3D Printers

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

παιδιά Καλημέρα.
χθες παρατήρησα κάτι.
σχεδίασα κάτι στο tinkercad
Η διαστασεις του πάτου είναι
28.0 × 28.0 × 3.0 ύψος.
μέτρησα με το παχύμετρο, και βλέπω ότι το τελικό αποτέλεσμα που πήρα από την εκτύπωση είναι με μικρότερο ύψος , συγκεκριμένα 2.7 αντί για 3.0 , οι άλλες διαστάσεις είναι οκ
τι κάνω λάθος???
Creality slicer

Συνεχίζω τα πειράματα .
Κουτί για μπαταρίες ΑΑΑ :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
και εδώ
Ρυθμίσεις : 0.4mm , θερμοκρασία μύτης 200oC , Τραπεζιού 50 , skip 3 περάσματα και infill 20% , χωρίς support . Νήμα αυτό που είχε μαζί του ο εκτυπωτής , το μέτριο όπως γράφουν τα παιδιά παραπάνω.
Πρώτη διαπίστωση που έκανα το τραπέζι πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο οριζόντιο , πρέπει να είναι αυτό μια πολύ βασική παράμετρος .

Νομίζω ότι για τα δικά μου μάτια και επίπεδο καλά βγαίνουν.
μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος.
αυτό τυπώθηκε με
Tune --> speed --> 300% μέσα από το μενού του εκτυπωτή
κάποια στιγμή το πήγα και 400 %
ήθελα να δοκιμάσω την ταχύτητα του εκτυπωτή

20221203_083159.jpg

20221203_083150.jpg

Η βάση για την μπαταρία με
Tune --> speed --> 140% για να κερδίσω χρόνο εκτύπωσης .
Νομίζω καλά βγήκε.

20221203_083336.jpg20221203_083321.jpg20221203_083312.jpg20221203_084654.jpg20221203_084602.jpg20221203_084536.jpg

Συνεχίζω τα πειράματα .
Κουτί για μπαταρίες ΑΑΑ :
και εδώ
Ρυθμίσεις : 0.4mm , θερμοκρασία μύτης 200oC , Τραπεζιού 50 , skip 3 περάσματα και infill 20% , χωρίς support . Νήμα αυτό που είχε μαζί του ο εκτυπωτής , το μέτριο όπως γράφουν τα παιδιά παραπάνω.
Πρώτη διαπίστωση που έκανα το τραπέζι πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο οριζόντιο , πρέπει να είναι αυτό μια πολύ βασική παράμετρος .
Εγώ νομίζω για τη δουλειά που πήραμε τους εκτυπωτές ,για χόμπι και για προσωπική χρήση μια χαρά είναι. πόσο χρόνο σε πήρε να εκτυπώσεις την βάση

Η μπαταρία κουμπώνει τέλεια μέσα στην βάση.
έχω πάθει πλάκα, με το ότι μπορώ να κάνω αυτά τα πράγματα με τον εκτυπωτή.
σαν χαζός κάνω. όπως κουνουν τα μικρά παιδιά όταν παίρνουν δώρο. 😃😃😃😃😃😃

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Παιδες μπραβο, παρα πολυ καλες οι εκτυπωσεις καθως ειναι λειτουργικες αρα πληρουν 100% τον σκοπο της χρησης τους.(y)
Συμφωνω οτι η τελεια ποιοτητα, στις περισσοτερες εκτυπωσεις μας, ειναι εντελως δευτερευουσας σημασιας καθως πρωτευει η λειτουργικοτητα και η εξοικονομιση χρονου.

=Μην ξεχνατε να ανεβαζετε τα λινκς των σχεδιων απο το tinkercad, ειναι πολυ σημαντικο.

Βαγγελη αυτο το 0.4μμ που λες ειναι η ποιοτητα εκτυπωσης, το layer height??
Αν ναι, ειναι φοβερη η ποιοτητα και η εκτυπωση πρεπει να εγινε στον συντομοτερο δυνατο χρονο!!

Μιχάλη ,αντιγράφω από το πρόγραμμα και ελπίζω (hope so) να βγαίνει άκρη :
nozzle size : 0,4 - standar quality (όχι super ούτε dynamic ούτε low lvl)
layer high : 0,20
infill: 20%
priting temperature : 200 oC
Plate Temperature : 50oC
Print speed : 50mm/s (αυτό πρέπει επίσης να είναι σημαντικό μέγεθος- ταχύτητα εκτύπωσης)
Plate adhesion : Skirt -3 line
Support : no

Έκανε συνολικά 5 ώρες . Ο χρόνος εκτύπωσης προσωπικά δεν με καίει , αφού δουλεύει μόνο του , και όταν τελειώσει παρκάρει την κεφαλή (nozzle)
Θα μπορούσα να εκτυπώσω με nozzle size 0,2 , οπότε πας σε super Quality , αλλά δεν έχει νόημα .

Α οκ, καταλαβα τωρα.
Το 0.4μμ ειναι το φυσικο μεγεθος της μυτης (nozzle size) του εκτυπωτη , ειναι το ιδιο σε ολους τους εκτυπωτες μας, δεν χρηζει αναφορας.

Αυτο που εχει σημασια ειναι το layer height το οποιο εχει ρυθμιστει στα 0,2μμ -την μετρια ποιοτητα. (0,1μμ=καλη ποιοτητα, 0,3μμ γρηγορη εκτυπωση)
Το παχος στρωματος, οσο πιο λεπτο ειναι τοσο πιο ακριβης/ποιοτικη ειναι η εκτυπωση αλλα και πιο αργη καθως το αντικειμενο θελει περισσοτερα περασματα για να χτιστει. Αυτο καθοριζει την ταχυτητα της εκτυπωσης και οχι τοσο το print speed το οποιο αναλογα τον εκτυπωτη το αφηνεις σταθερο, πχ στα 50/60+ μμ/δ.

Εαν αυξησεις το print speed, μπορει να μην προλαβει να στεγνωσει το νημα και να εχει θεμα η εκτυπωση. Ειναι βεβαια και αναλογα την εκτυπωση.

• Like
Reactions: nikfor
Βαγγέλη, δεν ξέρω για την ποιότητα, αυτό που ξέρω είναι οτι μέχρι να τον συνηθίσεις και να μάθεις τα κόλπα του θα έχεις αποκτήσει ολόκληρο στόλο. 😁
Μπα Στρατηγέ ,
σταμάτησα την ναυπήγηση και το γύρισα σε πιο πρακτικά πράγματα !!!!

Νικ187, μενεις σε αυτες τις ρυθμισεις, μια χαρα ειναι οι εκτυπωσεις

Βαγγελη, δεν μπορω να πω κατι για τις εκτυπωσεις, καθως η αναλυση των φωτογραφιων ειναι πολυ χαμηλη

• Like
Reactions: nik187
αυτό κάνει γθα τον εκτυπωτή μου ;
Ender 3 v2 neo
θα κερδίσω κάτι;
απ ότι είδα δεν θέλει κάποιο λογισμικό update κτλ

Ender 3 v2 neo
θα κερδίσω κάτι;

δεν είχε δύο ντιζες στον Ζ ; ναι δεν θέλει αλλαγή στο firmware καθώς συνδέεις τα δύο stepper στον ίδιο driver . δεν είμαι σίγουρος αν κάνει. σε μήκος είναι σωστό. Αλλα αν έχει τα ίδια extrusions για να βιδώσει δεν ξερω.
κερδίζεις σταθερότητα στον Ζ αλλά μπορείς να το κάνεις και πιο οικονομικά νομίζω με μια ντιζα και belt και κάποια εκτυπωμένα parts .

δεν είχε δύο ντιζες στον Ζ ; ναι δεν θέλει αλλαγή στο firmware καθώς συνδέεις τα δύο stepper στον ίδιο driver . δεν είμαι σίγουρος αν κάνει. σε μήκος είναι σωστό. Αλλα αν έχει τα ίδια extrusions για να βιδώσει δεν ξερω.
κερδίζεις σταθερότητα στον Ζ αλλά μπορείς να το κάνεις και πιο οικονομικά νομίζω με μια ντιζα και belt και κάποια εκτυπωμένα parts .
μια ντίζα έχει.
για το θέμα του οικονομικού , θα πρέπει να τρέχω να τα μαζέψω, και να κερδίσω 15 -20 ευρώ για μένα δεν αξίζει.
Τα παίρνω Όλα μία και καλή και ησυχάζω

Παιδιά αξίζει στα 120 ευρώ; https://eu.hekka.com/product/Artill...2&tagtag_uid=d8b7a3160d938279179fc51074e18bfa
Τελείως άσχετος με το αντικείμενο. Θα ήθελα να εκτυπώνω κανα αντάπτορα για τις μπαταρίες, ψιλόπράγματα για το εργαστήριο όπως τα παιδιά παραπάνω κτλ. κτλ.

Παιδιά αξίζει στα 120 ευρώ; https://eu.hekka.com/product/Artill...2&tagtag_uid=d8b7a3160d938279179fc51074e18bfa
Τελείως άσχετος με το αντικείμενο. Θα ήθελα να εκτυπώνω κανα αντάπτορα για τις μπαταρίες, ψιλόπράγματα για το εργαστήριο όπως τα παιδιά παραπάνω κτλ. κτλ.
για εμένα έχει μια αποτρεπτική πατέντα. μέσα από το ίδιο καλώδιο περνάνε όλα ακομη και το filament. που σημαίνει ότι αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα και πρεπει να τραβήξεις το filament, δεν μπορείς γιατί θα πρέπει να βγάλεις το καλώδιο που δίνει ρεύμα στον thermistor. μόνο για αυτο θα τον επεφευγα.

μια ντίζα έχει.
για το θέμα του οικονομικού , θα πρέπει να τρέχω να τα μαζέψω, και να κερδίσω 15 -20 ευρώ για μένα δεν αξίζει.
Τα παίρνω Όλα μία και καλή και ησυχάζω
επιβεβαίωσε μόνο ότι έχεις ίδιο σκελετό με τον απλό v2

• Like
Reactions: nik187

Σιγουρα αξιζει κατα τη γνωμη μου!
Ωραιο και περιποιημενο look και θεωρω οτι ειναι VFM σε σχεση με την ποιοτητα εκτυπωσης και τα χαρακτηριστικα του.

Ender 3 v2 neo
θα κερδίσω κάτι;

Δες με προσοχη εαν ολα κουμπωνουν στον εκτυπωτη και προχωρας
Για 'μενα το πρωτο και πιο σημαντικο upgrade ειναι μια καλη βαση για το spool, ωστε κατα το ρολαρισμα να εχει μηδενικες τριβες και κατα συνεπεια κραδασμους που θα περνανε στον αξονα Ζ. Εγω εχω πανρτεψει 2 ετοιμα σχεδια και το τελικο το εχω βιδωσει στην μαμα βαση στην κορυφη, με το spool να γυρναει πανω σε ρουλεμαν.

Δες με προσοχη εαν ολα κουμπωνουν στον εκτυπωτη και προχωρας
Για 'μενα το πρωτο και πιο σημαντικο upgrade ειναι μια καλη βαση για το spool, ωστε κατα το ρολαρισμα να εχει μηδενικες τριβες και κατα συνεπεια κραδασμους που θα περνανε στον αξονα Ζ. Εγω εχω πανρτεψει 2 ετοιμα σχεδια και το τελικο το εχω βιδωσει στην μαμα βαση στην κορυφη, με το spool να γυρναει πανω σε ρουλεμαν.
Για στείλε καμία φωτογραφία για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται;