Acer H9500BD DLP-3D

Aπαντωντας στο πιο πανω μαιλ για να εκφρασω τις ευχαριστιες μου, βρηκα ευκαιρια να ρωτησω και για τον benq w7000 λεγοντας του οτι τον θεωρουμε αντιπαλο του acer και θα περιμενουμε το τελικο review του για να εχουμε και μια αντιπαραθεση benq/acer.

Οριστε τι μου απαντησε:

Art Feierman [email protected]

just posted the W7000 last night - incomplete - as my reviews always are when they first go up... (that's because all you folks are always in a hurry for any "news").

I loved the W7000 - we haven't tested for gaming yet, and we found one real sloppy CMS default that they say is already fixed (cyan - in my blogs), but I'm patiently waiting for new firmware for the one area that is most critical to how I position the projector - and that's the black levels.

With this sample (and it is early) blacks are not even very close to the old W6000, and, theoretically they should be about identical.

I'm only 20 miles from BenQ's US offices, so if they can get me the firmware this week, I'll drive up there, and get it, then I can update before CES next Monday. But most likely, my final recommendations will have to wait until I get back from CES.

Αυτα... Παντως πιστευω οτι αφου εχουν το ιδιο dc2 acer/benq καπου τιθεται θεμα ιριδας και θα το φτιαξουν σε επομενο firmware. Λογικα, και ο benq θα εχει το μαυρο του acer.

(Τωρα πως εγω ο ασχετος εμπλεξα να ρωταω reviewers για προβολεις... :smash:)

Last edited:
Aπαντωντας στο πιο πανω μαιλ για να εκφρασω τις ευχαριστιες μου, βρηκα ευκαιρια να ρωτησω και για τον benq w7000 λεγοντας του οτι τον θεωρουμε αντιπαλο του acer και θα περιμενουμε το τελικο review του για να εχουμε και μια αντιπαραθεση benq/acer.

Οριστε τι μου απαντησε:

Art Feierman [email protected]

just posted the W7000 last night - incomplete - as my reviews always are when they first go up... (that's because all you folks are always in a hurry for any "news").

I loved the W7000 - we haven't tested for gaming yet, and we found one real sloppy CMS default that they say is already fixed (cyan - in my blogs), but I'm patiently waiting for new firmware for the one area that is most critical to how I position the projector - and that's the black levels.

With this sample (and it is early) blacks are not even very close to the old W6000, and, theoretically they should be about identical.

I'm only 20 miles from BenQ's US offices, so if they can get me the firmware this week, I'll drive up there, and get it, then I can update before CES next Monday. But most likely, my final recommendations will have to wait until I get back from CES.

Αυτα... Παντως πιστευω οτι αφου εχουν το ιδιο dc2 acer/benq καπου τιθεται θεμα ιριδας και θα το φτιαξουν σε επομενο firmware. Λογικα, και ο benq θα εχει το μαυρο του acer.

(Τωρα πως εγω ο ασχετος εμπλεξα να ρωταω reviewers για προβολεις... :smash:)

Καθολου λογικά ...

Eυχαριστούμε που γίνεσαι τόσο συγκεκριμένος:a0210:
Ποιές αναλογικές εννοείς? VGA? Component? Video? Svideo?
Διαφορά είδες πού?
Ποιά σύνδεση είχε καλύτερη ευκρίνεια?
Ποιά είχε καλύτερη φωτεινότητα?
Τις σύγκρινες με τί υλικο? Matroska? Blu-ray? avi?
Με τι πηγή? HTPC? Blu-ray?

Συγνώμη άλλα απο το πόστ σου, το μόνο που καταλαβαίνω σίγουρα, είναι ότι έχεις συνδέσει χιλιάδες φορές διαφορετικούς βιντεοπροβολείς ,τίποτα άλλο.

Δηλαδή εσύ που έκανες την ερώτηση ήσουν συγκεκριμένος?
Ρώτησες: <<Εγώ θα ήθελα να κάνω μια άσχετη ερώτηση. Εχει δοκιμάσει κανείς και τις δύο συνδέσεις (αναλογική - ψηφιακή) στον προβολέα του να δεί εάν υπάρχουν διαφορές στην εικόνα? >>

Εννοείται πως η απάντησή μου αφορούσε συνδέσεις VGA εναντίον HDMI και DVI, ώστε να μπορούν να σηκώσουν την ίδια ανάλυση´αν συνδεόταν με Η/Υ ,και Component ,RGB εναντίον HDMI,DVI αν παίζαν μέσω DVD.
Σε όλες τις περιπτώσεις η διαφορά ήταν υπέρ των ψηφιακών συνδέσεων ,πουείναι και το λογικό. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΑ.

