Αγγελίες... η συνέχεια

Βασικά υπάρχει ένας τρόπος. Όσοι δηλώνουν επαγγελματίες να ποστάρουν όπως γίνεται τώρα σε ειδικό μέρος του φόρουμ. Όσον αφορά τους υπόλοιπους...η κατηγορία αγγελίες να είναι κλειδωμένη. Ο καθένας να πρέπει να κάνει με πμ μία αίτηση προς τον διαχειριστή για να επιτρέψει στον λογαριασμό του το δικαίωμα να ποστάρει. Έτσι πριν κάποιος ποστάρει μία αγγελία θα έχει ελεγχθεί η πορεία του στο φόρουμ. Χωρίς μηνύματα δλδ και διάφορα τέτοια.

Σειριακός αριθμός στις αγγελίες;

Σαν τα διαμάντια δηλαδή;

Πέραν του ότι το avclub απλώς φιλοξενεί τις αγγελίες στο φόρουμ του, και δηλώνει ρητώς στους κανόνες της σελίδας ότι δεν παρέχει καμία εγγύηση ως προς τις αγγελίες καθ´ εαυτές και την εξέλιξή τους, έχουν αλήθεια παρουσιαστεί τόσα φαινόμενα "αετονύχηδων" ώστε να απαιτείται η επιβολή τέτοιων όρων;

Σειριακός αριθμός στις αγγελίες;

Σαν τα διαμάντια δηλαδή;

Πέραν του ότι το avclub απλώς φιλοξενεί τις αγγελίες στο φόρουμ του, και δηλώνει ρητώς στους κανόνες της σελίδας ότι δεν παρέχει καμία εγγύηση ως προς τις αγγελίες καθ´ εαυτές και την εξέλιξή τους, έχουν αλήθεια παρουσιαστεί τόσα φαινόμενα "αετονύχηδων" ώστε να απαιτείται η επιβολή τέτοιων όρων;

Αφού δεν είναι τόσα τα προβλήματα γιατί αλλάξατε τον κανονισμό και χρειάζεται λογιστή κάποιος για να ξέρει αν μπορεί να ποστάρει ή όχι και δεν αφήνατε τον προηγούμενο κανονισμό με τα 70 μηνύματα?

Αυτό δεν έχει να κάνει με την ανώμαλη εξέλιξη των αγγελιών (στην οποία αναφέρεται η πρόταση αναφοράς του σειριακού αριθμού), αλλά με την πολιτική της σελίδας ότι ο χώρος αγγελιών δεν μπορεί να χρησιμοποιείται συστηματικώς για πώληση προϊόντων. Ο νέος τύπος έχει βάλει σε αντικειμενικές διαστάσεις το "συστηματικώς" που λέμε παραπάνω. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπολογισμούς τα μέλη, ο καθένας πάνω-κάτω γνωρίζει εάν έχει παραπάνω από μία αγγελία ανά 20 μηνύματα στις λοιπές θεματικές ενότητες.

Φίλε eddie έχεις 395 μηνύματα και άρα μπορείς να ποστάρεις έως 19 αγγελίες.

Τόσο απλά......

Ευχαριστώ. Δεν θέλω να ποστάρω αγγελία και ούτε έχω ποστάρει καμμία ως τώρα (εκτός από μία στην χαρίζεται). Απλά γενικά μιλάω επειδή και εμένα δεν μου αρέσει η συστηματική χρήση του φόρουμ μόνο για αγγελίες ίσως να ήταν καλό να δίνεται πρόσβαση στη συγκεκριμένη κατηγορία μόνο μετά από αίτηση προς τον διαχειριστή.

Ευχαριστώ. Δεν θέλω να ποστάρω αγγελία και ούτε έχω ποστάρει καμμία ως τώρα (εκτός από μία στην χαρίζεται). Απλά γενικά μιλάω επειδή και εμένα δεν μου αρέσει η συστηματική χρήση του φόρουμ μόνο για αγγελίες ίσως να ήταν καλό να δίνεται πρόσβαση στη συγκεκριμένη κατηγορία μόνο μετά από αίτηση προς τον διαχειριστή.

Και αυτό έχει μια λογική βάση
Πολλές από τις προτάσεις μπορούν να συζητηθούν.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους...η κατηγορία αγγελίες να είναι κλειδωμένη. Ο καθένας να πρέπει να κάνει με πμ μία αίτηση προς τον διαχειριστή για να επιτρέψει στον λογαριασμό του το δικαίωμα να ποστάρει. Έτσι πριν κάποιος ποστάρει μία αγγελία θα έχει ελεγχθεί η πορεία του στο φόρουμ. Χωρίς μηνύματα δλδ και διάφορα τέτοια.

