Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Η επιφάνεια απογείωσης προσγείωσης χρειάζεται γιατί τα Props σηκώνουν υπερβολικά πολύ αέρα. Δε θες να γεμίσει το gimbal σκόνες ούτε σκουπιδάκι να κάτσει πάνω στον φακό/φίλτρο. επίσης όταν το mavic απογειωθεί φωτογραφίζει το έδαφος ώστε να προσγειωθεί ξανά στο ίδιο σημείο. Με αυτό το Pattern σίγουρα θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάει εκεί ακριβώς απ όπου ξεκίνησε.
Λόγω σχεδιασμού τα πόδια του mavic είναι κοντά (υπάρχουν προσθήκες) και οι πιθανότητες κατά την προσγείωση κάτι να βρει στο gimbal είναι αρκετές. οπότε χρειάζεσαι ακρίβεια και smooth terrain.
BTW τα βρίσκεις στο ebay πάμφθηνα, είναι πτυσσόμενα και δεν πιάνουν χώρο!

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Τα σκεφτόμουν τα ποδαράκια για day 1, αλλά κάτι με προβληματίζει: υποτίθεται κουμπώνουν καλά, αλλά ποιος ξέρει, κραδασμοί, κλπ, ίσως ένα να σου φύγει κάποια στιγμή: Αυτό πρακτικώς θα σου καταστρέψει το drone, αν προσγειωθεί και το ένα πόδι είναι χαμηλότερο...

Εγω το έπιανα με το χέρι στην προσγείωση. Easy

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Τα σκεφτόμουν τα ποδαράκια για day 1, αλλά κάτι με προβληματίζει: υποτίθεται κουμπώνουν καλά, αλλά ποιος ξέρει, κραδασμοί, κλπ, ίσως ένα να σου φύγει κάποια στιγμή: Αυτό πρακτικώς θα σου καταστρέψει το drone, αν προσγειωθεί και το ένα πόδι είναι χαμηλότερο...
Δε νομίζω ότι ξεκουμπώνουν έτσι απλά. Και πάλι η γωνιά που θα σχηματίσει δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να βρει έλικας κάτω. το gimbal δεν ακουμπά ούτως ή άλλως εκτός αν πέσει σε πέτρα όπως κατεβαίνει. Τα ποδαράκια εξάλλου τα φοράς ανάλογα με το σημείο απογειωσης αν χρειάζεται.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Με 45USD μετατρέψτε το phantom 3/pro/advanced σας σε υβρίδιο mavic pro.

Άνετα θα πήγαινα σε μια τέτοια λύση με ένα μεταχειρισμένο p3 pro (αφού δοκιμαστεί πρώτα)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αχαχ ωραιος, πάντως εγω ποντάρω οτι επεσε ταφόπλακα στην σειρα Phantom.

Ευελπιστώ οτι θα βγει μια νέα σειρά στο κονσεπτ του mavic αλλα λίγο πιο μεγάλο σε μέγεθος σε αντικατάσταση της σειράς Phantom, και εκεί θα αποτελειώσει τον ανταγωνισμό (που ελπίζω να βγάλει κάτι ανάλογο σύντομα)

Καλά το Phantom 4 δεν έχει κανένα νόημα υπάρξης, ειδικά σε τέτοια λεφτά, το δίλημμα ξεκινάει από το 4 Pro που φαίνεται να'ναι άλλη κατηγορία για βιντεάδες με μικρή μόνο διαφορά τιμής. Τελικά ο λόγος που στράφηκα στο μικρό (αν και το θέλω μόνο για βίντεο) είναι πως φαίνεται να'ναι το καλύτερο για ξεκίνημα (ευκολίες κλπ), χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις στην εικόνα.

Πλερώσαμε και το ταληράκι στην FAA και έχουμε νούμερο και άδεια, και περιμένουμε να δουμε πότε θα δεήσει η DJI να μας στείλει το μαραφέτι. Όσο καθυστερεί τόσο θα με βάζει σε δεύτερες σκέψεις...

Για το πρόγραμμα αντικατάστασης τι λέτε; 99$ και έχεις μέχρι δυο αλλαγές για έναν χρόνο (κοντά στο 100άρικο έκαστη). Γενικά είμαι προσεκτικός, αλλά είδα κάτι horror stories για Mavic που βουτάνε εκτός ελέγχου σε λίμνες και σκιάχτηκα λίγο...

