About Foobar2000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

Πριν βαλω το Darkone δουλευε κανονικα το remote 5-6 μηνες.
Nαι φυσικα δοκιμασα και ξαναεκτέλεσα το αρχείο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

TO BΡΗΚΑ ΜΕ ΚΟΒΕΙ ΤΟ firewall :firstprize:

:firstprize::ernaehrung004:

Αγόρασα ένα δεύτερο δίσκο ώστε να βάλω την high res μουσική που έχω. Το θέμα είναι πως την έχω μπλέξει με την κανονική και δεν μπορώ να την ξεχωρίσω. Τι variable πρέπει να δηλώσω ώστε να εμφανιστούν τα bits per sample;

Αγόρασα ένα δεύτερο δίσκο ώστε να βάλω την high res μουσική που έχω. Το θέμα είναι πως την έχω μπλέξει με την κανονική και δεν μπορώ να την ξεχωρίσω. Τι variable πρέπει να δηλώσω ώστε να εμφανιστούν τα bits per sample;

Με ποιο skin παίζεις;
Με το αρχικό;

Αν ναι,κανονικά το λέει στην κάτω μπάρα ενώ παίζει.
Αλλιώς,κάνε δεξί κλικ στην μπάρα επάνω από το κομμάτια και επέλεξε >columns>bitrate.

Με ποιο skin παίζεις;
Με το αρχικό;

Αν ναι,κανονικά το λέει στην κάτω μπάρα ενώ παίζει.
Αλλιώς,κάνε δεξί κλικ στην μπάρα επάνω από το κομμάτια και επέλεξε >columns>bitrate.

Έχω το default. Αυτό με το bitrate το έχω βρει. Δεν θέλω όμως αυτό. Θέλω τα bits. Δηλαδή 16 ή 24 samples.

Ok.
Πήγαινε πάλι στα columns,διάλεξε more και στην καρτέλα που θα σου βγάλει πάτα add new,όρισε όνομα στην πρώτη στήλη και στην δεύτερη κόλλησε το παρακάτω.

$if($strcmp(%__encoding%,lossy),%bitrate% kbps,%__bitspersample% bit)

Τώρα στα columns,θα στο βγάζει με το όνομα που το όρισες.

Και φώτο για ευκολία.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

(στα mp3 φυσικά,θα σου εμφανίζει μόνο το samplerate,λογικό. )

εχω κατεβασει καποια flac και παιζουν κομπλε λογια και βιογραφικα κτλ.

αλλα οταν κανω εγω καποια flac δεν κατι τπτ απο τα δυο....πρεπει να τα βαλω απο μονος μου;και εαν ναι πως...πως κανω συγχρονισμο τα λογια κτλ...

Απάντηση: Re: About Foobar2000

εχω κατεβασει καποια flac και παιζουν κομπλε λογια και βιογραφικα κτλ.

αλλα οταν κανω εγω καποια flac δεν κατι τπτ απο τα δυο....πρεπει να τα βαλω απο μονος μου;και εαν ναι πως...πως κανω συγχρονισμο τα λογια κτλ...

Τα βιογραφικά τα βρίσκει αυτόματα.
Το ίδιο και τα λόγια αν υπάρχουν.

Κοίταξε μόνο να είναι σωστές οι ρυθμίσεις του δικτύου.

Αν κάποια lyrics δεν σε ικανοποιούν,κάνεις δεξί κλικ στο παράθυρο τους,θα δεις,εχεις πολλές επιλογές είτε να βρει άλλα αυτόματα,είτε να κάνεις copy-paste,είτε να τα γράψεις και ο ίδιος και να τα υποβάλεις βοηθώντας την κοινότητα!

Ο συγχρονισμός είναι λίγο δύσκολος,αλλά με λίγη εξάσκηση δεν είναι και άθλος.
Απλώς προσθέτεις τον χρόνο εμπρός από κάθε στίχο,κάνε ένα edit υπάρχοντα lyrics και θα καταλάβεις πως.

