή μεγάλες (κρίνε εσύ) ιστορίες που υπενθυμίζουν όλα αυτά τα τοπονύμια.
Κρίνε τις μόνος σου και από διαφορετικές πηγές.

Αυτό το μεγαλείο μας κληρονόμησαν οι γονείς μας, αυτό το μεγαλείο μεταλαμπαδεύουμε και εμείς στα παιδιά μας. Γι' αυτό χρειαζόμαστε μιά-δύο μέρες τιμής το χρόνο. Για να θυμόμαστε το παρελθόν και να ελπίζουμε για το μέλλον και τις δυνατότητές μας.
Για να βάζουμε στην άκρη αυτούς που μας ποτίζουν δηλητήριο, μηδενίζοντας τα πάντα. Αυτούς που μας θέλουν μια άμορφη παγκόσμια μάζα που θα χειραγωγείται από τους δυνατούς. Αυτή είναι η μέρα μας. Η μέρα που μας θυμίζει πως μπορούμε να είμαστε νικητές (έστω και για λίγο), ότι μπορούμε και πρέπει να αντιστεκόμαστε.

Φυσικά, έχουν γίνει και θα γίνουν χίλια ακόμα κακά και πολλά δεινά θα ακολουθήσουν εξαιτίας κάποιων δοσήλογων, αγνωμονων κτλ ... ας τους πούμε όπως θέλει ο καθένας. Θα εκμεταλεύοντε τα πάντα...
Εμείς όμως τι θα κάνουμε? Θα μηδενίζουμε μονίμως τα πάντα?

Φιλική συμβουλή. Μη σε οδηγεί η αγανάκτηση σε τέτοια μονοπάτια.
:grinning-smiley-043 -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Ρε Γιαννη, ολη μερα γραφω. Αυτο καταλαβες?

Όταν έχεις κάνει αχταρμά,

επετείους, μνήμες, κουσούρια της φυλής, ήρωες, δοσίλογους, δεξίλογους, προδότες, ανωτερότητες, κατωτερότητες, σημαίες, παρελάσεις, τιμές, Βερολίνα και Αθήνες,

συγγνώμη που το λέω, αλλά,

ναι, αυτό κατάλαβα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Δεν ξερω για ποιους ομιλεις, εγω δεν εχω ακουσει κανεναν να χλευαζει. Αποψεις εκφρασμενες με λογικο σκεπτικο βλεπω. Αν θεωρεις οτι αλλα υπονοουν, παω πασο.

Εγω δεν θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου, ουτε να παω κοντρα. Απλα δεν μπορω να μην αντιμετωπισω με σκεπτικισμο αυτα που βλεπω. Και αυτα που βλεπω δεν τα βρισκω καθολου ωραια. Στην ουσια βλεπω μια εκμεταλλευση των γεγονοτων αλλης εποχης, με σκοπο να ξεχαστουν συγχρονα προβληματα. Να μην τα ξαναλεμε.

Ουσιαστικα προκειται για καπηλευση των γεγονοτων.

Sorry αλλα δε λαμβάνω από εσένα Κανένα Λογικό σκεπτικό αλλά καθαρά Υποκειμενική Κρίση.
Δε βλέπεις την Ουσία, γιατί χάνεσαι από τους συναισθηματισμούς σου, τουλαχιστόν αυτό δίνεις σε εμένα να καταλάβω.
Καλή είναι η αντίδραση αλλά όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει.

Δεν ξερω για ποιους ομιλεις, εγω δεν εχω ακουσει κανεναν να χλευαζει. Αποψεις εκφρασμενες με λογικο σκεπτικο βλεπω. Αν θεωρεις οτι αλλα υπονοουν, παω πασο.

Εγω δεν θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου, ουτε να παω κοντρα. Απλα δεν μπορω να μην αντιμετωπισω με σκεπτικισμο αυτα που βλεπω. Και αυτα που βλεπω δεν τα βρισκω καθολου ωραια. Στην ουσια βλεπω μια εκμεταλλευση των γεγονοτων αλλης εποχης, με σκοπο να ξεχαστουν συγχρονα προβληματα. Να μην τα ξαναλεμε.

