4 νέα πακέτα OTE TV

Στη φάση που ειναι τώρα το cineman on demand του ΟΤΕ ειναι άχρηστο, δεν σε αφήνει να παγώσεις την ταίνία, να την γυρίσεις πίσω ή ακομα και να την γράψεις. Κατ' εμέ πρέπει πρωτα να ανοίξει η δυνατότητα της εγγραφής και μετα να ακολουθήσουν ολα τα υπόλοιπα. Οσο για τις ταινίες είπαμε, αν κανει νέες συμφωνίες και ανοιξει pvr εχω graftei αυριο.

Και pvr να έρθει, τα ondemand δε θα μπορείς να τα ξαναδείς από το σκληρό. Μπορείς να παγώσεις, μπορείς να το γράψεις για να το δεις αργότερα, αλλά αφού το δεις, διαγράφεται από τις εγγραφές σου. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στα άλλα NDS ondemand, του Sky UK και του Sky Italia.

στα επαγγελματικά το αύξησε γύρω στα 11 ευρώ περίπου! αρκετά μεγάλη διαφορά νομίζω...

Και pvr να έρθει, τα ondemand δε θα μπορείς να τα ξαναδείς από το σκληρό. Μπορείς να παγώσεις, μπορείς να το γράψεις για να το δεις αργότερα, αλλά αφού το δεις, διαγράφεται από τις εγγραφές σου. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στα άλλα NDS ondemand, του Sky UK και του Sky Italia.

Το ondemand της νόβα λειτουργεί διαφορετικά. Το βλέπεις όσες φορές θέλεις μέχρι να διαγραφεί. Γιατί να μην κάνει και κάτι ανάλογο ο ΟΤΕ;
(Τουλάχιστον για αυτά που έχει χωρίς πληρωμή - αυτά με πληρωμή δεν ξέρω πως λειτουργούν και ούτε θα μάθω ποτέ...)

Το ondemand της Nova δεν είναι PPV (pay per view), είναι push τεχνολογία στο δίσκο του δέκτη. Καμία σχέση.

Last edited by a moderator:
Για να ξεδιαλύνουμε κάτι. Δεν ζήτησα να μπορω να το εξάγω σε δισκάκι, απλά ζήτησα να μπορώ να γραφω ταινίες απο τα κανάλια ροής και να τις βλέπω αργότερα, και επίσης να μπορώ να παγώσω την εικόνα στις ενοικιάσεις και να συνεχίσω αργότερα ή να το γυρίσω πίσω και να το δώ απο την αρχή. Συνδυαστικά με νέες συμφωνίες με στούντιο (αν και δεν βλέπω να μπορεί να γίνει αφού ρε παιδιά προσφάτως η ΝΟΒΑ ανακοίνωσε 3-4 ανανεώσεις συμβολαίων που ειναι πολυ παραπάνω αφού σε ενα στούντιο πλέον υπαγονται πολλά περισσότερα αφού έχουν συνεννωθεί.) μπορεί και θα αποτελεί πολύ καλή λύση. Αλλά δυσκολεύομαι να δω κατι τρομερό να γίνεται στο θέμα των ταινιών και ειλικρινά λυπάμαι για αυτό.

@harris23: Από τα PPV κανάλια μπορείς να γράψεις, αλλά δε μπορείς να κρατήσεις την εγγραφή για πάντα στο σκληρό δίσκο του δέκτη. Στο Sky UK αν δεν έχεις ξεκινήσει να το βλέπεις, μπορείς να το δεις και μέχρι 1 εβδομάδα μετά. Αν ξεκινήσεις όμως, έχεις άλλες 24 ώρες να το τελειώσεις. Στο Sky Italia σβήνεται είτε ξεκινήσεις είτε όχι, εντός 48 ωρών. Οπότε έχεις 48 ώρες να το δεις από τη στιγμή που το αγόρασες.

Άλλος ένας λόγος για χρήση μη ιδιοκτησιακού δέκτη για τα Sky UK και Sky Italia. Φυσικά αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στον ΟΤΕ.

Το ondemand της Nova δεν είναι PPV (pay per view), είναι push τεχνολογία στο δίσκο του δέκτη. Καμία σχέση.

Καλά, δεν εμποδίζει κανείς τον ΟΤΕ να κάνει και κάτι αντίστοιχο με την νόβα, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει στην αγορά η δυνατότητα. Το PPV του ΟΤΕ πώς λειτουργεί;
Στέλνεις ένα sms και αγοράζεις ταινία. Μετά;

Τα ondemand κανάλια του ΟΤΕ μεταδίδουν την ίδια ταινία σε κύκλο. Δηλαδή μόλις τελειώνει, ξαναξεκινά. Όταν στέλνεις το SMS η συνδρομητική σου κάρτα μπορεί να αποκωδικοποιήσει αυτό το κανάλι για τις επόμενες 24-48 ώρες. Η εγγραφή δηλαδή ενός PPV σε δίσκο το μόνο που προσφέρει είναι ευελιξία στο πότε θα το δεις - δε χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις να ξαναρχίσει αν για κάποιο λόγο έπρεπε να διακόψεις.