και τις εικονες απο τα cd στο κεντρο εσυ τα βαζεις ή και αυτα αυτοματα;

Απάντηση: Re: About Foobar2000

και τις εικονες απο τα cd στο κεντρο εσυ τα βαζεις ή και αυτα αυτοματα;

Δεξί κλικ επάνω στο άλμπουμ στην playlist>Utilities>get album art.

Αν θέλεις χειροκίνητα,βάζεις την φώτο στο φάκελο του άλμπουμ με την μορφή front.jpg (ή .png,κλπ.αναλόγως το αρχείο σου).
Οχι το όνομα όμως,απλώς front,back,cd,αν θέλεις να εμφανίζονται κι αυτά.

Αν θέλεις να εμφανίζεται στο background της playlist ο καλλιτέχνης όπως το βλέπεις στο δικό μου,βάζεις την φώτο του και την μετονομάζεις σε artist.jpg.

Re: Στήσιμο Foobar

εχω ηδη βαλει wasapi και δεν εχω περασει το asio. στο πρωτο ποστ αναφερεται να τα βαλω με τη σειρα asio και μετα wasapi. αν βαλω τωρα ασιο θα εχω θεμα?
οσον αφορα το 2, δεν εννοω τα κουμπακια στην μπαρα των win αλλα στο ιδιο το φουμπαρ τα κοντρολς να ειναι πιο μεγαλα με αλλα εικονιδια. μαλλον θα βαλω το σκιν μου φαινεται... ευχαριστω πολυ

υγ. αν ηθελες να μου πεις και γιατι οχι γουαζαπι και γιατι να προτιμισω αζιο (ετσι για να μορφωθω λιγο) θα ημουν ευγνωμον
υγ2. δεν παιρνει το σκιν.
λεει οτι λειπουν καποια πανελς...

Last edited:
Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

εχω ηδη βαλει wasapi και δεν εχω περασει το asio. στο πρωτο ποστ αναφερεται να τα βαλω με τη σειρα asio και μετα wasapi. αν βαλω τωρα ασιο θα εχω θεμα?
οσον αφορα το 2, δεν εννοω τα κουμπακια στην μπαρα των win αλλα στο ιδιο το φουμπαρ τα κοντρολς να ειναι πιο μεγαλα με αλλα εικονιδια. μαλλον θα βαλω το σκιν μου φαινεται... ευχαριστω πολυ

υγ. αν ηθελες να μου πεις και γιατι οχι γουαζαπι και γιατι να προτιμισω αζιο (ετσι για να μορφωθω λιγο) θα ημουν ευγνωμον

Δεν λέω όχι,σου λέω άφησε το έτσι,μια χαρά είσαι.
Το wasapi είτε παίζει καλά,είτε δεν παίζει καθόλου,γκρινιάζει,κλπ.
Εφ' όσον παίζει,όλα καλά!

Για την ιστορία και μόνο,κανονικά προτιμούμε τους Asio οδηγούς γιατί έχουν φτιαχτεί στα μέτρα κάθε κάρτας.
Η Asus όμως έχει κακή προϊστορία σε οδηγούς,οπότε καλύτερα wasapi.

Για το skin,πρέπει πρώτα να εγκαταστήσεις τα columns,τα λέω παραπάνω.

Last edited:
Εγώ θα έλεγα ότι το wasapi είναι η πιο απλή και εύκολη λύση, και καμία φορά το απλό είναι και το πιο σωστό
ASIO δύσκολα να έχει διαφορές, κύρια σε επαγγελματικές κάρτες θα το εγκαθιστούσα, και ειδικά για όσες κάρτες έχουν κάλους δικούς τους οδηγούς για έξτρα παραμετροποίηση κ.ο.κ.
Αλλά δεν έχει να ζηλέψει το wasapi και τίποτα σα ‛μονοπάτι’ ήχου

Μάλιστα, προχθές που ξανασχολήθηκα με το foobar, είδα ότι από μόνοι τους προτείνουν να μην φοράμε την κάθε asio σαχλαμάρα των κατασκευαστών οι οποίοι υποτίθεται την φτιάχουν για καλύτερο ήχο, καθώς οι φουμπαράνθρωποι διεπίστωσαν ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, ήτοι χειρότερος ήχος με το asio συν ένα κάρο προβλήματα, όταν μιλάμε για κατασκευαστές /βιοτεχνίες ...
στην περίπτωση μου, που το -ειλικρινά καταπληκτικό από ηχητικής πλευράς- audio-gd μου, κυριολεκτικά, μου τα έπρηξε με τα θέματα των usb οδηγών του, τελικά απεγκατέστησα τους οικείους άζιο και παίζω με wasapi και είμαι μια χαρά !

