Acemagic mini-pc;

Μπορείτε να μου πείτε εδώ και πολλά χρόνια τι κόλλημα έχουν φάει όλα αυτά τα μικρά PC (Lenovo κλπ) με το display port; Αφού το HDMI είναι το διεθνές standard για την εικόνα.
Για να έχουν δουλειά οι ανταπτοράδες;

Και δεν είναι θέμα χώρου. Τον ίδιο χώρο πιάνει και το display port.

Για τα pc οχι δεν είναι, το display port ειναι η νόρμα καθότι εκ γενετής του ήταν (και παραμένει) καλύτερο πχ υψηλοί ρυθμοί ανανέωσης, μεγαλύτερο bandwidht, μεγαλύτερες αναλύσεις κλπ. Κάτι που θες στις οθονες υπολογιστη αλλα στο hometheater οχι.

Ναι αλλά τελικά και τα pc και οι οθόνες έχουν ΚΑΙ HDMI !! Αρα δεν είναι το στάνταρ πρότυπο το display port. Μια σούπα έχει γίνει ολη η φάση για να μας κάνουν να παιρνουμε ανταπτοράκια. Ευτυχώς τουλάχιστον που είναι συμβατά μεταξύ τους.

Ναι αλλά τελικά και τα pc και οι οθόνες έχουν ΚΑΙ HDMI !! Αρα δεν είναι το στάνταρ πρότυπο το display port. Μια σούπα έχει γίνει ολη η φάση για να μας κάνουν να παιρνουμε ανταπτοράκια. Ευτυχώς τουλάχιστον που είναι συμβατά μεταξύ τους.
Φυσικά κι έχουν ο λόγος είναι η συμβατότητα και η πρακτικότητα, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το display port είναι προτιμότερο μεταξύ οθόνης και υπολογιστή για τους παραπάνω λόγους. Φυσικά για net browsing και ταινίες είναι αδιάφορο. Συνήθως οι κάρτες γραφικών έχουν και τους 2 τύπους οπότε ούτε ανταπτοράκια ούτε τίποτα. ΑΝ πας σε mini pc ακι εκει τα πράγματα ζορίζουν σε χώρο και ορθά έχουν display port γιατί καλύπτει όλες τις ανάγκες, έστω με adapτοr ή με καλώδιο απο display port σε hdmi

Τάσο ο κύριος λόγος ήταν ότι άρχισε να υποστηρίζει υψηλά refresh rates πρίν από το HDMI, VRR που ήρθε στο HDMI 2.1, display port πάνω από τη USB-C κλπ.
Συν το ότι δεν έχει royalties, είναι δωρεάν.

Μου ήρθε το pcάκι και το σέταρα με 2 οθόνες (hdmi+display port) . Δεν είναι αθόρυβο.
Ο λόγος είναι σε standby χωρίς να κάνει τίποτα η cpu είναι 55 βαθμούς κελσίου (το είδα με το πρόγραμμα speccy). Με το που ανοίγει ένας firefox πετάγεται στους 65-70 βαθμούς και στροφάρει ο ανεμιστήρας.
Μετά μπορεί να κάνει από πίσω μια εργασία το antivirus ξαναπηγαίνει στους 70. Γενικά τους 70 βαθμούς τους έχει για πλάκα. Αν φτάσω ποτέ εγώ 70 βαθμούς στο tower θα χτυπανε εκατό alert....χαχαχαχα
Είναι δυνατόν να έχει διάρκεια ζωής αυτό το πράγμα με 70 βαθμούς συνέχεια;
Ενώ ο επεξεργαστής είναι δυνατός (8% σε 4Κ full bluray) ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας να ανεβοκατεβάζει συνέχεια στροφές. Δεν είναι τρελά ενοχλητικός ο θόρυβος σαν συχνότητα, ενα φύσημα ακούγεται αλλά ΔΕΝ λέγεται αθόρυβο. Δεν ξέρω τι θα γίνει κιόλας όταν πιάσει σκόνη.
Προφανώς αυτές οι πορδές πάσχουν από καλό εξαερισμό.

• Like
Reactions: vlad66
οχι ρε συ!:LOL:
λογικα απο την στιγμη που θα ψυχεται απο το pad,θα λειτουργει και χαμηλα ο δικος του ανεμιστηρας.
ή ψαξε καποιo χαμηλου θορυβου case fan και με πατεντα στην τροφοδοσια ρευματος,βαλτο απο πανω να τραβαει την θερμοτητα.
θελει λιγο ψαξιμο.