Πραγματικό ondemand έχεις μόνο μέσω IPTV. Γι' αυτό οι δορυφορικές λύσεις ondemand/ppv συνήθως αναφέρονται σαν NVOD (near video on demand).

Last edited:
Αυτό προκύπτει απο κάπου; Υπάρχει εσωτερική πληροφόρηση γιατι εγώ ξέρω πως η ΝΟΒΑ έχει τις συμφωνίες με τα στούντιο (έστω και με τις επαναλήψεις). Ειναι καλό εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο να πούμε σε όλους από που το γνωρίζουμε ωστε να περιμένουμε όσοι αμφιταλαντευόμαστε μεταξυ ΝΟΒΑ και ΟΤΕ και να παρουμε την καλύτερη απόφαση. Εφόσον προκύψουν νεα στουντιο με νεες συμφωνίες και καλυτερες ταινίες τότε νομίζω πως ο ΟΤΕ ειναι μονόδρομος. Αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα, στο κομμάτι των ταινιών τουλάχιστον, η ΝΟΒΑ ειναι ενα επίπεδο επάνω.

φίλε μου ναι υπάρχει το στοιχείο αυτό εκ των έσω, αλλά προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμο. γενικότερα θα πρότεινα να έχουμε λίγο υπομονή, γίνεται πολλή δουλειά για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών και δεν είναι καθόλου τυχαία η στήριξη από πλευράς οτέ σε αυτό το προϊόν.

Το αγκάθι είναι οι τιμές σε τηλεφωνία - ίντερνετ όταν στο νησί μου η wind δίνει 24αρι και απεριόριστα σταθερά με 20 ευρώ, ε νιώθω ότι ο ΟΤΕ κοστολογεί ακριβά το προϊόν του.

Δεν το κοστολογεί αυτός. Οι τιμές του υπόκεινται σε ρύθμιση-έλεγχο από την ΕΕΤΤ.

Άλλος ένας λόγος για χρήση μη ιδιοκτησιακού δέκτη για τα Sky UK και Sky Italia. Φυσικά αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στον ΟΤΕ.

των Sky UK και Sky Italia παιζουν οι καρτες τους και σε ελευθερο δεκτη?

Τα ondemand κανάλια του ΟΤΕ μεταδίδουν την ίδια ταινία σε κύκλο. Δηλαδή μόλις τελειώνει, ξαναξεκινά. Όταν στέλνεις το SMS η συνδρομητική σου κάρτα μπορεί να αποκωδικοποιήσει αυτό το κανάλι για τις επόμενες 24-48 ώρες. Η εγγραφή δηλαδή ενός PPV σε δίσκο το μόνο που προσφέρει είναι ευελιξία στο πότε θα το δεις - δε χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις να ξαναρχίσει αν για κάποιο λόγο έπρεπε να διακόψεις.

Πραγματικό ondemand έχεις μόνο μέσω IPTV. Γι' αυτό οι δορυφορικές λύσεις ondemand/ppv συνήθως αναφέρονται σαν NVOD (near video on demand).

Αυτό δεν είναι τρομερή σπατάλη bandwidth; Αν τα έγραφε στο δίσκο η εξοικονόμηση θα ήταν σημαντική (ή οι ταινίες περισσότερες).

Δεν το κοστολογεί αυτός. Οι τιμές του υπόκεινται σε ρύθμιση-έλεγχο από την ΕΕΤΤ.

Βασικά αυτός το κοστολογεί. Η ρύθμιση της ΕΕΤΤ σχετίζεται με το πόσο κοστολογεί ο ΟΤΕ την πρόσβαση των υπολοίπων σε αυτόν.

Οι πληροφορίες με βάση την πραγματικότητα άλλα δείχνουν. Όταν στην ΣΟΝΥ υπάγονται 3 στούντιο, στην 20th Century άλλα 3 και υπάρχει και η UIP που ειναι κεντρική διαχειρίστρια τηλεοπτικών προβολών κινηματογραφικών ταινιών απο 6-7 ακόμα και όλα αυτά μαζί με άλλα τόσα ειναι στην ΝΟΒΑ αποκλειστικά, δεν μπορώ να δω πως μπορεί να γίνει να μπει σφήνα ο ΟΤΕ. Μακάρι να γίνει, αλλά φαίνεται πως η ΝΟΒΑ έχει καταλάβει οτι δεν την παίρνει να καθυστερεί και να κωλυσιεργεί, πράγμα που φαίνεται απο τις τελευταίες τις κινήσεις. Ειναι χιλιοειπωμένο βέβαια πως έχει πάρει μάλλον το μικρό πακετο με τις ταινίες, για αυτό άλλωστε υπαρχουν τόσες επαναλήψεις αλλά μάλλον (και λέω μάλλον γιατι δεν ξέρω τι πραγματικά ισχύει) έχει κλειδώσει την αποκλειστικοτητα με καποιον τρόπο και προφανώς δεν μπορεί ο ΟΤΕ να ρίξει περισσότερο χρήμα και να πάρει τα μεγαλύτερα πακέτα. Εκτός εαν δεν θέλει και περιμένει να φτάσει η στιγμή που η ΝΟΒΑ δεν θα μπορεί να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να τα χτυπήσει και να τα πάρει φθηνότερα. Πραγματικά ειναι μπέρδεμα. Αν όντως τα ήθελε δεν θα μπορούσε να συμμετέχει και αυτός σε προσφορές που κάνουν τα στούντιο και να χτυπήσει και αυτός κάποιες πρεμιέρες; Όπως το σκεφτομαι τώρα με αυτό τον τρόπο δεν θα "έριχνε" τα καναλια με τις ενοικιάσεις; Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα.

Βασικά αυτός το κοστολογεί. Η ρύθμιση της ΕΕΤΤ σχετίζεται με το πόσο κοστολογεί ο ΟΤΕ την πρόσβαση των υπολοίπων σε αυτόν.

Και στην τελική αν δε του αρέσει ο έλεγχος, μπορούσε να σπάσει σε δύο εταιρείες, διαχείριση δικτύου και υπηρεσίες, όπως έγινε με τη ΔΕΗ. Οπότε να μη διαμαρτύρονται.

Αυτό δεν είναι τρομερή σπατάλη bandwidth; Αν τα έγραφε στο δίσκο η εξοικονόμηση θα ήταν σημαντική (ή οι ταινίες περισσότερες).

Είναι σπατάλη, αλλά έτσι δουλεύουν τα PPV events σε όλες τις γνωστές δορυφορικές πλατφόρμες. Πραγματικό on demand PPV μόνο με IPTV όπως είπα και παραπάνω. Η τεχνολογία push δε βολεύει για PPV γιατί μπορεί την ώρα που θα στέλνουν την ταινία εσύ να απασχολείς τα 2 tuner για κάτι άλλο και να τη χάσεις. Οι push τεχνολογίες είναι συνήθως χωρίς χρέωση, added value σε όσους παίρνουν τους PVR δέκτες (Sky Anytime πχ).

Αν δεν βάλουνε τίποτα καλυτερο στις ταινίες θα πάω στο sport πακέτο με την ίδια τιμή 19,90.Δεν είναι τα παραπάνω 2 ευρώ.Είναι ότι δεν αξίζουνε οι ταινίες οι κινηματογραφικές, ακόμα και σε hd μορφή.Αν αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο τα 2 ευρώ θα τους τα δώσω.

των Sky UK και Sky Italia παιζουν οι καρτες τους και σε ελευθερο δεκτη?
Ναι παίζουν παρόλα τα νέα παντρέματα που προσπάθησαν στο αγγλικό και με το ρίσκο των error 999X στο ιταλικό.

σε σχέση με την ελεύθερη τηλεόραση είναι πολλά τα 27ε. σε σχέση με την νοβα είναι σχεδόν η μισή τιμή. ούτως ή άλλος μιλάμε για μία διασκέδαση την οποία αν την θέλεις, όπως λειτουργεί η ελεύθερη αγορά, πρέπει να πληρώσεις για να την έχεις.
Το πιο σωστό κατά την γνώμη μου είναι να ζυγίζεις τις εναλλακτικές. όπως έχουν γράψει και άλλοι εδώ, 4 ταινίες στο cinema = 25ευρώ - 4 ταινίες στο otetv=10 ευρώ. Άρα βάζεις otetv. Ή 4 ταινίες στο cinema = 25ευρώ αλλά τις βλέπω σε κινηματογραφική αίθουσα - 4 ταινίες στο otetv=10 ευρώ αλλά τις βλέπω στην 42'' στο σπίτι μου. Άρα αν είσαι του cinema ΔΕΝ βάζεις otetv....
Τα πάντα είναι σχετικά και δεν διεκδικώ το πρωτείο στην ατάκα :)

Απάντηση: Re: 4 νέα πακέτα OTE TV

Δυστυχώς αυτόν το καιρό η όποια αύξηση είναι άσχημη εξέλιξη
επειδή λοιπόν κρίνω ότι από ταίνίες δεν προσφέρει κάτι αξιόλογο
και εκτός μηχανοκίνητου αθλητισμού τα υπόλοιπα, δηλαδή το ποδόσφαιρο, αφού το 90% του χρόνου αυτό δείχνει, δεν με ενδιαφέρει καθόλου
θα πάω στο βασικό πρόγραμμα να κάνω και εγώ την ''μείωσή'' μου
ποιός χάνει ????

Re: Απάντηση: Re: 4 νέα πακέτα OTE TV

οντως χωρις ταινιες της προκοπης δε μπορεις να φτιαχνεις cinema pack.ακυρο.

Και εγώ βλέπω πολύς κόσμος να μένει στα 19.,90 και να μην πηγαίνει στο full ή να υποβαθμίζεται προς τα κάτω.
Βλέπω και εγώ να μένω στο σπορτ στα 19,90 και εννοείται πια μόνο με τη δυνατότητα pvr αλλιώς εγκαταλείπω.
Παιδεύτηκα μια χρονιά αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος οπότε θέλω να βλέπω ότι μου αρέσει μόνο την ώρα που μπορώ και θέλω εγώ όχι οι άλλοι!