3D Printers

Εκτυπωνεις αυτα τα 2 που τα περνας σε μια ντιζα 8αρα. βαζεις ροδελες και παξιμαδια οπου χρειαστει ... αναλογως της διαστασης του spool και εξωτερικα βαζεις πεταλουδα για ευκολο βαλε βγαλε
και απο εδω εκτυπωνεις μονο την βιδα (5η φωτο) για να στηριξεις τη ντιζα στην καθετη βαση του εκτυπωτη, χρησιμοποιωντας και το μεγαλο παξιμαδι του εκτυπωτη

Εκτυπωνεις αυτα τα 2 που τα περνας σε μια ντιζα 8αρα. βαζεις ροδελες και παξιμαδια οπου χρειαστει ... αναλογως της διαστασης του spool και εξωτερικα βαζεις πεταλουδα για ευκολο βαλε βγαλε
και απο εδω εκτυπωνεις μονο την βιδα (5η φωτο) για να στηριξεις τη ντιζα στην καθετη βαση του εκτυπωτη, χρησιμοποιωντας και το μεγαλο παξιμαδι του εκτυπωτη
Ok .
θα το προσπαθήσω.
ευχαριστώ.
μια φωτογραφία εγκατεστημένο θα βοηθούσε

Παιδια το DUAL Z αν δεν ειναι σωστα υλοποιημενο και ειδηκα οταν εχει stepper driver μπορει να δημιουργησει περισοτερα προβληματα απο οτι θα λυσει .Οποτε προσοχη στις εκταμιευσεις ...
Σε ενα εκτυπωτη τυπου Ender 3 με bed 235 χ 235 με καλη συναρμολογηση δυσκολα θα αντιμετωπισεις προβλημα .Σε μεγαλυτερα κρεβατια ισως κρεμαει λιγο προς την μερια που δεν εχει αξονα αλλα και παλι με λιγο προσοχη στην συναρμολογηση δεν ειναι θεμα .Ισως υπαρξει θεμα με χρηση Direct Drive συστηματος που να ειναι πολυ βαρυ π.χ το συστημα που δινει η creality κοντευει τα 500 γραμμαρια σε σχεση με το bowden που ζυγιζει κοντα στα 100 γραμμαρια . Οποτε συνιστω ψυχραιμια στους νεους οσο αφορα τις "αναβαθμισεις" γιατι ειναι πολλα τα λεφτα Αρη .Γενικα αν εχεις καλες εκτυπωσεις η ποιοτητα που θα παρεις πισω με μια αναβαθμιση ειναι ελαχιστη ειναι πιο ωφελημο να ασχοληθουμε με την καλη ρυθμιση και το καλιμπραρισμα του εκτυπωτη .

Μερικα λινκς σχετικα με τα dual z και τις ρυθμισεις .
Ρυθμισεις...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Dual Z
https://www.youtube.com/watch?v=TIptLVvszLU
Εχετε κατα νου οτι ολοι αυτοι οι reviewers πολλες φορες ειναι λιγο biased γιατι τα προιοντα που "τεσταρουν" και καλα , τα εχουν στειλει οι ιδιες οι εταιριες οποτε κρατατε μικρο καλαθι...

Ετοιμη η μισή δουλειά. Η υπόλοιπη next .
Infill 20
Layer 0.28

20221207_203556.jpg

20221207_203715.jpg

κάτι που βρήκα σήμερα εντελώς στην τύχη.
στο CURA όταν το έκανα εγκατάσταση δεν είχε μέσα στο Profile τον δικό μου εκτυπωτη, έτσι επέλεξα τον ender 3 v2.
σήμερα ανακάλυψα ότι αρκετές από τις τιμές μέσα στο start g-code και μια στο end g-code ήταν λάθος. ακόμα και οι διαστάσεις του X , Y ήταν μεγαλύτερες.
τέλος πάντων τις διόρθωσα σύμφωνα με το creality slicer.
πόσο σημαντικές είναι αυτές;
αν είναι λάθος όπως σε εμένα είχα επιπτώσεις στην εκτύπωση;
πάντως αυτές τις μέρες ότι εκτύπωσα χρησιμοποίησα και το cura και το creality slicer. οπότε δεν ξέρω ποιες εκτυπώσεις βγήκαν από το cura

Screenshot_20221207_205802_Opera.jpg

• Like
Reactions: anastasg
Υπάρχει κάποιο κόλπο πώς να ξεκολλήσει το κομμάτι από το τραπέζι του εκτυπωτή μετά το τέλος της εκτύπωσης; έχω θέμα στο να ξεκολλάει πολύ δύσκολα και έχω κάνει αρκετές γρατζουνιές στην επιφάνεια

