ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

αν κατάλαβα καλά απο την τελευταία πρόταση του Δημήτρη και σε συνδυασμό με το θέμα της "ταυτότητας" όπως επίσης και με το σχόλιο του DIPPIE,
τα όποια σκυλάδικα δεν έχουν θέση στην μουσική κατηγορία, το οποίο κατ επέκταση -για μένα- σημαίνει οτι δεν είναι ανοιχτή σε όλα τα είδη της μουσικής !

σωστά ?

υ.γ δεν θέλω να παρεξηγηθώ και γιαυτό το διευκρινίζω αλλά είναι μια ερώτηση απλή, χωρίς υπονοούμενα και στοχεύσεις ! -bye-

Re: Απάντηση: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχετικά με την υποκατηγορία των βίντεο κλίπς, δεν πιστεύω οτι χρειάζεται κατάργηση.
Σχετικά με το θέμα ποιοτητας ή ποσότητας, είναι λίγο περίεργο το όλο ζήτημα.

Το μέλος που άνοιξε το νήμα με τον τίτλο για παράδειγμα, το videoclip της ημέρας μεταφραζόμενο με κοινή λογική σημαίνει παραθέστε κατα την γνώμη σας το βιντεοκλίπ της ημέρας . To ποιό θα είναι αυτό είναι καθαραά υποκειμενικό , μπορεί για κάποιον να είναι Αerosmith , μπορεί για κάποιον να είναι Τάσος Μπουγάς. Όμως η ποσότητα ορίζεται απο τον δημιουργό του νήματος. 1 , το καλύτερο της ημέρας, όχι όσα είδαμε σήμερα να τα ανεβάσουμε όλα. Δεν είναι κακό το να βάλεις 50 βίντεοκλίπς σε μιά μέρα, απλά δυσκολεύεις απίστευτα αυτούς που παρακολουθούν το νήμα.

Μπορεί κάποιος κάλλιστα να ανοίξει ένα νέο νήμα ,με θέμα τα αγαπημένα του βίντεοκλίπ ή ένα νέο νήμα αντίστοιχο του Now playing αλλά για βιντεοκλίπς. Καταλάβατε το νόημα.

Τώρα απο εκεί και πέρα, για τα βίντεο που ανεβαίνουν και ενδεχομένως δεν ικανοποιούν τα ποιοτικά στάνταρντς ένθεν κι ένθεν.
Ας ρίξουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας. Το να φτιάξουμε υποκατηγορίες , υποκατηγοριών δεν έχει νόημα.

Για να συνεχιστεί με το ίδιο επίπεδο ποιότητας , διαλόγου και ελευθερίας έκφρασης η ζωή της κατηγορίας, θα πρέπει όλοι να κάνουμε υποχωρήσεις και να σεβόμαστε αλλήλους.
Δε σου αρέσουν τα σκυλάδικα με γειά σου με χαρά σου, μην ασχολείσαι με αυτούς που τα ακούν στα θέματα που ανοίγουν, μην κάνεις παρεμβάσεις υπερασπιζόμενος την ποιότητα της μουσικής που έχεις επιλέξει να ακούς προσπαθώντας να υποβαθμίσεις το νήμα του άλλου και κατ'επέκταση την προσωπικότητά του.
Δεν σου αρέσει η κλασσική ή η τζάζ , κανένα πρόβλημα, μην ασχολείσαι με αυτούς που τους αρέσει , μην προσπαθείς να υπερασπιστείς τις δικές σου επιλογές στην μουσική κατηγορώντας ή υποβαθμίζοντας τις επιλογές ή την προσωπικότητα των άλλων.

Είναι απλά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι , για να διατηρηθεί η κατηγορία στην αφρόκρεμα αντίστοιχων σελίδων εντός κι εκτός Ελλάδας, αλλά πρωτίστως για να αποτελεί μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία η βόλτα σε αυτήν για εμάς τα μέλη αλλά και για τους επισκέπτες της.

Και δεν το λέω με πρόθεση να προσβάλω ή να ενοχλήσω κανένα.

Υ.Γ τα είδη μουσικής που αναφέρονται είναι ενδεικτικά μπορείτε στη θέση τους να βάλετε οποιοδήποτε είδος.

