3R USB by Ideon Audio

Να μην μπερδεύουμε τα πράγματα.
Το συγκεκριμένο μηχανάκι δεν κάνει κατι στο ντακ μας.
Οτι κάνει το κάνει πριν απο αυτό. Με απλά λόγια φροντίζει την σωστή μεταφορά και μας απαλλάσσει απο την τροφοδοσία του υπολογιστή.
Το περίεργο στο ο θέμα ομως ειναι ενω δικαίως κάνει δουλειά σε αδύναμα μηχανάκια,με θύρες αμφιβόλου,κλπ,κάνει επίσης δουλειά σε φροντισμένα μηχανάκια.
Τα αντίστοιχα του δεν είναι μηχανάκια σαν αυτά που αναφέρθηκαν κατα την γνώμη μου.
Το πιο κοντινό αντίστοιχο που έρχεται στο μυαλό μου ειναι μάλλον οι φροντισμένες PCIx USB θύρες του κορεάτη που εχουμε ξανάσυζητήσει.
Οχι τόσο στην υλοποίηση βέβαια αλλα στην φιλοσοφία και χρήση.

Σωκράτη καλημέρα,
Η Texas Instruments στο νέο της τσιπάκι TUSB211, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο αλλαζεις το EQ (compensation) αλλάζοντας την τιμή της EQ αντίστασης.
Υποθέτω ότι και το R3 USB περιλαμβάνει το συγκεκριμένο τσιπάκι της TI, ή κάποιο αντίστοιχο της σειράς USB3 , δεν το γνωρίζω ούτε έχει αναφερθεί από την Ideon.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To TUSB211 της TI έχει τελικά πολύ ενδιαφέρον, θα το παραγγείλω για δοκιμή.
Επαναλαμβάνω, ότι το R3 μπορεί να υλοποιείται με άλλο τσιπάκι .

Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

To 3R είναι δεδομένο ότι υλοποιείται με άλλο τσιπάκι.

Δημήτρη, υποθέτω ότι θα είναι κάποιο τσιπάκι από την νέα σειρά USB hubs της ΤΙ.
Μπήκα στη ΤΙ και εντυπωσιάστηκα από τα νέα USB προϊοντα της εταιρείας.

Μία απορία.

Μόλις έβαλα το 3R στο σύστημα άλλαξαν κάποιες ρυθμίσεις ήχου στα windows.

Συγκεκριμένα στο dedicated για player μηχάνημα (Windows 7 - foobar) είχα στείλει όλους τους ήχους του συστήματος στην ενσωματωμένη κάρτα ήχου την οποία είχα στο mute.

Ήχος βγαίνει μόνο από το foobar με το foo asio σε συνδυασμό με το xmos driver του DAC (Consonance Don Curzio).

Με το που έβαλα το 3R στην αλυσίδα οι ήχοι του συστήματος άρχισαν να παίζουν από τα ηχεία.

Τους έκοψα, αλλά μου φάνηκε περίεργο.

Δεν θα έπρεπε να είναι εντελώς διαφανές;

Οχι,μπορείς και παραμπορείς.
Μετά την πρώτη φορά κρατάει τα πάντα.

Οχι Δημήτρη,στην δική μου περίπτωση τουλάχιστον η ίδια έξοδος είναι ή με ή χωρίς (amanero wasapi ) και παίζει χωρίς αλλαγή πουθενά.

Όντως, αλλα από την επόμενη μέρα τις κρατούσε.
Μάλλον μετά το πρώτο κλείσιμο του πισι κρατάει τις ρυθμίσεις.

να ρωτησω κατι διοτι δηλωνω ασχετος.

Το τροφοδοτικο που εχει ειναι γραμμικο; φανταζομαι πω οχι ετσι;
Εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο με γραμμικο και εαν ναι.....εχει ακουσει διαφορα;

Να ρωτησω κατι;

Η βελτίωση εχει πατατηρηθεί μονο σε PC ή και με αλλες πηγες με φροντισμένη USB εξοδο (πχ music servers τυπου Aurender) ;

να ρωτησω κατι διοτι δηλωνω ασχετος.

Το τροφοδοτικο που εχει ειναι γραμμικο; φανταζομαι πω οχι ετσι;
Εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο με γραμμικο και εαν ναι.....εχει ακουσει διαφορα;

Όχι, το τροφοδοτικό του δεν είναι γραμμικό.

Ναι, έχουν υπάρξει αναφορές βελτίωσης με γραμμικά τροφοδοτικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτησω κατι;

Η βελτίωση εχει πατατηρηθεί μονο σε PC ή και με αλλες πηγες με φροντισμένη USB εξοδο (πχ music servers τυπου Aurender) ;

Προσωπικά έχω ακούσει μόνο από PC και από Mac, αλλά με δεδομένο ότι το Aurender είναι κατ' ουσία linux PC, είναι πολύ πιθανό να κάνει διαφορά.

μετα απο μια βδομαδα συμβιωσης με το μηχανακι,εχω να πω μονο καλα λογια!
Κανει ολα αυτα που υποσχεται.
Μου βελτιωσε τη σκηνη-δεν τη μεγαλωσε,ουτε πηρε υψος,αλλα απεκτησε ενα σαφες βαθος-τα οργανα τοποθετηθηκαν με μεγαλυτερη σαφηνεια στο χωρο,τα ηχεια σχεδον εξαφανιστηκαν.
Σαν να υπαρχει περισσοτερη πληροφορια.
Μπραβο ρε Βασιλη!!

Η Αντιλοπη καλπαζε ανεμελη στο σαλονι τρισευτυχισμενη!

Re: Απάντηση: 3R USB by Ideon Audio

........τα ηχεια σχεδον εξαφανιστηκαν.

Ε τώρα που τα ηχεία είναι και εξαφανισμενα, δεν έχεις πρόβλημα μπας και τα κοπανησει κανένα κέρατο από την καλπαζουσα αντιλοπη και εχεις αλλά τρεχαματα :tongue:
Ρε κοίτα που θα με βάλετε σε έξοδα πάλι παλιομπαγασιδες! !

(και για να μην χαλάσω την παράδοση. ...η ανόητη ερώτηση της ημέρας. .....χωρίς τροφοδοτικό δουλεύει? ?)

Last edited:
μετα απο μια βδομαδα συμβιωσης με το μηχανακι,εχω να πω μονο καλα λογια!
Κανει ολα αυτα που υποσχεται.
Μου βελτιωσε τη σκηνη-δεν τη μεγαλωσε,ουτε πηρε υψος,αλλα απεκτησε ενα σαφες βαθος-τα οργανα τοποθετηθηκαν με μεγαλυτερη σαφηνεια στο χωρο,τα ηχεια σχεδον εξαφανιστηκαν.
Σαν να υπαρχει περισσοτερη πληροφορια.
Μπραβο ρε Βασιλη!!

Δόξα σοι.

Φέρτο πίσω! :ADFADF1:

Όχι δεν φτάνει το ρεύμα
Αμα παρω κοντο καλωδιο ,θα φτασει Φρανκ:tongue:

Αρα δεν κανει για μενα.......το θελω για το λαπτοπ που παιρνω μαζι μου,οποτε θα ζησω και χωρις αυτο.
Και βολευε ρε gamoto να το εχω πανω απο το ifi:twoguns: