Δείξε μας τι αντικειμενο ειναι αυτο και θα σου πουμε! δεν εχει straight forward απαντηση (αν και οι πιθανοτητες ειναι υπερ του FDA!)Tυπώνεις ένα αντικείμενο σε ABS σε έναν FDM.
Ακριβώς το ίδιο το τυπώνεις με απλή ρητίνη σε έναν SLA.
Με το ίδιο infill.
Ποιο έχει μεγαλύτερη μηχανική αντοχή;
Το πρώτο, η βάση του τηλεφώνου της ντουζιέρας.Δείξε μας τι αντικειμενο ειναι αυτο και θα σου πουμε!
Παντως, δεν φτιαχνω εξαρτηματα που δεχονται πιεση, λογου χαρη σαν το σφικτηρα για τον μεγεθυντικο φακο ... γιατι θα σπασει ευκολα.
Σχωρα με αλλα διαφωνώ, δε μπορεί να φτασει κανένας fdm εκτυπωση φιγούρας εκατοστων, ενος SLA ασε που οι φιγουρες/μινιατουρες θέλουν primer βαψιματα κλπ τα οποια γίνονται παιχνιδι επανω στην ρητινη... Ακομα κι ενας μεταχειρισμενος photon παντα θα τυπωνει καλύτερα φιγουρες απο fdm οποιασδηποτε κατηγοριας τιμής ρυθμίσεων νηματος. οι ρητινες με λιγο ψαξιμο δεν ειναι τοσο ακριβες...Εαν αγορασεις ενα καλο αλλα ακριβο PLA (περιπου 40ευρω/κιλο) και με καλες ρυθμισεις στον ender 3 φτιαχνεις απιστευτες φιγουρες, δεν θα φτασεις τη ρητινη, αλλα θα εισαι πολυ κοντα.
Εγω, το πρωτο πραγμα που εφτιαξα στον 3d ηταν 4 βασεις που συγκρατουν την γυαλινη επιφανεια σε ενα τραπεζι βεραντας και δεν υπηρχαν πουθενα στο εμποριο. Εσωσα ενα τραπεζι των 120 ευρω.
Παντως, δεν φτιαχνω εξαρτηματα που δεχονται πιεση, λογου χαρη σαν το σφικτηρα για τον μεγεθυντικο φακο ... γιατι θα σπασει ευκολα.
ΣαμποτααααααααζΕνα δείγμα διαφοράς εκτύπωσης μεταξύ ρητίνης και νήματος, προς βοήθεια, μιας και έχω υλικό για σύγκριση.
Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι το θές να φτιάξεις..
Μια ρητίνη που να έχει τις ίδιες ιδιότητες (μηχανικές, αντοχή θερμοκρασίας) με το ABS, πόσο κοστίζει;οι ρητινες με λιγο ψαξιμο δεν ειναι τοσο ακριβες...
Οχι...... δεν έχω βάλει. Αλλα και που έβαζα.. μικρή η διαφορά. Ασε που πιο ευκολα καθαρίζεις τις τριχούλες, παρά τα σαπόρτια..Σαμποτααααααααζ
Αφου βρε Γιαννη δεν εχεις βαλει support στο PLA
Γραψε και τους χρονους
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.