Μερικες φορες οι λυσεις δημιουργουν τα προβληματα.

Πολυ το ψαχνουμε το θεμα ( φιλικα το λεω παντα )...

Πάντως όσο καιρό ήμουν Συντονιστής της κατηγορίας των αγγελιών δεν έπεσε στην αντίληψη μου πώληση κλεμμένου προϊόντος.
Ούτε στην δίκια μου άλλα ούτε και σε όλων των μελων του AVclub διότι είτε θα με είχαν ενημερώσει είτε θα είχε γίνει αμέσως θέμα.

Για τον νέο κανονισμό διαφωνώ κάθετα άλλα σέβομαι απολυτα την άποψη του Σωματείου.

Last edited:
Πάντως επειδή βλέπω να έχει επαναληφθεί πολλές φορές από πολλούς το ότι "δεν είμαστε φόρουμ αγγελιών", από τη μία θα συμφωνήσω, γιατί κανείς από μας που γράφουμε αρκετά εδώ μέσα δε γράφτηκε μόνο για να πουλάει ή για να αγοράσει (προσωπικά έχω βάλει 2-3 αγγελίες που μάλιστα πουλήθηκαν κατευθείαν σε φιλικά πρόσωπα εκτός φόρουμ)...

Από την άλλη ωστόσο, θα σας θυμίσω τον λόγο που ξανάνοιξε το θέμα, αφού ο φίλος Ge0rge αν θυμάμαι καλά, είχε κάτι προς πώληση το οποίο δεν του επετράπη να πουληθεί εδώ, και απλά το πούλησε στο δίπλα φόρουμ. Με λίγα λόγια, ΠΙΘΑΝΟΝ (χωρίς να είναι τίπτοα σίγουρο), να στερήθηκε από κάποιο μέλος μας το δικαίωμα και η ευκαιρία να αποκτήσει ένα αντικείμενο σχετικό με την τρέλα μας σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

Γνώμη μου ταπεινή, θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένας αρχικός περιορισμός στις αγγελίες, και απλά οι συντονιστές να αρχίσουν να βάζουν χέρι μόνο στους εμποράκους, αυτούς δηλαδή που τελείως τυχαία πουλάνε μέσα σε 1 χρόνο 20 ενισχυτές, 30 σετ ηχείων, 800 επεξεργαστές, κλπ κλπ κλπ. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, και ναι, αυτοί σίγουρα καταχράζονται την ελευθερία του φόρουμ και μάλιστα μας κοροϊδεύουν και στη μούρη μας λέγοντας (κάποιοι) ότι τον ενισχυτή τάδε τον είχα και τον έπαιζα με το τάδε ηχείο, ενώ κάνει μπαμ πως πρόκειται για "μεσίτη"...

Με λίγα λόγια, θεωρώ αρκετά καλό τον νέο κανονισμό με τον αλγόριθμο, απλά θα προτιμούσα να λείπει το αρχικό όριο των 70 posts...

Ge0rge, αυτό που προτείνεις δεν το έχω δει πουθενά, σε κανένα forum, να υλοποιείται – αν αυτό λέει από μόνο του κάτι!

Όπως και να έχει ο σειριακός δεν είναι αποδεικτικό ότι δεν έχει κλαπεί… και εύκολα πλαστογραφείται. Υπάρχουν και πολλές άλλες δυσκολίες και παρεξηγήσεις που μπορούν να γίνουν, να μπερδεύει κάποιος τα νούμερα, να είναι τρίτος ιδιοκτήτης… κ.ο.κ.

Γενικά δεν σε εμποδίζει τίποτε να ζητήσεις τον σειριακό από τον πωλητή εάν ενδιαφέρεσαι για μια αγγελία.

Μια ιδέα είναι. Επεξεργαστείτε το και αποφασίστε -bye-

..............ο φίλος Ge0rge αν θυμάμαι καλά, είχε κάτι προς πώληση το οποίο δεν του επετράπη να πουληθεί εδώ, και απλά το πούλησε στο δίπλα φόρουμ. Με λίγα λόγια, ΠΙΘΑΝΟΝ (χωρίς να είναι τίπτοα σίγουρο), να στερήθηκε από κάποιο μέλος μας το δικαίωμα και η ευκαιρία να αποκτήσει ένα αντικείμενο σχετικό με την τρέλα μας σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή.

.....................

Απλά να διευκρηνίσω, ότι δεν είναι πως δεν μου επιτράπηκε να πουλήσω εδω, απλά μέχρι να τσεκαριστεί η αγγελία μου από κάποιον admin, το είδος είχε πουληθεί σε διλανο forum.

Αυτό το σώνει και καλά και την επιμονή να το κάνουμε παζάρι αβέρτα κουβέρτα εδώ μέσα δεν τα καταλαβαίνω.

Οι πρωτάσεις γίνονται ακριβώς για να αποφύγουμε το παζάρι.

Οι πρωτάσεις γίνονται ακριβώς για να αποφύγουμε το παζάρι.

To ότι έγιναν πολλοί αυτοί που θέλουν να μπουν, να πουλήσουν και να φύγουν ή να συνεχίσουν να πουλάνε, δεν υποχρεώνει το φόρουμ να προσαρμόζεται πάνω τους.

Είναι το ίδιο με το να απαιτούμε από τη ''χρυσή ευκαιρία'' να κάνει reviews σε ενισχυτές και προβολείς για να εκπαιδεύεται το κοινό στα προς πώληση είδη.
Νομίζω ότι πολύ το συζητάμε.
Τα εξειδικευμένα έντυπα πεινάνε.

Απάντηση: Re: Αγγελίες... η συνέχεια

Για τον νέο κανονισμό διαφωνώ κάθετα άλλα σέβομαι απολυτα την άποψη του Σωματείου.
Χαίρομαι πού μέ την Δημόσια Τοποθέτησή σου αποδεικνύεις πώς το Σωματείο Λειτουργεί και είναι ´Ζών Οργανισμός μέ διαφορετικές απόψεις πού εκτίθενται Δημοκρατικά.
Σεβαστή επίσης η Διαφωνία σου στήν Τροποποίηση τού Κανονισμού και στό ότι σέβεσαι την απόφαση τού Σωματείου.
Αλλως τε οσο καιρό υπήρξες Διαχειριστής προσπάθησες πάντα γιά το καλύτερο μέ γνώμονα το Καλό τού Φόρουμ και μάλιστα σέ μιά πολύ δυσκολη Κατηγορία.
Και είμαι σίγουρος επίσης πώς θυμάσαι πώς η απόφαση γιά αλλαγή τού Κανονισμού ελήφθη μέ συντριπτική Πλειοψηφία και μέ πλήρη συνεννόηση με τον Γ.Δ.και τον Α.Γ.Δ.,οταν διαπιστώθηκε πώς ´μέλη´τού Avclub χρησιμοποιούσαν το Club Mόνον ως Τόπο Αγγελιών.Δηλαδή όλα τους τά μηνύματα αφορούσαν Αγγελίες γεγονός πού δέν συνάδει μέ τούς Σκοπούς τού Avclub
Είναι απολύτως φυσικό σέ μιά τόσο δύσκολη Κατηγορία και μάλιστα οταν υπάρχει ένας μόνον Διαχειριστής να ξεφεύγουν και κάποιες περιπτώσεις στά πλαίσια τού Στατιστικά Ανθρώπινου Λάθους.
Αν ο νέος Κανονισμός δεν περπατήσει(πού πιστέυω πώς θα περπατήσει,διότι ήδη κάποιοι ´ανέστειλαν´τίς δραστηριότητές τους) η Γνώμη σου και η Εμπειρία σου θα είναι σέ ολους μας απολύτως Χρήσιμη,όπως μέχρις σήμερα.
Προσωπικά πάντως σε Ευχαριστώ που δηλώνεις τήν διαφωνία σου γιατί αυτο δείχνει σέ όλους πώς το Σωματείο ειναι Ζωντανό και οι αποφάσεις λαμβάνονται Δημοκρατικά και κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων.

Νομίζω ότι πολύ το συζητάμε

+1. Αμαν πια ρε παιδιά με τις αγγελίες... Δεν αποθαρρύνω τις προτάσεις, αλλα αναρωτιέμαι γιατι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει τόση συζήτηση για τον νεο κανονισμό των αγγελιών: το πόσο δίκαιος είναι, πόσο άδικος είναι, ότι χάνονται ευκαιρίες για να πάρουν μηχανάκια τα μέλη, οτι..., οτι..., οτι...

Το καταλαβαίνω οτι έσφιξαν οι ζέστες και βαριέστε... Κι εγώ βαριέμαι. Υπάρχουν όμως 8(οκτώ!) μεγάλες υποκατηγορίες στο φορουμ...Βαρεθήκατε το στέκι σας; Κάντε μια βόλτα σ'ενα διπλανό. Παντού γράφονται αξιόλογα πράγματα.

Υ.Γ. @Ge0rge...Δεν ξεστρώσατε τα χαλιά στο σπίτι; Δεν σου έκανε τον ήχο χάλια; Το thread με τα χαλιά ζωντάνεψε ξανα! Αντε να γράψεις κι εσύ :D

Δεν ασχολούμε με ανύπαρκτους που προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχουν ειρωνευόμενοι τους άλλους.