Δεν γίνεται να ψύχεται από pad διότι τραβάει αέρα από το πλάϊ δεξιά και βγάζει τον ζεστό αέρα από το πλάϊ πίσω. Το pad θα του ρίχνει αέρα στον πάτο (που είναι τελείως κλειστός) οπότε είναι άκυρο.

Edit: σε windows update και install πήγε 85 C..Μήπως το πουλάνε και για τοστιέρα 😁😁

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    827 KB · Views: 25
Last edited:
Υποψιάζομαι κακή απαγωγή θερμότητας , μάλλον πάστα; Ε δεν γίνεται με το που ανοίγει κρύο στο πρώτο λεπτό να χτυπάει ακατέβατα 55-60 με 1% use. Αυτό μου θυμίζει σαν να μην έχει ψύχτρα τελείως. Βρήκα ένα βιντεάκι για το συγκεκριμένο μοντέλο. Πριν βάλω χέρι έστειλα βιντέακι στο support και περιμένω απάντηση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υ.Γ. γράφει κάποιος στα σχόλια ότι στην περίπτωσή του είχαν ξεχάσει να βγάλουν την ζελατίνα από τον ανεμιστήρα :ROFLMAO:

Τσάμπα παλεύεις, αυτά τα μικρά φτηνιάρικα έτσι είναι.

(Η ζελατίνα δεν αλλάζει τπτ, είναι στο κέντρο του φαν)

Τσάμπα παλεύεις, αυτά τα μικρά φτηνιάρικα έτσι είναι.

(Η ζελατίνα δεν αλλάζει τπτ, είναι στο κέντρο του φαν)
Να μην το ανοίξω λες να αλλάξω πάστα;
Το support μου πρότεινε να το επιστρέψω. Λες και το άλλο να είναι το ίδιο;
Δεν γίνεται, όσο και κακοφτιαγμένο να είναι δεν γίνεται σε idke να είναι 60 βαθμούς. Αυτό δείχνει σαν να μην πατάει καθόλου σε ψυχτρα.

Να μην το ανοίξω λες να αλλάξω πάστα;
Το support μου πρότεινε να το επιστρέψω. Λες και το άλλο να είναι το ίδιο;
Δεν γίνεται, όσο και κακοφτιαγμένο να είναι δεν γίνεται σε idke να είναι 60 βαθμούς. Αυτό δείχνει σαν να μην πατάει καθόλου σε ψυχτρα.
Και το άλλο τα ίδια θα είναι.

Αν δεν σε νοιάζει η εγγύηση (αν έχει δλδ αυτοκόλλητα / ασφάλειες), άνοιξε να κάνεις ένα τσεκ, δε χάνεις τπτ, μπορεί όντως να βελτιώσεις κάτι.

Όχι δεν έχει ασφάλειες. Μπορώ να το ανοίξω. Μου το είπαν κιόλας ότι δεν χάνεται η εγγύηση επειδή μπορεί να θες να βάλεις μνήμες, άλλο σκληρό κλπ.

Όχι δεν έχει ασφάλειες. Μπορώ να το ανοίξω. Μου το είπαν κιόλας ότι δεν χάνεται η εγγύηση επειδή μπορεί να θες να βάλεις μνήμες, άλλο σκληρό κλπ.

Το τριγωνικό τμήμα στο καπάκι (με τα τετράγωνα) είναι τρύπες εξαερισμού ;;

Όχι. Όλα κλειστά. Μόνο από τις πλαϊνές πλευρές είναι ο εξαερισμός.

Έγκλημα .

Στην θέση σου θα άνοιγα τρύπα σε κάθε τετράγωνο (για να μην φαίνεται εύκολα)

2,5-3mm τρυπανάκι στο 80% των τετραγώνων εκεί στο κέντρο του τριγώνου .. παράλληλα κάνε και αυτό που θες με την θερμοαγώγιμη πάστα.

Τώρα που βλέπω ξανά το βίντεο , δεν γίνεται να ανοίξεις τρύπες στο κέντρο του τριγώνου..
Όμως περιμετρικά (του τριγώνου) μπορείς και θα κάνουν δουλειά.. 10-15 τρύπες είναι αρκετές.

Last edited:
Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συνέλθει ούτε με την αλλαγή της πάστας, δεν θα το τρυπήσω για να μπορώ να το στείλω πίσω για αλλαγή ή για refund.

• Like
Reactions: vlad66
Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συνέλθει ούτε με την αλλαγή της πάστας, δεν θα το τρυπήσω για να μπορώ να το στείλω πίσω για αλλαγή ή για refund.
Οκ

Αν πάρεις άλλο και κάνει τα ίδια, τρύπα το περιμετρικά όπως έχω μαρκάρει με την κόκκινη γραμμή

Screenshot_20251101-152330~2.jpg