Για το πρόγραμμα αντικατάστασης τι λέτε; 99$ και έχεις μέχρι δυο αλλαγές για έναν χρόνο (κοντά στο 100άρικο έκαστη). Γενικά είμαι προσεκτικός, αλλά είδα κάτι horror stories για Mavic που βουτάνε εκτός ελέγχου σε λίμνες και σκιάχτηκα λίγο...
Το έχω σκεφτεί κι εγώ πολύ σοβαρά, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο όπου τα noob λάθη γίνονται εύκολα και κοστίζουν, απλά προσοχή πρπει να ενεργοποιηθει το πακέτο μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή που θα ενεργοποιήθεί το drone για πρώτη φορά.

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν το παραγγείλεις απο το DJI store σου δίνουν 1% rewards, δηλαδή εν προκειμένω 13$, οποτε έστω και ψυχολογικά έρχεται λίγο φθηνότερο το προγραμμα αντικατάστασης.

Πάντως να πω την αλήθεια, πιο πολυ φοβάμαι μην χτυπήσω άνθρωπο, το drone ας πάει στα κομμάτια...

Αν το παραγγείλεις απο το DJI store σου δίνουν 1% rewards, δηλαδή εν προκειμένω 13$, οποτε έστω και ψυχολογικά έρχεται λίγο φθηνότερο το προγραμμα αντικατάστασης.

Πάντως να πω την αλήθεια, πιο πολυ φοβάμαι μην χτυπήσω άνθρωπο, το drone ας πάει στα κομμάτια...
Παρουσίασαν νέα αξεσουάρ πριν λίγες ημέρες ένα από αυτά είναι πληρες Cage για τα propS. Μέγιστη προστασία για ανθρώπους αλλά και για ο mavic μη μπλέξει σε κλαδιά τοίχους κλπ

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

άμα πέσει σε κανα κεφάλι, δε νομίζω να κάνει διαφορά το cage
Εγώ δε θα έδινα τα $99. εκτός αν είχα σκοπό να το πετάω μέσα στην πόλη. Αλλιώς σε μέρη που έχει άπλα πρέπει να κάνεις μεγάλη γκάφα για να το καρφώσεις.
Όταν εισαι noob απλά αφήνεις τα χειριστήρια και μένει εκεί που είναι. Δε χρειάζεται πανικός. Κι όταν αδειάζει η μπαταρία έρχεται πίσω μόνο του.
Το πιο τρομαχτικό που μου είχε συμβεί είναι η ένδειξη "signal lost" πάνω από τη θάλασσα χωρίς να βλέπω το p3, αλλά ήρθε πίσω μετά από λίγο
ένα καλό tip για αρχάριο είναι να αυξήσει το ύψος του rth (return to home) γιατί τα 50μ που είναι default είναι λίγα. Θυμάμαι βιντεάκι στο youtube με ολοκαίνουριο p4 που ο τύπος αφού το πετάει δοκιμαστικά για 2-3 λεπτά, λέει : φτάνει για σήμερα ας πατήσω το rth, και πάει και καρφώνεται στο διπλανό κτίριο..

Last edited:
Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Βασικά το σημαντικότερο ειναι να είσαι προσεκτικός και να μην κανεις εξυπνάδες δίπλα σε κόσμο. Αυτό που με φοβίζει όμως πολυ ειναι μια σειρά στην εγγύηση της DJI που γράφει να μην πετάς σε έντονη παρουσία πεδίων (χαρακτηριστικά αναφέρει δίκτυα Wifi). Αν αυτό έχει βάση, τότε δεν πρέπει να πετάς ποτε σε κατοικημένη περιοχή όπου πάντοτε γίνεται του wifi το κάγκελο. Κοινώς, το πρώτο απλό πράγμα που σκεφτόμαστε να κάνουμε, ένα ωραίο tour πάνω απο τη γειτονιά μας, μπορει να αποβεί επικίνδυνο., και φυσικά δε μιλάω μονο για την ακεραιότητα του drone.

Μια ασφαλιστική που ρώτησα εδώ με δάγκωσε άσχημα (680$ το χρόνο). Θα κοιτάξω μήπως βρω κάτι κοντά στα 100-150 έτσι για την προσωπική μου ηρεμία..

