42" 9703 VS 42" 9803

οκ το εβγαλα το caps συγνωμη.....:cool4: αντε παω να πουλησω καμια τηλεοραση για να βγαλω το μεροκαματο. bb all θα τα πουμε οταν επιστρεψω!!!!!

Last edited:
Ευτυχώς που έχουμε απαντήσει στο αρχικό ερώτημα του νήματος (να πάρει την 9803 μεταξύ αυτών των 2...) γιατί έχουμε ξεφύγει λιγάκι :flipout:
Το κάναμε κουτί παραπόνων προς την φιλιπς το νήμα...
Άραγε θα δούμε 9803 στο High End Show, μιας και συμμετέχει η φίλιπς;;;
(Είμαι περίεργος να την δω είναι η αλήθεια...)

Νομίζω αναφερόταν ότι στην τιμή της 42 9803 κανονικά θα έπρεπε να αγοράζεις 52 9803. Εννοείται ότι όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει 52 9803 ...

Αυτο ηθελα να πω. Λογικα καποια στιγμη θα την δουμε και αυτη , την 52αρα...-bye-

O plou εχει δει το demo της 9803 που παιζει στα media και στο saturn και οντως ειναι κορυφαια ,εγω που κανει δοκιμες σε τηλεοπτικο και σε dvd με hdmi και σε λιγο καιρο με bluray μπορω να πω οτι ειναι κορυφαια αλλα εχει προβλημα στο να διαχειριστει σωστα το κορυφαιο μαυρο και τα τεραστια ποσοστα αντιθεσης.

Τι εννοείς με το "εχει προβλημα στο να διαχειριστει σωστα το κορυφαιο μαυρο και τα τεραστια ποσοστα αντιθεσης"; Τι προβλήματα παρατηρείς;

Η τιμή της 9703 στο πλαίσιο, άσχετα με το τι αναγράφεται στο site, είναι 2099 ευρό σε 24 δόσεις... Να σημειώσω πως δεν εργάζομαι στο πλαίσιο και επίσης ούτε στην εταιρία philips. Να πω επίσης πως δεν παίρνω κανένα ποσοστό από τις παραπάνω εταιρίες, δεν έχω μαγαζί και δεν σπονσονάρo κανέναν. Και για όσους πιθανόν να μην γνωρίζουν, η φίλιπς έχει τέτοια τεχνογνωσία και επίπεδο έρευνας που για κάποιες άλλες εταιρίες είναι όνειρο απατηλό... Δεν είναι μια απλή καταναλωτικών προϊόντων εταιρία, απλά κατασκευάζει και αυτά.
Και να θυμάστε πάντα: ότι πληρώνεις παίρνεις και οι απειροελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ναι, αλλά με την ίδια ακριβώς τιμή παίρνεις την 46W4500. Δεν θα έχει ambilight, αλλά σαφώς καλύτερο μαύρο... Για τα περί έρευνας θα συμφωνήσω μερικώς, αλλά η κατασκευή LCD δεν νομίζω ότι ότι περιλαμβάνεται σε αυτήν. Επίσης, άλλες εταιρίες (π.χ. samsung) εμφανίζουν και πρωτότυπα σε τεχνολογίες του άμεσου μέλλοντος (π.χ. OLED). Χώρια που και στα LED, όσο και να μην μας αρέσει η samsung ήταν η πρώτη που έβγαλε τέτοια τηλεόραση, έστω και χωρίς local dimming. Στο χώρο της απεικόνισης δεν βλέπω σημαντικά σύγχρονα επιτεύγματα...