Ουσιαστικα προκειται για καπηλευση των γεγονοτων.

Θέλεις να τοποθετηθώ επί της ουσίας πάνω σε αυτά που γράφεις περί μηδενισμού του παρελθόντος μας, περί άνευ λόγου και αιτίας εορτασμών, περί μεγαγχολίας όταν γυρνάς από το εξωτερικό ή να προχωρήσω;

Αν το κάνω όμως (τοποθετηθώ με γεγονότα) δεν θέλω να το κάνεις γαργάρα και να προχωρήσεις παρακάτω με ελαφριά καρδιά όπως έκανες σε προηγούμενα θέματα, διότι εγώ τα ζω αυτά που πιστεύω και σας γράφω, ενώ εσύ μέχρι τώρα εκφράσεις κάποιες θέσεις κατ´εμέ, έωλες, κι όταν στριμώχνεσαι μας ρίχνεις κάτω με το επιχείρημα ότι δεν ξέρεις ιστορία.

Βλάσης

Ολοι περηφανοι ειμαστε και ωραιοι...

το βυσματακι στο στρατο το βαλαμε ομως ε? ειτε για εμας, ειτε για τα παιδια μας.....

γεια μας γλεντοαρπαχτρες νεοελληνες

φιλικά

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

το βυσματακι στο στρατο το βαλαμε ομως ε? ειτε για εμας, ειτε για τα παιδια μας.....

φιλικά

σωστός, συμφωνώ μαζί σου.

Κάτι σχετικό με την μνήμη της 28ης Οκτωβρίου έχεις να μας πείς?

φιλικά

φιλικά

Είναι καλό να αποφεύγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί.
Μη βάζουμε όλους τους ανθρώπους στην ίδια μοίρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Μόνοι μας το στερούμαστε με την σημερινή κατάντια του κράτους μας.

1.Τα κέρδη δλδ. ήταν περισσότερα? Γιατί μετά οι φίλοι μας οι Αγγλοαμερικάνοι, πιο πολύ βοήθησαν την Τουρκία (η οποία δεν είχε ούτε έναν νεκρό στον Πόλεμο)
2.Το Έπος του 40 με τους Ιταλούς δεν εξηγεί την ξαφνική παράδοση άνευ όρων στους Γερμανούς. Βέβαια, ο Χίτλερ έδωσε χρόνο στους δικούς μας να φάνε όσα προλάβουν και να χτιστούν αργότερα "οικογένειες" απ τον χρυσό του Ελληνικού Κράτους.
3.Επίσης, οι περισσότεροι μαυραγορίτες, ταγματασφαλίτες και αυτοί που έδιναν της κορούλες τους στους αξιωματικούς, μόνο άσχημα δεν πέρασαν και κατά την διάρκεια του πολέμου αλλά και μετά. Πολλά μεγάλα τζάκια τότε φτιάχτηκαν και υπάρχουν ακόμα.
4.Οι αντιστασιακοί (όλοι τους, ανεξαρτήτου ιδεολογίας) πέθαναν, εξορίστηκαν, αλληλοσκοτώθηκαν, πήγαν φυλακή, μετανάστευσαν, διώχτηκαν κλπ κλπ.
Γι αυτά πρέπει να είμαι περήφανος?

άνευ όρων παράδοση στους γερμανούς; Από πότε;

Ποιός το είπε αυτό; Μόνο όσοι δεν ξέρουν ιστορία, όσοι δεν έχουν διαβάσει επομένως δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Και το εννοώ αυτό.