Προσωπικά έχω συνδέσει εκατοντάδες (μπορεί να είναι και χιλιάδες) φορές και διαφορετικούς προβολείς -σχεδόν όλη τη γκάμα των προβολέων της BenQ από το 2003 έως το 2008. Διαφορές από αναλογική σε ψηφιακή υπάρχουν με κυριότερες την μεγάλη διαφορά στην φωτεινότητα και στην ευκρίνεια .
Διαφορές από HDMI σε DVI δεν υπήρχαν (και λέω ύπήρχαν' γιατί σήμερα ποιός θα ασχοληθεί με DVI) καθώς και στις 2 περιπτώσεις ήταν το ίδιο σήμα στην εικόνα ,με επιπλέον τον ήχο στο HDMI.

ειχα ρωτήσει πολύ συγκεκριμένα για σύνδεση με pc αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ DVI & HDMI.
Προφανως και ασχολούμε εγώ για να ρωτάω & όσοι ασχολούνται με gaming από PC και οσοι βλέπουν 3D με παλιότερους ενισχυτές.
ΚΑι επειδή λες για εκατοντάδες μπορεί και χιλιάδες προβολείς, (υποθέτω οτι είσαι και επαγγελματίας)
ισχύουν τα ίδια και στις τηλεορασεις?

@portioli : Το τελευταίο μου post προοριζότανε για τον milk ,που ρώτησε πρώτος. Και απάντησα γιατί ρώτησε κάτι και θεώρησα σωστό να του απαντήσω , διευκρινίζοντας ότι το συμπέρασμα μου είναι κατόπιν πολλών συνδέσεων και όχι μόνο για μια φορά. Δυστυχώς ο φίλος milk απάντησε με τη σειρά του σε λίγο ειρωνικό ύφος ,του στίλ 'Δεν καταλαβα τίποτα από όσα είπες -,μόνο ότι το παίζεις ξερόλας' .
Άραγε έτσι θα συμπεριφερότανε σε κάποιον άγνωστο στο δρόμο αν τοω ρωτούσε για κάποια άγνωστη οδό κι εκείνος δεν απάντησε σωστά στην ερώτηση?

Όσον αφορά την τελευταία ερώτησή σου ,δεν γνωρίζω για σύνδεση με τηλεοράσεις .Φαντάζομαι όμως ότι ισχύει το ίδιο.Απλά στον προβολέα φαίνονται πολύ πιο έντονα, λόγω μεγέθους. Και δεν είμαι επαγγελματίας: ήμουν για 9 χρόνια υπάλληλος και συγκεκριμένα product manager ,στην BSI AE που αντιπροσώπευε τους BenQ projectors στην Ελλάδα .Τώρα είμαι Δημόσιος υπάλληλος - και δεν θέλω σχόλια γι'αυτό :)

Δηλαδή εσύ που έκανες την ερώτηση ήσουν συγκεκριμένος?
Ρώτησες: <<Εγώ θα ήθελα να κάνω μια άσχετη ερώτηση. Εχει δοκιμάσει κανείς και τις δύο συνδέσεις (αναλογική - ψηφιακή) στον προβολέα του να δεί εάν υπάρχουν διαφορές στην εικόνα? >>

Εννοείται πως η απάντησή μου αφορούσε συνδέσεις VGA εναντίον HDMI και DVI, ώστε να μπορούν να σηκώσουν την ίδια ανάλυση´αν συνδεόταν με Η/Υ ,και Component ,RGB εναντίον HDMI,DVI αν παίζαν μέσω DVD.
Σε όλες τις περιπτώσεις η διαφορά ήταν υπέρ των ψηφιακών συνδέσεων ,πουείναι και το λογικό. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΑ.

Διακρίνω απο τον τρόπο που γράφεις ότι είσαι λιγάκι οργισμένος ,φαντάζομαι λόγο της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας τον τελευταίο καιρό ,όπως όλοι μας φυσικά.
Ομως θα με ενδιέφερε να γίνεις λιγάκι πιο συγκεκριμένος όσο αφορά component VS HDMI. Σε ρωτώ συγκεκριμένα διότι έγω όσες φορές έχω κάνει αυτη τη σύγκριση, δεν διαπίστωσα κάποια διαφορά (ορατή στα μάτια μου - δεν έβαλα paterns καλιμπραρίσματος)
Εννοείται ότι η ερώτηση μου αφορά και άλλα μέλη που έχουν κάνει παρόμοια σύγκριση...

Επίσης λόγο την επαγγελματικής σου ιδιότητας θα μπορούσες να φανείς πολύ χρήσιμος εδώ στο forum και ιδιαίτερα σε εμάς που έχουμε στη κατοχή μας βιντεοπροβολείς της benq.

Καθολου λογικά ...

Ηδη τα καλα νεα λενε οτι θα το διορθωσουν το Γεναρη με firmware update, τα κακα νεα ομως ειναι οτι εχει τροχο 4Χ.

Κοιτα στο τελος της σελιδας: http://www.projectorreviews.com/benq/w7000/summary.php

Ειναι δυνατον να ειναι σε 4χ (εκτος και αν γινεται μονο σε συγκεκριμενο mode) και ο acer να εχει γρηγοροτερο τροχο. ? Θα τα φανε τα μουτρα τους.

Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Γιάννη, έχεις δει DLP με 4 ταχύτητα στον τροχό και έβλεπες rainbow, ενώ σε αντίστοιχη υλοποίηση με 5 ταχύτητα δεν έβλεπες?

Θα σου απαντησω αλλα μη φρικαρεις...

Δεν εχω δει ΠΟΤΕ προβολεα DLP

Αλλά επιτρεπεται να βγαινει με 4χ το 2012 τη στιγμη που απο οσα εχω διαβασει το 4χ φτανει οριακα για να βλεπεις/ή οχι RBE. ?

Οταν αλλα μοντελα (βλεπε acer) εχουν μεγαλυτερη ταχυτητα. ?
Και το γεγονος οτι θελω να βλεπω με παρεα τις ταινιες. ? Θα βλεπουν οι αλλοι ή οχι RBE με τροχο 4χ. ?

Ελπιζω να εισαι ακομη...ζωντανος αν διαβασες το spoiler. :flipout:

Χρονια σου πολλα ! (περασμενες 12, γιορταζουμε) :ADFADF1:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Αλλά επιτρεπεται να βγαινει με 4χ το 2012 τη στιγμη που απο οσα εχω διαβασει το 4χ φτανει οριακα για να βλεπεις/ή οχι RBE. ?

Και το γεγονος οτι θελω να βλεπω με παρεα τις ταινιες. ? Θα βλεπουν οι αλλοι ή οχι RBE με τροχο 4χ. ?

Ερώτηση ολίγον off topic.....τι τηλεόραση έχεις συνονόματε?? (επίσης, χρόνια πολλά!!!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

Ερώτηση ολίγον off topic.....τι τηλεόραση έχεις συνονόματε?? (επίσης, χρόνια πολλά!!!)

samsung 46f86, παλια αλλα μου αρεσε το μαυρο της. Εκανα μια πατατια, τη γεμισα clouding, πηγα να δω τις νεες 3d tv σε 50-60 ιντσες, αντι για αυτες ειδα τις τιμες και εφυγα τρεχοντας.

Αποφασισα να κρατησω την samsung για τηλεοπτικα δρωμενα μονο (και κανενα divx) και αποφασια να παω σε προβολεα να χορτασω και ιντσες (απωθημενο)
92" απο τα 2.5 μετρα αποσταση θεασης, πιο πολλες θα μου βγουν τα ματια μαλλον απο τοσο κοντα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

samsung 46f86, παλια αλλα μου αρεσε το μαυρο της. Εκανα μια πατατια, τη γεμισα clouding, πηγα να δω τις νεες 3d tv σε 50-60 ιντσες, αντι για αυτες ειδα τις τιμες και εφυγα τρεχοντας.

Αποφασισα να κρατησω την samsung για τηλεοπτικα δρωμενα μονο (και κανενα divx) και αποφασια να παω σε προβολεα να χορτασω και ιντσες (απωθημενο)
92" απο τα 2.5 μετρα αποσταση θεασης, πιο πολλες θα μου βγουν τα ματια μαλλον απο τοσο κοντα.

Οκ!!