αν κατάλαβα καλά απο την τελευταία πρόταση του Δημήτρη και σε συνδυασμό με το θέμα της "ταυτότητας" όπως επίσης και με το σχόλιο του DIPPIE,
τα όποια σκυλάδικα δεν έχουν θέση στην μουσική κατηγορία, το οποίο κατ επέκταση -για μένα- σημαίνει οτι δεν είναι ανοιχτή σε όλα τα είδη της μουσικής !

σωστά ?

υ.γ δεν θέλω να παρεξηγηθώ και γιαυτό το διευκρινίζω αλλά είναι μια ερώτηση απλή, χωρίς υπονοούμενα και στοχεύσεις ! -bye-

τα οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που είπε ο Τάσος !

Υ.Γ
δεν ακούω ποτέ και για κανένα λόγο λαϊκά - σκυλάδικα κ.λ.π ,κ.λ.π

Κατά την προσωπική μου άποψη,όπως έχουν μιά ταυτότητα περιοδικά,σταθμοί ραδιοφώνου,κανάλια,ιστιότοποι ακόμα κι εμείς οι ίδιοι,έτσι έχει μια ταυτότητα κι η κατηγορία η δική μας.Δημιουργήθηκε με την πάροδο του χρόνου απο την μεγάλη πλειοψηφία των μελών της.

Δεν είναι θέμα πλουραλισμού ή δημοκρατίας.Είναι θέμα πολιτισμού και συνειδητής επιλογής με ποιούς πάς και ποιούς αφήνεις.Αρκετά σκουπίδια και βαρβαρισμός μας περικυκλώνει.Ας έχουμε κι ένα παράθυρο ανοιχτό για να παίρνουμε αέρα,στο χώρο που όλοι μαζί φτιάξαμε για να διοχετεύουμε την σκέψη μας,το γούστο μας,τις αναζητήσεις μας και την έκφραση του πολιτιστικού μας επίπεδου.

Παράλληλα,μπορεί και πρέπει η κατηγορία της μουσικής,να παίζει κι ένα ενημερωτικό-διδακτικό ρόλο,για να γνωρίσουν πολλά νέα μέλη μουσικές που είναι άγνωστες σ' αυτά.Σίγουρα για μένα έχει θέση στην κατηγορία,το ελληνικό λαϊκό τραγούδι κι οι δημιουργοί του,τα νησιώτικα και τα δημοτικό-παραδοσιακό.Εχει θέση η κλασσική και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει,να επιτραπεί να γίνει η κατηγορία σκουπιδότοπος.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά δεν χρειάζεται ανάλυση.
Δεν θα μπορούσα να πάω να γράψω για TOOL σε κατηγορία κάποιου φόρουμ που τα μέλη αχολούνται με λαϊκά.
Κάποιο πρόβλημα θα είχα. Το πιο απλό, αντιληπτικότητας.
Το ότι εμείς έχουμε καταφέρει να έχουμε σε υψηλό επίπεδο ένα απίστευτα ευρύ φάσμα της μουσικής παραγωγής, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουμε και θέματα που δεν έχουν θέση, απλά για να υπάρχουν.
Εξάλλου υπάρχουν τόσες επιλογές πια στο ίντερνετ, που ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει για ενημέρωση ή για να προσφέρει.

Εδώ έχουμε ασχοληθεί σχεδόν με τα πάντα, ακόμη και με ακραία mainstream θέματα. Αυτό έλειπε.
Αλλά ο καθημερινός βομβαρδισμός από σκουπίδια σε ραδιόφωνα ,τηλεοράσεις, μαγαζιά, δεν είναι ανάγκη να μεταφερθεί και εδώ.

Χάρηκα με ένα ωραίο θέμα που ξεκίνησε για το ρεμπέτικο (άσχετα αν κάποιο μέλος έκανα λάθος και τρέχαμε).

Αλλά νομίζω πως οι φίλοι του κλαμπ ε'ιναι έξυπνοι άνθρωποι και καταλαβαίνουν ακριβώς τι λέω.

να σας θυμίσω ότι στο θέμα του Νοτιs που ανέβασε μια από τις δυο αδερφές (δεν θυμάμαι ποια ) εσείς δώσατε τροφή, αν κανένας δεν απάνταγε στο νήμα απλά θα θαβόταν !

edit:
άλλωστε από τον τίτλο του νήματος μπορείτε να καταλάβετε αν
το θέμα είναι του γούστου σας η όχι.

σωστά ?

Σωστά !!!

και σας ρωτάω εγώ αγαπητέ PETRAN γιατί να μπω στο av club και να
μην μπω στο οποιοδήποτε forum (μια που υπάρχουν αρκετά στο internet ή ακόμα και στο ραδιόφωνο) με σκυλοτράγουδα?
Πείτε μου πόσα forum γνωρίζετε με αυτό το περιεχόμενο?

Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνώ με τον Τάσο μόνο δυο παρατηρήσεις.
Κάποιοι που γνωρίζουν να έχουν το νου τους ( χωρίς συζήτηση αυτό).

Και το βασικότερο από όλα.
Καλώς ή κακώς η άποψη μου είναι πως η κατηγορία είναι επιτυχημένη γιατί έχει ταυτότητα.
Όσο θα είμαι εγώ διαχειριστής, αυτό θα ισχύει και θα συνεχιστεί.

Όποιος έχει πρόβλημα να μπει στο σωματείο και να ζητήσει να φύγω.

Γαρδένιες δεν πρόκειται να ρίχνουμε. Για μένα είναι θέση αρχής.

Προσυπογράφω μέ 1000..
Ειδικά στό νά έχουν τον νού τους ορισμέν-α πού νομίζουν είτε ότι δικαιώθηκαν είτε ότι έχουν θέση στην Κατηγορία.
Οπως συμφωνώ οτι η Κατηγορία ειναι πετυχημένη επειδή έχει ταυτότητα...
Απλά δεν θεωρώ οτι απειλείται η ταυτότητά της απο τά όποια videoclips..
Γενικά η Κατηγορία δέν απειλείται γιατί ξέρουμε πολύ καλά να τήν προστατεύουμε απο Α.Τ.Ι.Α.
Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε γνωστά παλιά μέλη τού φόρουμ οταν μιλάω για U.F.O.

Last edited:

Dipie γράφαμε μαζί και μάλιστα συμφωνούμε απόλυτα.

Κι ο Τάσος φαντάζομαι δεν θα διαφωνεί.Εχω στην αίσθηση,ότι αναφέρεται στην περίπτωση,που κάποιος-κάποια μπεί κι ανοίξει ένα θέμα για σκυλάδικο,πως πρέπει να αντιδράσουν τα μέλη.

Εγώ δεν αντελήφθην γιατί ξαναμπαναρίσθηκε ο Μουκ ....

... όταν ένας φίλος μας είναι πληγωμένος, χρειάζεται άλλου είδους προσέγγιση ακόμη και αν προβαίνει σε κατάθεση αιτημάτων που μας φαίνονται ακραία ....

.... όλες οι κατηγορίες είναι καλές, όσο υφίστανται μέλη που ενδιαφέρονται .....

Αν και μπορεί να θεωρηθώ off-topic επικυρώνεται γιά άλλη μιά φορά η εκτίμησή μου πρός το πρόσωπό σου..
Καμιά φορά όμως οι φίλοι προστατεύουν έναν άλλον φίλο ζητώντας του να ξεκουραστεί λιγάκι ώστε να δεί τά πράγματα από μιάν άλλη οπτική..Οταν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό υπάρχει και η φιλική ´υποχρεωτική´ξεκούραση...Ετσι το βλέπω προσωπικά αυτό πού ρωτάς.
Δεν ζαχαρωνω ούτε αλαφραίνω οποιαδήποτε απόφαση ,αλλά -και τό λέω με μεγάλη στενοχώρια-μερικές φορές it takes two to tango..
Kαι μερικές φορές θές και ο αγαπημένος σου φίλος να αφήσει στην άκρη όποια πικρία μόνον και μόνον επειδή τού το ζητάνε ποκιλοτρόπως καλοί του και ειλικρινείς φίλοι..
Ευχομαι απο καρδιάς νά ελαφρύνουν πιό γρήγορα τά πράγματα γιατί μάς είναι όλοι οι καλοί φίλοι απαραίτητοι.

άρα, αυτομάτως κάποιες σκουπδιάρικες όπως το θέτεις, μουσικές, απορρίπτονται απο την κατηγορία !

απο την άλλη πάλι, έχουν τοποθετηθεί αρκετοί εκ των ισχυρών του φόρουμ και έχουν δηλώσει παλιότερα οτι όλα τα είδη της μουσικής χωράνε εδώ μέσα.
εκτός κι αν δεν θεωρούν τα σκυλάδικα είδος μουσικής.

