Acemagic mini-pc;

Προσωπικά, παροτι εχω ψωνισει αρκετα πραγματα (και ακριβά) όπως και mini pc στο παρελθον δε χρειάστηκα ποτέ support για να έχω άποψη. Πληρωμή με paypal οποτε έχεις και μια δικλίδα ασφαλείας για dispute.

Από το αλιεξπρες προσωπικά ψωνίζω περισσότερο σιγουρα απο 10 χρόνια . Δεν εχει τυχει το παραμικρό πρόβλημα , ειτε να μην μ εχει ερθει ποτε κάτι , είτε να χαλάσει κ αναγκαστω να το στειλω πίσω , είτε να είναι scam και να αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω resolution center , disputes , refunds και τα λοιπά. Αρα παιζω με ενα rate 100% επιτυχίας...

Απεναντίας πιο πολύ με ειχε κρεμάσει ο παλαι ποτε βασιλιας των eshop το Ebay που ηταν το πρωτο π πρωτοξεκίνησα από 20 χρονών...εκει ναι...επαιξε resolution αρκετες φορές....και τωρα θεωρειται εαν δεν εχει πεθανει ηδη μαυρο πανι για πολλούς...

Εχω βαλει τσεπη άπειρα χρήματα με τις διαφορές τιμής σε σχέση με Ευρώπη και ειδικα Ελλάδα.

Απλα ριχνεις κ ένα βλεφαρο αραια κ που στα feedback rates των εκαστοτε seller όπως και στα feedback των πελατών για να πατησεις ακομα πιο ευκολα το Pay now!!!

υγ. Μόνο για σήμερα...εαν αγοραζα το μποξακι που ανεφερα πιο πάνω και το Zidoo pro π αναφερθηκαμε στο αλλο thread θα κέρδιζα τσεπη 70+100 = 170 ευρώπουλα.....σοκαριστικό...

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. H τιμή από το site είναι για τον Ryzen 9 (8945) ενώ από το Aliexpress είναι για τον Ryzen 7 (8745) .
Ριξε παλι ένα βλεφαρο Τασο πιο προσεχτικό αυτην την φορά...θα δεις πως η πρωτη κ η δευτερη εικονα αφορουν το ιδιο μοντελο με διαφορά 77 ευρώ...πιο ξεκαθαρα πεθαινεις!!! :)
Που να μην τα υπογραμμιζα με κοκκινο κιολας....😁

Η τριτη κ τελευταια pic αφορά το ίδιο μοντέλο και παρομοιο κ μονο σε specs με αυτό που πήρες εσύ αλλά με αυτην εκδοχή της ορθιας συσκευής και στα 397...ουτε καν το 4 δεν μπηκε μπροστα...

Για να μην αφήνω εκρεμμότητες. Μου ήρθε το νέο μηχανάκι χθες.
Είναι ολο μεταλλικό σασί (ασημί ωραίο) και είναι τελείως ανάποδα το σύστημα ψυξης σε σχέση με το προηγούμενο μηχανάκι.
Σ αυτό, ο ανεμιστήρας είναι από κάτω και τα εξαρτηματα (μνήμες, ssd είναι στο ταβάνι). Στο προηγούμενο ήταν ακριβώς ανάποδα.
Βλέπω τώρα έχει στον πάτο τρύπες σαν σουρωτήρι απ' όπου τραβάει τον αέρα και τον βγάζει από 2 πλαϊνές εξόδους.
Είναι όμως πιό ταλαιπωρία αν θες να αλλάξεις μνήμες/ssd γιατί πρέπει να το βγάλεις όλο και Motherboard κλπ. Εντάξει δεν είναι και τραγικό.

Στο δια ταύτα:
Το μηχανάκι είναι ΠΑΝΓΡΗΓΟΡΟ και ΑΘΟΡΥΒΟ. Καταρχήν είναι τούμπανο Ryzen 7 (8745) με DDR5 32GB και 1ΤΒ NVME (και τα δύο αγνώστων στοιχείων)

Το speccy έδειξε 43 βαθμούς σε idle (καμιά σχέση με τις 60άρες στο προηγούμενο). Ετρεξα και ένα 4Κ βιντεο στο youtube (Νορβηγία) και πήγε 50 βαθμούς. Εντάξει λογικό.
Σε εγκατάσταση προγραμμάτων μπορεί να χτυπήσει μια 70άρα βαθμούς στιγμαία και μετά πέφτει αμέσως. Γενικά θεωρώ ότι έχει λογική συμπεριφορά η θερμοκρασια. Μην ξεxνάμε μιλάμε για ένα κουτάκι 13 X 13 πόντους !