(Καλά είσαστε προβοκάτορες!!! :flipout: :flipout: Με αυτά που με βάζετε να γράφω, θα με καταραστεί η philips να μου χαλάσει η 9731 που έχω, για να με ταλαιπωρήσει αφάνταστα στο service για να μάθω. Και είμαι και φιλιπσακιας τρομάρα μου!!!! :flipout: )

Ναι, αλλά με την ίδια ακριβώς τιμή παίρνεις την 46W4500. Δεν θα έχει ambilight, αλλά σαφώς καλύτερο μαύρο... Για τα περί έρευνας θα συμφωνήσω μερικώς, αλλά η κατασκευή LCD δεν νομίζω ότι ότι περιλαμβάνεται σε αυτήν. Επίσης, άλλες εταιρίες (π.χ. samsung) εμφανίζουν και πρωτότυπα σε τεχνολογίες του άμεσου μέλλοντος (π.χ. OLED). Χώρια που και στα LED, όσο και να μην μας αρέσει η samsung ήταν η πρώτη που έβγαλε τέτοια τηλεόραση, έστω και χωρίς local dimming. Στο χώρο της απεικόνισης δεν βλέπω σημαντικά σύγχρονα επιτεύγματα...

Ρε με αυτο το μαυρο τι εχουμε παθει. Αυτο το ακουω απο την
αρχη που μπηκα στο avclub.
Ποσο περισσοτερο μαυρο μας ικανοποιει επιτελους, μην τρελενομαστε
και λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.
47pfl9603

Re: Απάντηση: 42" 9703 VS 42" 9803

Η τιμή της 9703 στο πλαίσιο, άσχετα με το τι αναγράφεται στο site, είναι 2099 ευρό σε 24 δόσεις... Να σημειώσω πως δεν εργάζομαι στο πλαίσιο και επίσης ούτε στην εταιρία philips. Να πω επίσης πως δεν παίρνω κανένα ποσοστό από τις παραπάνω εταιρίες, δεν έχω μαγαζί και δεν σπονσονάρo κανέναν. Και για όσους πιθανόν να μην γνωρίζουν, η φίλιπς έχει τέτοια τεχνογνωσία και επίπεδο έρευνας που για κάποιες άλλες εταιρίες είναι όνειρο απατηλό...

Μπορεις να μας γραψεις καποιες καινοτομιες της Philips ωστε να δουμε και εμεις αυτα που λες?

Πρώτον, η εταιρία εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζει οπλικά συστήματα και ιατρικά μηχανήματα. Όπως θα ξέρεις οι εταιρείες που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο έχουν απίστευτο ερευνητικό team και δυνατότητες που απλά μερικές από τις προαναφερθείσες εταιρίες δεν έχουν. Να σου θυμίσω τη κασέτα, να σου υπενθυμίσω πως η φίλιπς είχε κατασκευάσει στα εργαστήριά της το cd player to 1972 και 1974 μπήκε και η Sony στο παιχνίδι σαν χρηματοδότρια. Τα 100Ηz… Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα αν δεν σου αρκούν ζήτησε από την φίλιπς το πλήρες ιστορικό. Πριν πολλά χρόνια όταν οι άλλες εταιρίες μοίραζαν, παγκόσμια, φαντεζί φυλλάδια για τις τηλεοράσεις, μόνο η φίλιπς σου εξηγούσε στο δικό της φυλλάδιο τους τρόπους για να κρίνεις αν παίζει σωστά μια τηλεόραση π.χ. για το πως φαίνεται το ανθρώπινο δέρμα ότι πιο δύσκολο να αποδώσει μια τηλεόραση κι όχι φωτογραφίες με ωκεανούς και ουρανούς. Να μην πούμε το πόσες εταιρίες χρησιμοποιούν στις κατασκευές τους εξαρτήματα φίλιπς. Όσο για το service και την υποστήριξη το αφήνω ασχολίαστο.
Μου χαλάει 22άρι μόνιτορ φίλιπς, crt, η εταιρία δεν είχε άλλο στο στοκ και μου δίνει ένα τηλέφωνο στην Ολλανδία για επικοινωνία με χρέωση δική της φυσικά και είχα το ίδιο μόνιτορ στο γραφείο μου ολοκαίνουριο του κουτιού μετά από δυόμισι μέρες!!!
Άντε, περαστικά και φιλιά στο σπίτι!!

Εννοείται αγαπητέ petasi πως μια εταιρεία δεν φτιάχνει τα πάντα και φυσικά δεν σημαίνει πως όταν φτιάχνεις κάτι π.χ. πάνελ θα έχεις και την καλύτερη ποιότητα στο προιόν. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και φυσικά τίποτε δεν μένει το ίδιο πάντα. Να τονίσω πως έχω πολλά προϊόντα τα οποία δεν είναι φίλιπς.:operator:

Να προσθεσω μονο στα παραπανω που λει ο φιλος
a.την κασετα dcc που αν και δεν περπατησε ηταν τεχνολογικο ψηφιακο καλουδι της εποχης του με προς τα πισω συμβατοτητα μαλιστα με τις κασετες που ξεραμε,
b. Να θυμισω ακομα το συστημα video 2000 που υποστηριχτηκε σθεναρα απο philips & grundig με απιστευτες δυνατοτητες με ακινητη εικονα αναλογικη πραγματικα ακινητη κι οχι μετακινουμενη οπως στα vhs video,
c. Τελος τουλαχιστο απο αυτα που μου ερχονται στο μυαλο το συστημα DSD SACD εντελως καινουργια τεχνολογια οταν καποιοι αλλοι απλα εξελιξαν το pcm (βλεπε DVD audio)

Κι ακομα κατι, Τα απλα λαμπιονια (βλεπε ambilight) απο την απλη τους μορφη μεχρι την πιο εξελιγμενη εχουν πολυ τεχνογνωσια και ιατρικη και κατασκευαστικη. Ενα απλο search θα σας πεισει. Το ποσο ξεκουραζει το ματι η συναφεια του χρωματος με το θεμα μεσω της διευρυνσης πεδιου δεν συζητειται. Οσο για την τεχνογνωσια ειδικα το ambilight εχει απο τους δυσκολοτερους μαθηματικους αλγοριθμους που εχουν κατασκευαστει ποτε.
Αυτα τα ολιγα ετσι για να μην ξεχνιομαστε,
Οσο για το θεμα του service, εδω η philips παραδιδει μαθηματα ανευ διδασκαλου οταν αλλοι αρχιζουν τα γνωστα βασικα οχι πως αλλα , κοιταξτε και την κανουν με ελαφρα πηδηματακια ειδικα οταν προκειται να κανουν αλλαγη αφου σου εχουν βγαλει πρωτα την ψυχη και παλι αν...
Τι παει να πει δηλαδη που εχω το καμενο pixel? Οπου θελω το εχω οχι να ειναι κεντρο κι αν ειναι πιο πανω να ειναι μερικα μαζι και να δουμε τι κολημα εχει η αν ειναι τελειως καμενα και αλλα τετοια κουφα. Ερχεται η κυρια και σου λει εχετε καμενο pixel κυριε? Ενα και οπου θελει ας ειναι αλλαζεις τηλεοραση ΤΕΛΟΣ.
Ετσι κερδιζεις τον πελατη κι οχι με πιο βαθυ μαυρο απο τη μαυρη τρυπα:a0210:
Νικος

Last edited:

Καλα τωρα μιλαμε για Ιατρικα μηχανηματα η για τηλεορασεις?

Η Samsung για παραδειγμα ειχε βγαλει τηλεοραση με LED πριν 3 χρονια , η Sony εβγαλε το wide color gamut πριν 2.5 χρονια. Η Philips τι εχει βγαλει?

Η Philips ειναι τέλειες κι ας μην έχουν Wide Color Gamut κτλ... :p

Πέρα από την πλάκα, πιστεύω άδικα κοντράρεστε για το ποιά ειναι καλύτερη. Σε κάθε νέα σειρά τηλεοράσεων, ολο και κάποια βγάζει κάποιο καλύτερο μοντέλο από τις άλλες. Μια φορά θα ειναι η Philips, την επόμενη θα ειναι η Sony, την μεθεπόμενη η Samsung και ούτω καθ'εξής. Απλά ο καθένας πρέπει να κοιτάει στα χρήματα που διαθέτει, ποια ειναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για τον ίδιο. Το ότι η Philips μπορεί να έχει το καλύτερο μοντέλο στην αγορά, δεν σημαίνει οτι όλες οι Philips ειναι καλύτερες από τα αντίστοιχα μοντέλα των άλλων εταιριών.
Προσωπικά αν και κυρίως Philipsakias, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την υπεροχή της Sony W4500! Ειναι ότι καλύτερο έχω δει προσωπικά σε LCD.

Yperion μην χολοσκάς, όλοι κάτι έχουν βγάλει ή ανακαλύψει... Θεωρώ την φίλιπς πιο κοντά σε μένα, το πελάτη δηλαδή, εταιρία γιατί έκανε δεκαετίες έρευνα για να βγάλει αυτά τα φωτάκια και να έχω την πιο ξεκούραστη τηλεθέαση. Τα ιατρικά μηχανήματα έχουν να κάνουν με το επίπεδο τεχνογνωσίας. Το video 2000 που αναφέρει ο φίλος, η κασέτα είχε και αναπαραγωγή από την άλλη πλευρά όπως στα κασετόφωνα, τι να λέμε τώρα...
Για το service το κάναμε γαργάρα έτσι; Όταν χαλάσει μία κούρο για να μας πείτε πόσο θα σας κοστίσει; Έχει να πέσει πολύ γέλιο... Τελειώνοντας, γιατί πολλά είπαμε για ΤV, ότι αρέσει στα ματάκια του καθενός πηγαίνει και το αγοράζει. Είναι και πολύ πιο εύκολο από το θέμα ήχος η επιλογή εικόνας. Κουφούς έχουμε συναντήσει που άλλα παίζει το σύστημα και άλλα ακούν. Για τυφλούς... ακόμα δεν έχω συναντήσει αν κι εκεί θέλει μια προπαίδεια. Καλό βράδυ σε όλους.

Ρε με αυτο το μαυρο τι εχουμε παθει. Αυτο το ακουω απο την
αρχη που μπηκα στο avclub.
Ποσο περισσοτερο μαυρο μας ικανοποιει επιτελους, μην τρελενομαστε
και λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.
47pfl9603
<image removed>[/URL]

Τώρα αν σου πω ότι η φωτογραφία εμένα μου δείχνει ότι το μαύρο δεν είναι καλό;
Παρατηρώ ότι:
  • Τα μαύρο στο πάνελ είναι φανερά (με την έννοια ότι στο pc μου το ξεχωρίζω) πιο φωτεινό από το πλαίσιο της τηλεόρασης.
  • Έχεις ανάψει το ambilight, που ίσως σημαίνει ότι έχεις και φωτεινά μέρη στο πλάνο, που σημαίνει ότι τα σκοτεινά θα "βελτιωθούν" ελαφρός από ότι πραγματικά είναι.
  • Δύσκολο να καταλάβεις από φωτογραφία το μαύρο μιας τηλεοράσης. Στο φόρουμ έχουμε δει και φωτογραφίες με μαύρο που δεν ξεχωρίζει από το πλαίσιο. Δυστυχώς στην φωτογραφία μόνο όμως, στην πράξη...

Την 9603 δεν την έχω δει από κοντά. Αλλά έχω δει την 9632. Το μαύρο της 9632 είναι χειρότερο από το μαύρο της 9731. Και το μαύρο της 9731 (την οποία έχω) είναι... Άστα να πάνε είναι :flipout:

Και δυστυχώς όλες οι philips δεν αφήνουν κανέναν έλεγχο στο backlight, όπως sony/samsung... (Πάλι κακές λέξεις είπα... Δεν φταίω, δεν φταίω... :flipout: )