3D Printers

Μιλαμε ΜΟΝΟ για το νημα απο τα μπουκαλια που ειναι προβληματικο, δεν μιλαμε για ανακυκλωση γενικοτερα...
Έχω δει εκτύπωση απο τέτοιο νήμα και δεν ήταν προβληματική. Και είναι στη φιλοσοφία της ανακύκλωσης. Σαν κόπος και κόστος δεν αξίζει για να λες ότι γλυτώνεις χρήματα αφού για να φτιάξεις ένα τέτοιο μηχάνημα και να πάνε όλα σωστά κοστίζει όσο ένας εκτυπωτής και θέλεις 100αδες μπουκάλια για να κάνεις απόσβεση.

Δεν ειναι κατι νέο. Υπάρχουν από DIY μέχρι έτοιμες λύσεις για να κάνεις δικό σου filament εδώ και χρόνια. Από την εποχή που όταν αγόραζες εκτυπωτή και έπρεπε να φας ώρες για να βγει ένα σωστό benchy . Βγήκαν οι bambu και χάλασαν την πιάτσα και την φιλοσοφία του 3d printing

• Like
Reactions: Χιωτης
Αν κάει όμως πάει στραβά στον Bambu
Πρεπει να ειναι κανεις μεγαλος τσιπης ( ή πολυ πορωμενος/μερακλης/αρρωστος) για να κατσει να φτιαξει (προβληματικο) νημα απο μπουκαλια την στιγμη που το νημα ειναι φτηνο.
Αυτό ισχύει για οτιδήποτε diy όμως, ε;

Καλη Χρονια σε ολους με υγεια.

Ξεκινησα την συντηρηση στον P1S. Καθαρισα τo noozle σημερα ακολουθωντας της οδηγιες στο website της Bambu. Εκανα cold pull και στην 4η δοκιμη το νημα βγηκε καθαρο.

Θελω να αγορασω και γρασο για τα lead screws. Βλεπω αυτα τα 2 απο την Super lube: Super Lube 21030 (synthetic) & Super Lube 92003 (silicone).
Στο site της Bambu προτεινουν το Super Lube 92003 (silicone), ωστοσο σε καποια thread προτεινουν το Super Lube 21030 (synthetic).

Στο 3dhub εχουν το 21030.

Με ενα google search το ΑΙ λεει οτι το συνθετικο χρησιμοποιειται σε 3d printers.
1767283872356.png

Ποιο απο τα 2 να χρησιμοποιησω?

Attachments

• 1767283539833.png
    1767283539833.png
    1.7 MB · Views: 15
Εκανα τις εξης αναβαθμισεις στον P1S.

- AMS heater της Sunlu. Ειναι λιγο βαρυ οποτε θελει προσοχη οταν σηκωνουμε το καπακι. Απο θορυβο ειναι οκ, σχεδον δεν ακουγεται. Επισης ειναι μεγαλυτερο απο το original καπακι. Ενα νημα της Esun με τους ανταπτορες δεν εκλεινε καλα και επρεπε να αφηνω το καπακι ανοιχτο. Με το νεο καπακι δεν υπαρχει τετοιο θεμα.
- Noozle wiper της BIQU. Το noozle wiper στον P1S ειναι απαραδεκτο. Αυτο ειναι μια αντιγραφη του A1 mini. Ειμαι ευχαριστημενος μεχρι στιγμης αλλα σιγουρα μπορω να εχω και καλυτερο αποτελεσμα.
Εχω βρει εναν τυπο που εχει αλλαξει το gcode ωστε να περναει πιο αργα και περισσοτερες φορες πανω απο το wiper αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι η Bambu δεν εγκρινει τις αλλαγες στο gcode οποτε δεν εχω αποφασισει ακομα εαν θα το αλλαξω.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

• 1768903212428.png
    1768903212428.png
    1 MB · Views: 18
η Bambu δεν εγκρινει τις αλλαγες στο gcode οποτε δεν εχω αποφασισει ακομα

1. Απαράδεκτο

2. Δηλαδή τι μπορεί να σου κάνει; Να φας ban στο cloud ;

3. Αν ο slicer σου δίνει επιλογή edit στο gcode δεν νομίζω να υπάρχει θέμα "παρανομιας" .