Διότι πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσεις όλους αυτούς που πήραν μέρος στη μάχη των οχυρών στην ανατολική Μακεδονία και δεν παραδόθηκαν; αυτό το ξέρεις ; http://el.wikipedia.org/wiki/Γραμμή_Μεταξά μήπως αυτό http://ellgerm.phpnet.us/index_1.htm το ξέρεις ; κι αν σου φαίνεται πομπώδες (πού είναι το αναγνωρίζω) μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες από τη λήξη των μαχών. να δεις τα βλέμματα των Ελλήνων φαντάρων πώς περιγελούν τους Γερμανούς της Βέρμαχτ όταν εκείνοι τους παρουσιάζουν όπλα. να δεις τις δεκάδες γραμμές φρεσκοσκαμμένων τάφων των γερμανών έξω από τα οχυρά (συγνώμη, αλλά έχω πρόσβαση μόνο σε ταφές Γερμανών έξω από τα οχυρά ιστίμπεη, Ποπλίβιτσα, Ρούπελ).

Έχεις ακούσει για τις μάχες στη δυτική Μακεδονία; Για το Ράδοσι κοντά στο Αμύνταιο; Πού φυλάσσονταν από ίλη ιππικού όταν έρχονταν τα γερμανικά τεθωρακισμένα περνώντας με μέση ωριαία ταχύτητα 56 χλμ. τη Γιουγκοσλαβία; Είχαν δυο δυνατότητες... ή να σπιρουνίσουν τα άλογα και να φύγουν είτε να πέσουν κάτω από ερπύστριες. Όλοι όρμησαν με καλπασμό (αυτό το τσέκαρα από τα αρχεία της Βέρμαχτ ) και έπεσαν πάνω στα γερμανικά τεθωρακισμένα. Όλοι έγιναν λιώμα. Δεν έμεινε κανείς. Όμως με αυτό τον τρόπο μπλόκαραν τις ερπύστριες των αρμάτων, και επομένως οι Αυστραλοί που ήταν στρατοπεδευμένοι στη Βεύη μπόρεσαν να λάβουν καλύτερες θέσεις μάχης. Οι Αυστραλοί στη μάχη της Βεύης (που δεν την ξέρει κανείς, τόσο ασήμαντη θεωρείται) άφησαν 214 νεκρούς και 207 τραυματίες.

Να πούμε πόσο καιρό χρειάστηκαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές να υποτάξουν την κρήτη; Να πούμε ότι η καθυστέρηση υποταγής της Κρήτης καθυστέρησε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (δηλ. την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης) με αποτέλεσμα να προλάβει τους Γερμανούς ο χειμώνας και τελικά να χάσουν; (αυτό από τα αρχεία της Βέρμαχτ ανώτατα στρατωτικά συμβούλια με την παρουσία του Χίτλερ).

Έχεις πάει στο Μάλεμε στην Κρήτη στο Γερμανικό νεκροταφείο να δεις τους νεκρούς Γερμανούς αλεξιπτωτιστές; Γνωρίζεις ότι λόγω της πανωλεθρίας των Γερμανών (αδιανόητες απώλειες αλεξιπτωτιστών) δεν χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη έκταση οι αλεξιπτωτιστές στον πόλεμο , παρότι ήταν επίλεκτες δυνάμεις; )

Όσοι δεν ξέρουν, οφείλουν να διαβάζουν. Αλλιώς οφείλουν να σιωπούν.

Last edited:
Όσοι δεν ξέρουν, οφείλουν να διαβάζουν. Αλλιώς οφείλουν να σιωπούν.

Συμφωνώ Απόλυτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Γνωρίζεις ότι λόγω της πανωλεθρίας των Γερμανών (αδιανόητες απώλειες αλεξιπτωτιστών) δεν χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη έκταση οι αλεξιπτωτιστές στον πόλεμο , παρότι ήταν επίλεκτες δυνάμεις; )

Όχι απλά σε μεγάλη έκταση, δεν ξαναχρησιμοποιήθηκαν καθόλου (από τους Γερμανούς).

album.php

album.php

album.php

τα παραπάνω είναι ειδησεογραφία μιας μόνο μέρας στη δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στις 16/10/2009 (δηλ. πριν 15 μέρες).

