3D printers - Κατασκευές

έτοιμη και η βάση για τον φορτιστή Parkside

20221206_193202.jpg20221206_193219.jpg20221206_193239.jpg20221206_193248.jpg

Από τα διάφορα μικροπράγματα που έχω φτιάξει τελευταία στον 3d Printer, ξεχώρισα αυτή τη βάση Dremel που προσαρμόζεται σε μέγγενη πάγκου.

Image8453630101557677580.jpg

Απλούστατη κατασκευή, με μόλις 18 γραμμάρια filament, στηρίζει σταθερά το Dremel και δίνει πολλές λύσεις σε μικροκατασκευες :)

02.jpg

Ενδιαφέρουσα και η βάση (η πορτοκαλί, που μοιάζει με σταυρός) για να μπαίνουν σωστά τα στρογγυλά γυαλόχαρτα πάνω στο τριβείο

:)

Πολύ ωραία πραγματάκια.
Έχει πάρει φωτιά το νήμα με τις κατασκευές και μας έχετε βάλει στο τριπάκι να μαζεύουμε λεφτά. 😁
Για μένα είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.
πολύ την χαίρομαι ,και που δεν έχω και πολύ χρόνο να ασχοληθώ

άλλη μία κατασκεούλα .
Βαση στηριξεις ( clip ) για πτυσσόμενο κοντάρι που έχω για να φτάνω κάποια πράγματα στην αποθήκη.
το αρχικό σχέδιο το πήρα έτοιμο νομίζω από εδώ

μπήκε μία γωνία προσθήκη για να το στερεώσω εκεί που με βολεύει

20221209_211748.jpg20221209_211713.jpg

άλλη μία κατασκεούλα .
Βαση στηριξεις ( clip ) για πτυσσόμενο κοντάρι που έχω για να φτάνω κάποια πράγματα στην αποθήκη.
το αρχικό σχέδιο το πήρα έτοιμο νομίζω από εδώ

μπήκε μία γωνία προσθήκη για να το στερεώσω εκεί που με βολεύει

View attachment 206414View attachment 206415
θα σπάσει. Εκτυπωσε το ξανά ξαπλωμένο ώστε να βλέπεις το Γ από πάνω.

• Like
Reactions: nikfor
Ένα από τα προβλήματα που με απασχόλησαν με τον 3D Printer ήταν το να βρω τα κατάλληλα αρχεία, για όλα αυτά τα adaptor που χρειάζομαι που ενώνουν την ηλεκτρική σκούπα με τις εξόδους των διαφόρων εργαλείων. Μεγάλο μπέρδεμα και σχεδόν κανένα δεν ταίριαζε σωστά. :confused:
Να τα σχεδιάσω όλα αυτα μόνος μου, δεν μπορώ (ακόμα).

Υπάρχει βεβαια και αυτή η σελίδα που έχει πλήθος από έτοιμα μεγέθη, αλλά και πάλι δεν έκανα τη δουλειά μου.
Τίποτα δεν ταίριαζε στις δικές μου ανάγκες. :confused:

Η λύση:

Κατεβάστε το αρχείο από αυτό το adaptor
Ανοίξτε τη σελίδα https://openjscad.com/
Σύρετε και αφήστε το αρχείο vacAdapter.scad μέσα στο πλαίσιο που δείχνω

Size1.jpg

Στα δεξιά, πληκτρολογήστε:
1) Την εσωτερική διάμετρο της στενής άκρης (υπολογίστε τη διάμετρο, και 2+2 χιλιοστά για το πάχος του πλαστικού).
2) Το μήκος αυτού του τμήματος του adaptor
3) Την εξωτερική διάμετρο της φαρδιάς άκρης.
4) Το μήκος αυτού του τμήματος που θέλετε

5) Πατήστε το "F5" για να γίνει το render του κώδικα.

Size2.jpg

6) Πατήστε το Generate STL
7) Πατήστε το Download STL

Size3.jpg

Αυτό ήταν! Στα downloads σας θα βρείτε έτοιμο το STL σας για να το τυπώστε :D

Έτσι, μπορείτε σε δευτερόλεπτα να φτιάξετε οποιοδήποτε adaptor για σωλήνες, με ακρίβεια και εύκολα. (y)

Αγόρασα πρόσφατα ένα αρκετά ενδιαφέρον και οικονομικό PLA+ "διαφανές" Filament της GST3D στα 15€ το κιλό.

Φυσικά, δεν είναι εντελώς διαφανές, αλλά παράγει πολύ πιο διάφανες κατασκευές από το απλό λευκό.
Έφτιαξα από περιέργεια μια σελήνη και της έβαλα πρόχειρα μέσα χρωματιστά ledάκια και το αποτέλεσμα ήταν ωραίο και ... γιορτινό :)

Image7969495984382905556.jpg

Θα της φτιάξω και μια βάση. Ωραία θα είναι τώρα για τις γιορτές να φωτίζει το σαλόνι το βράδυ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μια μουφα που χρειάζομαι σε γωνία 45 μοιρών για να συνδέσω δύο σπιράλ μεταξύ τους.
προσπαθώ να μάθω και τον εκτυπωτή αλλά σιγά σιγά να σχεδιάζω και κάποια πραγματάκια.

Attachments

• 20221212_155114.jpg
    20221212_155114.jpg
    511.9 KB · Views: 21
  • 20221212_155053.jpg
    20221212_155053.jpg
    428.9 KB · Views: 21
Αρχισε με tikerkad ειναι πιο ευκολο απο οτι φαινεται για βασικες κατασκευες ...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αν δεν εεχεις υπομονη και πολυ χρονο (οπως και εγω ) θα σε σωσει σιγουρα αλλιως thingiverse και printables.com ...

Την βοηθεια σας.
Ψαχνω να βρω το καπακι μαρσπιε για το αμαξι μου και βρισκω μόνο εκτυπωμενα οπως πχ αυτο.
Υπαρχει περιπτωση να βρουμε το αρχειο?

Το αυτοκινητο μου ειναι ενα Seat Leon μοντελο 1P εκδοση FORCE.
Το καπακι ειναι αυτο.
Με

OE Parts number1PL853917GRU 1PL853918GRU

Δυσκολα θα βρεις διαθεσιμο τετοιο αρχειο καθως αυτος που το εφτιαξε θα θελει προφανως να το εκμεταλλευεται εμπορικα ο ιδιος.

Μόνο επί πληρωμή διαθέσιμο το αρχείο.
Αν παρατηρώ καλά αυτό είναι που έχεις βάλει.

Ευχαριστω πολυ παιδια.
Οντως το ΜΚΙΙ ειναι το δικο μου αλλα απο το παραπανω σαιτ βρηκα σε καλη τιμη το αρχειο στα 18 ευρω ενω το ειχα βρει με 30.

Και μπρος πισω.

Ευχαριστω πολυ παιδια.
Οντως το ΜΚΙΙ ειναι το δικο μου αλλα απο το παραπανω σαιτ βρηκα σε καλη τιμη το αρχειο στα 18 ευρω ενω το ειχα βρει με 30.

Και μπρος πισω.

Ρώτα να μην είναι για το f/l.
Νομίζω ότι είναι διαφορετικό

• Like
Reactions: enduras1
Κάτι ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με το 3D Printing είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης ενός σχεδίου, έτσι ώστε να το φέρουμε στα μέτρα μας ώστε να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες.

08.jpg

Δεν δίνουν όλοι οι σχεδιαστές αυτή την δυνατότητα, αλλά αυτοί που το επιτρέπουν, αυτοί δηλαδή που μας δίνουν και το scad αρχείο για να το "πειράξουμε" είναι πάρα πολλοί.

01.jpg

Η μαγική λέξη είναι η "Customizable" και αν τη βάλουμε στο Search του thingiverse θα βρει 500 σελίδες γεμάτες με σχέδια τα οποία μπορούμε να παραμετροποιήσουμε.

Από εκεί και πέρα, αφού διαλέξουμε το αντικείμενο που θα τυπώσουμε, αρκεί να πατήσουμε το κουμπάκι "Open in Customizer" και μια νέα σελίδα θα ανοίξει, στην οποία θα βρούμε ένα σωρό διαφορετικές ρυθμίσεις για να φέρουμε το σχέδιο στα μέτρα μας και στις διαστάσεις που μας εξυπηρετούν.

02.jpg

Μόλις τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις, πατάμε το "Create Thing" και μετά από λίγο βρίσκουμε το τροποποιημένο σχέδιο στα "My Designs" για να το κατεβάσουμε και να το τυπώσουμε.

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Τόσο απλό! :) (y)

Τώρα για όσους έχουν αργό internet και θέλουν να το δουλεύουν τοπικά, ή θέλουν να πειραματιστούν λίγο πιο βαθιά, μπορούν να εγκαταστήσουν το δωρεάν open SACD

06.jpg

και αφού κατεβάσουν το scad αρχείο και να το ανοίξουν με το open SACD που πέρα από τις παραμέτρους που επιτρέπει ο σχεδιαστής, μπορούν να "βάλουν χέρι" και σε κάποιες άλλες τιμές από τον editor.

07.jpg

Εμένα πάντως με βόλεψε το openSCAD ακόμα και αν δεν θέλω να πειράξω τίποτα περισσότερο, λόγω ταχύτητας και βολικού περιβάλλοντος εργασίας.

Είναι τόσες πολλές οι ενδιαφέρουσες κατασκευές με τη δυνατότητα customize που δεν ξέρω τι να γράψω.

Λίγες που ξεχώρισα είναι οι:

Aξίζει να χαζέψετε αυτές τις σελίδες με τις κατασκευές που επιδέχονται παραμετροποίηση.
Αποκλείεται να μη βρείτε κάτι χρήσιμο
09.jpg