Αγορά 50''+

Η στατιστική και οι αριθμοί είναι πάντα επιχείρημα, το αν η βάση δεδομένων είναι μικρή ή μεγάλη έχει μεγάλη σημασία, αλλά δεν αναιρεί το αποτέλεσμα και την αξιοπιστία της, αξιόπιστη δεν θα ήταν άμα περιείχε ψευδή στοιχεία.

Αντίστοιχο επιχείρημα θα ήταν και κάποια άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει από κάποια άλλη βάση δεδομένων, οπότε περιμένω με ενδιαφέρον το link.

Δεν θεωρώ κανένα από τα εγγεγραμμένα μέλη που συμμετέχουν στο forum, average user, όπως άλλωστε και σένα μιας και συμμετέχεις εδώ.

Οι average users είναι εκτός εξειδικευμένων forum και δεν ψάχνουν για επιχειρήματα μιας και δεν γνωρίζουν την ύπαρξη πολλών πραγμάτων από αυτά που συζητάμε, σαφώς και το πλέον αξιόπιστο επιχείρημα θα ήταν κάποια στατιστικά στοιχεία από την δική τους χρήση, αλλά αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, λόγω της αγνοίας τους

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

Κατά τη γνώμη μου η τοποθέτηση αυτή είναι υπερβολή.

Ίσως να κάνω και λάθος στην άποψή μου. Δεν το αρνούμαι, άλλωστε τώρα "μαθαίνω". Απλά το είπα περισσότερο με βάση το τι θα έκανα εγώ.

Διαβάζοντας επι τροχάδην τα ποστ, θέλησα να προσθέσω τη γνώμη μου περί burn-in. Είμαι κι εγώ κάτοχος Panasonic 42PX70 και δεν έχω παρατηρήσει το μαραμικρό burn-in παρά την σχετικά πολύωρη χρήση PS3, τηλεοπτικών καναλιών χωρίς zoom και τη 2.5 ετή παλαιότητα του μοντέλου. Επίσης αρκετοί φίλοι/γνωστοί μου με Plasma και παραπλήσια χρήση δεν παρατήρησαν φαινόμενο burn-in. Άποψή μου είναι ότι πρέπει κάποιος να το "παρακάνει" (ή να κάνει κάποια διαδικασία επίτηδες) για να προκαλέσει ζημία στην Plasma του. Και φυσικά, όσο εξελίσσονται τα μοντέλα, η πιθανότητα ελαχιστοποιείται.

Φίλε manosm,

Κι εγώ θα πρότεινα Plasma σε πολύ μεγάλες ίντσες αρκεί βέβαια να μην υπάρχει πρόβλημα με το χώρο. Κάτι άσχετο: Με προϋπολογισμο 2000 ευρώ, έχεις σκεφτεί καθόλου την αγορά προβολέα;

Yπάρχει γενικότερα και μία σύγχυση μεταξύ burn-in και image retention, δύο φαινομένων διαφορετικής αιτιοπαθογένειας και επίπτωσης.

Κάτι άλλο που παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι πως μία αναζήτηση για φωτογραφίες που απεικονίζουν burn-in/screenburn, επιστρέφει συντριπτικά περισσότερα αποτελέσματα για CRT απ' ό,τι για Plasma... :chinscratch:

Φίλε JL_?,

Συμφωνώ με τη σύγχυση μεταξύ burn-in/image retention.
Σύμφωνα με τη Wikipedia, το burn-in αφορά κυρίως τις CRT ενώ το image retention τις LCD/Plasma.

Να κάνω μία ερώτηση; Επειδή ξέρω πως έχεις κάποιο παρελθόν με CRT (:D) μ' ενδιαφέρει η άποψή σου. Μεγαλύτερη "ζημία" προκαλείται στις CRT ή στις Plasma εμφανίζοντας μία στατική εικόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα; Θεώρησε τις παραμέτρους ίδιες (αντίθεση, χρ. διάστημα, μέγεθος στατικής εικόνας, υπόβαθρο κτλ.)

@kblachos:
το link σου δεν αποτελεί καμία απόδειξη_
πρώτον αφορά χρήστες του forum που σε ένα συντριπτικό ποσοστό έχουν στρώσει την plasma και προσέχουν ιδιαίτερα την χρήση στατικών εικόνων
δεύτερον, δεν περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα και τις μάρκες, και ιδίως κάποια απο τα παλαιότερα μοντέλα που ήταν ιδιαίτερα ευπαθή.
σορρύ δεν το θεωρώ ουσιαστικό επιχείρημα.

Με κάλυψαν οι απαντήσεις όλων των υπόλοιπων φίλων του forum. Οπως επίσης ότι ανάμεσα στους 560 κατόχους αυτών των τηλεοράσεων υπάρχουν φανατικοί gamers (βλ. Trisalon). Οπως επίσης γνωρίζω, ότι αυτοί που μπήκαν σε διαδικασία στρωσίματος της τηλεόρασής τους μάλλον είναι η μειοψηφία. Ούτε εγώ ούτε ο Χρήστος (czoun) κάναμε κάτι ανάλογο. Επίσης, από την λίστα της Pioneer, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ελάχιστοι μπήκαν σ' αυτήν τη διαδικασία.

Πάντως περιμένω από κάποιον μία αντίστοιχη απόδειξη περί του αντιθέτου. Μία λίστα ή έστω ένα link όπου να απαριθμούνται κάτοχοι τηλεοράσεων με burn-in. Γιατί από λόγια όλοι ξέρουμε....... Με τα λόγια ο Ορσον Γουέλς :grinning-smiley-043έπεισε τους Αμερικάνους ότι κατέβηκαν οι Αρειανοί στη γη. :flipout:

Μεγαλύτερη "ζημία" προκαλείται στις CRT ή στις Plasma εμφανίζοντας μία στατική εικόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα; Θεώρησε τις παραμέτρους ίδιες (αντίθεση, χρ. διάστημα, μέγεθος στατικής εικόνας, υπόβαθρο κτλ.)

Oπως έχω ξαναγράψει εδώ, όσες CRT έχω δει σε πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, καφετέριες, αίθουσες αναχωρήσεων κ.λ.π. που απεικονίζουν σταθερές εικόνες (τελετέξτ, κληρώσεις lotto / KINO κ.α.) έχουν όλες burn-in. Και φυσικά, αν πάρεις μία plasma για τέτοια χρήση θα την καταστρέψεις.

Last edited:
Ευχαριστώ φίλε kblachos για την απάντηση!

Ξέρεις όμως σε ποιά τεχνολογία το φαινόμενο του burn-in (που είναι και μόνιμο) εμφανίζεται πιο εύκολα; Με άλλα λόγια: Περισσότερη προσοχή απαιτείται σε οθόνη CRT ή Plasma;

Φίλε JL_?,

Συμφωνώ με τη σύγχυση μεταξύ burn-in/image retention.
Σύμφωνα με τη Wikipedia, το burn-in αφορά κυρίως τις CRT ενώ το image retention τις LCD/Plasma.

Να κάνω μία ερώτηση; Επειδή ξέρω πως έχεις κάποιο παρελθόν με CRT (:D) μ' ενδιαφέρει η άποψή σου. Μεγαλύτερη "ζημία" προκαλείται στις CRT ή στις Plasma εμφανίζοντας μία στατική εικόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα; Θεώρησε τις παραμέτρους ίδιες (αντίθεση, χρ. διάστημα, μέγεθος στατικής εικόνας, υπόβαθρο κτλ.)