1. Απαράδεκτο

2. Δηλαδή τι μπορεί να σου κάνει; Να φας ban στο cloud ;

3. Αν ο slicer σου δίνει επιλογή edit στο gcode δεν νομίζω να υπάρχει θέμα "παρανομιας" .
Απο αυτα που εχω διαβασει και αυτο που γραφει ο τυπος με το gcode ειναι οτι υπαρχει πιθανοτητα αν αλλαξεις το gcode το μηχανημα να μην λειτουργει οπως πρεπει.
==== WARNING ====
Editing G-code on your Bambu Lab printer carries risk.
Proceed at your own discretion — I’m not responsible for any damage caused.

Αυτό το λένε μόνο για να καλυφθούν οι ίδιοι. Στο g-code μπορεί να κάνεις κανα λάθος και να του πεις να πάει να στουκάρει κάπου όταν ξεκινάει.
Αυτό που λέει και το warning είναι η εταιρική μετάφραση του "το νου σου ρεμάλι, μη κάνεις καμιά χαζομάρα στις ρυθμίσεις, δεν θα την πληρώσουμε εμείς"

Εγώ που έχω εκτυπώσει wiper για το δικό μου P1S και του έβαλα το "βουρτσάκι" από τον Α1, δεν έχει κανένα πρόβλημα τόσους μήνες με το custom g-code που απλώς του λέει να περάσει μερικές φορές πάνω από το wiper.

• Like
Reactions: Chris_mar
Δεν απαγορεύεται το g-code. Μάλιστα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως το να σταματάει την εκτύπωση για να βάλεις κάτι σε μια τρύπα πριν την καλύψει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν θα έδινε πρόσβαση αλλιώς η Bambu.

• Like
Δεν απαγορεύεται το g-code. Μάλιστα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως το να σταματάει την εκτύπωση για να βάλεις κάτι σε μια τρύπα πριν την καλύψει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν θα έδινε πρόσβαση αλλιώς η Bambu.
Στο bambustudio έχει ρύθμιση να κάνει pause. Εννοείς κάτι διαφορετικό?

απο όσο θυμάμαι ναί
έχω φτιάξει θήκη για κλειδιά και σταματάει για να βάλω μέσα το κλειδί και να το τυπώσει και απο την άλλη πλευρά
(το "νησάκι" είναι για να ακουμπήσει το κλειδί και να μήν πέσει)

1768943552426.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο bambustudio έχει ρύθμιση να κάνει pause. Εννοείς κάτι διαφορετικό?
Δεν το είχε παλιά. Δεν είναι βέβαια το μοναδικό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις g-code. Δεν θυμάμαι τώρα τα άλλα, καθώς δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και με κάλυπτε ότι είχε το studio από μόνο του ή τα έτοιμα stl που κατέβαζα.
Πάντως, το g-code, δεν είναι κλειδωμένο και δεν απαγορεύει την χρήση η Bambu. Και ξέρουμε τι κάνει όταν δεν θέλει κάτι.

• Like
Βλεπω το κλασσικο νημα 1.75mm PLA για 3D printers, μολις στα 8 ευρω το καρούλι του ενος κιλου!!!!

Απο Banggood. Και αν παρεις δεκαδα, ειναι ακομα πιο φτηνο.

Aν και βλεπω οτι εχει πεσει πολυ και η τιμη στην Ελλαδα.

Βλεπω το κλασσικο νημα 1.75mm PLA για 3D printers, μολις στα 8 ευρω το καρούλι του ενος κιλου!!!!

Απο Banggood. Και αν παρεις δεκαδα, ειναι ακομα πιο φτηνο.

Aν και βλεπω οτι εχει πεσει πολυ και η τιμη στην Ελλαδα.
Είναι η πολύ βασική σειρά ender . Από όσο ξέρω την φτιάχνει η esun .
Το άσπρο το έχω χρησιμοποιήσει με καλούτσικα αποτελέσματα. Για εμένα η καλύτερη επιλογή σε τιμή / απόδοση παραμένει η σειρά CR . Το μαύρο ματ παραμένει η πρώτη μου επιλογή που το βρίσκεις από 14€ και παίρνω πλέον καλύτερα αποτελέσματα από το ακριβότερο esun matte .