Έτσι ακριβώς.
Αν το wasapi παίξει,τέλος.
Αλλά και να μην παίξει στο λέει,δεν σε ταλαιπωρεί (πολύ σπάνια περίπτωση και φαίνεται,στο παράθυρο Διαχείρισης Εργασιών θα ανοίξουν 15 wasapi σε τέτοια περίπτωση μέχρι που θα κρασάρει το σύμπαν).

Κι όπως πολύ σωστά είπε ο tmjuju,μόνο αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ειδικές δυνατότητες ή ευκολίες που μπορεί να έχει μια κάρτα ή dac τους χρειαζόμαστε.

Re: Απάντηση: About Foobar2000

οκ μενω με τους wasapi που δουλευουν αψογα. μην σας ρωτησω, wasapi event vs wasapi push. αποτι διαβασα στο ιντερνετ το ιδιο ειναι ουσιαστικα σωστα? εγω wasapi event εβαλα

και τελος, φιλε sokmav, εχω βαλει το columns αλλα το σκιν δεν λεει να εγκατασταθει. δεν τρελαινομαι κιολας, μονο τα πιο μεγαλα κουμπια πουθ ειναι και πιο ομορφα. για το σταρτ στοπ κτλ με ενοιαζε...δεν καταλαβαινω γιατι δεν παιζει αλλα τεσπα... ναστε ολοι καλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: About Foobar2000

οκ μενω με τους wasapi που δουλευουν αψογα. μην σας ρωτησω, wasapi event vs wasapi push. αποτι διαβασα στο ιντερνετ το ιδιο ειναι ουσιαστικα σωστα? εγω wasapi event εβαλα

και τελος, φιλε sokmav, εχω βαλει το columns αλλα το σκιν δεν λεει να εγκατασταθει. δεν τρελαινομαι κιολας, μονο τα πιο μεγαλα κουμπια πουθ ειναι και πιο ομορφα. για το σταρτ στοπ κτλ με ενοιαζε...δεν καταλαβαινω γιατι δεν παιζει αλλα τεσπα... ναστε ολοι καλα

Δοκίμασες χειροκίνητα όπως περιγράφω εδώ;(post #15 )

(Υποθέτω πως μετονόμασες την κατάληξη του αποσυμπιεσμένου αρχείου σε .exe όπως περιγράψαμε,έτσι;
Απλώς ρωτάω γιατί πολύ φίλοι την έχουν πατήσει έτσι.)

ναι ναι το δοκιμασα φιλε μου κανονικα...δυστυχως. δεν θελω να σας πρηζω με αυτο, το κυριο ηταν να εχω σωστα στημενο τον ηχο, που εγινε. το σκιν ειναι κερασακι στην τουρτα...ευχαριστω για ολα

Πιθανότατα να το έχεις περάσει και να μην το ξέρεις.
Κάνε μια τελευταία προσπάθεια και πήγαινε εκεί που λέει η φώτο.

Αν στο διάλογο που αναδύεται στο βγάζει,είσαι έτοιμος.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Παρεμπιπτόντως μιας και είδα στην από πάνω εικόνα το Album Art
Εγώ πάντα προθέτω μπόλικα εκεί:
thumb.jpg
thumbnail.jpg

καθώς και όλη τηn αντίσοιχη λίστα σε gif & png

front.gif
front.png
cover.gif
cover.png
k.o.k.

Τα άλλα που προσθέτω είναι τα
..\thumb.jpg
Για να κοιτάζει και στο παραπάνω directory ;-)

Χρήσιμο για περιπτώσεις directory με πολλά cd, λ.χ.:
\MultiCDTilte\thumb.jpg
\MultiCDTilte\CD1\
\MultiCDTilte\CD2\