8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Δεν δοκιμασα κανενα (ουτε το 4 ουτε το 5) γιατι ειχαν υπερβολικες απαιτησεις σε hardware.

Σερνοταν σε 286 (με απλη Trident SVGA). Ε θα μου πεις .... που πας ρε Καραμητρο με 286. :laugh:

Nαι, το 4 ήταν. Αυτό εδώ, ξεκινώντας πάντα by default από το O'Hare. Άντε να φανταστώ τότε επί 90s ότι σήμερα θα ζούσα κάπου εκεί δίπλα...

https://www.youtube.com/watch?v=CQcGnpYHhXY

To F/A-18 Hornet (μεταγενέστερο βέβαια) και τα "εξωπραγματικά" για την εποχή γραφικά του :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μάλιστα η 3df voodoo που προανέφερα είχε πατσάκι για το συγκεκριμένο που βελτίωνε τα γραφικά ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. Αλλά που λεφτά τότε για τέτοιες πολυτέλειες, και μάλιστα για gaming.

Last edited:
http://combatace.com/topic/74459-dcslomac-screen-shot-thread/

dcs01.jpg

Αντε γυρνα πισω .... :icon15:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραιο αργο κροταλισμα στα πολυβολα του Red Baron .... :a0210:
Φυσικα και ΔΕΝ το χω παιξει (... παρα πολλα παιχνιδια δεν εχω παιξει
επειδη αργησα παρα πολυ να αναβαθμιστω απο τον 286 ... και πανω).
Βασικα μπορεσα να παιξω οτιδηποτε κυκλοφορουσε σε αναλυση .... 320 x 200.
Ακομα και αν κυκλοφορουσε σε 640 x 400 ... η Trident, ΔΕΝ ... με τιποτα !
Βρε καλη μου, βρε χρυση μου .... τι-πο-τα !

Και μιας και μιλησα για καρτες ....
οριστε η πρωτη καρτα οθονης για IBM PC (1981) .... εδω σταματαει ο χρονος !

IBM Monochrome Display Adapter ! (η .... MDA)

OFoJWNT.jpg

Τι εκανε ολο αυτο το υπερωκεανιο ? .... voila ! .....

100-e485163489b073a5724acf2a638cb002-86-DOS%20-%20Dir.png

:blink: .... που ειναι τα χρωματα, που ειναι τα παιχνιδια, που ειναι το 3D ? .....

:slapface: .... δεν παιζουμε εδω, ειμαστε σοβαροι ανθρωποι, κανουμε αναλυση δεδομενων ! :furious3:

Last edited:
Κάποτε αγόρασα έναν φτηνό ταιβανέζικο 286/20 ονόματι Great Wall, με κάρτα γραφικών την ασπρόμαυρη Hercules και μόνιτορ ένα επίσης ασπρόμσυρο Hantarex. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο στήν δεξιά πλευρά του trackball... Το έλιωσα στην χρήση. Αλλαζα αργότερα υπολογιστές και αυτό ηταν πάντα εκεί. Είχα αντάπτορα και βολευόμουν. Με αυτό το πληκτρολόγιο/trackball πρέπει να έβγαλα πάνω απο 15 χρόνια. Οταν παρέδωσε το πνεύμα το trackball, χάρηκα γιατί μπορούσα πια να περάσω σε κανονικό ποντίκι όπως όλος ο σύγχρονος κόσμος. Ασε που δεν βόλευε στα MMO... Και να που πάλι τα trackballs είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρείς για ποντικοειδή χρήση. Το βασικότερο - εφόσον δεν το κουνάς πέρα δώθε και να τραβάς μαζί το καλωδιο, ουσιαστικά δεν σε νοιάζει αν είναι ασύρματο ή ενσύρματο. :)

Στο FS 3 ήταν το Σικάγο. H δεύτερη εικόνα που έβαλες είναι μάλλον το FS 1 αν θυμάμαι καλά.
Ταυτόχρονα κυκλοφορούσε και ακριβώς το ίδιο απο ανεξάρτητη εταιρεία, to ATP με πάρα πολλούς χάρτες στο πακέτο. (Το έχω :) και το κράτησα για τους χάρτες )

Last edited:
To Meigs Field ήταν στο Σικάγο, αλλά λίγο πιο μακρυά από το O Hare.

To ATP έπεσε και μένα στα χέρια μου με όλους τους χάρτες, αλλά κάπου στη πορεία χάθηκε.

https://www.youtube.com/watch?v=JJ9CS0KUZvY

To πρόβλημα με αυτά τα παιχνίδια ήταν τα MMO. Aν έπαιζε κανείς ένα ΜΜΟ, δεν γυρνούσε πίσω. Το να παίζεις με πραγματικούς συμπαίκτες απο κάποια άλλα σημεία του κόσμου ήταν μεγάλη πρόκληση και πρωτόγνωρο για την εποχή. Μετά τα stand alone παιχνίδια ήταν για μικρά διαλείματα μεταξύ "των instances". Eπίσης, η εξέλιξη των γραφικών σκότωσε τα adventures - από λίγα γραφικά και μια εβδομάδα gameplay, περάσαμε στο ένα cd γραφικά και 2 ώρες παιχνίδι (με το λυτάρι).

Θυμάμαι το '90 να ξεκινάει το MSFS (νομίζω το 3; ) από μια δισκέτα 5,25" 1.2ΜΒ.. Έκανε ώρα..

Κάποια στιγμή είπα να το πάρω backup σε δεύτερη δισκέτα.. Πήρε πάνω από 5 λεπτά, με τα λαμπάκια των 2 drives να ανάβουν εναλλάξ.. Δεν είχα ξαναδεί τόσα πολλά (μικρά) αρχεία σε μία δισκέτα.

Από γραφικά ήταν επικό για την εποχή του, αν είχες το hardware. Στον 286 μου με την Paradise VGA με τα 512ΚΒ RAM σήκωνε ανάλυση 640x480.. Αλλά σε αυτή την ανάλυση η κίνηση ήταν slideshow κυριολεκτικά.. :p

Ξεκίναγε σίγουρα σε ένα αεροδρόμιο του Chicago.