Άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Status
Not open for further replies.
Δηλαδη στα 1922 ,με τον Ελληνικο στρατο να εχει καταλαβει ενα πολυ μεγαλο μερος της Τουρκιας ,θα μας ελεγε, εχετε την καλωσυνη να εγκαταλειψετε την χωρα?Και αν θελουμε να ειμαστε πραγματιστες και τοτε και τωρα αυτα συμβαινουν στους πολεμους ,το 1974 στην Κυπρο τι εγινε? Ας μην ειμαστε <μποσικοι> και να μην ξαναδωσουμε το δικαιωμα σε κανενα να μας σφαξει,πολεμος καλος δεν υπαρχει και ανεξελεκτα στιφη παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν,για να μην θυμηθουμε το 45-49 εδω στο τοπο μας που αδελφια εσφαζαν αδελφιαΑς μην ξυνουμε πληγες,ο μονος λογος για την ονομασια που προσωπικα υπστηριξα ειναι για να θυμομαστε ποιος ηταν ο Κεμαλ και να μην νομιζουν καποιοι , οτι ειναι το γηπεδο της Φενερ Μπαχτσε

Δεν συμφωνώ καθόλου.
Και αν και σε σέβομαι και σε εκτιμώ ως συνάνθρωπό κου και συμπατριώτη μου, δεν μπορώ να απαντήσω σε ενα τέτοιο πόστ όπου την Ελληνική περιοχή της Μ.Ασίας την βαπτίζεις Τουρκική!!!
Και μην μου πείς οτι εννοούσες την Άγκυρα διοτι δεν διευκρινίζεις. Όλα τουρκικά εδάφη τα αναφέρεις.
Τα υπόλοιπα δεν θα τα σχολιάσω καν, διοτι θα ξεφύγουμε απο το θέμα.:operator:

Last edited:
Oι κανονισμοί του avclub είναι σαφείς.
Απαγορεύεται να βρίζουμε οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο.
Και ισχυουν για όλους μας.
Για μένα αυτονόητο είναι το κάθε μέλος να σέβεται τους κανονισμούς που έχει αποδεχθεί.
Όχι όλα τα άλλα.

Τις προσωπικές μου απόψεις επί του θέματος θα μου επιτρέψεις να τις κρατήσω...προσωπικές.
Για παρόμοιες συζητήσεις και θέματα υπάρχουν άλλα sites και blogs που αν ήθελα θα μπορούσα να δραστηριοποιηθώ.

Προτιμώ να ασχολούμαι με θέματα του AV αφού με αυτόν τον προσανατολισμό έχει ξεκινήσει αυτή η παρέα και αυτό μαρτυρά και ο τίτλος του.

Δεν υπάρχουν κρυφές απόψεις σε ενα εθνικό θέμα. Η αποσιώπηση είναι μέγιστο αμάρτημα. Η άποψή μου φυσικά.
Οσο για την βρισιά που λές, δεν εξύβρισε κάποιο άτομο του σάϊτ αλλα και ούτε τον ίδιο τον φαιδρό εκφορέα της "γραικιλικής" άποψης. Έγραψε εναν χαρακτηρισμό, που απορρέει απο την αυτονόητη εθνική του αντίδραση και ευσυνειδησία.

Τέλος, εγώ προτειμώ να ασχολούμε με όλα. Και οχι μόνο με θέματα ευμάριας και καλοπέρασης όπως η av διασκέδαση που τόσο αγαπώ και αγαπάτε πιστεύω.:operator:
Φιλικά, Θάνος.

Αν ηταν στο χερι μου θα διεγραφα την τουρκια απο τον χαρτη....Και πειτε μου πως υπαρχει ενας ΕΛΛΗΝΑΣ που διαφωνει ;)

Η Σφαγή της Σμύρνης ήταν γενοκτονία.Εσφαξαν άμαχο πληθυσμό.Δεν πολεμούσαν με τον Ελληνικό Σρατό.

παντα οι αμαχοι την πληρωνουν...... -bye-

παιδια εγω θελω να πω.... ας μη γινει η προταση του Τρεμοπουλου η του καθενος λογος για εμπαθειες και εχθρες ...

πιστευω πως και ο Τρεμοπουλος την εξομαλυνση των σχεσων ειχε στο νου του .....

οχι να ξεσηκωσει !!! απλα ηταν λαθος η επιλογη του προσωπου !!:grandpa:

Αγαπητε Videomix,η εννοια του κρατους ειναι τελειως διαφορετικη απο την εννοια της πατριδας,ολοι αυτοι ηταν Ελληνες και η πατριδα τους ηταν εκει,στην Μ Ασια,αλλα το κρατος απο 1453 ηταν και δυστυχως ειναι ακομη Τουρκικο.Μην ξεχνας οτι υπαρχουν η μαλλον υπηρχαν παρα πολλες περιοχες στην Βαλκανικη με αμιγεις Ελληνικους πληθυσμους που ζουσαν σε ξενο κρατος Η πατριδα της οικογενειας μου ειναι εκει στην Μ Ασια στην Μηχανιωνα,αλλα τι να κανουμε δυστυχως ειναι Τουρκικη,και για να το πω πιο απλα χρειαζομαι διαβατηριο για να παω

Απάντηση: Re: Άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Αν ηταν στο χερι μου θα διεγραφα την τουρκια απο τον χαρτη....Και πειτε μου πως υπαρχει ενας ΕΛΛΗΝΑΣ που διαφωνει ;)

τον Κουρεα μου θα τον αφηνες πιστευω Ζωντανο ....
εχει και παιδακι ο ερμος ..
:music-smiley-005:

οχι τιποτα αλλα οι Ελληνες εδω μονο εστιατορια εχουν !! κανενας δεν ειναι Κουρεας ..
:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Ναι Σπυρο ηταν γενοκτονια γιατι ο Ελληνικος στρατος την ειχε κοπανησει και αφησε τα στιφη των βαρβαρων να κανουν οτι θελουν,μηπως να ζητησουμε ευθυνες γιατι δεν εστειλαν πολιτισμενους στρατιωτες?και εστειλαν βαρβαρους απο τα βαθη της Ανατολης? η μηπως να τα βαλουμε με τους εθνικους προδοτες που αφησαν ολο αυτο τον κοσμο απροστατευτο?

Καταλαβαίνω τι θες να πείς, όμως εμείς δεν πρέπει να λέμε τουρκία την Μικρά Ασία.
Ούτε ιστανμπούλ την αγαπημένη μας βασιλεύουσα.
Διοτι έτσι θα χαθεί παντελώς η εθνική μνήμη. Εαν για παράδειγμα αποδεχθούμε τον όρο Μακεδονία για τα σκόπια, τα εγγόνια μας δεν θα μου κάνει εντύπωση εαν θα νομίζουν τον Μ. Αλέξανδρο σλάβο. Καμμία εντύπωση. Ας μην υφαίνουμε λοιπόν την παραγραφή, απαλειφή των πραγματικών όρων-ονομασιών χάρην της νέας κατάστασης.

Ναι Σπυρο ηταν γενοκτονια γιατι ο Ελληνικος στρατος την ειχε κοπανησει και αφησε τα στιφη των βαρβαρων να κανουν οτι θελουν,μηπως να ζητησουμε ευθυνες γιατι δεν εστειλαν πολιτισμενους στρατιωτες?και εστειλαν βαρβαρους απο τα βαθη της Ανατολης? η μηπως να τα βαλουμε με τους εθνικους προδοτες που αφησαν ολο αυτο τον κοσμο απροστατευτο?

Πέτρο ασφαλώς και έχει να κάνει με τον Εθνικό Διχασμό,αλλά και με πολλά άλλα.
Ας πούμε την αλλαγή πολιτικής πλέυσης τών Αγγλογάλλων.Επίσης οτι οι Σοβιετικοί δεν συγχώρεσαν τα ταγματα που στείλαμε στην Ουκρανία να πολεμήσουν εναντίον τους,οτι οι Ιταλοί πήραν το μέρος τού Κεμάλ και ...και...και.
Αλλαξαν οι συσχετισμοί δυναμεων εναντίον μας,γιατί αποτελέσαμε και εμείς ένα μέρος τών πολιτικών συμμαχιών της εποχής εκείνης.
Πάντως η ηγεσία των βασιλικών της εποχής ήταν εκτός τόπου και χρόνου
Υ.Γ
Αυτό δεν αφορά εσένα πρός Θεού,αλλά απορώ πώς θα συνεχίσουμε να κουβεντιάζουμε οταν απο πάνω μας υπερίπτανται Ελληναράδες που μας περνάνε απο ιδεολογικό κόσκινο.
Δεν επιθυμώ την εξαφάνιση τής Τουρκίας,αλλά σχέσεις του τύπου ´Μακριά και Αγαπημενοι´.
Αλλά δεν δεχομαι σε ενα thread να ορίζουν κάποιοι βασει τών τοποθετήσεών μας ποιός ειναι περισσότερο Ελληνας.Αφεριμ.............

…malista... βλέπω ότι στο thread θα βγάλουν όλοι τα πολιτικοκοινωνικοιδεολογικοεθνικιστικα και μη πιστεύω…χμμμ προσωπικά δεν με ενοχλεί αλλά λάβατε υπόψη σας ότι το κλείδωμα του θέματος θα είναι πάντα κοντά εφόσον υπάρξουν προσωπικές επιθέσεις, βωμολοχίες κλπ…και κάτι ακόμα υποδείξεις για τα ορθό η μη της σκέψης των συνομιλητών σας μόνο σε κόσμιο τρόπο…

Απάντηση: Re: Άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

…malista... βλέπω ότι στο thread θα βγάλουν όλοι τα πολιτικοκοινωνικοιδεολογικοεθνικιστικα και μη πιστεύω…χμμμ προσωπικά δεν με ενοχλεί αλλά λάβατε υπόψη σας ότι το κλείδωμα του θέματος θα είναι πάντα κοντά εφόσον υπάρξουν προσωπικές επιθέσεις, βωμολοχίες κλπ…και κάτι ακόμα υποδείξεις για τα ορθό η μη της σκέψης των συνομιλητών σας μόνο σε κόσμιο τρόπο…

που το ειδες το μη κοσμιο ;;;;

ολοι οι φιλοι μονο κοσμια μιλησαν μεχρι τωρα !!!!

εκτος και αν το λες για να μην χαθει ο ελενχος καποια στιγμη ......:grandpa:

ειμαστε και Λαος που ψοφαει για τετοιες συζητησεις και οσο ναναι το θελουμε λιγο το ρητορικο μας ......:grandpa: :grandpa:

Re: Απάντηση: Άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Toυλάχιστον ατυχής ο παραληλισμός σου. Και αν μη τι άλλο ασεβής σε εναν βασιλιά ηγέτη όπου απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη. Τον Γεώργιο τον 1ο.
Μην σπεύσεις να με χαρακτηρίσεις βασιλικό διοτι είμαι εντελώς κατά, μιας και η βασιλική οικογένεια απο όθωνα και μετά είναι ξενόφερτη και ουδεμία σχέση δεν έχει με εμάς. Όμως η συνείδησή μου δεν γουστάρει να αδικίσω κανέναν και έτσι θα μνημονεύω πάντοτε τον Γεώργιο Α.
Και δεν είναι δυνατόν εμείς οι Έλληνες να λέμε πως δεν τρέχει τίποτα εαν μετονομάσουμε έστω και ενα στενό δρόμο, με την ονομασία αυτού του στυγερού μακελάρη τόσων λαών, και τόσων Ελλήνων.

O vasilias pou kata tin diki sou gnomi eleftherose tin Theassaloniki 1912 itan o tote diadoxso Konstantinos o A o gnostos kai IB giati gia kapoious itan kai o amesos apogonos tou Konstantinou Palaiologou. :flipout:
Afto pou den xero einai an eixe 6 daktila :flipout: :flipout: THA TRELATHOUME TELEIOS.

O allos pou les esu einai o pateras tou o opoios apla egkatastathike ekei mexri tin dolofonia tou. Akou apeleftherose tin thessaloniki !!!:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
Ante kai to 22 o idios pige na eleftherosei :flipout: :flipout: :flipout: tin Agkyra?????

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Άγαλμα του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Καταλαβαίνω τι θες να πείς, όμως εμείς δεν πρέπει να λέμε τουρκία την Μικρά Ασία.
Ούτε ιστανμπούλ την αγαπημένη μας βασιλεύουσα.
Διοτι έτσι θα χαθεί παντελώς η εθνική μνήμη. Εαν για παράδειγμα αποδεχθούμε τον όρο Μακεδονία για τα σκόπια, τα εγγόνια μας δεν θα μου κάνει εντύπωση εαν θα νομίζουν τον Μ. Αλέξανδρο σλάβο. Καμμία εντύπωση. Ας μην υφαίνουμε λοιπόν την παραγραφή, απαλειφή των πραγματικών όρων-ονομασιών χάρην της νέας κατάστασης.

Kai gia sugnomi diladi pos prepei na tin leme VASILEVOUSA???

Geonx,υπηρξε μια παρεκληση,μικρη,και νομιζω οτι απο εκει και περα κανενας δεν εθιξε κανενα,αλλα η απειλη για κλειδωμα του θεματος την στιγμη που ολα κυλουν ομαλα, μαλλον ριχνει λαδι στην φωτια Εκτος αν υπαρχει που εμεις τα απλα μελη που βγαζουμε τα <πολιτικοκοινωνικοιδεολογικοεθνικιστικα > δεν το ξερουμε.

Καταρχήν το γεγονότα είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται αποψεις. Τα κίνητρα να τα συζητήσουμε και να δώσουμε τις απόψεις μας κλπ.
1. Υπήρξε ξεριζωμός του Ελληνικού στοιχείου από ολόκληρη την Τουρκία. Οι μόνοι που έμειναν επίσημα ήταν στην Ιμβρο.
2. Δεν αποζημιώθηκαν οι περιουσίες και γενικά διεγράφη κάθε στοιχείο.
3. Σφαγιάσθηκαν Έλληνες, άμαχος πληθυσμός απο τον Τουρκικό Στρατό.
4. Ολα τα συνεπακόλουθα γνωστα. Ανταλλαγή πληθυσμών κλπ.
Οι αιτίες κάμποσες και μάλιστα πολλές με αντικρουόμενα κίνητρα. Αλλά βρείτε μου μερικούς λόγους που να δικαιολογούν την γενοκτονία των Ποντίων π.χ.
Το ότι σαν λαός έχω εσωτερικά προβλήματα δεν σημαίνει ότι ένας τρίτος θα σφαγιάσει τον λαό. Ειλικρινά δεν μπορώ να συλλογιστώ μία τέτοια άποψη, παρά μόνον ότι αφοι είναι αδυναμία μπορώ να τον κατατροπώσω εύκολα, αυτό δεν αλλάζει όμως ένα σφαγιασμό!
Οι Οθωμανοί Τούρκοι δεν ήταν αυτόχθονες κάτοικοι της Μικράς Ασίας αλλά κατακτητές, μην το ξεχνάμαι αυτό.
Τέλικά γιατί τόση κάψα να μας θυμίζει ο Κεμάλ κάτι; Είναι κανένα κεφάλαιο στην νεότερη Ελληνική ιστορία επικοδομητοικό ή άμοιρο των σημερινών προβλημάτων της χώρας; Σαφώς και ένα μέρος της κατάστασης μας σήμερα οφείλεται και στους γείτονες μας. Η συντήρηση ενός τόσου πολυδάπανου Στρατού, οφείλεται στις σχέσεις των δύο γειτόνων. Και μάλιστα να τιμήσουμε τον Κεμάλ που ξέρουμε τι συμβολίζει στους γείτονές μας, τους γκρίζους λύκους, το βαθύ κράτος και άλλα τέτοια. Το απαύγασμα της δημοκρατίας και τα ποιό υγιή στοιχεία του λαού δηλαδή.
Ο Τρεμόπουλος ας πάει να τα πεί αυτά στους Πόντιους που έζησαν τα γεγονότα, που δυστυχώς σήμερα δεν είναι πολλοί, και σείς πάτε και πείτε τους ότι δεν σεβόσασταν τους κανόνες της ουράς και συνωστιζόσασταν στις παραλίες. Απο την άλλη σαφώς και δεν έφταιγε ο τούρκικος στρατός αφού οι άμαχοι έπεφταν πάνω στα σπαθιά τους. Οσο για τις διαταγές σε κανέναν στρατό δεν είσαι υποχρεωμένος να δολοφονήσεις αμάχους ακόμα και άοπλους ένστολους , παρα μόνον τακτικό στρατό, ή άτακτο όταν κηρυχθεί τρομοκρατικός.

Last edited:
Συμφωνώ απολύτως με τα σχόλια του Κυρίου Κυρίτση και τίς πληροφορίες που επικυρώνει.Η προσπαθεια εξωραϊσμού τών γεγονότων δεν βηθά.
Ο κεμάλ ήταν για τους Τουρκους η σημαντικότερη μορφή.Ενωσε πανσπερμία λαών και εθνοτήτων και με το ζόρι και κατω απο την σημαια του Παντουρκισμού έφτιαξε Κρατος και έδωσε εθνική ταυτότητα.Οι Κουρδοι ακόμα υποφέρουν απο το καθεστώς.
Και να μην ξεχνάμε το κατάπτυστο άρθρο 301 περι προσβολής τού τουρκισμού.
Οποιοσδήποτε τολμά να πεί κατι διαφορετικό απο την επίσημη γραμμή πάει στο δικαστήριο με τον ασαφή αυτόν νόμο.Σε κανένα πολιτισμενο κράτος δεν υπάρχει τετοιος νομος.
Μάλλον του διεφυγε του Κυρίου Τρεμοπουλου το σημείο αυτό ,όπως και πολλών άλλων διαστρεβλωτών,οπαδών του Νεοοθωμανισμού.
Και μην ξεχνιόμαστε.Γενοκτονία Αρμενίων,Ποντίων Ελλήνων,Κούρδων.Και έχει ο Αλλάχ..............

Έχουν ήδη γίνει τρείς παρεμβάσεις από τη διαχείριση.

Σεβαστείτε πρόσωπα και θεσμούς

Που ειναι το πρόβλημα τώρα για την τρίτη παρέμβαση???
Ποιό είναι το πρόσωπο και ποιός ο θεσμός???
Eνα δημόσιο πρόσωπο που τοποθετειται δημοσίως επιδέχεται κριτκής.
Σε ενα μονον ποστ υπήρχαν χαρακτηρισμοί προσωπικοί και διακίως έγινε υπενθύμιση.
Πολιτική κρίσις επιτρεπεται.Ποιος ειναι ο θεσμός.???To αρθρο 301???

Status
Not open for further replies.