εσείς πιστεύετε ότι η υπόθεση ιστορική μνήμη έχει τελειώσει;

Κι αν ναι, τότε θα ήθελα να σας έχω δίπλα μου, όταν στις 14 Οκτωβρίου χαράματα συνόδευα αυτούς τους ανθρώπους μέσα στις λάσπες για να βρουν το ακριβές μέρος που πολέμησαν οι γονείς τους πριν 68 χρόνια. Και να δείτε την απογοήτευσή τους όταν ρώτησαν : And now where is the monument? Και πήραν την απάντηση: There is no monument. Φυσικά θα μπορούσα να προσθέσω ότι οι Δημήτρης Θ., Βασάντα κι άλλοι πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μνημεία όχι για Αυστραλούς, αλλά ούτε για τον πατέρα τους.

Έχετε δει αλήθεια πόσοι Βρετανοί, Αυστραλοί έρχονται κάθε εβδομάδα στο Φάληρο για να δουν τον τάφο του προγόνου τους που έπεσε στην Ελλάδα στο Β' ΠΠ; στο Μούδρο; στην Κρήτη; στη Μακεδονία; στον Μπράλο;

Προσωπικά στο βρετανικό κοιμητήριο στο Μπράλο όσες φορές πέρασα και κατέβηκα δεν ήμουν ποτέ μα ποτέ μόνος μου. Πάντα υπήρχε σε μια γωνιά ένας συγγενής από την Κοινοπολιτεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Το λογικό, το σώφρον, θα ήταν να μην εμπλακεί. Λες και είχαμε όμως επιλογή. Και δεν ήταν μόνο το άρμα της Αγγλίας, όπου ήταν η χώρα δεμένη. Κυρίως ήταν ο λαός. Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι η απάντηση διάφορη του όχι. Η παράδοση των Θερμοπυλών παρέμενε ισχυρή και στον 20ο αιώνα.

Μην ξεχνάμε κάτι βασικό ,ομως και αποδεδειγμένο ιστορικά.
Ο Μουσολίνι ονειρευόταν τήν Mare Nostrum και μαζί με τούς Στρατηγούς του ήθελαν να καταλάβουν την Ελλάδα γι´αυτον πρωτίστως τον λόγο..
Ο Αδόλφος που δεν τον πολυεμπιστευόταν στρατιωτικά ,μάλλον είχε αντιρρήσεις,αλλά άφησε τον Συμμαχό του να προσπαθήσει να εκπληρώσει το ´ονειρό´του..
Ο Μεταξάς αν και Γερμανόφιλος και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις Υπουργών του(μιά ματιά στά Πολιτικά Ημερολόγια τού Σεφέρη αρκεί...)μπήκε στον Πόλεμο γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλοιώς.
Επομένως ήταν αδύνατον η Ελλάδα να μην μπεί στον πόλεμο..
Και μήν ξεχνάμε επίσης πώς ο Μεταξάς ήταν αυτός πού στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο τάχτηκε υπέρ τού Γερμανόφιλου Κωνσταντίνου γιά να μήν μπεί η Ελλάδα στο πλευρό τής Αντάντ,μιά πολιτική κατάπτυστη πού έθεσε υπο διωγμόν τον Βενιζέλο γιά πολύ καιρό.
Ομως το 40 αναγκάστηκε ή έκρινε πώς δεν γινόταν αλλοιώς.
Και αυτό δεν ειναι καθόλου άσχετο,γιατί ,ολως περιέργως,οι σημερινοί ´διεθνιστές´που μέ αφορμή τις παρελάσεις ,θέλουν να χάσει την Μνήμη του ο Λαός,υποστηρίζουν επι τής ουσίας τήν άποψη Μεταξά γιά την Αντάντ....
Ατιμη η Ιστορία δεν λέω...
Μόνον πού οι ´αναθεωρητές´της τήν κρύβουν επιμελώς,οταν δέν τούς βολεύει γιατί αυτοί γράφουν προαποφασισμένη ιστορία,στηριγμένη στίς παλαιομαρξιστικές θεωρίες τού ΣΕΚΕ και τού Μπεναρόγια.............Και δεν είναι τυχαίο που απο τούς κόλπους τους προέρχονται Αρνητές τής Σφαγής σην Μικρασία ,οπως και τής Γενοκτονίας τών Ποντίων και Αρμενίων...
Στο 40 θα κόλλαγαν???

