Αγορά 50''+

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

Τι να κάνουμε ρε φίλε ,δεν ήμαστε σαν εσένα που τα ξέρεις όλα:SFGSFGSF:

Εγω ειμαι ο πλεον ασχετος φιλε... αλλα θαυμαζω την υπομονη και την διαθεση καποιων φιλων να εξηγουν ξανα και ξανα .
Τιποτα προσωπικο μαζι σου , αλλωστε δεν θα μπορουσα να εχω με την φοβερη "φατσα" που εχεις στο avatar σου ! ( να τον χαιρεσαι !)
:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

Εγω ειμαι ο πλεον ασχετος φιλε... αλλα θαυμαζω την υπομονη και την διαθεση καποιων φιλων να εξηγουν ξανα και ξανα .
Τιποτα προσωπικο μαζι σου , αλλωστε δεν θα μπορουσα να εχω με την φοβερη "φατσα" που εχεις στο avatar σου ! ( να τον χαιρεσαι !)
:2thumb22sup:

Όλα καλά:ernaehrung004:

Εχεις δοκιμασει να στειλεις email στους επιστημονες της LG να τους εξηγησεις το τραγικο λαθος που εχουν κανει?

Μην τους αφηνεις στο σκοταδι , μοιρασου τις γνωσεις σου μαζι τους...αλλωστε αυτοι οι κακομοιροι που να ξερουν...

yperion

σου έχω ξαναστείλει Links και από ξένα sites για το ποσο ό,τι να'ναι και άστοχη είναι η πρόβλεψη της LG...

μ'αρεσει που συνεχίζεις να επιμένεις ότι "ισχύει τις 100.000 h της πλασμα kαι τις 30.000 h της lcd"

!!!
θέλεις να ξαναδιαβάσεις τα Links???
άντε πάρε ένα πρόχειρο εδώ (από site που υποστηρίζει την Plasma τεχνολογία) και αν είναι εύκολο ας μην ξανακάνουμε αυτή την κουβέντα. Είμαι σίγουρος ότι ούτε εσύ το πιστεύεις! εξάλλου σε θεωρώ πιο λογικό!

http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/plasmatv-lifespan.html

http://www.plasmatvbuyingguide.com/p...ma-vs-lcd.html

"Many manufacturers state a new half life of 100,000 hours, that's just over 68 years if the TV is on 4 hours every day. While I am skeptical of this spec, I do believe strides have been made to nearly even the playing field with LCD. At half life, the phosphors in a plasma screen will glow half as brightly as they did when the set was new. There is no way to replace these gases; the display simply continues to grow dimmer with use."

επέτρεψε μου μάλιστα να σου πω, πως αυτη η κουβέντα με την διάρκεια ζωής είναι μια ανοησία. Ένας οικιακός χρήστης μετά από 15 χρόνια tv σίγουρα θα θέλει να την αλλάξει, και μέχρι τότε η tv του ότι και να είναι θα δουλεύει μια χαρά. Αρα ας αφήσουμε δελτία τύπου και εξυπνάδες στυλ "να διαφωτίσω τους επιστήμονες της Lg"

Last edited:
Δηλαδη δεν γνωριζει ο μηχανικος-τεχνικος-επιστημονας της εταιρειας ποσο ειναι η διαρκεια ζωης του προιοντος που κατασκευαζει και γνωριζει ο Χ , Ψ ασχετος?

Αυτη ειναι μια αποψη που στερειται λογικης...

ΥΓ. Το ενα αρθρο το οποιο επικαλείσαι ειναι απο τις 26/08/05...

... αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ τα μάτια μου...

Και πολύ καλά κάνεις...:2thumb22sup:

.....αλλά μιας και μιλάμε για burn in και εμπιστεύεσαι ότι έχεις δει, θα είναι ενδιαφέρον να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου με τα μοντέλα που έχεις δει να έχουν παρουσιάσει το φαινόμενο.

----------------------------------------------------------------------------------------

Θα μπορούσα να ποστάρω ένα link σε ξένo site για να πείσω τον underdog, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι αξιόπιστο, ούτε θέλω να ποστάρω για να ποστάρω.

Αντίστοιχο επιχείρημα θα ήταν και κάποια άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει από κάποια άλλη βάση δεδομένων, οπότε περιμένω με ενδιαφέρον το link.

Επίσης περιμένω το link με το επιχείρημα, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά (μιας κι εγώ είμαι από αυτούς που εμπιστεύονται τα μάτια τους) και μπορεί κάτι το οποίο εσύ θεωρείς αναξιόπιστο, για μένα να είναι ενδιαφέρον....

.... ευχαριστώ προκαταβολικά και καλημέρα.