Last edited:

Πολλά μπορούν να συμβούν!
Μια φορά το είχα σηκώσει νωρίς το πρωί, για να τραβήξω τη θάλασσα που ήταν λάδι. Πέρασα πάνω από 2-3 μή οργανωμένες μικρές ερημικές παραλίες και στην τρίτη έκανα μια στάση για να ελέγξω τη μπαταρία, τις ρυθμίσεις κτλ. Το είχα να αιωρείται σε ύψος περίπου 50 μέτρων πάνω από ένα ερειμικό κολπίσκο..
Μετά που έβλεπα το βίντεο σε μεγάλη οθόνη διαπίστωσα ότι στην παραλία είχε έναν λουόμενο, ο οποίος δε φαινόταν να φοράει μαγιώ, και μάλιστα όταν είδε το drone άρχισε να του πετάει πέτρες, χωρίς φυσικά να το πετύχει γιατί ήταν πολύ ψηλά.
Το ίδιο βράδυ η πεθερά μου ήταν καλεσμένη σε ένα σπίτι, όπου το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η προσβολή της προσωπικής ζωής από τα drones και ο λουόμενος ήταν ο οικοδεσπότης. Ευτυχώς δε με έδωσε, αλλά φαντάσου τί μπορεί να συμβεί απ'το πουθενά...

άμα πέσει σε κανα κεφάλι, δε νομίζω να κάνει διαφορά το cage
Εγώ δε θα έδινα τα $99. εκτός αν είχα σκοπό να το πετάω μέσα στην πόλη. Αλλιώς σε μέρη που έχει άπλα πρέπει να κάνεις μεγάλη γκάφα για να το καρφώσεις.
Όταν εισαι noob απλά αφήνεις τα χειριστήρια και μένει εκεί που είναι. Δε χρειάζεται πανικός. Κι όταν αδειάζει η μπαταρία έρχεται πίσω μόνο του.
Το πιο τρομαχτικό που μου είχε συμβεί είναι η ένδειξη "signal lost" πάνω από τη θάλασσα χωρίς να βλέπω το p3, αλλά ήρθε πίσω μετά από λίγο
ένα καλό tip για αρχάριο είναι να αυξήσει το ύψος του rth (return to home) γιατί τα 50μ που είναι default είναι λίγα. Θυμάμαι βιντεάκι στο youtube με ολοκαίνουριο p4 που ο τύπος αφού το πετάει δοκιμαστικά για 2-3 λεπτά, λέει : φτάνει για σήμερα ας πατήσω το rth, και πάει και καρφώνεται στο διπλανό κτίριο..

Φυσικά και θα κάνει διαφορά το cage, αν είμαι τόσο γκαντέμης και πέσει σε άνθρωπο, τουλάχιστον να μη πέσει με τους έλικες να γυρνάνε σα τρελοί πάνω του και γίνουν τα χειρότερα. οτι μπορούμε να σώσουμε καλό είναι.
To cage πρακτικά έχει εφαρμογή στην πόλη, indoors, όπου σχεδόν εκμηδενίζει τις πιθανότητες να εμπλακεί κάποιος έλικας σε σύγκρουση και να γίνει το μοιραίο. Κρίμα που ρίχνει όμως στο μισό την αυτονομία του.

Για το RTH έχεις απόλυτο δίκιο! πρέπει να είναι μεγαλύτερο το ύψος που δηλώνουμε από το πιο ψηλό σημείο γύρω μας ανάλογα κάθε φορά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολλά μπορούν να συμβούν!
Μια φορά το είχα σηκώσει νωρίς το πρωί, για να τραβήξω τη θάλασσα που ήταν λάδι. Πέρασα πάνω από 2-3 μή οργανωμένες μικρές ερημικές παραλίες και στην τρίτη έκανα μια στάση για να ελέγξω τη μπαταρία, τις ρυθμίσεις κτλ. Το είχα να αιωρείται σε ύψος περίπου 50 μέτρων πάνω από ένα ερειμικό κολπίσκο..
Μετά που έβλεπα το βίντεο σε μεγάλη οθόνη διαπίστωσα ότι στην παραλία είχε έναν λουόμενο, ο οποίος δε φαινόταν να φοράει μαγιώ, και μάλιστα όταν είδε το drone άρχισε να του πετάει πέτρες, χωρίς φυσικά να το πετύχει γιατί ήταν πολύ ψηλά.
Το ίδιο βράδυ η πεθερά μου ήταν καλεσμένη σε ένα σπίτι, όπου το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η προσβολή της προσωπικής ζωής από τα drones και ο λουόμενος ήταν ο οικοδεσπότης. Ευτυχώς δε με έδωσε, αλλά φαντάσου τί μπορεί να συμβεί απ'το πουθενά...

ΧΑΧαχα μικρός ο κόσμος. Πάντως το οτι ήταν σε ερημικό κολπίσκο δε σημαίνει οτι πρόσβαλε κανείς την προσωπική του ζωή. Σε δημόσιο χώρο ήταν και ούτε ξέρει αν ήταν απέναντι κανείς με κιάλια (οχι γι αυτόν φυσικά.. :P ). Εννοείται ότι εσκεμμένες τέτοιες ενέργειες τις καταδικάζω, αλλά ο κόσμος έχει και μια τάση υπερβολής φέρνοντας την καταστροφή με κάθε τι που δε γνωρίζει.

Η χρήση των drones θα είναι πάντα ρίσκο! Έχω ένα inspire 1 v1 εδώ και 2 έτη και πέρυσι ενώ έκανα μία πτήση απλά για να αδειάσω τις 2 μπαταρίες ξαφνικά "χάζεψε" και κλείδωνε σε όποια κατεύθυνση το οδηγούσα επιταχύνοντας προς αυτήν ακόμη και αν άφηνα το stick!!!! Στάθηκα πολύ τυχερός διότι ήμουν σε ερημικό μέρος και που κατάφερα να το προσγειώσω με μόνες φθορές ένα .... σκισμένο δάκτυλο, σχισμένο μπουφάν, σπασμένο έλικα, βάση κάμερας και όλα αυτά από βλάβη στην πλακέτα του GPS! Είχα ήδη πάνω από 170 πτήσεις! Από τότε δεν μπορεί η εμπιστοσύνη μου στα drones να σκαρφαλώσει πάλι στο ίδιο επίπεδο που είχε φθάσει το πρώτο διάστημα της αγοράς και αφού είχα εξοικειωθεί μαζί του! Φιλική συμβουλή : Προσοχή σε μέρη όπου υπάρχει κόσμος!

Αυτά ακούω και τρέμω. Είπαμε, ωραία τα ποτάμια, δάση, βουνά κλπ, αλλά όταν έχεις κάνει τέτοια επένδυση θες να μπορείς να τραβήξεις και κάπου πιο κεντρικά. Νομίζω το καλύτερο είναι, αφού το Mavic απ'ό,τι φαίνεται πουλάει σα ζεστά ψωμάκια, να βρίσκεις φίλους/συναδέλφους και να αγοράσετε συνεταιρικά ένα cage να το χρησιμοποιεί ο καθένας περιστασιακά όποτε το'χει ανάγκη. Είναι αστεία τιμή τα 160 για ένα κομμάτι πλαστικό (ή έστω μέταλλο). Η μισή ώρα μπαταρίας, χαλάλι, αν έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αξίζει τον κόπο. Νομίζω με το cage, σε συνδυασμό με το ότι το όλο Mavic ζυγίζει κάτω από κιλό, αν συμβεί η στραβή και πάει σε άνθρωπο, θα τη γλυτώσεις με λίγο ξέχεσμα, χωρίς άλλα χειρότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπάη δε γουέη, για κάρτα μνήμης, αυτή εδώ λογικά θα είναι μια χαρά, σωστά;

καλησπέρα και από εμένα, 1ο post στο forum αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε από που μπορώ να αγοράσω mavic pro στην ελλάδα (είτε από κατάστημα εδώ είτε από την επίσημη σελίδα της dji). είδα ότι θεωρητικά στέλνει ελλάδα αλλά 1ον πως θα γίνει η πληρωμή πάνω από 1000 ευρώ και 2ον εάν υπάρχει ευρωπαϊκή αποθήκη εάν γνωρίζει κανείς ή εάν θα έχουμε και τον φόβο τελωνείου. ευχαριστώ εκ των προτέρων