Last edited:

Θέλεις να τοποθετηθώ επί της ουσίας πάνω σε αυτά που γράφεις περί μηδενισμού του παρελθόντος μας, περί άνευ λόγου και αιτίας εορτασμών, περί μεγαγχολίας όταν γυρνάς από το εξωτερικό ή να προχωρήσω;

Αν το κάνω όμως (τοποθετηθώ με γεγονότα) δεν θέλω να το κάνεις γαργάρα και να προχωρήσεις παρακάτω με ελαφριά καρδιά όπως έκανες σε προηγούμενα θέματα, διότι εγώ τα ζω αυτά που πιστεύω και σας γράφω, ενώ εσύ μέχρι τώρα εκφράσεις κάποιες θέσεις κατ´εμέ, έωλες, κι όταν στριμώχνεσαι μας ρίχνεις κάτω με το επιχείρημα ότι δεν ξέρεις ιστορία.

Βλάσης

Παρακαλω, να τοποθετηθεις.

Δεν χρειαζεται να αναφερθεις σε γεγονοτα, δεν νομιζω οτι αμφισβητησα τα γεγονοτα.

Το οτι δεν ξερω Ιστορια, δεν ειναι επιχειρημα. Αν ηξερα αναλυτικα πραγματα και γεγονοτα, της εποχης, δεν θα αλλαζε την αποψη μου, παρα μονο θα επηρεαζομουν και θα φορτιζομουν συναισθηματικα.

Η ενσταση μου εχει να κανει με τον τροπο που αναφερομαστε στην Ιστορια. Οι Ελληνες της σημερινης εποχης επικαλουνται την Ιστορια και τα κατορθωματα των παππουδων τους, σαν αποδειξη ανωτερωτητας, ενω οι ιδιοι διαβιουν με αρχες εντελως αντιθετες.

Επαναλαμβανω, οτι οι ημερες αυτες πρεπει να ειναι ημερες μνημης, και οχι ημερες πανηγυρισμων.

Επισης, εκφραζω την ερωτηση "Πιστευετε οτι οντως η Ελλαδα κερδισε απο τη συμμετοχη της στον πολεμο, και κατα συνεπεια οι ζωες που χαθηκαν επιασαν τοπο?"

ΥΓ. Προφανως φταιω εγω που δεν εγινα κατανοητος.

Βλάση, είμαστε λαός που μας αρέσουν τα πανηγύρια, ξεχνάμε πολύ εύκολα τα λάθη μας.
Όπως είπα, μου αρέσει να μαθαίνω πιο πολύ τα αρνητικά μας και τα λάθη μας, μιας και μόνο έτσι θεωρώ ότι μπορώ να κρίνω καλύτερα και αποφασίζω για το μέλλον.
Έχω κι εγώ δικούς μου που πολέμησαν και πραγματικά αισθάνομαι περήφανος.
Αλλά γι αυτούς.

Πές μου έναν Λαό πού δεν γιορτάζει τά δικά του σημαντικά γεγονότα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Ο Μεταξάς αν και Γερμανόφιλος και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις Υπουργών του(μιά ματιά στά Πολιτικά Ημερολόγια τού Σεφέρη αρκεί...)μπήκε στον Πόλεμο γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλοιώς.
Επομένως ήταν αδύνατον η Ελλάδα να μην μπεί στον πόλεμο..

