Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δοκίμασε να κανεις editing σε final cut pro. Πολύ πιο γρηγορο.

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δοκίμασε να κανεις editing σε final cut pro. Πολύ πιο γρηγορο.

Θα το δοκιμάσω σε trial. Πάντως 300 είναι πολλά για τον χαβαλέ μου..! (το Premiere το έχει αγορασμένο το πανεπιστήμιο ήδη, οπότε δε με ενοχλεί..)

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μεγιες και παλι! Καλές πτήσεις καλές λήψεις να έχεις maestro περιμένουμε footage!

Για το landing pad το είχαμε πει αυτο αρκετά post πιο πίσω, confirmed λοιπόν!

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

παρουσίαση dji 28.02 - 03.03 για κάτι νέο. άντε να δούμε

Το Premiere δεν παίζει καλά σε Mac... Δοκίμασε το fcpx έστω και trial να δεις αν έχει διαφορα.

Τώρα το είδα... 13'' i5 χωρίς GPU.... Δυστυχώς είναι πολύ λίγο για τετοια αρχεία.
Μόνο με optimized Media ή proxy

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μεγιες και παλι! Καλές πτήσεις καλές λήψεις να έχεις maestro περιμένουμε footage!

Για το landing pad το είχαμε πει αυτο αρκετά post πιο πίσω, confirmed λοιπόν!

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μερσί!! footage απ'την επόμενη φορά γιατί απ'ο,τι βλέπω τελικά, λόγω αδυναμίας PC, πρέπει να προσέχω να χωρίζω σε μικρά κλιπάκια, κι όχι αρχεία των 10GB...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το Premiere δεν παίζει καλά σε Mac... Δοκίμασε το fcpx έστω και trial να δεις αν έχει διαφορα.

Τώρα το είδα... 13'' i5 χωρίς GPU.... Δυστυχώς είναι πολύ λίγο για τετοια αρχεία.
Μόνο με optimized Media ή proxy

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Για πες λίγο γι'αυτά που γράφεις (optimized media ή proxy)... Γιατί άλλο υπολογιστή για τώρα μάλλον χλωμό τον κόβω...

racing drone ή κανα καινούριο osmo?

Μόνο κάνα Phantom 5 ή Mavic 2, με κάμερα σαν του 4 Pro μην είναι γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μόνο κάνα Phantom 5 ή Mavic 2, με κάμερα σαν του 4 Pro μην είναι γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει... :flipout:

Εγώ πάντως έχω ποντάρει οτι η σειρά phantom έχει τελειώσει, σαν σχεδιασμό τουλάχιστον, όπως την ξέραμε. Θα αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο mavic (που μαζεμένο θα έχει ελάχιστα μικρότερο όγκο από το τρέχον p4p και ανοικτό θα αγγίζει το inspire.
Φυσικά κι ανάλογες επιδόσεις!

Αν δουλέψεις Premiere εδώ...

https://youtu.be/993mbUa0h-w

Sent from my iPad using Tapatalk

Θαενκς! Θα το τσεκάρω, φαίνεται να'ναι μια κάποια λύση.

Εγώ πάντως έχω ποντάρει οτι η σειρά phantom έχει τελειώσει, σαν σχεδιασμό τουλάχιστον, όπως την ξέραμε. Θα αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο mavic (που μαζεμένο θα έχει ελάχιστα μικρότερο όγκο από το τρέχον p4p και ανοικτό θα αγγίζει το inspire.
Φυσικά κι ανάλογες επιδόσεις!

Δεν ξέρω, νομίζω πως στην Prosumer σειρά τους συμφέρει να κρατήσουν τρία διαφορετικά μοντέλα όπως και τώρα, για να καλύψουν enthusiasts (fun χρήση - ταξιδια, λέγε με Mavic), Semi-pro (φωτογράφοι και ερασιτέχνες βιντεάδες , λέγε με Phantom Pro) και freelance επαγγελματίες βιντεάδες (λέγε με Ιnspire). Για σοβαρές παραγωγές κλπ έχει ήδη μοντέλα, εγώ αναφέρομαι μόνο στα νορμάλ.

Αυτό που ίσως όντως να φάει άκυρο είναι το Phantom σκέτο, αφού πραγματικά δεν υπερέχει σε τίποτα σε σχέση με το Mavic. Δύσκολο το βλέπω να βγάζουν πάντως σήμερα Mavic 2, τι στιγμή που θα 'ξεχρεώνουν' προπαραγγελίες για το πρώτο μέχρι το καλοκαίρι. Επίσης, δύσκολα θα βάλουν 1" αισθητήρα σε τόσο μικρό μέγεθος, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Last edited:

οι περισσοτεροι ακολουθουν αυτη τη τακτικη με το premiere...proxy δηλ.
Ακομα και σε τουμπανο pc που ειχα, με οτι καλυτερο απο cpu (i7) kai GTX 1060 , παλι δυσκολευοταν.

ΥΓ... με το. iPad Pro που ειχα παντως, το editing 4k ηταν παιχνιδκι! -bye-

οι περισσοτεροι ακολουθουν αυτη τη τακτικη με το premiere...proxy δηλ.
Ακομα και σε τουμπανο pc που ειχα, με οτι καλυτερο απο cpu (i7) kai GTX 1060 , παλι δυσκολευοταν.

ΥΓ... με το. iPad Pro που ειχα παντως, το editing 4k ηταν παιχνιδκι! -bye-
4k με imovie στο iPad?

Sent from my nexus 5 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Θαενκς! Θα το τσεκάρω, φαίνεται να'ναι μια κάποια λύση.

Δεν ξέρω, νομίζω πως στην Prosumer σειρά τους συμφέρει να κρατήσουν τρία διαφορετικά μοντέλα όπως και τώρα, για να καλύψουν enthusiasts (fun χρήση - ταξιδια, λέγε με Mavic), Semi-pro (φωτογράφοι και ερασιτέχνες βιντεάδες , λέγε με Phantom Pro) και freelance επαγγελματίες βιντεάδες (λέγε με Ιnspire). Για σοβαρές παραγωγές κλπ έχει ήδη μοντέλα, εγώ αναφέρομαι μόνο στα νορμάλ.

Αυτό που ίσως όντως να φάει άκυρο είναι το Phantom σκέτο, αφού πραγματικά δεν υπερέχει σε τίποτα σε σχέση με το Mavic. Δύσκολο το βλέπω να βγάζουν πάντως σήμερα Mavic 2, τι στιγμή που θα 'ξεχρεώνουν' προπαραγγελίες για το πρώτο μέχρι το καλοκαίρι. Επίσης, δύσκολα θα βάλουν 1" αισθητήρα σε τόσο μικρό μέγεθος, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Δε με κατάλαβες, δεν εννοουσα οτι θα βγει αντικαταστάτης του mavic, αλλά της σειράς phantom. κρατάνε το mavic pro ως έχει και βγάζουν ενα σχεδιαστικά μεγαλύτερο μοντέλο (στο υφος του mavic) που θα αντικαταστήσει εν καιρώ την Phantom σειρά. έτσι διατηρούν τα 2 level όπως τα όρισες, το inspire δε το ακουμπάμε.
Σχεδιαστικά το μικρό έφερε τα πάνω κάτω και σαν πείραμα οχι μόνο πέτυχε αλλά μοσχοπουλάει, δεν υπάρχει κανένα λόγος να βγουν νέα μοντέλα με το καλούπι των Phantom πλέον, αργά η γρήγορα αυτό θα γίνει νομίζω.

Για να δούμε όμως, λίγες μέρες έμειναν.

βλέπω ότι άρχισαν οι σελίδες στην ελλάδα να ανεβάζουν πράγματα για το mavic (βλέπε plaisio) που έχει φέρει / είναι να φέρει σχεδόν ότι υπάρχει στην σελίδα της dji και μάλιστα σε σχετικά καλες τιμές. άρα μάλλον θα το δούμε ελλάδα από τον μήνα που μπαίνει

Και πάρτε και το πρώτο footage. Πειραματισμός σε Premiere Pro, πρώτο μου βιντεάκι ever. Ψάχνοντας, οπότε συγχωρήστε μου flaws. Η μόνη επεξεργασία είναι σε χρωματικό επίπεδο, όπου προσπάθησα να το φέρω περίπου εκεί που ήθελα. Το βασικότερο που συνειδητοποίησα κατόπιν εορτής δυστυχώς είναι ότι είχα ξεχάσει να κατεβάσω το Sharpness στο Phantom, οποτε επειδή έχω πολλά κλαδάκια κλπ, φαίνεται λίγο moire σε σημεία.

Δείτε το σε 4Κ!

https://youtu.be/xXPFvRnomP8

Last edited:

Θαενκς! Το βασικότερο είναι ότι μου άρεσε πολύ η όλη φάση, εκδρομούλα, πτήση, χαβαλές, μετά post-processing και στο τέλος αφενός έχεις ένα ωραίο ενθύμιο από τη μέρα, αφετέρου με λίγη εξοικείωση και προσεκτικότερο σχεδιασμό μπορείς να φτιάξεις κάτι καλό που να είναι ενδιαφέρον και για άλλους.

Πάντως με μικρότερα αρχεία (πατώντας και ξεπατώντας δηλαδή το Rec κατά την πτήση) το Premiere τα κατάφερε στον Mac να είναι ανεκτό εκτός του render φυσικά.

Να σημειώσω ότι τα πλάνα που είδατε είναι με αρκετό αέρα (ίσως και 4 μποφόρ). Το drone η αλήθεια είναι ότι με τρόμαξε λίγο (καμιά σχέση η σταθερότητα με αυτό που είχα δει σε νηνεμία), όμως το gimbal όπως βλέπετε κρατάει καλά (για τα δεδομένα).

Το μοναδικό που κάπως με προβλημάτισε, αλλά υποθέτω είναι σε ένα βαθμό φυσιολογικό, είναι ένα κλωτσηματάκι του gimbal κάθε φορά που 'φρενάρει' μετά από slide ή αλλάζεις κατέυθυνση (όταν πας δηλαδή αριστερά και πατήσεις δεξιά). Έχει κανείς γνώμη γι'αυτό;