Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Μακρυά απο τον Maestro μόνο γιατί θα στο βγάλει για RMA σε 3 λεπτά 😋

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Αχαχααχα πες το ψεμματα. Φτου φτου μη βγει λεμόνι παιδιά γιατί μετά από 2.5 μήνες αναμονη δεν αντέχω ξανά τα ιδια

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλές πτήσεις!
update από pc (αν σου κάτσει μιας και εμένα δεν έκατσε) και έχεις 48 ώρες να βάλεις το care refresh της dji

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

καλές πτήσεις!
update από pc (αν σου κάτσει μιας και εμένα δεν έκατσε) και έχεις 48 ώρες να βάλεις το care refresh της dji
Ώω ναι έχω ακόμη χρόνο για το care

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μακρυά απο τον Maestro μόνο γιατί θα στο βγάλει για RMA σε 3 λεπτά 😋

:BDGBGDB55: :BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

(Υπερβολές, ακόμα στο τρίτο κομμάτι είμαι, μαζί με το Mavic :flipout: )

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Επιτέλους, το mavic pro στα χέρια μου. το 5χρονο (εγω) κανει εδω και μια ωρα unboxing... νεώτερα απο αύριο...

YΣ εντάξει οι τύποι μέχρι και το unboxing σε κάνουν να το ευχαριστιέσαι με τέτοια συσκευασία που κάνουν!

Περιμένουμε την πρώτη προβλεπέ σέλφι!! Με γειές!

Όσα tutorials και να διαβάσεις , όσα YouTube video και αν δεις, μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο έχει δουλειά πολυυυυυ
ced33c95e5cb2007679e7d5990ec4a27.jpg

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μακρυά απο τον Maestro μόνο γιατί θα στο βγάλει για RMA σε 3 λεπτά 

Btw....για να στη σπάσω... :D

Τραβάς σε 4Κ/60 γενικά; Αν ναι, τσέκαρε λίγο εδώ, το ζήτημα έχει γίνει μεσανατολικό, απ'ό,τι φαίνεται συμβαίνει σχεδόν παντού. Το έχω κι εγώ, μου συμβαίνει περίπου 1 φορά ανά πτήση (μπαταρία). Είναι όχι πολύ σοβαρός λόγος για RMA, αλλά δεν έχω κατασταλάξει ακόμα για το αν πρόκειται περί hardware issue ή αν θα διορθωθεί με Firmware στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, ένα καρέ χαμένο σε 20 λεπτά είναι αστείο, όμως σκέψου να τύχει στο καλό σου πλάνο που θες να κρατήσεις...

Έχεις παρατηρήσει τίποτα τέτοιο σε footage;

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Καλοτάξιδο! Βλέπω πήρες το hood γύρω απ'την κάμερα. Τι λέει αυτό; Μπαίνει ποτέ στο πλάνο ή όχι;

Ναι το πήρα, απ όσο πρόλαβα να δοκιμάσω δε μπαίνει στο πλάνο.
Το θεωρώ must γιατί λειτουργεί αφενός όπως τα hood στις dslr συν οτι κόβει ριπές αέρα, προστατεύει το gimbal από χτυπήματα (οχι όπως το διάφανο μαμά αλλά αυτό δε παραμορφώνει ούτε βγάζει είδωλα επειδή είναι κενό στον οπτικό άξονα του)και αφήνει να περάσει άφθονος αέρας που ψύχει τα σωθικά του mavic.

Δείτε πως κόβει στην φωτό την αντηλιά που θα χτύπαγε καρφί τον φακό!

Μπορεί το 4Κ/60p να μου χαλάει την κινηματογραφική αίσθηση, όμως για περιήγηση κλπ, αυτή η αίσθηση "βούτυρο" είναι ταμάμ... Τσεκάρετε μια βολτίτσα πάνω απ'το campus. (επιλέξτε 4Κ/60).

https://youtu.be/96IjxXx98iA

(Δυστυχώς τα τουβλάκια στα κτίρια με έσκισαν στο moire... παρόλο που είχα ρίξει το sharpness. First world problems, αλλά θα δω πως θα το λύσω κι αυτό! )

Ερώτηση προς γνώστες: Αυτό που συμβαίνει στο γρασίδι στο 0:05-0:06 (που θολώνει και ξεθολώνει και γεμίζει μικρο-artifacts) γιατί συμβαίνει; Τονίζω πως δεν υπάρχει στο αρχικό footage, αλλά ήρθε 'δώρο' μαζί με το color correction στο Premiere Pro. Παρόλο που στο Vectroscope YUV φαινόταν να είναι πολύ μέσα στα όρια του safe broadcast (οπως με δίδαξε το Youtube :D )

Μόλις τσίμπησα και μια τριάδα ND/PL της Polarpro, γιατί σε λιακάδα είναι αδύνατον να πέσεις κάτω από 1/1000 shutter... Έχει προσφορά το site 10% off, οπότε μου πήγε 90$... φαρμακείο, αλλά αν δουλέψει αξίζει τον κόπο. Ίδωμεν, έχει και τσάμπα returns!

ωραίο το campus όπως το κατέγραψες!! well done!

τα ND φίλτρα μονόδρομος νομίζω κι εγώ και τα Polarpro κορυφαία!

Ίδωμεν, έχει και τσάμπα returns!

έχεις θεματάκι με τις επιστροφές έτσι? χεχεεχ -bye-

έχεις θεματάκι με τις επιστροφές έτσι? χεχεεχ -bye-

Ε μα έχει τρομάξει το μάτι μου με το quality control τους, ενώ η νομοθεσία εδώ είναι πολύ ευνοϊκή. Καλύτερα return στο κατάστημα εντός 30 ημερών και αντικατάσταση με νέο σφραγισμένο την ίδια μέρα, παρά αποστολή στο service της κάθε DJΙ και αναμονή 4-5 βδομάδες για επισκευή ή αντικατάσταση με refurbished (που έχει κατά κανόνα άλλα προβλήματα, γι'αυτό και έγινε refurbished).

Για τα φιλτράκια δεν έχω ακούσει ευτυχώς πολλά αρνητικά, εκτός βέβαια το ότι άλλαξε το design τους τον Ιανουάριο, διότι πριν ήταν incompatible με το gimbal (ό,τι να'ναι λέμε!!! :D )

το hood αγορά από που αν επιτρέπεται? όσο για το jello effect που κάνει η camera νομίζω είναι hardware issue στην κεντρική σύνδεση της cameras (το έλεγε ένας που έκανε rma 3 στην dji με το care και μέχρι να του αλλάξουν το drone κάθε φορά έπερνε πίσω το mavic με διαφορετικό issue στην κάμερά του)

to Ηοοd μπορείς να το βρεις στο amazon αλλα και στο ebay με το κιλό. πάμφθηνο (απο ebay) και must have αξεσουάρ.

έκανα δοκιμές, δεν εμποδίζει την κάμερα σε Portrait η landscape Mode.

εμποδίζει ΜΟΝΟ αν ενεργοποιήσεις τις έξτρα 30 μοίρες κινησης πάνω απο τον ορίζοντα στα settings του gimbal, εκεί παίρνειw 10 μοίρες έξτρα και μετά μπαίνει στο κάδρo. Μικρό το κακό σε σχέση με ότι προσφέρεθ.

BTW ψάχνοντας, έπεσα και σε αυτή την πατέντα που ηρεμεί όσους πετάνε πάνω από θάλασσες λίμνες χιόνια κλπ
Mε αυτό το Mavic προ επιπλέει!!!!! ψιλοτσιμπημένο, αλλα αν πιάνουν τα χέρια..

https://www.youtube.com/watch?v=A91FLTCXwcQ

το DJI event που είχαμε ενημερώσει πριν λίγο καιρό ισχύει κανονικά γι αυτή την Κυριακή.

Οσοι είχατε στείλει τότε συμμετοχή και δεν σας έχουν στειλει εκ νεου επιβεβαίωση, υπενθυμίστε τους με ένα email.

ΥΣ τελικά ποιοι θα είναι από το forum εκεί να έχουμε και κανένα άνθρωπο να ανταλλάσσουμε καμιά κουβέντα?

Λογικα θα ειμαι εκει

Μπορεί το 4Κ/60p να μου χαλάει την κινηματογραφική αίσθηση, όμως για περιήγηση κλπ, αυτή η αίσθηση "βούτυρο" είναι ταμάμ... Τσεκάρετε μια βολτίτσα πάνω απ'το campus. (επιλέξτε 4Κ/60).

https://youtu.be/96IjxXx98iA

(Δυστυχώς τα τουβλάκια στα κτίρια με έσκισαν στο moire... παρόλο που είχα ρίξει το sharpness. First world problems, αλλά θα δω πως θα το λύσω κι αυτό! )

Ερώτηση προς γνώστες: Αυτό που συμβαίνει στο γρασίδι στο 0:05-0:06 (που θολώνει και ξεθολώνει και γεμίζει μικρο-artifacts) γιατί συμβαίνει; Τονίζω πως δεν υπάρχει στο αρχικό footage, αλλά ήρθε 'δώρο' μαζί με το color correction στο Premiere Pro. Παρόλο που στο Vectroscope YUV φαινόταν να είναι πολύ μέσα στα όρια του safe broadcast (οπως με δίδαξε το Youtube :D )

Μετά από τις πολύτιμες συμβουλές του guru Γιάννη Σπύρου, το πρόβλημα με τα artifacts εξαφανίστηκε, το γρασίδι παραμένει όσο crispy θέλεις σε όλη τη διάρκεια, και καμιά θολούρα πουθενά!!
Το moire βελτιώθηκε αισθητά όμως παραμένει, απλά όταν έχετε να αντιμετωπίσετε τέτοιες επιφάνειες (τουβλάκι, συρματόπλεγμα, κεραμίδια, κλπ) εξαφανίστε το sharpness κατά τη λήψη στις ρυθμίσεις του drone. Εγώ το είχα απλά στο -1 (ενώ θα μπορούσα να το έχω στο -3 με πολύ καλύτερα αποτελέσματα). Ιδού η βελτιωμένη έκδοση!

https://www.youtube.com/watch?v=Mebn9-5b6ys

Last edited:

BTW ψάχνοντας, έπεσα και σε αυτή την πατέντα που ηρεμεί όσους πετάνε πάνω από θάλασσες λίμνες χιόνια κλπ
Mε αυτό το Mavic προ επιπλέει!!!!! ψιλοτσιμπημένο, αλλα αν πιάνουν τα χέρια..

https://www.youtube.com/watch?v=A91FLTCXwcQ

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για ένα άλλο αντίστοιχο εργαλείο, που το φόραγες στο πόδι, με αμελητέο όγκο, και φούσκωνε αυτόματα όταν πέσει μέσα στο νερό. Νομίζω είναι πιο πρακτικό (αφού αυτό που λες εσύ στάνταρ μπαίνει μέσα στο πλάνο ακόμα κι αν είσαι προσεκτικός). Βέβαια αυτό που λέω εγώ δε σου γλυτώνει το μπλουμ, αλλά τουλάχιστον σου κρατάει το κουφάρι στην επιφάνεια ώστε να μπορείς να το μαζέψεις και να ενεργοποιήσεις το Care & Refresh.