Αναλογα την επιφανεια ...Γενικα περιμενεις να κρυωσει το υλικο καλα και μετα προσπαθεις...Σπατουλες κλπ δεν προτεινονται γιατι ευκολα καταστρεφεις τη επιφανεια σου και μπορει να φας κανενα χερι αν ξεφυγει η σπατουλα .Απο εκει και περα τσεκαρε μηπως εισαι λιγο χαμηλοτερα απο οσο πρεπει οσο αφορα το bed leveling .
Αν δεν γινεται τιποτα μπορεις να χρησημοποιησεις κολα σε stick (την πιο φθηνη δεν χρειαζεται υπερβολες) για να δημιουργησεις μια λεπτη μεμβρανη αναμεσα στο bed και το υλικο που θεωρητικα θα ξεκολησει πιο ευκολα.Επισης μπορεις να ψεκασεις με λακ για τα μαλια (παλι η πιο φθηνη ειναι οκ) μια λεπτη στρωση πριν την εκτυπωση αλλα μακρυα απο τον εκτυπωτη γιατι τα σωματιδια θα πανε και θα κολησουν παντου και μετα δεν καθαριζει ευκολα απο τα διαφορα σημεια του εκτυπωτη.Τελευταια λυση ειναι η χρηση χαρτοταινιας αλλα την θεωρω πιο μπελαλιδικη .Στις δυο πρωτες περιπτωσεις καθαριζεις ειτε με τρεχουμενο νερο και σαπουνακι για τα πιατα η καποιο αλλο καθαριστικο (ισοπροπθλικη αλκοολη ,υγρο για τα τζαμια )αν δεν εχεις κοντα μπανιο η κουζινα.

• Like
Reactions: mixalio and nikfor
Τι ειδους επιφανεια ειναι? Μαλλον δεν ειναι αφαιρουμενη μαγνητικη.

-Mπορεις να δοκιμασεις να χαμηλωσεις την θερμοκρασια του τραπεζιου. Και να αφηνεις την εκτυπωση να κρυωσει πριν δοκιμασεις να την ξεκολλησεις.
Εχω παρατηρησει οτι δεν υπαρχει θεμα ακομα και εαν παει στους 45 βαθμους ιδιως εαν η επιφανεια της εκτυπωσης ειναι μεγαλη.

-Eπισης δοκιμασε να τυπωσεις με brim -και οχι με skirt- που πιθανως να αφαιρειται πιο ευκολα. (Βuilt plate adhesion type: Brim)

Εχω διαβασει οτι βοηθαει στην αφαιρεση εαν ψεκασεις με μιγμα νερου και οινοπνευματος αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

• Like
Reactions: nikfor and mixalio
Υπάρχει κάποιο κόλπο πώς να ξεκολλήσει το κομμάτι από το τραπέζι του εκτυπωτή μετά το τέλος της εκτύπωσης; έχω θέμα στο να ξεκολλάει πολύ δύσκολα και έχω κάνει αρκετές γρατζουνιές στην επιφάνεια
Νομίζω ότι έχουμε την ίδια επιφάνεια με τον έντερ τρία version 2 νέο που έχω.
Έτσι την πάτησα και εγώ τις πρώτες μέρες Προσπαθούσα με τη σπάτουλα να βγάλω αυτά που τίποτα και έχω κάνει Κάποιες ψιλό γρατσουνιές στην επιφάνεια.
Η επιφάνεια σου είναι μαγνητική και αφαιρούμενη έτσι δεν είναι ;
Το tip είναι Θα αφήσεις να πέσει η θερμοκρασία από το bed , θα ξεκολλήσεις την μαυρη επιφάνεια που είναι μαγνητική από το τραπέζι και Θα την πάρεις στα χέρια και θα την κάνεις μία καμπύλη γιατί είναι εύκαμπτη, θα δημιουργήσει δηλαδή ένα Τόξο από τη στιγμή που θα κάνεις την καμπύλη το αντικείμενο θα ξεκολλήσει πολύ εύκολα από πάνω

Κοίταξε το παρακάτω βιντεάκι για να καταλάβεις Συγγνώμη αλλά είμαι στο δρόμο ταξιδεύω και δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα

Παιδιά η επιφάνεια είναι όντως μαγνητική αφαιρούμενη (δεν το ήξερα).
Όντως αν αφήσεις την επιφάνεια να κρυώσει αρκετά η κατασκευή βγαίνει πολύ πιο εύκολα
Ακόμα πιο εύκολα βέβαια βγαίνει αν κάνεις το κόλπο που είπε ο nik187
Εντωμεταξύ από την ανυπομονησία τη δική μου και των παιδιών να πάρουμε στα χέρια μας την κάθε κατασκευή έχω αλλάξει τα φώτα στην επιφάνεια αφού μέχρι τώρα έχω βάλει φαλτσέτα, λεπίδα, σπάτουλα, ξύστρα τζαμιών και ένα εργαλειάκι ανοίγματος κινητών isesamo
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές όλους!

• Like
Reactions: nik187
τελικά δεν κρατήθηκα και προχώρησα στην αγορά.
Αμα κολλήσει κάτι στο μυαλό μου, τελικα δεν κρατιέται. το μόνο που καταφέρνω είναι να αναβάλλω για λίγο την αγορά.
ήρθε το Σάββατο με γενική ταχυδρομική από ευρωπαϊκή αποθήκη.

Η επόμενη αγορά που θα κάνω είναι.

Αμα κολλήσει κάτι στο μυαλό μου, τελικα δεν κρατιέται. το μόνο που καταφέρνω είναι να αναβάλλω για λίγο την αγορά.

Πολυ καλη επιλογή το Sonicpad . Σαν κοστος ειναι φτηνότερο απο το να παρεις ενα pi 3/4 και οθονη touch και γλυτωνεις τον μπελα του diy για το accelerometer. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι θύρες και η οθόνη μπορείς να στήσεις το klipper φτηνότερα με ένα pi zero w 2. ίσως βάλω accelerometer και εγώ για το input shapping

Καλοταξιδο !!! Ισως χρειαστει να δωσεις λιγα ρευματα στα μοτερ του Ζ αυτο γινεται πανω στην πλακετα με ενα μικρο κατσαβιδακι αλλα θελει μεγαλη προσοχη .
π.χ
Αλλα θα πρεπει να ψαξεις αρκετα τι τιμη θα δωσεις .Δεν ξερω αν αναφερει τιποτα το manual .Ενδεχωμενως ισως δεν χρειαστει αλλα αν παρατηρησεις προβληματα στις εκτυπωσεις (αν δεν εχουν ξεφυγει οι αξονες) θα οφειλεται σε αυτο λογω του οτι η πλακετα θα δινει ρευμα για ενα μοτερ που τελικα το μοιραζονται δυο ,το καλο με το ζ ειναι οτι δεν εχει τρελες επιταχυνσεις και το σωζει καπως.

• Like
Reactions: nik187
Καλοταξιδο !!! Ισως χρειαστει να δωσεις λιγα ρευματα στα μοτερ του Ζ αυτο γινεται πανω στην πλακετα με ενα μικρο κατσαβιδακι αλλα θελει μεγαλη προσοχη .
π.χ
Αλλα θα πρεπει να ψαξεις αρκετα τι τιμη θα δωσεις .Δεν ξερω αν αναφερει τιποτα το manual .Ενδεχωμενως ισως δεν χρειαστει αλλα αν παρατηρησεις προβληματα στις εκτυπωσεις (αν δεν εχουν ξεφυγει οι αξονες) θα οφειλεται σε αυτο λογω του οτι η πλακετα θα δινει ρευμα για ενα μοτερ που τελικα το μοιραζονται δυο ,το καλο με το ζ ειναι οτι δεν εχει τρελες επιταχυνσεις και το σωζει καπως.
Προς το παρόν δεν έχω παρατηρήσει κάτι, βέβαια δεν έχω τυπώσει και πολλά.
το είδα αυτό με τα ρεύματα.
δεν είμαι και τελείως άσχετος με αυτά.
θα δω τι θα κάνω
ευχαριστώ πάντως

Δεν υπαρχει θεμα .Βρες να τυπωσεις κατι ψηλο εχει ενας τυπος σε ενα βιντεακι που ειχα βαλει παραπανω μια ορθη γωνια ισως βοηθησει...

Έψαχνα ένα filament που να είναι ματ, να μη γυαλίζει και δοκίμασα το ePLA-Matte της Esun

Είναι απίθανο! Πολύ ωραία εμφάνιση

Δεν φαίνεται καλά σε αυτήν την πρόχειρη εκτύπωση, αλλά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα.

Image3957420256316160985.jpg