28 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

...
Σε ενοχλεί οταν ένας συμφορουμίτης γράφει γιά ´αριστερό τού κώλου´ενώ δεν σέ ενοχλεί οταν χαρακτηρίζονται πάμπολλοι συμφορουμίτες ως δεξιοί ή αντιδραστικοί επειδή δηλώνουν οτι πιστεύουν στον Θεό επί παραδείγματι??
Και μάλιστα δέχονται πλήθος ειρωνειών???...
Σπύρο, πιάνομαι απ αυτό.
Οι μόνοι χαρακτηρισμοί που έχω δει (και έχουν μείνει) είναι σε βάρος των αριστερών του φόρουμ, οι οποίοι μάλιστα δεν κρύβουν την ιδεολογία τους, αντίθετα με πολλούς που με το πρόσχημα της ουδετερότητας όλως τυχαίως βάλουν κατά της αριστεράς ΓΕΝΙΚΑ.

Ουδεποτε, μπηκαμε σε διαγωνισμο γνωσεων Ιστοριας ή Ιατρικης.

Τις ενστασεις μου και τους λογους που μπηκα στη συζητηση τους εχω εξηγησει.

Συνεχιζοντας το παραδειγμα σου, θα ελεγα οτι δεν χρειαζεται να εισαι γιατρος για να κρινεις αν τα Νοσοκομεια δουλευουν καλα ή οχι. Ουτε χρειαζεται να εισαι πιλοτος, για να πεις οτι η πτηση εχει αναταραξεις.

Με την ιδια λογικη δε χρειαζεται να εισαι Ιστορικος για να πεις οτι οι κοντες φουστες και τα χαζογελα στην παρελαση, δε συμβαλλουν στο να αποδοθει η οποια τιμη οφειλεται.

Ποιος μίλησε για διαγωνισμό?
Για άλλο λόγο ξεκίνησε το thread και πήρε εξέλιξη μην πω τι με τα ανούσια και ανεπίκαιρα σχόλια..
Και καταρχήν, νομίζω, ήμουν σαφής όταν διευκρίνιζα ιατρικά θέματα σοβαρής σημασίας, άρα άκυρο τα νοσοκομεία και οι πιλότοι,αυτά έχει νου να τα κρίνει κι ένα πεντάχρονο.

Σπύρο, πιάνομαι απ αυτό.
Οι μόνοι χαρακτηρισμοί που έχω δει (και έχουν μείνει) είναι σε βάρος των αριστερών του φόρουμ, οι οποίοι μάλιστα δεν κρύβουν την ιδεολογία τους, αντίθετα με πολλούς που με το πρόσχημα της ουδετερότητας όλως τυχαίως βάλουν κατά της αριστεράς ΓΕΝΙΚΑ.

Διαφωνώ.
Εχω πάμπολλα παραδείγματα πού έχουν τσουβαλιαστεί και λοιδωρηθεί άνθρωποι επειδή δήλωσαν οτι πιστεύουν στον Θεό.
Εχω πάμπολλα παραδείγματα πού έχουν λοιδωρηθεί μέλη επειδή δέν ταυτίζονται μέ αριστερίστικες και οχι αριστερές απόψεις..
Και αντιστρόφως υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα όπου υπάρχουν επιθέσεις πρός ανθρώπους που δεν κρύβουν οτι ειναι αριστεροί και χαρακτηρίστηκαν και ´οπαδοί τού παραπετάσματος´..
Και απο πότε ειναι η αριστερά στο απυρόβλητο??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Η μελέτη δοξασιών δεν είναι επιστήμη,με την έννοια που έχουν οι εφαρμοσμένες επιστήμες.Δεν εμπεριέχουν πείραμα,εργαστήριο,απόδειξη, στέρεη γνώση.

Η πίστη σαν νόημα καμία σχέση δεν έχει με την επιστήμη.

Αλλο θέμα η επιστημονική κοινωνιολογική προσέγγιση και μελέτη του θρησκευτικού συναισθήματος.Ωστόσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο στις ημέτερες θεολογικές σχολές.Λειτουργούν σαν φυτώρια ορθοδόξων κληρικών ή θεολόγων διαπρήσιων κηρύκων της ορθοδοξίας(δεν το λέω απαξιωτικά,απλά λέω τι συμβαίνει).

Επειδή το θέμα είναι άσχετο κι ήδη έχω κάνει κατάχρηση,μένω εδώ.

sorry για τη συνέχιση του offtopic αλλά...

Η Ιστορία Δογμάτων και όχι δοξασιών είναι θέμα επιστημονικής έρευνας.Είναι κάτι που δεν χωράει αμφισβήτηση.
Οι Θεολογικές Σχολές δρουν ή τουλάχιστον προσπαθούν σε ικανοποιητικό βαθμό να λειτουργήσουν ως φυτώρια πρωτίστως Επιστημόνων και Παιδαγωγών.
Όλα τα άλλα που λες τα κάνουν οι Εκκλησιαστικές Σχολές,αν ήσουν λίγο διαβασμένος θα ήξερες τη διαφορά και δε θα έβγαζες αυθαίρετα συμπεράσματα.

Η αλήθεια είναι,ότι δεν ήμουν καλός στα θρησκευτικά.Προτιμούσα Αστερίξ και Λούκυ Λούκ.

Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Η Εκφράζεις και καλά απόψεις γιά το πώς λειτουργεί το Υγειονομικό χωρίς κάν να γνωρίζει πώς επιλέγονται οι γιατροί στον Στρατό,η δηλώνεις πώς δεν ξέρεις Ιστορία και μιλάς γιά Ιστορία ή μιλάς γιά τήν Θρησκεία χωρίς νάχεις ιδέα για την Θρησκεία???

Καί μάς λές πώς προσβάλλεσαι κιόλας??
Ε λοιπόν και οι συνομιλητές σου προσβάλλονται οταν εμφανίζεσαι ως ´συνομιλητής ´δηλώνοντας πώς δεν έχεις ιδέα γιά αυτά πού συζητιούνται και προσπαθείς κιόλας να επιβάλλεις τίς απόψεις σου δηλώνοντας πώς ´δέν γνωρίζεις γι´αυτά πού μιλάς´......

Πρός το Μέλος Vasada το σχόλιο.

Κοιταξε να δεις. Για το πρωτο που λες, απλως ειπα οτι εχω δει με τα ματια μου Οδοντιατρο να βαφτιζεται Γιατρος. Φυσικα μπορεις να το αμφισβητησεις κι αυτο.

Για τα υπολοιπα τα ειπαμε.

Ισως χρειαζεται να ξανακανεις ενα γρηγορο περασμα, γιατι βλεπω οτι στεκεσαι πολυ επιλεκτικα σε ορισμενα και αλλα τα αγνοεις.

Οι Θεολογικές Σχολές δρουν ή τουλάχιστον προσπαθούν σε ικανοποιητικό βαθμό να λειτουργήσουν ως φυτώρια πρωτίστως Επιστημόνων και Παιδαγωγών.

Πάντως αυτό δεν αντανακλάται στα βιβλία θρησκευτικών. Τα οποία εάν δεν κάνω λάθος τα διδάσκουν επιστήμονες θεολόγοι, όχι απόφοιτοι εκκλησιαστικών σχολών

Χωρία όπως "για κάθε καινούργιο και σπουδαίο γεγονός της ζωής μας ζητάμε την ευλογία του Θεού με τον Αγιασμό", "τα παιδιά είναι μεγάλο δώρο του Θεού στον άνθρωπο", "ο Θεός είναι πατέρας όλων μας" (υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, αποσπάσματα περίπου "συμπύκνωσης του νοήματος" του μαθήματος, σε αυτό το πνεύμα στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού, η πρώτη τάξη που διδάσκονται τα θρησκευτικά).

Ούτε γραμμάριο επιστήμης δεν κατορθώνω να διακρίνω σε αυτά.
/offtopic

Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Κοιταξε να δεις. Για το πρωτο που λες, απλως ειπα οτι εχω δει με τα ματια μου Οδοντιατρο να βαφτιζεται Γιατρος. Φυσικα μπορεις να το αμφισβητησεις κι αυτο.

Για τα υπολοιπα τα ειπαμε.

Ισως χρειαζεται να ξανακανεις ενα γρηγορο περασμα, γιατι βλεπω οτι στεκεσαι πολυ επιλεκτικα σε ορισμενα και αλλα τα αγνοεις.

off-topic,αλλά αμφέβαλλες στο κατά πόσον οι Γιατροί καταθέτουν αντίγραφο πτυχιου τους στον Στρατό.
Διαβάζω αναλυτικότατα ολα τά ποστς..

off-topic,αλλά αμφέβαλλες στο κατά πόσον οι Γιατροί καταθέτουν αντίγραφο πτυχιου τους στον Στρατό.
Διαβάζω αναλυτικότατα ολα τά ποστς..

Οφ τοπικ, αλλα δεν αμφεβαλα.

Ειπα οτι δε γνωριζω αλλα φανταζομαι πως ναι.

Μεταξυ πολλων αλλων ο κυριος (του αρθρου) γραφει..........<<και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.>>

Για τους/τον αντιπαλο εισβολεα....κουβεντα!(φαινεται οι αντιπαλοι θα ειχαν τοσο μικρη δυναμη!!!..........που ειναι αναξιο λογου!!!.....μπροστα στην Ισχυρη Δυναμη!!! της VIII-Κατσιμητρου.

Να του θυμισω του κυριου επισης (μονο ενα...) μετεπειτα, περι 12ης Στρατιας (32 μεραρχιες)++++++......εναντι συγκλονιστικης Ισχυρης Δυναμης των ελληνων ...(3 μεραρχιες...2 ταξιαρχιες)

Μονο και μονο για αυτο.....το επαναλαμβανω,ειναι Ανιστορητος.

Μεταξυ πολλων αλλων ο κυριος (του αρθρου) γραφει..........<<και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.>>

Για τους/τον αντιπαλο εισβολεα....κουβεντα!(φαινεται οι αντιπαλοι θα ειχαν τοσο μικρη δυναμη!!!..........που ειναι αναξιο λογου!!!.....μπροστα στην Ισχυρη Δυναμη!!! της VIII-Κατσιμητρου.

Να του θυμισω του κυριου επισης (μονο ενα...) μετεπειτα, περι 12ης Στρατιας (32 μεραρχιες)++++++......εναντι συγκλονιστικης Ισχυρης Δυναμης των ελληνων ...(3 μεραρχιες...2 ταξιαρχιες)

Και συμπληρώνω γιά μιάν ακόμα φορά:Aν ο εν λόγω δέν εμφανιζόταν ως στέλεχος αριστερού κόμματος ,και το κείμενο αυτό είχε γραφτεί απο μέλος τού ΛΑΟΣ οι ιδιοι,που στην κοινωνία τού παρέχουν ´ιδεολογική προστασία´,θάχαν ξεσηκώσει τον κόσμο (και δικαίως).

Αλλά στην Ελλάδα αρκεί το ´ότι δηλώνεις´............................

Υ.Γ.
Παρόμοιες απόψεις είχε εκφράσει ο Νικολούδης(Υπουργός τού Μεταξά ,χωρίς βεβαια τά δήθεν αντι-ιμπεριαλιστικά πασπαλίσματα)...O Σεφέρης τά αναφέρει σαφέστατα στά Πολιτικά του Ημερολόγια.

Last edited:

Διαφωνώ.
Εχω πάμπολλα παραδείγματα πού έχουν τσουβαλιαστεί και λοιδωρηθεί άνθρωποι επειδή δήλωσαν οτι πιστεύουν στον Θεό.
Εχω πάμπολλα παραδείγματα πού έχουν λοιδωρηθεί μέλη επειδή δέν ταυτίζονται μέ αριστερίστικες και οχι αριστερές απόψεις..
Και αντιστρόφως υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα όπου υπάρχουν επιθέσεις πρός ανθρώπους που δεν κρύβουν οτι ειναι αριστεροί και χαρακτηρίστηκαν και ´οπαδοί τού παραπετάσματος´..
Και απο πότε ειναι η αριστερά στο απυρόβλητο??

Δεν θυμάμαι τέτοια Σπύρο, αντίθετα θα έλεγα. Αλλά ας μην το συνεχίσω.
Τέλος, δεν είπα ποτέ ότι η αριστερά πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, το αντίθετο μάλιστα.

Μα εκεί έμεινες τώρα? Το "απλή διέλευση" του Ιταλικού Στρατού δεν το είδες?
Φυσικά και δύναται ο καθένας να καταθέτει την άποψή του. Και φυσικά και γίνεται σεβαστή η κατάθεση της άποψης του καθενός. Αλλά η ίδια η άποψη, τέτοιες μάλιστα απίστευτες μπούρδες, δεν μπορούν να γίνουν σεβαστές. Ανοίγουν και αφήνουν απροστάτευτο τον συντάκτη τους στη δριμύτερη κριτική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

sorry για τη συνέχιση του offtopic αλλά...

Η Ιστορία Δογμάτων και όχι δοξασιών είναι θέμα επιστημονικής έρευνας.Είναι κάτι που δεν χωράει αμφισβήτηση.
Όλα τα άλλα που λες τα κάνουν οι Εκκλησιαστικές Σχολές,αν ήσουν λίγο διαβασμένος θα ήξερες τη διαφορά και δε θα έβγαζες αυθαίρετα συμπεράσματα.
Θυμάμαι τον καθηγητή μου στα θρησκευτικά, μιλάμε για πολύ επιστήμονας και πολύ παιδαγωγός.
Αποβολές επειδή είχαν κάποιοι μακρυά μαλλιά, και φυσικά σε ερωτήσεις θεολογικού περιεχομένου.

Δεν θυμάμαι τέτοια Σπύρο, αντίθετα θα έλεγα. Αλλά ας μην το συνεχίσω.
Τέλος, δεν είπα ποτέ ότι η αριστερά πρέπει να είναι στο απυρόβλητο, το αντίθετο μάλιστα.

Εγώ θυμάμαι πάμπολλα και θυμάμαι σαφέστατα nicks μελών πού ειχαν επανειλημένα θιγεί ως ´δεξιοί´καί ´αντιδραστικοί´...
Και επιλεκτικές ευαισθησίες δεν υπάρχουν ειδικά απο κάποιους πού δήθεν παριστάνουν τά ´θύματα´..
Και αυτό σαφώς και δεν αναφέρεται σε σένα.

28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν "τρικούβερτο γλέντι"

Λοιπόν, η συζήτηση έχει ξεφύγει λίγο, επιτρέψτε μου να κάνω μιά μικρή κριτική ανασκόπηση του κειμένου του Κυρίου Θεοδωρίδη, να δω αν μπορώ να εντοπίσω τυχόν ιστορικές ή άλλες ανακρίβειες.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2009

Του Νάσου Θεοδωρίδη*

69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός).

Πρώτη ανακρίβεια. Ο Θεοδωρίδης ορθά μεν αναφέρει ότι οι Ιταλοί ζητούσαν τη διέλευση των στρατευμάτων τους και όχι την παράδοση της χώρας, αλλά δεν σκέφτεται τα εξής:
α. Που θα πήγαιναν τα ιταλικά στρατεύματα μετά τη διέλευσή τους από την Ελλάδα; Στη φίλη και σύμμαχο τότε Σερβία; στην επίσης φίλη τότε Τουρκία;στη Βουλγαρία;Να κάνουν τι;Αν πήγαιναν σε μιά από τις δύο πρώτες, μάλλον να τους επιτεθούν θα ήθελαν, οπότε οι δύο αυτές χώρες θα μας θεωρούσαν με το δίκιο τους συνεργό της επιτιθέμενης Ιταλίας και θα μας κήρυσσαν τον πόλεμο. Αν πάλι θέλαν να στείλουν στρατεύματα στη σύμμαχή τους Βουλγαρία μπορούσαν να το κάνουν με πλοία μέσω των Δαρδανελλίων, δεν χρειαζόταν η διέλευση από ουδέτερη χώρα
β.Το τελεσίγραφο του Γκράτσι απαιτούσε και την παράδοση οχυρών θέσεων και στρατηγικής σημασίας σημείων στην ελληνική επικράτεια. Ο Μεταξάς ρώτησε ποιά ήταν αυτά, και ο Γκράτσι δεν γνώριζε να του απαντήσει, όπερ σημαίνει ότι οι Ιταλοί δεν υπολόγιζαν καν με μια θετική ελληνική απάντηση στο τελεσίγραφό τους.
γ.Αν ήθελαν μόνο διέλευση χάθηκαν οι ώρες της μέρας να πάει ο Γκράτσι στον Μεταξά; ήταν ανάγκη να πάει στις τρεις το πρωί; και να δίνει διορία τριών ωρών για να ειδοποιηθούν τα στρατεύματα στα σύνορα για να επιτρέψουν την διέλευση;

Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Μα δεν μπορούσε να αποφευχθεί, οι Ιταλοί το είχαν αποφασίσει, θα κάνανε πόλεμο με την Ελλάδα θέλαμε δεν θέλαμε. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε θα ήταν να παραδοθούμε από την αρχή.

Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»...

Δηλαδή για να καταλάβω, έπρεπε ο Παπάγος να πάρει ένα τουφέκι και να πάει στην πρώτη γραμμή; Ήταν ο Αρχιστράτηγος νομίζω...

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ’ όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια.

Αυτή δεν είναι η δουλειά του κάθε Γενικού Επιτελείου; Να καταστρώνει σχέδια πολέμου για κάθε ενδεχόμενο;

Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης».

Πολύ πιθανόν. Αλλά άμα ο Μεταξάς επιθυμούσε τόσο πολύ να πολεμήσει γιατί δεν το έκανε με τον τορπιλισμό της "Έλλης" το Δεκαπενταύγουστο; Αφορμή είχε...

Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.

Ισχυρή; Καλά εκπαιδευμένη και οργανωμένη μπορεί, ισχυρή σε σύγχρονο οπλισμο και τεχνικά μέσα με τίποτα. Δεν είχαμε ούτε ένα άρμα μάχης έτσι για δείγμα, ούτε ένα σύγχρονο καταδιωκτικό αεροσκάφος.

Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της “εθνικής πανστρατιάς”. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματός του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη ‛συγκυρία’ μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι ‛βουλγαροκομμουνιστές’”.

Δηλαδή ο Ελληνικός Στρατός έπρεπε να είναι ο μόνος στρατός από καταβολής κόσμου όπου δεν έχουν σημειωθεί λιποταξίες. Όσες και να ήταν σίγουρα δεν πήραν μαζική μορφή γιατί πολύ απλά θα είχαμε χάσει τον πόλεμο ευθύς εξαρχής.

Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.

Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργοπράγμα. Κανείς απ´ όλους τους ‛Εμπέδους’ δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. Όλοι θα ‛τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;'».

* Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης

Απο την Αυγή τής 27/10/09

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=500456

Η Πλήρης δικαίωση τών Συνεργατών τών Ιταλών και τών Γερμανών..
Αυτοί σε λίγο θα βγάλουν την Εθνική Αντίσταση ´συμμοριτοπόλεμο´.

Όλα είναι πιθανά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Θυμάμαι τον καθηγητή μου στα θρησκευτικά, μιλάμε για πολύ επιστήμονας και πολύ παιδαγωγός.
Αποβολές επειδή είχαν κάποιοι μακρυά μαλλιά, και φυσικά σε ερωτήσεις θεολογικού περιεχομένου.

Εντάξει και γιατρούς και μηχανικούς και δικηγόρους ξέρω μεγάλους "επιστήμονες". Στην καθημερινή γλώσσα επιστήμονα θεωρούμε όποιον έχει πτυχίο πανεπιστημίου και τελειώσαμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Εντάξει και γιατρούς και μηχανικούς και δικηγόρους ξέρω μεγάλους "επιστήμονες". Στην καθημερινή γλώσσα επιστήμονα θεωρούμε όποιον έχει πτυχίο πανεπιστημίου και τελειώσαμε.

:mad::mad::violent-smiley-030:

:smile: