Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για ένα άλλο αντίστοιχο εργαλείο, που το φόραγες στο πόδι, με αμελητέο όγκο, και φούσκωνε αυτόματα όταν πέσει μέσα στο νερό. Νομίζω είναι πιο πρακτικό (αφού αυτό που λες εσύ στάνταρ μπαίνει μέσα στο πλάνο ακόμα κι αν είσαι προσεκτικός). Βέβαια αυτό που λέω εγώ δε σου γλυτώνει το μπλουμ, αλλά τουλάχιστον σου κρατάει το κουφάρι στην επιφάνεια ώστε να μπορείς να το μαζέψεις και να ενεργοποιήσεις το Care & Refresh.

δε ξέρω αν μπαίνει μεσα στο πλάνο, δεν είναι τόσο ευρυγώνιος ο φακός του mavic, και πάλι μιλάμε όταν κοιτάει κάτω ο φακός, απο κάποιο σημείο κι έπειτα οσο πλησιάζουμε τον ορίζοντα είναι εκτός πεδίου τα σωσίβια. το καλό που έχει αυτή η υλοποίηση είναι οτι μπορείς να το προσγειωσεις και να το απογειωσεις απ το νερό (αν έχεις παρει τον αέρα του οπως ο τυπος στο βιντεο).

Επίσης μη ξεχνάμε και το αλεξίπτωτο, χρήσιμο κι αυτό, ειδικά αν πετάς πάνω από κόσμο.

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Mavic mini aka dji spark !

spark-002-1.jpg

Καλησπέρα. Μόλις παρέλαβα ενα phantom 3 professional. Θα ήθελα να ρωτήσω από πού μπορώ να βρω φθηνότερα μία ορίτζιναλ μπαταρία . Ευχαριστώ

Mavic mini aka dji spark !

spark-002-1.jpg

Μισές δουλειές. Αφού έχουν βρει τον τρόπο να τα κάνουν foldable, γιατί αυτό το άφησαν ενιαίο; Θα μπορούσε να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μικρό (μέγεθος θήκης γυαλιών), οπότε θα'χε νόημα ακόμα και για δεύτερο drone για ειδικές χρήσεις.

Για να δούμε τι θα δούμε, όταν το δούμε!

Καλησπέρα. Μόλις παρέλαβα ενα phantom 3 professional. Θα ήθελα να ρωτήσω από πού μπορώ να βρω φθηνότερα μία ορίτζιναλ μπαταρία . Ευχαριστώ

Δεν έχω ιδέα για την ερώτησή σου, πάντως από όσα ακούω από φίλο που έχει το 3, αξίζει πολύ τον κόπο να αγοράσεις μεταχειρισμένες μπαταρίες με λίγους κύκλους φόρτισης (από άτομα με καλά reviews προφανώς, που αναβάθμισαν το drone τους κλπ). Η διαφορά τιμής είναι τεράστια, ενώ η διαφορά ποιότητας ελάχιστη, άσε που παίρνεις και δοκιμασμένο πράμα!

Ευχαριστώ,ακόμα μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να αποθήκευσω offline τους χάρτες που θέλω στην εφαρμογή dji go για iOS , για χρήση κατά την πτήση όπου δεν έχω Ίντερνετ? γιατί δεν έχω καταλάβει?

Επίσης Όταν είχα πρώτο κάνει την σύνδεση για πρώτη φορά με το dji go μου είχε βγάλει επιλογή για ρυθμίσεις κάμερας κλπ... Τώρα δεν τις βρίσκω πχ από πού αλλάζω την ανάλυση του βίντεο κλπ πως μπορω να ξανά πάω στις ρυθμίσεις αυτές;

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Εν αναμονή να ξεκινήσει το event. Μια κίνηση της dji για να δώσει σε νέους πιλότους γνώσεις για ασφαλέστερες πτήσεις. Στο χώρο εκτίθενται σχεδόν όλα τα drone της dji καθώς και τα osmo.
178183eecba2b0a19fa903318a6871ca.jpg

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστημένο σε βλέπω, περάσατε καλά?

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ακόμα το συζητάμε...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ωπ που είσαι συμφορουμιτη;

Το event είναι πολύ εισαγωγικό, όσοι έχουν λιώσει στο διάβασμα κανονισμούς και manual είναι κομπλέ. Απλα έχει και πρακτικό κομμάτι για όσους δεν έχουν πετάξει ξανά. Σχετικά με τουε κανονισμούς της ΥΠΑ τα πραγματα είναι ακόμα ... στον αερα

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λοιπόν, μετά από δοκιμή στην κλασσική καβάτζα τοποθεσία μου και σε full λιακάδα, έχω να πω ότι η χρήση φίλτρου (τουλάχιστον το ND16/PL που φορούσα σε όλη τη διάρκεια) είναι όχι απλώς must, αλλά συνολικά μου δίνει την εντύπωση ότι από χθες άλλαξα drone.

Σταθερή ρύθμιση σε ISO100, F5.6 και shutter 1/50, με 4Κ/24p. Πρώτη φορά βλέπω τόσο ωραία κίνηση σε 24p, και -δεν ξέρω γιατί- αλλά η εικόνα μου είναι επίσης πιο crispy από ποτέ. Πιθανόν λόγω του sweet spot του διαφράγματος. Για contrast, χρώμα, βάθος κλπ ούτε συζήτηση. Τέλος, όλα αυτά με ελάχιστα (χωρίς υπερβολή) λεπτά post processing. Λογικά λόγω του Polarizer, ήταν λες και τα χρώματα ήταν εκεί που έπρεπε από μόνα τους, μόνο την συνολική curve χρειάστηκε να πειράξω. Αποφάσισα να τελειώνω με τα 60p, και να τα κρατάω μόνο για slow motion, δεν υπάρχει λόγος να χαλάς την κινηματογραφική αίσθηση όταν τα 24 φαίνονται τόσο καλά.

Για τους κατόχους Mavic, μια και η κάμερα είναι fixed σε F2.x, πιθανόν να χρειάζεστε ND32/PL για να κάνει την ίδια δουλειά.

Δείγμα για του λόγου το αληθές (αν και στο youtube χάνει αισθητά σε σχέση με την 4Κ τηλεόραση, τόσο σε λεπτομέρεια/artifacts όσο και κίνηση).

https://www.youtube.com/watch?v=qoEwMWXQMoM&t=17s

Last edited:

Επίσης Όταν είχα πρώτο κάνει την σύνδεση για πρώτη φορά με το dji go μου είχε βγάλει επιλογή για ρυθμίσεις κάμερας κλπ... Τώρα δεν τις βρίσκω πχ από πού αλλάζω την ανάλυση του βίντεο κλπ πως μπορω να ξανά πάω στις ρυθμίσεις αυτές;

Δεν είναι εκατέρωθεν του shutter button (ακριβώς από πάνω ή ακριβώς από κάτω, δε θυμάμαι...);

Μία ερώτηση. Σήμερα πέταξα το phantom 3 pro για πρώτη φορά αρκετη ώρα . Στο πρόγραμμα p-gps έπιασε 14 δορυφόρους. Στο πρόγραμμα dji go Μου έβγαλε μήνυμα ready to fly και όχι safe to fly που είχα δει σε βίντεο πριν την αγορά. Είναι το ίδιο;

Επίσης σήμερα είχε λίγο αέρα και παρατήρησα ότι όταν το άφηνα ακουνιτο στον αέρα αυτό εχανε κάποιες φορές την θέση του. Αυτό οφείλεται στον αέρα και είναι φυσιολογικό; Η πρέπει να ρυθμίσω κάτι; Πάντως δεν έλαβα κανένα μήνυμα λαθους

Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Επίσης σήμερα είχε λίγο αέρα και παρατήρησα ότι όταν το άφηνα ακουνιτο στον αέρα αυτό εχανε κάποιες φορές την θέση του. Αυτό οφείλεται στον αέρα και είναι φυσιολογικό; Η πρέπει να ρυθμίσω κάτι; Πάντως δεν έλαβα κανένα μήνυμα λαθους

O αέρας γενικά είναι επικίνδυνος, ακόμα και ο φαινομενικά λίγος. Αν και το εργαλείο πετάει χωρίς προβλήματα (τουλάχιστον για αέρηδες κάτω από 25km/h), δεν είσαι όσο ασφαλής θα ήσουν σε άπνοια.

Οπότε συμβουλή μου, όποτε φυσάει μην κάνετε ποτέ ταρζανιές. Κοντά σας πάντα το drone (σαφώς λιγότερο από 250-300m), όχι πολύ ψηλά, μακριά από τοίχους, δέντρα, κολώνες κλπ, και καλύτερα όχι πάνω από νερό. Ο λόγος είναι ότι μπορεί ο άνεμος να ρίξει μια ξαφνική "σφαλιάρα" και, στην καλύτερη περίπτωση να σας πετάξει πάνω σε κάνα εμπόδιο και να τη γλυτώσετε με αλλαγή propellers, στη χειρότερη να σας πέσει στο ποτάμι/θάλασσα και καληνύχτα σας. Εννοείται αυτά χωρις να να συζητάμε την περίπτωση να πέσει σε άνθρωπο, οπότε όταν φυσάει ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ κοντά σε κόσμο. (και σε άπνοια δηλαδή μακριά, αλλά λέμε τώρα).

Χθες πχ που τράβηξα το βιντεάκι παραπάνω (κάπου 20km/h αέρας), το άφησα να κάνει hovering στα 2m ύψος και πήγα στ'αμαξι να πάρω την dSLR (20 δευτερόλεπτα υπόθεση). Όταν γύρισα και το κοίταξα, ήταν στo 1m απ'το έδαφος και το άκουγα να ζορίζεται να παραμείνει στο σημείο του.

Last edited:

20kh αέρας είναι 3 μποφόρ ? Πάντως και εγώ το παρατήρησα αυτό με το χάσιμο ύψους, άρα μάλλον έφταιγε ότι φύσαγε λίγο...

Καινούριο φρουτάκι απ'τη DJI, Phantom 4 Advanced.

s1-img-2103a7274a03d031f129b9cd360c2ee3.png

Πρακτικώς είναι πιο κοντά στο 4Pro παρά στο 4. Eίναι ένα 4Pro χωρίς το 5-directions obstacle sensing και χωρίς τα 5.8 Ghz συχνότητα remote για λιγότερες παρεμβολές. Η τιμή βέβαια της DJI για το P4A είναι παραπλήσια με την street price του 4Pro οπότε για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος να παει κανείς στο Advanced.