Δείτε screenshots. Υπόψιν παίζω με 2 οθόνες (από display port + hdmi)

Attachments

• screenshot1.png
    screenshot1.png
    172.1 KB · Views: 18
  • screenshot2.png
    screenshot2.png
    1.3 MB · Views: 20
Επίσης δείτε τι σημαίνει windows 11 με ολη την σαβούρα που έχουν μέσα.
Τράβηξα photo με του που άνοιξα το μηχάνημα (πριν το κάνω format, Δείτε τι σημαίνει tiny windows 11.
40 GB κέρδος έτσι για πλάκα !!!

Attachments

• 20251127_171544.jpg
    20251127_171544.jpg
    2.8 MB · Views: 24
  • 20251127_180742.jpg
    20251127_180742.jpg
    2.1 MB · Views: 22
ωραια! τελικά ποιο πήρες?

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Τι να αναλύσω; Ο επεξεργαστης τραβαει πολλά και κανενα συστημα ψυξης αυτού του μεγεθους δεν ειναι αρκετό για να τον ψυξει σωστα χωρις να κάνει σαν αεροπλάνο.

(σιγα μη κάτσω να βλεπω review για να δω αν ο γαιδαρος πετάει ή όχι)
KANENA αεροπλάνο δεν κάνει πάντως. Με ξέρεις. οχι μόνο θα έκραζα, θα το είχα στείλει ήδη πίσω κι αυτό. Αν αρχίσεις τίποτα παιχνίδια και πιάσει 80 βαθμούς θα ακούγεται, και πάλι όχι σαν αεροπλάνο. Τα τελευταία 20 χρόνια, ούτε πασιέντζα δεν παίζω στο pc.

Μήπως έχουν κάποιο τύπο "mobile" οι επεξεργαστές; Ο ίδιος ακριβώς επεξεργαστής που μπαίνει σε desktop , μπαίνει και σ' αυτα τα motherboard τις μινιατούρες; Δεν νομίζω.

• Like
Reactions: djmnv81
Ηθελα να το πιέσω να δω τι θα γίνει. Ανοιξα λοιπόν 12 βίντεο youtube σε 4Κ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Λοιπόν, έπαιζαν όλα κανονικότατα χωρίς κολλήματα. Αν σας το έλεγα αυτό πριν μερικά χρόνια θα μου λέγατε πόσα χιλιάρικα έδωσες; Εννοείται ότι πήγε η cpu 82 θερμοκρασία, αλλά ο ήχος που κάνει το ανεμιστηράκι ευτυχώς ΔΕΝ είναι κανας περίεργος υψίσυχνος που σου τρυπάει το αυτί. Είναι ακριβώς ένα φύσημα που χωρίς πλάκα δεν είναι ενοχλητικό. Δεν ξέρω αν έτυχε ή πέτυχε γιατί συνήθως όταν στροφάρουν αυτές οι πορδές είναι σπαστικός ο ήχος.
Εννοείται με το που κλεινουν τα βίντεο ΑΜΕΣΑ πέφτει στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία (θυμίζει στροφές μοτοσυκλετας, αλλάζει η θερμοκρασία πάνω-κάτω πολύ γρήγορα).
Αν βγει στα χρόνια απροβλημάτιστο νομίζω είναι καλό VFM.

