ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαιρετική προσέγγιση, αν και θα περίμενα να ανέφερες τον Όκαμ και το Ξυράφι του, ως προς την απλότητα με την οποια μας φανερώνονται τα νοήματα.

Τεσπα κι έτσι καταλάβαμε...:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

εδώ ο λογοτέχνης στιχουργός με το δοξαστικό αυτό δίστιχο , ύμνο προς την εργατική τάξη , φαίνεται να υιοθετεί την ρήση του Μπρανκούζε , την οποίαν μεταφέρω σε ελεύθερη απόδοση από μνήμης, ότι όσο περισσότερο φτάνει κανείς στην ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων τόσο πιο κοντά στην απλότητα πηγαίνει . Διότι η αλήθεια , από κοινωνιολογικής επόψεως θωρούμενη , αποτελεί αρετή των περήφανων λαϊκών στρωμάτων . Όπως και η απλότητα τόσο στην σκέψη όσο και στην συμπεριφορά , η οποία ίσως να είναι τελικά μια εγγενής ιδιότητα της ραχοκοκαλιάς της πατρίδος μας που είναι βεβαίως ο λαός .

Από πλευράς κοινωνικής διαστρωματώσεως και συμπεριφοράς εκάστου στρώματος , οι κομμώτριες συνήθως εκλαμβάνονται ως «εύκολες» αφ’ ενός και κουτοπόνηρες αφ´ετέρου . Ο στιχουργός όμως δεν αποδέχεται αυτό το ρατσιστικό στερεότυπο εξ ού και το «δεν κάνουνε καπρίτσια» , στιχάκι , που οριοθετεί τις κομμώτριες ως πραγματικές γυναίκες – κυρίες που ενδεχομένως στέκονται και πέραν της ταπεινής τους καταγωγής , αφού η συμπεριφορά τους διατρέχει τις κοινωνικές διαστρωματώσεις και κατευθύνεται προς την κορυφή της πυραμίδος του ορθής , ειλικρινούς , τίμιας και ντόμπρας συμπεριφοράς , τουλάχιστον όσον αφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις . Βεβαίως ο θαυμάσιος αυτός στιχοπλόκος δεν αρκείται μόνον στην παράθεση μίας χαρακτηρολογικής ιδιότητος των κοριτσιών αυτών , αλλά αμέσως προηγουμένως , με την αξιωματική φράση – παραδοχή , «που έχουνε χρυσή καρδιά» , φαίνεται εκ πρώτης όψεως να εισάγει ένα δικό του στερεότυπο , ως αντίθεση στο προμνημονευθέν , που όμως λόγω της αξιωματικής του φύσεως , ισχύει ανευ αποδείξεως , άρα καθίσταται κοινός τόπος και όχι στερεότυπο.

Αυτές οι ιδιότητες της ψυχής των συμπαθών επαγγελματιών όμως , θα ήσαν κενό γράμμα εάν εστερούντο και της ομορφιάς , του απαραίτητου δηλαδή εκείνου στοιχείου για την ερωτικότητα τους . Η οποία όμως ομορφιά , ως ήδη κατεδείχθη , θα ήταν κενή περιεχομένου δίχως τις συμπλέουσες ιδιότητες της χρυσής καρδιάς και της ελλείψεως καπριτσιόζικου χαρακτήρα . Συνεπώς , άνευ ετέρου , οι κομμώτριες αποτελούν την ιδανική επιλογή ερωμένης , συζύγου και μητέρας - προφανώς – άρα στηρίγματος του αστικού μοντέλου
. Δίκαια λοιπόν παρίσταται η υμνολογία προς το τμήμα αυτό της εργατικής τάξης , από το ανωτέρω δίστιχο , μας εντυπωσιάζει δε , η περιεκτικότητα του νοήματος , η πυκνή γραφή , οι απλές αλλά σταθερές έννοιες και αξίες τις οποίες μετέρχεται ο στιχουργός και η εν γένει παρουσίαση του θέματος .

:SFGSFGSF::adore::adore::adore::grinning-smiley-043

Εξαιρετική προσέγγιση, αν και θα περίμενα να ανέφερες των Όκαμ και το Ξυράφι του, ως προς την απλότητα με την οποια μας φανερώνονται τα νοήματα.

Τεσπα κι έτσι καταλάβαμε...:grinning-smiley-043

Συγγνώμη , ήμουν λίγο πρόχειρος ως προς την βιβλιογραφική τεκμηρίωση . Δεν είχα πολύ χρόνο όμως , λόγω ώρας ...:vroam::eating:-bye-

Re: Απάντηση: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγγνώμη , ήμουν λίγο πρόχειρος ως προς την βιβλιογραφική τεκμηρίωση . Δεν είχα πολύ χρόνο όμως , λόγω ώρας ...:vroam::eating:-bye-

χαίρομαι που γενικώς δεν έχεις πολύ χρόνο και ασχολείσαι με όσα κατά κανόνα ασχολείσαι εν τάχει....

γιατί αν είναι να εντρυφείς τόσο και να γεμίζουμε με τριχοσυζητήσεις προτιμώ να γράφεις κάτι στο πόδι γιά τους magma παρά να ανοίγεις τα άπαντα του Αμάραντου...-bye-

Φιλοι κυριοι με αυτο το μοναδικο τροπο του Ντοκ εγω καταλαβα και κατι αλλο...(τελειως οφ τοπικ αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας)

Οταν ενας ανθρωπος εχει αυτο το χαρισμα γραφης σαν του Δημητρη (μεσα σε αυτους σαφως και ο Λυμπε και ο Τζιμης και ο Μουκ και ο Σπυρος και αλλοι που ξεχνω ) μπορει να σου παρουσιασει το ασπρο μαυρο.

Κοινως να πουλησει παγο στην Αλασκα και αμμο στην Σαχαρα.!!!

Για βαλτε στο μαυαλο σας ποσες φορες την εχουμε πατησει!!!!!

Ποσα ασημαντα πραγματα παρουσιαζονται, απο ανθρωπους που μπορουν να το κανουν ,με σπουδαιο τροπο και το χαφτουμε κανονικα.

Αν ειναι και επωνυμος ...αλλοιμονο μας!!!

Την φαγαμε κανονικα την παραμυθα.

μα είναι δικηγόρος ο άνθρωπος ...τι περίμενες ???? :flipout::flipout::flipout::flipout:

Δημήτρη, big respect κι απο εμένα, κέντησες !!!!!!!!!! :adore::adore::adore:

πάντως, θα προτιμούσα αυτήν την προσέγγιση κι ας χτυπάει κόκκαλο παρά αυτές που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής.
τουλάχιστον το επίπεδο, αν και σαφέστατα ειρωνικό, παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο.

η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει μας μάθαιναν κάποτε στο σχολείο. ! ;)

Το λοιπόν, αν λέω αν ,κάποιος ‛σκύλας‛ ανέβαζε ένα τέτοιο
Θέμα και έπαιρνε μια τέτοια απάντηση σαν του Δημήτρη Ν.
νομίζετε ότι θα ξαναγραφε ; μπαααα εγώ νομίζω ότι
θα ‛έφευγε‛ από μόνος του !
το ίδιο ισχύει και στην Επίδαυρο…..είναι ανοιχτή για όλους
αλλά πάνε μόνο όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται
( δεν μιλάω για αυτούς που πρέπει να δηλώσουν παρουσία !)
και όσοι εκ των ‛άλλων‛ πάνε κατά λάθος….απλά δεν ξαναπάει ποτέ

Ντοκ, μου θύμισες την αγόρευση του Γρηγόρη (Σταυρίδη) στη γνωστή ελληνική ταινία.....

Οπότε εν είδει δικαστού μεγαλοφώνως κράζω:

ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Υγ
Έχεις χάσει καμμιά δίκη στη ζωή σου???
:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: ΑΧΡΗΣΤΗ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φιλοι κυριοι με αυτο το μοναδικο τροπο του Ντοκ εγω καταλαβα και κατι αλλο...(τελειως οφ τοπικ αλλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας)

Οταν ενας ανθρωπος εχει αυτο το χαρισμα γραφης σαν του Δημητρη (μεσα σε αυτους σαφως και ο Λυμπε και ο Τζιμης και ο Μουκ και ο Σπυρος και αλλοι που ξεχνω ) μπορει να σου παρουσιασει το ασπρο μαυρο.

Κοινως να πουλησει παγο στην Αλασκα και αμμο στην Σαχαρα.!!!

Για βαλτε στο μαυαλο σας ποσες φορες την εχουμε πατησει!!!!!

Ποσα ασημαντα πραγματα παρουσιαζονται, απο ανθρωπους που μπορουν να το κανουν ,με σπουδαιο τροπο και το χαφτουμε κανονικα.

Αν ειναι και επωνυμος ...αλλοιμονο μας!!!

Την φαγαμε κανονικα την παραμυθα.

Δόξα τώ Θεώ πού επιτέλους κατάλαβες πώς μετατρέπουμε τήν άμμο σέ χρυσόσκονη.-bye--bye--bye-
Απ´ότι κατάλαβα-εάν κατάλαβα-οι περισσότερες παρουσιάσεις αποκτούν αξία όχι λόγω τής Μεγάλης Μουσικής Αξίας τού έργου πού παρουσιάζεται αλλά λόγω τής ικανότητας τών συγγραφέων...
Ευτυχώς πού αποκάλυψες σέ όλους τήν Αλήθεια.

Last edited:
Το εκπληκτικό κείμενο του Ντοκ μου θύμισε κάποια γειτόνισσα ψωνισμένη που πέταγε τα σκουπίδια της μέσα σε πολύ κυριλέ τσάντες.
Τα χαλασμένα φαγώσιμα σε σακούλες Καλογήρου.
Τα χρησιμοποιημένα χαρτιά σε σακούλες Λάκη Γαβαλά LAK.
Τον τελευταίο καιρό ξέπεσε στο ZARA.
Ακρίβυναν και οι σακούλες...