3R USB by Ideon Audio

Χαχαχ ούτε τα μηχανήματα δεν θα προλάβουν να ζεστάνουν... Δεν θα σ' αρέσει τίποτις :afro:

παλιοτερα ειχα ξαναρωτησει εαν υπηρξε συγκριση του 3r με ifi iusb και θυμαμαι καποιος ειπε υπαρχουν αναφορες απο καποιους οτι ναι το 3r ειναι καλυτερο.

Ομως δεν ειδα καποιον να λεει ναι παιδια εγω εκανα αυτην την συγκριση και οντως το 3r κανει την διαφορα. Και αυτο ειναι το βασικο μου ερωτημα μιας και εγω δεν εχω την δυνατοτητα της δοκιμης διοτι μενω εκτος αττικης. Με ενδιαφερει ομως να δω εαν οντως κανει μεγαλυτερη διαφορα διοτι ηδη εχω το iusb....εαν στην περιπτωση δεν ειχα τετοια συσκευη δεν θα εμπαινα σε τετοιο ερωτημα.Εχει δοκιμασει καποιος τετοια συγκριση;και εαν ναι τι συμπερασμα εβγαλε.

Ευχαριστω

Mια ερώτηση-δεν γράφω συχνά-αλλά σας διαβάζω συχνά.Τροφοδότησα τη 3R με διπλά σταθεροποιημένη τροφοδοσία με LM317(με γραμμικό τροφοδοτικό),τα οποία χρειάστηκαν οποσδήποτε ψύξη.Ακόμη και με ψύκτρες έχω μια αισθητή αποβολή θερμότητας.Δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αν θα αντέξουν τα LM317(θεωρητικά αντέχουν μέχρι 1,5 αμπέρ).Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι ανάλογο?
Στην έξοδο του 3R συνδέεται τo HiFace M2Tech,που εκ του αποτελέσματος κρίνω ότι οφελείται και εκείνο από την σταθεροποιημένη τροδοδοσία του 3R.
Οι ακουστικές εντυπώσεις θετικές,λίγο πολύ έχουν αναφερθεί πιο πάνω.Το βέβαιο είναι ότι δεν ξαναβγαίνει με τίποτα από το σύστημα.

Re: Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Πρωτα απ'ολα να επιβεβαιωσω οτι οσοι εχουν ενισχυτη με df 1000 και βαλε μπορουν πλεον να κοιμουνται ησυχοι. Δεν ακουστηκαν παραπονα ουτε απο οσους περναγαν απο κατω, ουτε απο πανω. Τοιχοι και πατωματα δεν κατερρευσαν, και τα γυαλικα ειναι ολα στη θεση τους. :afro:

Μου δινεται η εντυπωση απο ο,τι ακουσα και οσα εχω διαβασει οτι το 3R βοηθαει συνολικα σε ολα σχεδον τα επιπεδα του ηχου. Μαλιστα δειχνει να κανει τη μεγαλυτερη διαφορα στα σημεια ακριβως εκεινα που το καθε συστημα εχει τις μεγαλυτερες αδυναμιες. Η συντριπτικη πλειοψηφια μιλαει για μεγαλυτερη και πιο αισθητη βελτιωση στις χαμηλες. Εμενα που το συστημα μου δεν ειχε τετοιο θεμα μου προσφερε ως επι το πλειστον αλλα πραγματα. Το βασικοτερο, που ακουσα με το που συνδεθηκε και ενω ηταν παγωμενο ακομα... εντυπωσιακη βελτιωση στο ποσο εστιασμενα ακουγονται τα παντα στη σκηνη. Οταν λεω εντυπωσιακη εννοω οτι αυτο το σκατουλακι εκανε μεγαλυτερη διαφορα στον συγκεκριμενο τομεα απο οποιαδηποτε αλλαγη εχω κανει στο συστημα μου. Και δε μιλαω για αλλαγες ταπεινων καλωδιων, αλλα για αλλαγες ενισχυτων και ηχειων. Τοση μεγαλη διαφορα απο τη μια στιγμη στην αλλη δεν ειχα ξανακουσει αυτα τα λιγα χρονια που ασχολουμαι με το αθλημα.

Πολλα συγχαρητηρια Βασιλη :SFGSFGSF::worshippy:

Ασχολήθηκες με την τροφοδοσία του ή έπαιξες "μαμά";

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Ασχολήθηκες με την τροφοδοσία του ή έπαιξες "μαμά";

Με τη μαμισια επαιξε, αλλα σκοπευω να το ακουσω και με γραμμικο, λιαν συντομως!
Τι διαφορες να περιμενω?

Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Δεν έχω ιδέα! Γι' αυτό ρώτησα :D

Όπως και να χει σου εύχομαι να το χαρείς!

Μου την εφερες.
Χαρηκα κι εγω, οτι θα αλιευσω καμμια πληροφορια.:furious3:
Ολα απο μενα τα περιμενετε πια.:p
Θα ενημερωσω εν καιρω.

Σε ευχαριστω και σου αντευχομαι.
Βεβαια, εδω που τα λεμε δε νομιζω να υπαρξει και κανενας που θα το ακουσει και δεν θα το χαρει.
Αυτη η προσφορα που δινει η ideon να το ακουσεις στο χωρο σου και μετα αν θελεις το επιστρεφεις, θεωρω οτι ειναι αποτελεσμα της απολυτης βεβαιοτητας των δημιουργων του οτι δε μπορει να το ακουσει καποιος στο συστημα του και να επιλεξει να συνεχισει χωρις αυτο.

Re: Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Οταν θα το ακουσεις με γραμμικο...εκει ειναι που δεν θα θες να το βγάλεις με τιποτα.
Οτι διαφορά εχεις ακουσει ως τωρα απλα θα γινει καλυτερη.

:drool1:

Αλλα τωρα που το σκεφτομαι... και με το απλο που το ακους δε θελεις να το βγαλεις με τιποτα.

Re: Απάντηση: 3R USB by Ideon Audio

Βαλτο και θα με θυμηθεις. Εχω δυο σε σειρα με γραμμικο. Το δευτερο αν και κανει δουλεια ηταν υπερβολη. Αλλα το γραμμικο τροφοδοτικό ηταν μια απο τις καλύτερες ηχητικες επενδυσεις που εχω κανει.
Στο σύστημα μου τουλάχιστον!

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός γραμμικού; Είναι πολύ δύσκολο;
Εμενα μου το εφτιαξε ενα μελος του site. Θες να τον ρωτήσω αν ενδιαφέρεται να φταιξει και αλλο; αν εισαι Αθηνα βεβαια.

Κάτοχος και γω εδώ και λίγες ημέρες.

Μην περιμένετε να διαβάσετε τίποτα από μένα αναφορικά με ανάλυση περί ήχου, καθώς με το σύστημα που έχω αρνούμαι να δώσω συμπεράσματα που ενδεχομένως να επηρρεάσουν κόσμο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρουσία του 3R στην αλυσίδα είναι εμφανέστατη ακόμα και στο level του hifi μου.

Να σημειωθεί εδώ ότι το δικό μου transport είναι το odroid C2 του οποίου η usb υλοποίηση (κυρίως ως προς το software/driver) απέχει αρκετά από το να θεωρηθεί καλή.

Για τους καμμένους σαν και μένα παραθέτω και τα logs για το πως αναγνωρίζεται το 3R από το transport:

Code:
[ 6249.662411] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 5 using dwc_otg
[ 6249.768159] hub 1-1.2:1.0: USB hub found
[ 6249.768770] hub 1-1.2:1.0: 2 ports detected
[ 6250.072191] usb 1-1.2.1: new high-speed USB device number 6 using dwc_otg
[ 6250.245727] input: aune  S16 USB DAC as /devices/platform/dwc2_b/usb1/1-1/1-1.2/1-1.2.1/1-1.2.1:1.4/0003:20B1:3023.0002/input/input4
[ 6250.253069] hid-generic 0003:20B1:3023.0002: input,hidraw0: USB HID v1.10 Device [aune  S16 USB DAC] on usb-dwc2_b-1.2.1/input4

Code:
[ 6322.122730] usb 1-1.2: new high-speed USB device number 7 using dwc_otg
[ 6322.284438] input: aune  S16 USB DAC as /devices/platform/dwc2_b/usb1/1-1/1-1.2/1-1.2:1.4/0003:20B1:3023.0003/input/input5
[ 6322.293308] hid-generic 0003:20B1:3023.0003: input,hidraw0: USB HID v1.10 Device [aune  S16 USB DAC] on usb-dwc2_b-1.2/input4

Στην πρώτη περίπτωση έχω Odroid C2 --> 3R --> Aune S16

Στην δεύτερη περίπτωση έχω Odroid C2 --> Aune S16

Από το log φαίνεται ότι στην περίπτωση του 3R το Linux το βλέπει ως USB hub.

Νομιζω το προιον θα επειθε περισσοτερο αν ο chief engineer φορουσε γραβατα στη φωτο...:slapface:
Μπορουμε να κανουμε κι ενα poll αλλα δε νομιζω οτι θα διαφωνησει κανεις.