Η ερώτησή σου, φίλε th-pantazis, δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Οι δύο βασικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο ως προς το burn-in, είναι:

α) Ο ρυθμός πτώσης της φωτεινότητας των φωσφόρων

β) Η χρονική διάρκεια προβολής της στατικής εικόνας

Όταν το α) έχει μεγάλη τιμή το β) είναι μικρό και το αντίστροφο. Το επικίνδυνο σημείο στη ζωή μιας Plasma είναι οι πρώτες 200 ώρες, ενώ το αντίστοιχο για μία CRT άμεσης εκπομπής, είναι οι πρώτες 2000 ώρες. Αυτά τα δύο χρονικά διαστήματα είναι αυτά, κατά τα οποία η καμπύλη της φωτεινότητας εμφανίζει μία απότομη πτώση, πρωτού αρχίσει να σταθεροποιείται σε έναν πιο ομαλό ρυθμό. Ήδη το απότομο σκαλοπάτι των CRT είναι σαφώς ομαλότερο από των Plasma, στις οποίες ακολουθεί κι ένα δεύτερο, ομαλότερο βέβαια, σκαλοπάτι διάρκειας 800-1800 ωρών. Μετά την πάροδο αυτών των διαστημάτων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκληθεί αληθές burn-in, καθώς απαιτείται εξαιρετικά μακροχρόνια προβολή στατικής εικόνας, ασυνήθης με τις πρακτικές της οικιακής χρήσης.

Άρα, συνοψίζοντας, στις πρώτες 200 ώρες λειτουργίας της, μία Plasma κινδυνεύει σαφώς περισσότερο από μία CRT άμεσης εκπομπής να πάθει burn-in, για τις υπόλοιπες 800-1800 ελαφρά περισσότερο και μετά τις 2000 ώρες, ο κίνδυνος σε οικιακή χρήση δεν υφίσταται, πρακτικά...

Υπάρχουν βέβαια και οι βιντεοπροβολείς CRT, όπου εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται: λόγω της υψηλής ισχύος με την οποία δουλεύουν οι καθοδικοί τους, ο ρυθμός γήρανσης των φωσφόρων τους, είναι μεγαλύτερος και από τις CRT άμεσης εκπομπής και από τις Plasma, με αποτέλεσμα να αποτελούν την πιο επίφοβη ως προς το burn-in, τεχνολογία.

Προσωπικά, έχουν περάσει 11 συσκευές τηλεοράσεων και μόνιτορ CRT από τα χέρια μου και αν και σε μερικές το προσπάθησα (:D) δεν κατάφερα να "κάψω" καμμία. Επίσης, δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω ιδίοις όμμασι καμμία Plasma με burn-in (νόμιζα προς στιγμήν πως είχε η LG στο Μακεδονία, αλλά κάθε φορά που περνάω από εκεί το είδωλο είναι διαφορετικό, οπότε υποθέτω πως πρόκειται για image retention).

Απεναντίας, CRT με αληθές burn-in, έχω πετύχει αρκετές φορές, σε "ουφάδικα", τράπεζες, αεροδρόμια, όπως και σε καθοδικούς προβολικών...

Όσον αφορά το image retention, αυτό αποτελεί άλλη ιστορία, δεν έχει καμμία σχέση με τη γήρανση των φωσφόρων, οφείλεται αποκλειστικά στην κατακράτηση φορτίων από την προστατευτική επίστρωση MgO του διηλεκτρικού και στο 99,99% των περιπτώσεων, είναι αναστρέψιμο. Η προσεκτική χρήση κατά τις πρώτες ώρες είναι περισσότερο ωφέλιμη για το ομοιόμορφο "ψήσιμο" αυτής της επίστρωσης, ωστέ να μη δημιουργηθούν τοπικές εστίες, όπου τα φορτία θα μπορούν να συσσωρεύονται πιο εύκολα, προκαλώντας επίμονο image retention και δευτερευόντως για την αποφυγή burn-in, το οποίο ακόμα και σε αυτό το διάστημα θέλει επιτηδευμένη προσπάθεια για να το πάθεις...

Το αντίστοιχο φαινόμενο στις LCD, ονομάζεται image persistence και ακόμα δεν είναι γνωστή η επακριβής αιτιολογία του...

Last edited:
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε JL_? για το αναλυτικότατο άρθρο σου!
Με βοήθησε πολύ να καταλάβω ακριβώς τι συμβαίνει με το burn-in (και το λιγότερο επικίνδυνο image retention) στις τεχνολογίες CRT (άμεσης προβολής και β/π) και Plasma. -bye-

Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

κΌσον αφορά το image retention, αυτό αποτελεί άλλη ιστορία, δεν έχει καμμία σχέση με τη γήρανση των φωσφόρων, οφείλεται αποκλειστικά στην κατακράτηση φορτίων από την προστατευτική επίστρωση MgO του διηλεκτρικού...

Γιάννη να υποθέσω λοιπόν, ότι το Image retention, εάν κατάλαβα καλά από την επεξήγηση που περιγράφεις παραπάνω,αποτελεί εντελώς φυσιολογική λειτουργία του πάνελ;;;;;

Εγώ πάντως παιδιά από προχθές έχω παραγγείλει την
LG 50PK550 50" και με αυτά που διαβάζω με έχετε τρομάξει λίγο.

Πρέπει να είμαι τόσο τσιτωμένος συνέχεια και να μην μπορέσω να απολάυσω την καινούργια μου τηλεόραση για τον λόγο του burn in.
Eίμαι κάτοχος μιας lcd εδω και 4 χρόνια και δεν έιχα πρόβλημα αν και στα manual λέει να προσέχεις τις στατικές εικόνες.
Αποφάσισα να ανέβω σε ίντσες και έτσι προτίμησα plasma αφου διαβάζοντας στο φορουμ είδα πολύ καλά λόγια.
Έχω παιχνιδομηχανή (ps3)αλλά κυρίως την χρησιμοποιώ σαν media center(ταινίες κλπ)ελάχιστα θα παίξω παιχνίδι ,κάποιες φορές παίζω το pro evo 2010 αλλά πάνω από μισάωρο ποτέ.
Βλέπω πολύ τηλεόραση και δεν ξέρω αν το zoom χαλαέι την ποιότητα της εικόνας αλλά αν αυτές οι 200 ώρες στρωσίματος με ωφελήσουν θα το κάνω.
Το θέμα είναι ότι διαβάζοντας όσα λέγονται παραπάνω όσοι είναι κάτοχοι plasma θα αρχίσουν να ανησυχούν και όσοι έχουν παραγγείλει plasma(καλή ώρα εγώ )θα το έχουν ψηλομετανιώσει.
Τελικά αν οι plasma δεν κάνουν για παιχνιδομηχανές ,δεν κάνουν για θέαση τηλεόρασης (λόγω στατικών εικόνων)και υπάρχει και πρόβλημα στους υπότιτλους των ταινιών τότε γιατί κάποιος να πάρει plasma και να έχει όλες αυτές τις ανησυχίες και στρες.?

Φίλε gzoun,

Απ' ότι καταλαβα, η κατακράτηση φορτίων είναι φυσιολογική αρκεί να είναι ομοιόμορφη. Αν η κατακράτηση φορτίων είναι ανομοιόμορφη, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Η προσεκτική χρήση της οθόνης/TV τις πρώτες ώρες βοηθάει ώστε η κατακράτηση φορτίων να είναι ομοιόμορφη, ώστε να αποφεύγεται το image retention.

Τελικά αν οι plasma δεν κάνουν για παιχνιδομηχανές ,δεν κάνουν για θέαση τηλεόρασης (λόγω στατικών εικόνων)και υπάρχει και πρόβλημα στους υπότιτλους των ταινιών τότε γιατί κάποιος να πάρει plasma και να έχει όλες αυτές τις ανησυχίες και στρες.?

Αυτό κατάλαβες από όσα γράφτηκαν προηγουμένως????...με συγχωρείς φίλε Γιάννη και χωρίς να με παρεξηγήσεις, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσεις, καθώς επίσης και τα νήματα που υπάρχουν στην Γενική Συζήτηση, με αναλύσεις επί αναλύσεων, απόψεις επί απόψεων και παραδείγματα επί παραδειγμάτων από burn in...

....το ότι 600 κάτοχοι plasma κάνουν την χρήση που κάνεις κι εσύ με ποσοστό burn in 0,κάτι % δεν σου λέει τίποτα???

Και θα το πω για πολλοστή φορά το άγχος και το στρες το έχουν όσοι ρωτάνε για plasma και δεν είχαν ποτέ τους....ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ και αφού αποκτήσουν προσωπική εμπειρία από την χρήση, οι περισσότεροι λένε ότι δεν ήξεραν τι έλεγαν και πολλές φορές γελάνε και κοροϊδεύουν αυτά που έλεγαν χωρίς προσωπική εμπειρία...

....ούτε αυτό σημαίνει τίποτα???

Πρέπει να είμαι τόσο τσιτωμένος συνέχεια και να μην μπορέσω να απολάυσω την καινούργια μου τηλεόραση για τον λόγο του burn in.
Eίμαι κάτοχος μιας lcd εδω και 4 χρόνια και δεν έιχα πρόβλημα αν και στα manual λέει να προσέχεις τις στατικές εικόνες.
Αποφάσισα να ανέβω σε ίντσες και έτσι προτίμησα plasma αφου διαβάζοντας στο φορουμ είδα πολύ καλά λόγια.
Έχω παιχνιδομηχανή (ps3)αλλά κυρίως την χρησιμοποιώ σαν media center(ταινίες κλπ)ελάχιστα θα παίξω παιχνίδι ,κάποιες φορές παίζω το pro evo 2010 αλλά πάνω από μισάωρο ποτέ.
Βλέπω πολύ τηλεόραση και δεν ξέρω αν το zoom χαλαέι την ποιότητα της εικόνας αλλά αν αυτές οι 200 ώρες στρωσίματος με ωφελήσουν θα το κάνω.
Το θέμα είναι ότι διαβάζοντας όσα λέγονται παραπάνω όσοι είναι κάτοχοι plasma θα αρχίσουν να ανησυχούν και όσοι έχουν παραγγείλει plasma(καλή ώρα εγώ )θα το έχουν ψηλομετανιώσει.

Φιλε μου, η συμβουλή μου είναι να την απολαύσεις χωρίς τσιτώματα και άγχος. Εχω την 50αρα pioneer kuro (plasma φυσικά) εδώ και 1 χρόνο. Την έστρωσα με χαμηλό contrast & φωτεινότητα και ρύθμιση σε power saving mode, για 100 ώρες περίπου βλέποντας κανονικά τηλεόραση, ταινίες κτλ.
Παιχνίδια δεν πάιζω αλλά είχα συνδέσει επάνω pc και την χρησιμοποιούσα ως οθόνη τουλάχιστον 8 μήνες, δηλαδή ακόμα χειρότερο σε σχέση με τα παιχνίδια. Είχα ρυθμίσει φυσικά και την λειτουργία orbiter για την προστασία της οθονης και εως και σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα παιδιά βλεπουν και ξαναβλέπουν με τις ώρες προγράμματα παιδικά που έχω γράψει από την τηλεόραση και φυσικά έχουν channel logo. Κανένα burn-in ή image retention.
Χαλάρωσε λοιπόν, ενεργοποίησε τα anti-burn in χαρακτηριστικά της τηλεόρασής σου και απόλαυσε την αγορά σου.

Last edited:

Με τοσα που διαβαζω και ξαναδιαβαζω και εχω βαρεθει να τα διαβαζω , μπαινω σε πειρασμο να αρχισω να αφηνω την U μου ολη νυχτα με στατικη εικονα να δω ποτε θα "καει" επιτελους , να μου φυγει η απορια...
Ομολογω οτι καποτε ελεγα κι εγω , απο λαθος ενημερωση, οτι οι πλασμα τρωνε παιδακια , αλλα καποια στιγμη , οφειλα να ψαξω και να δω αν τοσοι και τοσοι κατοχοι , τελικα εξυπηρετουν καποια σκοτεινα συμφεροντα η εγω ημουν λιγακι νυχτωμενος....
:2thumb22sup:

Φαντάσου να τα έγραφες.... και να τα ξαναέγραφες...και να τα ξαναματαέγραφες....και ...και....και....:2thumb22sup:

Φίλε giannissoula76,

Η ανησυχία σου περί Plasma τηλεοράσεων είναι φυσιολογική, αν αναλογιστείς πως ότι γράφεται εδώ. Δεν πρέπει όμως εν τέλει ν' ανησυχείς γιατί ό,τι γράφεται αφορά ακρέες περιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστεί φαινόμενο burn-in ή image retention. Είναι απίθανο να καταφέρεις εσύ να το προκαλέσεις αυτό εκτός κι αν το επιδιώξεις/προσπαθήσεις.
Οι περισσότεροι μέσα στο φορουμ δεν έχουν ακολουθήσει καμία διαδικασία στρωσίματος στις Plasma (εγώ έκανα κάτι ψιλά) και δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου προβλήματα. Συνεπώς δεν πρέπει ν' ανησυχείς!
Όντως οι Plasma υπερέχουν των LCD (σύμφωνα και με τη δική μου άποψη) σε πολλά σημεία. Η TV που επέλεξες είναι FullHD (1920x1080) oπότε δεν έχεις απολύτως κανένα μειονέκτημα. Θα την απολάυσεις καθώς θα έχεις την μία από τις καλύτερες εικόνες που υπάρχουν σε μέσο άμεσης προβολής και μάλιστα σε πολύ χορταστικές ίντσες. Και καθώς θα περνά ο καιρός, θα προβαίνεις σε συγκριτικά με φίλους σου και η επιλογή σου θα σε επιβεβαιώνει ολοένα και περισσότερο.
Οι Plasma κάνουν για παιχνιδομηχανές, για τηλεοπτικό σήμα, για DVD, για Blue-Ray/HD-DVD, αρχεία βίντεο από Η/Υ. Δεν κάνουν μόνο για Desktop H/Y. Απλά πρέπει να ξέρεις πως τις πρώτες 200 ώρες θα πρέπει να έχεις τη φωτεινότητα/αντίθεση στο μισό της μέγιστης (δε νομίζω πως θα ενοχλήσει ιδιαίτερα) και να μην αφήνεις στατικές εικόνες επίμονα (π.χ. Πατάς παύση σε μία ταινία - μην την αφήσεις πάνω από μερικά λεπτά). Υπερβολική προσοχή δεν είναι απαραίτητη σε καμία περίπτωση. Μετά το τέλος του στρωσίματος, θα είσαι πολύ πιο άνετος (πρέπει να προσέχεις τις υπερβολές π.χ. μην αφήσεις μία ταινία σε παύση ή το αρχικό μενού του PS3 για να βγεις για καφέ.)
Ελπίζω να σε βοήθησα να δεις με καλό μάτι τις Plasma.

Ακριβώς ίδια περίπτωση είμαι κι εγω με σένα, και έχω τις ίδιες ανησυχίες. (Μόνο που αντί για PS3 έχω ΧΒΟΧ360) .
Τι με έκανε να πάω σε πλάσμα;
1. Τα λεφτά (Δες πόσο κοστίζουν LCD-LED, με ίδια ποιότητα στις 50"), Την 50PK550 που επέλεξα κι εγώ την βρήκα με 810 ΕΥΡΩ!!!!!!
2. Πριν απο 3-4 χρόνια πάλι δεν αγόραζε ο κόσμος Plasma? τα προβλήματα που σε φοβίζουν τωρα για την αγορά της πλάσμα, σε 3-4 χρονια (που για την τεχνολογια ειναι αιώνας) λες να μην τα έχουν κατανου οι ετερίες να τα εξαλείψουν ;(μην ξεχνάς οτι το μοντέλο PK550 είναι ότι πιο καινούριο στην τεχνολογία πλάσμα.)
3. Οι ειδικοί , Εχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια, ότι σε φόρουμς παρόμοιων συζητήσεων οι πιό "πορομένοι " με το "επάγγελμα" είναι ένθερμοι υποστηριχτές των Πλασμα οθονών. (ειδικά σε μοντέλα πάνω απο 42 ιντσες!) ...Κάτι θα ξέρουν...
4. Έτσι που τρέχει η τεχνολογία στις οθώνες (Οι OLED, ακόμα δεν βγήκανε, και συζητάνε νέα τεχνολογία) πιστεύω είναι καλύτερο να πηγαίνουμε σε μια επιλογή περισότερο best valiue for money (ειδικά σε μεγάλα μοντέλα) παρά σε top of the line μοντελα, αφου σε 3 χρόνια το top of the line (των 2000-3000ευρώ) θα είναι χειρότερο απο ένα best valiue for money καινουριας γενιάς(κάνε τους υπολογισμους) Τι σου είναι ευκολότερο να αντικαταστίσεις σε 3 χρόνια(άντε 5); μια τηλεόραση που έσκασες 3 χιλιάρικα; ή μιά που έσκασες 810 ευρώ;;; Aν βεβαια μου τρέχαν απο τα μπατζάκια.... τοτε θα χτυπούσα μια 3D LED UE55C7000 με 3000ακια! σε 3-4 χρόνια με 800-1000 ευρω θα πάρω μια 60αρα με καλύτερα χαρακτιριστικά απο αυτήν...
5. Μπορεί να πτωχευσουμε και ήθελα 2200 ευρω στο στρώμα μου για να μεταναστευσω.... :fahne90:

Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για burn in στην εποχη μας...ειδικα αφοσον καποιος φροντισει τις πρωτες 200 ωρες να ειναι λιγο προσεκτικος...οχι ακροτητες (πχ. 10 ωρες Pro απο την πρωτη ημερα) δηλαδη....

Τα υπολοιπα που αναφερονται για zoom , λογοτυπα κτλ. ειναι μονο για προληπτικους λογους...

Και καινουργιο αμαξι οταν αγοραζουμε στα πρωτα 5,000 χιλιομετρα οι στροφες δεν πρεπει να ανεβαινουν πανω απο τις 3,500...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

Γιάννη να υποθέσω λοιπόν, ότι το Image retention, εάν κατάλαβα καλά από την επεξήγηση που περιγράφεις παραπάνω,αποτελεί εντελώς φυσιολογική λειτουργία του πάνελ;;;;;

Nαι, Γιώργο.

Βέβαια, καθώς γράφει ώρες το πάνελ και με την προϋπόθεση πως δεν έχει "τυρρανηθεί" στα νιάτα του, θα δημιουργείται πιο δύσκολα και θα ξεπλένεται ευκολότερα.

Από το '99 ακόμα, στα τμήματα R&D των εταιρειών, πειραματίζονται με άλλες ουσίες προς αντικατάσταση του MgO, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί κάτι που να συνδυάζει τόσα πλεονεκτήματα και μόνο ένα μειονέκτημα.

Ήδη πάντως, εδώ και 2-3 χρόνια, η λειτουργία των πάνελ με χαμηλότερη ισχύ, έχει περιορίσει σημαντικά την ορατότητα του image retention, oπότε τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Μόνο όταν φτάσουμε στο μαύρο της KURO, ενδεχομένως να δούμε αυξημένες παρατηρήσεις image retention και πάλι... :D

@th-pantazis: Image retention δεν υφίσταται στις CRT. Ένα φαινόμενο που ομοιάζει κάπως, είναι το phosphor persistence, το οποίο αφήνει ένα πολύ αχνό είδωλο της τελευταίας εικόνας που προβλήθηκε πριν κλείσουμε την οθόνη, το οποίο σβήνει σιγά-σιγά. Αποτελεί φυσιολογική λειτουργία και παρατηρείται και στις Plasma...

Last edited: