Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...
Για την Μεσσηνία σού εγγυώμαι ότι υπήρξε.Και η άμεση κινητοποίηση τής Νομαρχίας ήταν αυτή που έσωσε τον Μεσσηνιακό κάμπο απο μεγάλη καταστροφή όταν κατέβηκε με μεγάλη ταχύτητα η πυρκαγιά απο την Μεγαλόπολη και έκαψε Παραδείσια,Δερβένι και Τσακώνα.Ημουν εκεί.
Βεβαια η χτεσινή Ελευθεροτυπία έβριζε τον Νομάρχη Μεσσηνίας.
Να προσθέσω στα παραπάνω μόνο το εξής που μου έκανε μεγάλη εντύπωση τώρα που τα σκέφτομαι πιό ψύχραιμα.
Το μεγάλο χάος παρατηρήθηκε στην Ηλεία. Αντίστοιχα μεγάλες φωτιές υπήρξαν και στην Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Ατωλ/νία ακι φυσικά Ευβοια. Και φυσικά αντίστοιχες ζημιές υπήρξαν (καήκανε χωριά-πολύ λιγότερα, -υπήρξαν νεκροί-πολύ λιγότεροι και γιά συγκεκριμένους λόγους, και φυσικά καήκανε σπίτια και περιουσίες).
Αλλά αντίστοιχα. Εγινε πολύ πιό οργανωμένη εκκένωση χωριών και αντίστοιχα οργανωμένη γραμμή άμυνας με μηχανήματα, αντιπυρικές ζώνες, φροντίδα γιά τους άστεγους πολύ γρηγορότερα και φυσικά σβήσιμο ή έστω έλεγχος των πυρκαγιών πολύ γρηγορότερα. Δηλαδή δείχνει πολύ καλύτερη οργάνωση. Ακόμα και τα κανάλια (με την εξαίρεση της Ευβοιας και περιστασιακά της Αρκαδίας-όπου από προσωπική άποψη γιά το Ισσαρη η π#π#ρα πήγε σύννεφο) δεν είχαν τόση δημοσιότητα και συνεχή ροή από αυτούς τους τόπους.
Αυτό μου κάνει εντύπωση με την εξής έννοια. Εκεί υπήρχε κράτος και στην Ηλεία όχι? Εκεί υπήρχε οργάνωση και στην Ηλεία όχι?
Απλά το αναφέρω κι αν το έχει παρατηρήσει και κανείς άλλος θέλω τις γνώμες σας.
Για την Μεσσηνία σού εγγυώμαι ότι υπήρξε.Και η άμεση κινητοποίηση τής Νομαρχίας ήταν αυτή που έσωσε τον Μεσσηνιακό κάμπο απο μεγάλη καταστροφή όταν κατέβηκε με μεγάλη ταχύτητα η πυρκαγιά απο την Μεγαλόπολη και έκαψε Παραδείσια,Δερβένι και Τσακώνα.Ημουν εκεί.
Βεβαια η χτεσινή Ελευθεροτυπία έβριζε τον Νομάρχη Μεσσηνίας.