8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Tελικα ... βρηκα ακρη.

Υπαρχει utility (FDFORMAT) που μπορει να εξαπατησει το floppy capacity μιας 1.44 Mb δισκετας
να δειχνει 1.2 Mb !!!!! Ναι ... και το ειχα ξεχασει (ως utility). Γραφει μονο 15 sectors per track
και παραλειπει τα υπολοιπα sectors (16, 17 και 18). Hence ... 1.2 Mb οn a 1.44 diskette !!!!!!

Aτσα μου :proud:

H εγγραφη των imgs σε δισκετες δουλεψε flawlessly και το ιδιο και το install. Απο την πρωτη
δισκετα (ταχα μου 1.2 Mb) μεχρι την τελευταια (την 6η δηλαδη). Μπαινω περιχαρης στο
directory της εγκαταστασης (C:\PCTOOLS) και παταω .... SI (System Information) .....

KOΛΛΗΣΕ το συμπαν ολακερο :icon15: ..... γαμηθηκε ο Διας και ο Ηλιας :icon15: .....
Αbsolute freeze .... -273.15 :blink: ..... petrified screen & keys :bang:..... pourquoi ? :hmmmm:
Mαλλον ψαχνει να βρει FAT16/32 ... και του βγαινει NTFS. :laugh: Iσως να κολλαει και
κανα counter με τον Athlon XP .... ποιος ξερει ?!

Τεσπα .... τουλαχιστον δουλευει ο εγκαταταστατης (install) ..... κατι ειναι και αυτο :nounder:

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Tελικα ... βρηκα ακρη.

Υπαρχει utility (FDFORMAT) που μπορει να εξαπατησει το floppy capacity μιας 1.44 Mb δισκετας
να δειχνει 1.2 Mb !!!!! Ναι ... και το ειχα ξεχασει (ως utility). Γραφει μονο 15 sectors per track
και παραλειπει τα υπολοιπα sectors (16, 17 και 18). Hence ... 1.2 Mb οn a 1.44 diskette !!!!!!

Aτσα μου :proud:

H εγγραφη των imgs σε δισκετες δουλεψε flawlessly και το ιδιο και το install. Απο την πρωτη
δισκετα (ταχα μου 1.2 Mb) μεχρι την τελευταια (την 6η δηλαδη). Μπαινω περιχαρης στο
directory της εγκαταστασης (C:\PCTOOLS) και παταω .... SI (System Information) .....

KOΛΛΗΣΕ το συμπαν ολακερο :icon15: ..... γαμηθηκε ο Διας και ο Ηλιας :icon15: .....
Αbsolute freeze .... -273.15 :blink: ..... petrified screen & keys :bang:..... pourquoi ? :hmmmm:
Mαλλον ψαχνει να βρει FAT16/32 ... και του βγαινει NTFS. :laugh: Iσως να κολλαει και
κανα counter με τον Athlon XP .... ποιος ξερει ?!

Τεσπα .... τουλαχιστον δουλευει ο εγκαταταστατης (install) ..... κατι ειναι και αυτο :nounder:

νεκρόφιλε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

νεκρόφιλε...

Mα εντελως, Βλαση ! :Banane0:

Εχω κολλησει εκει ... 1988 με 1998 :rolleyes: (αντε, 2002 το πολυ).

Δωσε μου μητρικη ΑΤ να παιζω με τα switches .... με τις ωωωωωωωρες. :BDGBGDB55:

Στα καινουργια, ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορω να πειραξω :nounder: ... καταθλιψη, απελπισια !
Ολα ελεγχονται μεσα απο το BIOS. Ειναι δυνατον ? :nounder:

Αν δεν έχεις κάνει αντιγραφή software σε διπλοκάσετο ΑΚΑΙ... αν δεν έχεις αλλάξει κρύσταλλο για υπερχρονισμό, άντε έστω αν δεν έχεις βάλει σελοτέιπ σε celeron 300A να γίνει 450....
Σε Athlon xp που λες αν θυμάμαι είχα κάνει υπερχρονισμό κόβωντας traces με dremel πάνω στο κεραμικό... και πρέπει να ήταν και η τελευταία φορά στη ζωή μου που ασχολήθηκα με "πείραγμα" υπολογιστή. Άργησα αλλά σοβαρεύτηκα :SFGSFGSF:

Το σελοτειπ στον Celeron το θυμαμαι !
Εκπληκτικο ... και δεν παθαινε ΤΙΠΟΤΑ απολυτως ο επεξεργαστης.
Για διπλοκασσετο AKAI ... με πιανεις παντελως απληροφορητο.
Για πες .... :rolleyes: ...

Ο Αthlon μου ειναι ο τελευταιος υψισυχνος AMD που εχω απο κεινη την era
των 32-bit (ΧP 3200 χρονισμενος στα 2.2 Mhz) .... γιατι να τον πειραξω ?
http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon XP 3200+ - AXDA3200DKV4D.html

Oι καλυτερες μητρικες για πειραγμα ηταν οι 386 και 486 !!!!
Ηδη απο τους Pentium η μαμα Intel εδειξε οτι ηταν αποφασισμενη να
βαλει ταξη στο χαος. Και εγινα ο δυστυχεστερος στον πλανητη :nounder:

Tι αλιευσα παλι .... ο μπζαρας :proud: ...

https://www.ebay.ca/itm/IBM-72X6101...h=item2ab40d85a5:g:9nAAAOSwhxNbieRk:rk:2:pf:0

s-l1600.jpg

ΙΒΜ 2.88 Μb 3.5" floppy drive !!!!
Με ejection button που εκτοξευει πιλοτο F-14. :laugh:

Αλλα στα 131 ευρω .......... I'll pass ! :icon15:

Δωστε μου AT μητρικη να jumperωσω :bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:

s-l1000.jpg

Εχω παθει νευρικο κλονισμοοοοοο :bigcry::bigcry::bigcry::bigcry: ....

Εικοσι χρονια τωρα :bigcry::bigcry::bigcry::bigcry::bigcry: .... ΟΥΑΑΑΑΑΑ :bigcry:

Eγω παντως, αφου εφαγα κατι ωραια bad clusters σε ανυποπτους χρονους
κατεληξα σ'αυτες (απο καποιο μαγαζι στην Πετρου Συνδικα με Εγνατιας)

229529315.jpg

Ακριβουτσικες αλλα .... το τελευταιο κουτι εφτασε αλωβητο μεχρι το 2014 !!!
(οταν τα χαρισα ολα, μαζι με το PC, στον RetroClub εδω στην Θεσσαλονικη)

170817001652_Verbatim%20MD2HD.jpg

Δεν ξερω αν κολλαει το αυγο πανω στο τεφλον :flute: (δεν προχωρησα στο απολυτο τεστ :rolleyes: ... δεν ημουν "power user" ! :flute:)

Αιφνης :p ...
περιπλανωμενος εις παρελθοντικα σοκακια ασιγαστων αναμνησεων :driver:
εδιασταυρωθην με την κατωθι εκθαμβωτικη ντιβα :love: ....

A-2000%20REV%206.2%20Vorne.JPG

- "Καλησπερα σας" ... :rolleyes:
- " .... " :frown:
- "Συγνωμη, για την αδιακρισια αλλα φλεγομαι απορρημενος ..." :rolleyes:
- "Tι ρολο εξυπηρετει το τριτο floppy εις την εκθαμβωτικη προσοψη σας ?" :rolleyes:

Ετιναξε την μαγευτικη της κομη και εχαθη εις την μαγεια της μεταμεσονυκτιας μυθομανους καουκας μου ... :nounder:

Ανεδυθη ενας προβληματισμος (ελαφρυς) εις τις γερασμενες λεωφορους των νευρωνικων μου συναψεων.
Τι ρολο εξυπηρετει το τριτο floppy drive ΠΑΝΩ δεξια ? Το αλλο (κατω) ειναι ενα γνωστο και μη εξαιρεταιο
TEAC FD-505 (τρελλος ποθος αλλοτινων ηρωικων εποχων :love:) ικανο να διαβαζει ΔΥΟ δισκεττες 3.5" και 5.25".

FD-505-1.JPG

Mαλλον ... με καποια επιφυλαξη ... το 505 προστεθηκε σε (πολυ) μετεγενεστερο χρονο.
Η αρχικη του χρηση πρεπει να ηταν ... ως ελευθερο φατνιο για 5.25 (ειτε floppy drive,
ειτε hard drive).