πέρα απο αυτό, ο Τάσος πολύ εύστοχα έγραψε οτι αν δεν γουστάρεις κάτι, μην το διαβάζεις βρε αδερφέ στην τελική.

καταλαβαίνεις λοιπόν οτι είναι λιγάκι μπερδεμένη η κατάσταση .
ναι μεν αλλά που λένε και στο χωριό μου.

απο την άλλη πάλι, μιας και είναι ασαφές το τοπίο, πες οτι σήμερα ανοίγει ένα σκυλοθέμα ........
πως διαφυλάττεται η κατηγορία δεδομένου οτι εδώ μέσα δεν θα ρίχνουμε γαρίφαλα ?
με τους γνωστούς τρόπους ορισμένων ?
γιατί αν γίνονται αποδεκτοί αυτοί οι τρόποι τότε το επίπεδο του φόρουμ έχει πέσει ήδη τόσο χαμηλά που δεν έχει αξία η συζήτηση που κάνουμε τώρα.

καταλαβαίνεις λοιπόν οτι αν θέλουμε να έχουμε μουσική κατηγορία με ταυτότητα θα πρέπει να το δηλώνουμε οτι αυτή είναι η μουσική μας κατηγορία και μαγκιά μας γιατί είναι αυτή που είναι κι έτσι την γουστάρουμε να είναι
ή
θα πρέπει, εφόσον τίποτα δεν απαγορεύεται να χωριστεί σε υποκατηγορίες !
κλασσικής, ροκ, heavy metal, dance, σκυλάδικα κ.λ.π κ.λ.π

υ.γ συγχωρήστε με αλλά όσοι ακούνε λαϊκά-σκυλάδικα δεν έχουν απαραίτητα πρόβλημα ........... πολιτισμού
το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν ανάμεσα στους απολίτιστους άνθρωποι αγράμματοι, φτωχοί άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα τι θα πει Hi end και Mahler οι οποίοι όμως δυστυχώς δεν έτυχε να έχουν τις δικές μας εμπειρίες και γνώσεις γιατί καλώς ή κακώς έτσι τους τα έφερε η ζωή!
ας μην τσουβαλιάζουμε λοιπόν όπως -πολύ σωστά- θέλουμε να κάνουμε και κάνουμε στο δικό μας φόρουμ.

υ.γ2 οι απορίες μου δεν έχουν καμία σχέση με τις γνωστές ιστορίες απείρου κάλους που εκτυλίχθηκαν στην μουσική κατηγορία.
είναι απλά απορίες που σκοπό έχουν την δική μου ενημέρωση .

υ.γ3 κυρία sphinx, δεν ακούω λαϊκά οπότε δεν ξέρω τέτοια είδους φόρουμ .

Re: Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κι ο Τάσος φαντάζομαι δεν θα διαφωνεί.Εχω στην αίσθηση,ότι αναφέρεται στην περίπτωση,που κάποιος-κάποια μπεί κι ανοίξει ένα θέμα για σκυλάδικο,πως πρέπει να αντιδράσουν τα μέλη.

Όχι φαντάζομαι όπως αντέδρασαν, και έφτασαν τοοοόσες σελίδες!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όχι φαντάζομαι όπως αντέδρασαν, και έφτασαν τοοοόσες σελίδες!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043

να σας θυμίσω ότι στο θέμα του Νοτιs που ανέβασε μια από τις δυο αδερφές (δεν θυμάμαι ποια ) εσείς δώσατε τροφή, αν κανένας δεν απάνταγε στο νήμα απλά θα θαβόταν !..........ι.

αυτό ακριβώς εννοώ γλυκιά μου !

Το ζήτημα είναι πολύ απλό . Σκυλάδικα ακούμε ...μέχρις εκεί . Δεν γράφουμε γι αυτά γιατί δεν υπάρχει τίποτα να γράψουμε .

και αυτό σωστό !
και αν βρεθεί και κάποιος η κάποια να γράψει κάτι, στο χέρι μας είναι αν
θα το διαβάσουμε η αν θα συμμετάσχουμε στο νήμα.
Οχι όπως έγινε με το νήμα του Νοτη που είχε ποιο πολλές θεάσεις
και συμμετοχές από πολλά threads στην κατηγορία της μουσικής

γιατί δεν τα λέτε απ' ευθείας στο σπίτι ; :confused:

είσαστε σε άλλο δωμάτιο και δεν βολεύει ;;;;;:confused: