3D Printers

Κάθε εκτύπωση είναι υπερβολή. Αλλα αν εκτυπώνεις κάθε μέρα τότε μια φορά την εβδομάδα επιβάλλεται. Αυτοί που έχουν κινούμενο τραπέζι χάνουν από την συνεχή κίνηση την ρύθμιση. ένα 0.1μμ αρκεί για να κάνει την ζημιά. Επίσης οι αλλαγές στις θερμοκρασίες, ένα απότομο τράβηγμα σε αντικείμενο που δεν ξεκολλάει ακομη και ένα λάθος που θα πιέσει την κεφαλή πάνω στο τραπέζι χαλάνε το leveling .
Να ξεκαθαρίσουμε αυτό που λέμε autobed leveling . Δεν ειναι η ρυθμιση στις 4 γωνιες . Είναι στην ουσία mesh leveling . Δηλαδη ρυθμίζει συνεχώς την κεφαλή πάνω από το τραπέζι κατά την εκτύπωση. Δηλαδη και λάθος να είναι οι γωνίες αυτό θα εκτυπώσει σωστά (στα όρια του σενσορα) .
Πραγματικο auto bed lvling είχε ο cr6. δεν έχει βίδες στο τραπέζι για χειροκίνητη ρύθμιση. Και το πιο εντυπωσιακό το έχω δει σε voron που είχε κρεμάσει επίτηδες ο άλλος το τραπέζι στραβά και ευθυγραμμιστηκε μόνο του .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τελικά μετά από ώριμη σκέψη λέω να μην ξεπεράσω το αρχικό μπάτζετ των 250 ευρώ .
Δεν ξέρω και αν θα με αρέσει το σπορ, οπότε σαν αρχή λέω να μην ξεφύγω οικονομικά.
Δεν μπορω να εξηγήσω γιατί, αλλά έχω φάει κόλλημα με τον ender 3 v2 neo.
Οπότε μάλλον πάω για αγορά από tomtop στα 250 ευρώ

Επειδή έχω καιρό να κάνω αγορά με τέτοιο ποσό απ έξω, PayPal επιλέγω φαντάζομαι ??
Το μαγαζί είναι ΟΚ ;

Για να λέω και την αλήθεια με επηρεάσε και ο nikfor.
Δεν κατάλαβα είπα, τι παραπάνω έχει αυτός, και τσακ μπαμ, μπήκε, έγραψε, και αγόρασε κατευθείαν εκτυπωτή και εγώ το ψειριζω τόσο καιρό 🤣🤣🤣🤣

Μια χαρά είναι το μαγαζί . τον δικό μου τον πήρα από το cafago που είναι στην ουσία το ίδιο μαγαζί και το laser από tomtop . Ο εκτυπωτής ήρθε σε 7 μέρες και το laser ήδη είναι στον δρόμο από Γερμανία. πάντα paypal εννοείται.

• Like
Reactions: nik187
είχαμε fail σήμερα.
το ρουλεμαν του extruder παρέδωσε το πνεύμα του. Εψαξα τις διαστάσεις του και είναι 5x9x3 . Αλλα δεν ξέρω άλλες προδιαγραφές του . Κωδικος MR95ZZ. Βαζω οποίο βρω ;
Κανενα κατάστημα στην Ελλάδα ή ακόμη Θεσσαλονίκη για να έρθει γρηγορα;
5173f81bc03d8777e59ef7ca84120fcd.jpg
894df921cc27ab5698f56e7beca7cab9.jpg
5cffdaf4150d5866bfa1177057b1e5fb.jpg

Εκνευριστικο να συμβαίνει Κυριακή και να μην μπορείς να κανεις τίποτα
Ευτυχως αυτός είναι Καλαμαρια και θα πάω αύριο το πρωί. Θα αλλαχτεί και το πίσω καλού κακού και θα πάρω να έχω αλλά δύο.

Κλασσική βλάβη του συγκεκριμένου extruder από όσο διαβάζω. Ευτυχως το κατάλαβα το πρωι που χάλασε η εκτύπωση και το σταμάτησα γιατί θα μπορούσε να κάνει χειρότερη ζημια αν μπλοκαρε το γραναζι και συνέχιζε να προσπαθει να το γυρναει μιας και τα υπόλοιπα μέρη είναι πλαστικά. Δεν ειναι καιρός να δίνουμε 50-100€ για extruder..

Τι γνώμη έχετε για αυτόν https://www.tomtop.com/p-rtoyt-hornet-eu-1.html ?
Αν προχωρήσω στον τομέα , θα το κάνω μόνο για να φτάχνω κουτιά χαμηλού προφίλ μέχρι 20 cm max για τα διάφορα L-Box που έχω , δηλ.για τακτοποίηση .
Με ελεφαντάκια , βαρκάκια γαριδάκια κλπ δεν το βλέπω να ασχολούμαι .
Η να πάω σε αυτόν https://www.tomtop.com/p-os6259eu.html ,που παρήγγειλε και ένας συμφορουμίτης , που έχει βέβαια 100 euros παραπάνω αλλά δουλεύει και ABS που με ενδιαφέρει , αν και διάβασα σε μερικά reviews ότι επειδή το τραπέζι του ανεβάζει θερμοκρασία μόνο μέχρι 80 βαθμούς δεν κάνει για ABS (πλαστικό) ,έτσι γράφουν τουλάχιστον.

Εγω θα προτιμουσα τον φτηνο με το μεγαλο τραπεζι που μπορεις να τυπωσεις 20εκ μηκος, ενω στο αλλο δεν μπορεις γιατι εχει μικρο τραπεζι.
Τι να το κανεις το ABS για την συγκεκριμενη χρηση που το θελεις? Το PLA/PLA+ και το PETG ειναι μια χαρα και γερά υλικα για σχεδον ολες τις εκτυπωσεις.

Τι γνώμη έχετε για αυτόν https://www.tomtop.com/p-rtoyt-hornet-eu-1.html ?
Αν προχωρήσω στον τομέα , θα το κάνω μόνο για να φτάχνω κουτιά χαμηλού προφίλ μέχρι 20 cm max για τα διάφορα L-Box που έχω , δηλ.για τακτοποίηση .
Με ελεφαντάκια , βαρκάκια γαριδάκια κλπ δεν το βλέπω να ασχολούμαι .
Η να πάω σε αυτόν https://www.tomtop.com/p-os6259eu.html ,που παρήγγειλε και ένας συμφορουμίτης , που έχει βέβαια 100 euros παραπάνω αλλά δουλεύει και ABS που με ενδιαφέρει , αν και διάβασα σε μερικά reviews ότι επειδή το τραπέζι του ανεβάζει θερμοκρασία μόνο μέχρι 80 βαθμούς δεν κάνει για ABS (πλαστικό) ,έτσι γράφουν τουλάχιστον.
Ο sermoon μπορεί να εκτυπώσει ABS . Η θερμοκρασία τραπεζιού είναι για να κολλάει σωστά το υλικό. το σωστό είναι 100c αλλά σε review τα καταφέρνει και με 80c . Αλλα αν θες να εκτυπώνεις κουτιά 20cm δεν σου κάνει. Ο άλλος είναι ένας απλός. Πέρα από κάποια proprietary στοιχεία οπως το καλώδιο που πάει στον extruder , θα σου κάνει την δουλειά.

Τελικά σήμερα έγινε παραγγελία για τον
Ender 3 v2 neo από TomTop.
Για νήμα μετά τα καλά σχόλια που διάβασα εδώ μέσα λέω να παραγγείλω το

Esun PLA+ 3D Printer Filament 1.75mm Λευκό 1kg​

Το 1kg θεωρείται εντάξει από ποσότητα για αρχή;
Ευχαριστώ

καλώς να τον δεχτείς.
μια χαρά ειναι το 1kg. με ένα infill 20% θα κάνεις πολλές εκτυπώσεις. μπορείς να κατεβάσεις το cura να βάλεις ένα σχέδιο που σου αρέσει και θα δεις πόσα γραμμάρια νήματος χρειάζεται για να πάρεις μια ιδέα.

• Like
Reactions: nik187 and nikfor
Έχουμε κανένα καλό οδηγό να ξεκινήσω το διάβασμα να μάθω την διαδικασία εκτύπωσης ;
Το μόνο που ξέρω είναι να βρίσκω διάφορα στο thingiverse.
Χα χα
Μαντάρα θα τα κάνω.
Να δω θα καταφέρω να τυπώσω τίποτα η θα βγει αληθινή η γυναίκα μου, που μου λέει ότι είναι άχρηστη αγορά.

Kαλοριζικος Νικητα!!
Ενας 3D printer ειναι απο τις καλυτερες, πιο ευχαριστες και πιο χρησιμες αγορες που μπορει να κανει καποιος στις μερες μας.

Σημερα πχ. τυπωνα για μια γιαγια, ενα βοηθημα (απο τα πολλα στo thinkinvers) για να μπορει να γυριζει ευκολα ενα κλειδι στην πορτα, που λογω αρθριτικων δυσκολευταν.
1074947_open-assistive-technology-key-turner-by-ivan-gee

Τι να λεμε τωρα, ριξε μια ματια στις δεκαδες εκτυπωσεις χρησιμων πραγματων που εχουμε φτιαξει τα μελη που εχουμε τετοιο εκτυπωτη για να κατανοηθει οτι η συγκεκριμενη αγορα ειναι επενδυση και οχι εξοδο. Και μην ανησυχεις καθολου, η καμπυλη εκμαθησης ειναι γρηγορη και ευκολη. Και εγω τους ιδιους φοβους ειχα στην αρχη και ολα πηγαν μια χαρα.

.
Να δω θα καταφέρω να τυπώσω τίποτα η θα βγει αληθινή η γυναίκα μου, που μου λέει ότι είναι άχρηστη αγορά.
Να μην φοβάσαι τίποτα, λίγο χρόνο να αφιερώσεις στην αρχή και μετά όλα θα είναι φίνα
Εννοείται ότι μια γυναίκα δύσκολα μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται αν δεν δει το αποτέλεσμα της εκτύπωσης.
Ξεκινά να βρεις κάτι απλό και καθημερινό που θα της ήταν χρήσιμο για να της δείξεις ότι τον αγόρασες και για εκείνη 😊
Όχι ότι ισχύει βέβαια αλλά λέμε τώρα 😅

Σας ευχαριστώ βρε παιδιά.
Νομίζω ότι θα το ευχαριστηθώ . Καιρό το παλεύω με την αγορά του και όλο το ανέβαλα.
Με λίγα λόγια για να καταλάβω τα βήματα που ακολουθούμε.

1. Σχεδιάζω κάτι με κάποιο πρόγραμμα . Ποιο προτείνετε;

2. Μετατροπή του αρχείου σε stl.
Ποιο Πρόγραμμα για αυτό ;

3. Φόρτωμα στο cura για να βάλω τις επιθυμητές ρυθμίσεις

4. Μεταφορά στην κάρτα και εκτύπωση?

Μετά το 3 και πριν το 4 έχει και άλλο βήμα;

Νομίζω ότι θα το ευχαριστηθώ . Καιρό το παλεύω με την αγορά του και όλο το ανέβαλα.

1. Fusion360 η δική μου πρόταση
2. Export σε stl από το fusion (ή όποιο άλλο), ή αποστολή απευθείας στον slicer (τουλάχιστον από fusion σε prusaslicer έτσι το κάνω)
4. Σωστά. Εναλλακτικά, αποστολή στον εκτυπώτη μέσω octoprint.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο εκτυπωτής δουλεύει σωστά και δε χρειάζεται κάποια ρύθμιση από πλευράς hardware, η πιο κρίσιμη δουλειά γίνεται στον slicer, όπου θα ορίσεις όλες τις παραμέτρους της εκτύπωσης και όπου, αναλόγως το νήμα (είδος, μάρκα, ακόμα και batch) και τα διαθέσιμα προφίλ για αυτό, πιθανότατα θα χρειαστεί λίγο trial & error στην αρχή.

1. Fusion360 η δική μου πρόταση
2. Export σε stl από το fusion (ή όποιο άλλο), ή αποστολή απευθείας στον slicer (τουλάχιστον από fusion σε prusaslicer έτσι το κάνω)
4. Σωστά. Εναλλακτικά, αποστολή στον εκτυπώτη μέσω octoprint.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο εκτυπωτής δουλεύει σωστά και δε χρειάζεται κάποια ρύθμιση από πλευράς hardware, η πιο κρίσιμη δουλειά γίνεται στον slicer, όπου θα ορίσεις όλες τις παραμέτρους της εκτύπωσης και όπου, αναλόγως το νήμα (είδος, μάρκα, ακόμα και batch) και τα διαθέσιμα προφίλ για αυτό, πιθανότατα θα χρειαστεί λίγο trial & error στην αρχή.
Ωραία Σε ευχαριστώ πολύ ακόμα μία ερώτηση
Ο slicer πχ cura είναι ανεξάρτητος Άρα τρεχει απο τον υπολογιστή, της creality ο slicer είναι φορτωμένος πάνω στον εκτυπωτή ;
Δηλαδή μπορώ το stl αρχείο από το πρόγραμμα που θα βγάλω πχ fusion να το φορτώσω κατευθείαν στον εκτυπωτή και να ορίσω από την οθόνη του εκτυπωτή όλες τις παραμέτρους που χρειάζονται;

Ολες οι ρυθμισεις στα .stl γινονται σε PC με το προγραμμα της cura, η με οποιον αλλο slicer, πριν σωθουν και φορτωθουν τα τελικα αρχεια (.gcode) στον εκτυπωτη με καρτα.
Και ο δικος μου εκτυπωτης εχει ενα καλο, απλο και γρηγορο δικο του slicer, αλλα τρεχει σε υπολογιστη και οχι απο τον ιδιο τον εκτυπωτη.

Τα βηματα σωστα τα εγραψες παραπανω.
Παντως εγω χρησιμοποιω αποκλειστικα τα βηματα 3 και 4 καθως δεν εχει χρειαστει ποτε να φτιαξω κατι σε σχεδιαστικο προγραμμα καθως εχω βρει τα παντα ετοιμα σε .stl
Η μονη επεμβαση που κανω στο σχεδιο, εαν χρειαζεται, ειναι μεσω slicer και αφορα αλλαγη στο μεγεθος/scaling του αντικειμενου. Παντως ειναι χρησιμο να μαθεις καποιο προγραμμα.

**Υπ'οψιν, εαν ο υπολογιστης σου ειναι 32bit (και οχι 64bit) δεν θα μπορει να τρεξει το Cura παρα μονο μια συγκεκριμενη παλαιοτερη εκδοση, η οποια ομως ειναι μια χαρα.

1. Αν δεν εχεις εμπειρια με σχεδιαστικο προγραμμα θα ελεγα οτι το πιο απλο ειναι το sketchup https://www.sketchup.com/ . Το fusion360 εχει μεγαλο learning curve και προσωπικα ενω εχω καταφερει να σχεδιασω πραγματα που δεν μπορει το sketchup , δεν το χρησιμοποιω γιατι δεν ειναι πρακτικο το πως διαχειριζεται τα αρχεια μεσω cloud . Ενα αλλο ευκολο ειναι το TinkerCAD https://www.tinkercad.com/
2. Ολα τα CAD προγραμματα κανουν EXPORT σε STL.
3. Φορτωμα μετα σε slicer , οπως Cura, PlusaSlicer . Ο.τι σε βολευει. Προσωπικα προτιμω Cura. Εκει θα αλλαξεις τις παραμετρους οπως θερμοκρασιες, μεγεθος, infill, supports, orientation και πιο εξειδικευμενες ρυθμισεις αγοτερα αου καταλαβεις πως λειτουργει. Ο slicer εξαγαγει το αρχειο σε gcode που μπορει να διαβασει ο εκτυπωτης σου.
4. Εχεις τρεις τροπους μεταφορας:
Α. Με την καρτα SD που δεν το συνιστω γιατι μπορει να σου χαλασει καποια στιγμη ειτε η καρτα ειτε η θυρα SD και πολλες φορες κακες εκτυπωσεις οφειλονται σε αδυναμια αναγνωσης απο την καρτα γρηγορα ή corrupted sectors.
Β. Με καλωδιο USB απο το PC στον εκτυπωτη.
Γ. Μεσω WIFI. Αν το υποστηριζει εγγενως ο εκτυπωτης σου ή μεσω raspberry/creality box
5. Υπομονη :D

• Love
  • Like
Reactions: nik187 and nikfor