......γιατί ,ολως περιέργως,οι σημερινοί ´διεθνιστές´που μέ αφορμή τις παρελάσεις ,θέλουν να χάσει την Μνήμη του ο Λαός,υποστηρίζουν επι τής ουσίας τήν άποψη Μεταξά γιά την Αντάντ....
Ατιμη η Ιστορία δεν λέω...
Μόνον πού οι ´αναθεωρητές´της τήν κρύβουν επιμελώς,οταν δέν τούς βολεύει γιατί αυτοί γράφουν προαποφασισμένη ιστορία,στηριγμένη στίς παλαιομαρξιστικές θεωρίες τού ΣΕΚΕ και τού Μπεναρόγια.............Και δεν είναι τυχαίο που απο τούς κόλπους τους προέρχονται Αρνητές τής Σφαγής σην Μικρασία ,οπως και τής Γενοκτονίας τών Ποντίων και Αρμενίων...
Στο 40 θα κόλλαγαν???

Ποιοι ειναι αυτοι οι Διεθνιστες που θελουν να χασει τη μνημη του ο λαος?

Εγω δεν ξερω ουτε εναν. Μπορει κιολας να συμφωνουσα σε μερικα μαζι τους.

Νομιζω οτι ο λαος την χανει ηδη τη μνημη του, και κινδυνευει περισσοτερο απο την Πετρουλα, παρα απο αυτους. Η αποβλακωση ειναι προ των πυλων, οχι τοσο οι αποψεις ακραιων στοιχειων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Παρακαλω, να τοποθετηθεις.

Δεν χρειαζεται να αναφερθεις σε γεγονοτα, δεν νομιζω οτι αμφισβητησα τα γεγονοτα.

Το οτι δεν ξερω Ιστορια, δεν ειναι επιχειρημα. Αν ηξερα αναλυτικα πραγματα και γεγονοτα, της εποχης, δεν θα αλλαζε την αποψη μου, παρα μονο θα επηρεαζομουν και θα φορτιζομουν συναισθηματικα.

Η ενσταση μου εχει να κανει με τον τροπο που αναφερομαστε στην Ιστορια. Οι Ελληνες της σημερινης εποχης επικαλουνται την Ιστορια και τα κατορθωματα των παππουδων τους, σαν αποδειξη ανωτερωτητας, ενω οι ιδιοι διαβιουν με αρχες εντελως αντιθετες.

Επαναλαμβανω, οτι οι ημερες αυτες πρεπει να ειναι ημερες μνημης, και οχι ημερες πανηγυρισμων.

Επισης, εκφραζω την ερωτηση "Πιστευετε οτι οντως η Ελλαδα κερδισε απο τη συμμετοχη της στον πολεμο, και κατα συνεπεια οι ζωες που χαθηκαν επιασαν τοπο?"

ΥΓ. Προφανως φταιω εγω που δεν εγινα κατανοητος.

Οι Ελληνες της σημερινής εποχής απέχουν απο τούς παπουδες τους 65 χρόνια..
Θάπρεπε μήπως να το ´βουλώσουν´γιατί ενοχλείται μιά ασήμαντη μειοψηφία που θα προτιμούσε να ζεί στο Λιχτενστάϊν?????????????
Η Ιστορία αφορά προηγούμενες και επομενες γενιές και θα αφορά και τις επόμενες οσο υπάρχει Ελλάδα μέ τά σύν και τά πλήν της...
Και τί σόϊ ´πολιτικά ορθή ´λογική είναι αν η Ελλάδα κέρδισε απο την συμμετοχή της στον πόλεμο??
Τότε άς μήν αντιστεκόταν και στούς Γερμανούς Κατακτητές πού οδήγησαν τον Λαό στην Πείνα και στην Σκλαβιά..
Επρεπε να τούς πούμε κι´ευχαριστώ...
Οσο για την συμμετοχή στον πόλεμο ήταν αναπόφευκτη ...
Οι Γερμανοί ήθελαν να ελέγχουν τά Βαλκάνια και την Ρουμανία γιατι τά θεωρούσαν βασικό στρατηγικό στόχο..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Ποιοι ειναι αυτοι οι Διεθνιστες που θελουν να χασει τη μνημη του ο λαος?

Εγω δεν ξερω ουτε εναν. Μπορει κιολας να συμφωνουσα σε μερικα μαζι τους.

Νομιζω οτι ο λαος την χανει ηδη τη μνημη του, και κινδυνευει περισσοτερο απο την Πετρουλα, παρα απο αυτους. Η αποβλακωση ειναι προ των πυλων, οχι τοσο οι αποψεις ακραιων στοιχειων.

Αφου δηλώνεις πώς δεν γνωρίζεις Ιστορία τί ρωτάς..???Εδώ δεν ήξερες ούτε έναν ,απόσους δήλωσαν τά περί παρελάσεων στην Ελευθεροτυπία...
Και αυτά περί Πετρούλας ειναι ´άλλα λογια να αγαπιόμαστε´...
Η κάθε Πετρούλα δέν απειλεί κανεναν λαό ,όσο αυτοί πού τόν αποκοιμίζουν αποκόβοντας τίς ρίζες του και τίς παραδόσεις του και ακόμα χειρότερα προσπαθούν να τον πείσουν πώς είναι ´χάλια´σέ όλα....Και βεβαίως-βεβαίως προσθέτουν το ´επιστημονικό´τους ´κύρος´λές και ζούμε στην Ελλάδα τού 50 όπου ο κύριος Καθηγητής ήταν περιζήτητος γαμπρός γιά την κόρη καλής οικογενείας...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Περα απο αυτα που αναφερονται στο παρελθον, διαφωνεις με το διαχωρισμο τους απο την σημερινη εξελιξη του λαου που βλεπεις γυρω σου?

Η αντισταση συμφωνα με τις αρχες και της αξιες της τοτε πλειοψηφιας του λαου τοτε, δεν δινει αλλοθι για παντα και για τα παντα.

Εκει διαφωνουμε, στο πως αξιολογειται και χρησιμοποιειται σημερα, η εποχη εκεινη. Νομιζω οτι ολα αυτα χρησιμοποιουνται με κακο τροπο σημερα, ενω στην ουσια θα επρεπε να ντρεπομαστε για το που φτασαμε.

Ομως ειναι πιο ωραιο να "γιορταζεις" παρα να ντρεπεσαι.

Γιατί θα πρέπει να ντρεπόμαστε...
Δεν κατάλαβα.
Και άν ,εν πάσει περιπτώσει σού αρέσει τόσο πολύ ο τρόπος ζωής έξω και μελαγχολείς γυρίζοντας πίσω ,τά σύνορα είναι ανοικτά..
Αλλά προφανώς και πάλι,μάλλον βλέπεις τό ´επίχρισμα´τής Ευρώπης και τής Αμερικής και ξεχνάς τον ´πυρήνα´τους...
Αυτοί δέν έχουν σκάνδαλα ,δέν ξεκινούν Πολέμους σε όλο τον κόσμο ,δέν έχουν ανεργία και ζούνε στον Παράδεισο..Προφανώς ολα τά ανωτέρω τά προκαλούν μονον έλληνες,πού ολως τυχαίως μπορεί νάχουν κάνει και αυτοί σφαγές στην Ιστορία τους αλλά Μακελέματα,Γενοκτονίες και Εθνοκαθάρσεις ποτέ.........................................
Και οι σοβαρές στατιστικές λένε άλλα και γιά τούς ανέργους στίς Η.Π.Α .,αλλά και εις τά Ευρώπας,όπως και γιά την Οικογενειακή Βία..
Η μήπως εκεί βλέπουν μόνον ´ποιότητα´και όχι Πετρούλες???

Last edited:
Φυσικά θα μπορούσα να προσθέσω ότι οι Δημήτρης Θ., Βασάντα κι άλλοι πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μνημεία όχι για Αυστραλούς, αλλά ούτε για τον πατέρα τους.

Αναρωτιεμαι τι στο καλο εχω γραψει, που να δικαιλογει αυτο το συμπερασμα.

Πρεπει να φωναζουμε ολοι το συνθημα ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?

Να συμφωνουμε ολοι μεταξυ μας οτι ειμαστε οι καλυτεροι, και διαφορετικοι?