Όσοι από τους επισκέπτες σου παραπονέθηκαν για το clouding της τηλεόρασης, άλλοι τόσοι θα σου παραπονεθούν για το rainbow με τροχό Χ4!!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Acer H9500BD DLP-3D

:flipout::flipout::flipout::flipout:
Προς ωρας αναπτερωθηκε το ηθικο. !

Χρόνια Πολλά παιδιά! :D

Περί RBE, ο w5000 μου έχει X3 τροχό και το RBE του είναι ελάχιστο, τόσο λίγο ώστε να το παρατηρούν ελάχιστα άτομα, και αυτά όταν ψάχνουν για αυτό.

Γενικά, RBE έχει προσέξει στο σπίτι μου ένα (1) άτομο τα τελευταία 7-8 χρόνια που έχω DLP προβολείς και αυτό επί X1, ο οποίος είχε το χειρότερο RBE από λίγο πολύ οποιοδήποτε DLP έχει κατασκευαστεί ever.

Μετα το review του BenQ W7000 στο ProjectorReviews (που δε μου γεμισε το ματι) εχουμε 2 φωτογραφιες για συγκριση...

Acer H9500BD
h9500bd_bond_train_large.jpg

Benq W7000
w7000_bond_train_large.jpg

Acer H9500BD
h9500bd_5th-element_starship_large.jpg

Benq W7000
w7000_5th-element_starship_bw_over_large.jpg

Αν και το μαυρο του acer δεν το εχει, παιζει με πιο σωστα χρωμματα και λευκο ο benq (οπως φαινονται παντα απο τις φωτος). Τωρα βεβαια βλεπετε και κουνημενες φωτογραφιες (του τρενου στον benq και του διαστημοπλοιου στον acer) που για review ειναι απαραδεκτο, αλλα και η dslr του εχει κρασαρει τα μαυρα στον acer γιατι η σκηνη αυτη (τρενου) φαινεται μια χαρα σε real time σπιτι μου (για τον benq δεν λεω γιατι δεν τον εχω)...

Μηπως να αρχισουμε τα τηλεφωνα στην acer να ριξει τιμη γιατι χαραμιζεται το μηχανακι και ειναι καλο!

Καλημερα σας!

ΥΓ. Χρονια πολλα Γιαννη!!!

Last edited:
Ήθελα να ήξερα αυτές τις φωτογραφίες τι τις θέλει το projector reviews (βέβαια, αναφέρει σχετικά τα γνωστά....''μην κρίνετε από τις φώτο διότι μπλα, μπλα, μπλα...''), αλλά, εν πάση περιπτώσει, ας δώσουν λίγο περισσότερη προσοχή στο τι ανεβάζουν!!! Στην παραπάνω φώτο του τραίνου ο Benq είναι τέρμα θολός ενώ μέσα στο ριβιού δηλώνουν ότι η ευκρίνειά του (ως κλασσικός μονότσιπος DLP) ''σκοτώνει''. Τεσπα....

ΥΓ

Thanks Νίκο για τις ευχές και χρόνια πολλά σε όλους τους συνονόματους!!!:ernaehrung004:

Ήθελα να ήξερα αυτές τις φωτογραφίες τι τις θέλει το projector reviews (βέβαια, αναφέρει σχετικά τα γνωστά....''μην κρίνετε από τις φώτο διότι μπλα, μπλα, μπλα...''), αλλά, εν πάση περιπτώσει, ας δώσουν λίγο περισσότερη προσοχή στο τι ανεβάζουν!!! Στην παραπάνω φώτο του τραίνου ο Benq είναι τέρμα θολός ενώ μέσα στο ριβιού δηλώνουν ότι η ευκρίνειά του (ως κλασσικός μονότσιπος DLP) ''σκοτώνει''. Τεσπα....

:flipout::flipout::flipout:

Εχεις δικιο. Για να σου λυσω λοιπον την απορια με τα κουνημενα screenshots, αντιγραφω απο το blog του reviewer Art:

January 9th, 2012 Art Feierman

Well hello there everyone! It’s Lisa here, Art’s daughter – the unsung hero. You can thank me for all the pretty images you see on Projector Reviews (I’ve spent many, MANY hours making sure his reviews look nice for you all). I’m blogging to let you know about an exciting new thing Dad’s doing at this year’s International Consumer Electronics Show (CES)

Αχαχαχαχαχαχαχα.! :flipout::flipout::flipout:

Ικανοποιηθηκες Γιαννη. ?