Attachments

• 20251129_190248.jpg
    20251129_190248.jpg
    930 KB · Views: 14
  • 20251129_190132.jpg
    20251129_190132.jpg
    633.4 KB · Views: 14
  • 20251129_185957.jpg
    20251129_185957.jpg
    379.3 KB · Views: 13
  • Like
Reactions: djmnv81
Ηθελα να το πιέσω να δω τι θα γίνει. Ανοιξα λοιπόν 12 βίντεο youtube σε 4Κ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Λοιπόν, έπαιζαν όλα κανονικότατα χωρίς κολλήματα. Αν σας το έλεγα αυτό πριν μερικά χρόνια θα μου λέγατε πόσα χιλιάρικα έδωσες; Εννοείται ότι πήγε η cpu 82 θερμοκρασία, αλλά ο ήχος που κάνει το ανεμιστηράκι ευτυχώς ΔΕΝ είναι κανας περίεργος υψίσυχνος που σου τρυπάει το αυτί. Είναι ακριβώς ένα φύσημα που χωρίς πλάκα δεν είναι ενοχλητικό. Δεν ξέρω αν έτυχε ή πέτυχε γιατί συνήθως όταν στροφάρουν αυτές οι πορδές είναι σπαστικός ο ήχος.
Εννοείται με το που κλεινουν τα βίντεο ΑΜΕΣΑ πέφτει στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία (θυμίζει στροφές μοτοσυκλετας, αλλάζει η θερμοκρασία πάνω-κάτω πολύ γρήγορα).
Αν βγει στα χρόνια απροβλημάτιστο νομίζω είναι καλό VFM.
Μπράβο βρε Τάσο!!! Καλορίζικο!!! Άκουσα ολα αυτα που θα ήθελα να ακούσω!!

Αν δεν ψύριζα την μαιμού ίσως το είχαμε παρέα!!! Τώρα μενω μόνο με τα σαλακια μου να τρέχουν ποτάμι και να βαράω views από κατόχους του στο youtube!!😆

Παρέλαβα χθες ένα αντίστοιχο (GMKTec K10 i9 13900HK - 32TB RAM - 1TB NVME Crucial) αλλά για άλλη χρήση (homelab / proxmox). Ήρθε με Win11, αλλά δεν μπούταρα καν σε αυτά, του πρόσθεσα άλλον έναν nvme 4TB (ένα από τα κριτήρια αγοράς ήταν οι 3 θέσεις για M2), μπήκε κατευθείαν Proxmox και παλεύω να το στήσω από χθες, καθώς αυτή είναι νέα πίστα για μένα (μέχρι τώρα όλα τα self hosted services έτρεχαν σε ένα nuc με i3 7ης γενιάς σε bare metal ubuntu).
Ωραία μηχανάκια, μακάρι να αποδειχθούν αξιόπιστα.

Λες για media player;;; χμμμμ...:unsure::unsure:. μπα,άσε θα μπλέξω με τίποτα κνίτικα σκηνικά, βάλε αυτά τα φίλτρα, δεν έχει βγει driver, όχι αυτό το software, το άλλο παίζει καλύτερα, ναι τα ξέρω....:mad: Ασε μια χαρά το zidoo. Priceless η ψυχική ηρεμία. ;)

• Haha
Reactions: NassosT
Παρέλαβα χθες ένα αντίστοιχο (GMKTec K10 i9 13900HK - 32TB RAM - 1TB NVME Crucial) αλλά για άλλη χρήση (homelab / proxmox). Ήρθε με Win11, αλλά δεν μπούταρα καν σε αυτά, του πρόσθεσα άλλον έναν nvme 4TB (ένα από τα κριτήρια αγοράς ήταν οι 3 θέσεις για M2), μπήκε κατευθείαν Proxmox και παλεύω να το στήσω από χθες, καθώς αυτή είναι νέα πίστα για μένα (μέχρι τώρα όλα τα self hosted services έτρεχαν σε ένα nuc με i3 7ης γενιάς σε bare metal ubuntu).
Μεγειές . Η GMKTec θεωρούνται πιό ποιοτικά σαν υλικά και κατασκευή από τον δικό μου, γι αυτό και είναι λίγο πιό τσιμπημένες οι τιμές.

Last edited:
Τσιγκινο κουτάκι έχει πάντως, την παλιά καλή λαμαρίνα των cases με τα οποία μεγαλώσαμε και κόβαμε τα χέρια μας :P

Τσιγκινο κουτάκι έχει πάντως, την παλιά καλή λαμαρίνα των cases με τα οποία μεγαλώσαμε και κόβαμε τα χέρια μας :P

Από περιέργεια, όταν τρέχεις κάποιο διαγνωστικό όπως π.χ. το speccy σου βγάζει μάρκες στις μνήμες/ssd/motherboard ή είναι "αγνώστου πατρός" όπως βλέπεις στα screenshot στο δικό μου;

από ποιο μαγαζί? από το site που έχεις το link?