Συνεχιζονται οι δοκιμες και καταλαβα οτι η σμικρυνση αντικειμενων δεν δουλευει σωστα σε αυτους τους εκτυπωτες.
Αρα, εκτος καποιων εξαιρεσεων, τα ετοιμα σχεδια που βρισκονται δωρεαν στο ιντερνετ πρεπει να εχουν μαξιμουμ διαστασεις 100χ100χ100μμ για τον δικο μου μινι εκτυπωτη.
Εδω το σχεδιο ενος MiG 29 κιτ που πρεπει να κοπει και να συναρμολογηθει
https://www.thingiverse.com/thing:4052455
Η παρακατω εκτυπωση ειναι στο αρχικο μεγεθος και με χρονο εκτυπωσης περιπου 2 ωρων.
Εδω αυτο που εκτυπωσα σε σμικρυνση 20%, με δυσκολια συναρμολογηθηκε, και σε χρονο εκτυπωσης περιπου μισης ωρας (η πιο γρηγορη δυνατη εκτυπωση).
Η συντομη εκτυπωση, αντι της κανονικης, εχει τεραστιο αντικτυπο στην ποιοτητα, οπως βλεπουμε παρακατω.
Γενικως ομως, το πλαστικο ειναι ενα αθλιο υλικο (και οπως βγαινει απο τους συγκεκριμενους φτηνους/μεσαιους εκτυπωτες) για καλλιτεχνικες δημιουργιες.
Ειναι ιδανικο ομως για διαφορες χρηστικες εκτυπωσεις αλλων αντικειμενων και εξαρτηματων.
Μου αρεσε πολυ αυτο που μου ειπε οτι εφτιαξε ο Θανασης, ενα πλαστικο καπακι μπαταριας ενος παχυμετρου.
Απλη κατασκευη, αλλα αν χασεις το καπακι της μπαταριας του παχυμετρου, ειναι σημαντικη. Για τετοια πραγματα αξιζει ενας φτηνος 3d Εκτυπωτης (μεχρι E200)