Επίσης περιμένω το link με το επιχείρημα, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά (μιας κι εγώ είμαι από αυτούς που εμπιστεύονται τα μάτια τους) και μπορεί κάτι το οποίο εσύ θεωρείς αναξιόπιστο, για μένα να είναι ενδιαφέρον....

....ξαναευχαριστώ προκαταβολικά και καλημέρα.

ΥΓ. Το ενα αρθρο το οποιο επικαλείσαι ειναι απο τις 26/08/05...

δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο, το έβαλα στην αρχή για 5 λεπτά, και μετά το θυμήθηκα και έβαλα 2 καινούρια.
προφ. είχες αρχίσει να γράφεις απάντηση, γιαυτό δεν το πρόσεξες.
δες τα λίγο πιο προσεκτικά.

επίσης γιατο lifespan αρχίζεις πάλι να ομαδοποιείς και να ισοπεδώνεις επικίνδυνα_

Ειναι σαν να λεμε οτι η Michelin λεει οτι ενα λαστιχο εχει διαρκεια ζωης 50,000 χιλιομετρα και ο μπαρμπα Μητσος ο μηχανικος της γειτονιας να λεει οτι εχει 100,000...

Εσυ ποιον θα πιστευες?

Αυτον που βγαζει το προιον και εχει σιγουρα κανει τεστ μακροχρονιας αξιοπιστιας η καποιον που κανει υποθεσεις?

Nα σας υπενθυμίσω, πως οι τελευταίας γενιάς καθοδικοί, που χρησιμοποιήθηκαν στις τελευταίες επώνυμες τηλεοράσεις και μόνιτορ CRT, είχαν χρόνο ημίσειας ζωής 30.000 ώρες...

Ρε παιδιά, ποιος από εδώ θα έχει ακόμα την ίδια τηλεόραση μετά από 10 χρόνια; Οπότε τι σημασία έχει αν κρατάει 50.000 ή 200.000 ώρες, αφού είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, θα έχουμε πάρει καινούρια πολύ πριν περάσει αυτός ο χρονικός ορίζοντας!

@αυτό ακριβώς λέω thagkol
άσε που οι τεχνολογίες θα χουν εξελιχθεί πολύ!

οι δε OLED θα μας απασχολήσουν πολύ το επόμενο διάστημα.

@yperion, δεν θέλω να αντιδικήσω άλλο μαζί σου. Σεβαστή η άποψη σου.

@czoun, αιφου σου γράφω "Θα μπορούσα να ποστάρω ένα link σε ξένo site για να πείσω τον underdog, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι αξιόπιστο, ούτε θέλω να ποστάρω για να ποστάρω."
γιατι με βάζει σε αυτή την διαδικασία.
Προτιμώ αυτά που βλέπουν τα μάτια μου, το έχουμε ξανασυζητήσει.
Η δε αλήθεια είναι ότι έχω δει Plasma με burn in σε δημόσιους χωρους (π.χ. ΚΤΕΛ Κηφισού) πριν 4 χρόνια, αλλά προφ. μιλάμε για τις παλιές πλασμα.

Ρε παιδιά, ποιος από εδώ θα έχει ακόμα την ίδια τηλεόραση μετά από 10 χρόνια; Οπότε τι σημασία έχει αν κρατάει 50.000 ή 200.000 ώρες, αφού είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, θα έχουμε πάρει καινούρια πολύ πριν περάσει αυτός ο χρονικός ορίζοντας!

Πολυ σωστα...

Θεωρητικη ειναι η συζητηση...

Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

@czoun, αιφου σου γράφω "Θα μπορούσα να ποστάρω ένα link σε ξένo site για να πείσω τον underdog, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι αξιόπιστο, ούτε θέλω να ποστάρω για να ποστάρω."
γιατι με βάζει σε αυτή την διαδικασία.

Με συγχωρείς πολύ φίλε μου, αλλά σου εξήγησα ότι κάτι το οποίο είναι αναξιόπιστο για σένα, ίσως να είναι ενδιαφέρον για κάποιον άλλο, γι' αυτό σε παρακάλεσα να παραθέσεις το link με τα επιχειρήματα που έχεις βρει, κατά τη γνώμη μου, όποιος λέει ότι βρίσκει κάτι, αλλά δεν το παραθέτει, πραγματικά...ποστάρει για να ποστάρει....

...τεσπα, δεν υπάρχει πρόβλημα, άμα δεν θέλεις να μοιραστείς μαζί μας αυτό που έχεις βρει δεν μπορεί να σε πιέσει κανένας να το κάνεις...

.... το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σε παρακαλέσει και αν θέλεις το σέβεσαι και έχει καλώς, αν πάλι δεν θέλεις πάλι έχει καλώς, forum είμαστε δεν είμαστε δικαστήριο...

..δεν μπορώ να σε βάλω με το ζόρι σε αυτή την διαδικασία και με συγχωρείς αν με τα γραφόμενα μου φάνηκε ότι το έκανα.

Last edited:
Πολυ σωστα...

Θεωρητικη ειναι η συζητηση...

στο έχω γράψει πολύ πριν καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα :

επέτρεψε μου μάλιστα να σου πω, πως αυτη η κουβέντα με την διάρκεια ζωής είναι μια ανοησία. Ένας οικιακός χρήστης μετά από 15 χρόνια tv σίγουρα θα θέλει να την αλλάξει, και μέχρι τότε η tv του ότι και να είναι θα δουλεύει μια χαρά.

στο έχω γράψει πολύ πριν καταλήξεις στο ίδιο συμπέρασμα :

επέτρεψε μου μάλιστα να σου πω, πως αυτη η κουβέντα με την διάρκεια ζωής είναι μια ανοησία. Ένας οικιακός χρήστης μετά από 15 χρόνια tv σίγουρα θα θέλει να την αλλάξει, και μέχρι τότε η tv του ότι και να είναι θα δουλεύει μια χαρά.

To εγραφες απο την μια συνεχιζες ομως την συζητηση αμφισβητώντας τους παντες και τα παντα απο την αλλη...

Τελος παντων...καλο ειναι που καταλήξαμε καπου...

πρέπει να καταλάβεις yperion ότι αγιοποιώντας τις Plasma, φέρνεις τα αντίθετα αποτελέσματα, από όσα προσδοκάς με όσα γράφεις.
Αυτό σαν φιλική συμβουλή.
Για κάθε τεχνολογία υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά, όλα τα sites λένε ότι δεν υπάρχει ιδανική τηλεόραση, και εμείς εδώ έχουμε ανακαλύψει την καλύτερη λύση....

@czoun,
φάσκεις και αντιφάσκεις, ή δεν καταλαβαίνεις ακριβώς τι σου λέω.
Εφόσον δεν ξέρω αν ισχύει ή απο που προέρχεται τα στατιστικά Plasma με burn-in γιατι να τα ποστάρω? Αντίθετα σου λέω για plasma που τα είδα με τα μάτια μου, και εσύ επανέρχεσαι στο ίδιο στατιστικό ερώτημα.
Εντάξει, θα αρχίζω να γυρνάω από δω και πέρα σπίτια, να σου δώσω στατιστικό από τα Λευκόγεια Ρεθύμνου. :-)

πρέπει να καταλάβεις yperion ότι αγιοποιώντας τις Plasma, φέρνεις τα αντίθετα αποτελέσματα, από όσα προσδοκάς με όσα γράφεις.

Και ποιος σου ειπε οτι προσδοκώ αποτελεσματα?

Το μονο μου κερδος ειναι το ευχαριστω απο αλλα μελη...

Ναι βρε φίλε Yperion, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την αξία του forum, με την ενημέρωσή σας με προφυλάξατε σε απίστευτο βαθμό...

Ειλικρινά κάθε φορά που την χρησιμοποιώ και χαίρομαι και σας θυμάμαι! :2thumb22sup:

Αυτη ειναι η ανταμοιβη μου...

Αν ειναι οι πλασμα καλυτερες η οχι το γνωριζουν ολοι οσοι ασχολουνται σοβαρα και επαγγελματικα με την εικονα ...δεν σε αδικω που δεν το ξερεις και εσυ γιατι και εγω μεχρι προσφατα πιστευα τα site-περιοδικα-διαφημιστικα φυλλαδια και τον καθε ημιμαθη "ειδικο"της πλακας που μου ελεγε ψεματα με αποτελεσμα να φοβαμαι την αγορα τους...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2454-best-tv-guide.html

Καλές, κακές ή καλύτερες γενικώς δεν υπάρχουν. Οι κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της.

Η επιλογή μεταξύ μίας LCD ή Plasma, προκύπτει καθαρά από το πόσο και το τι βλέπουμε. Εάν θέλουμε μία τηλεόραση που θα είναι ανοιχτή όλη μέρα, αδιαφορώντας τι δείχνει ή θέλουμε μία τηλεόραση για multimedia εφαρμογές με τον ευρύτερο όρο (σύνδεση με υπολογιστή, απεικόνιση slideshow, σύνδεση με παιχνιδομηχανή κ.α.) τότε τείνουμε προς την επιλογή μίας LCD.

Ειδάλλως εάν η τηλεόραση αποτελεί το μέσο που θα δούμε μία ταινία το βράδυ, ή κάποια επιλεγμένα τηλεοπτικά προγράμματα τότε οι Plasma έχουν το πρώτο λόγο.

Η κάθε λέξη έχει το νόημα της. Και το ‛μία ταινία το βράδυ’ δεν είναι τυχαίο, όπως όλα τα άλλα που προαναφέρθηκαν. Οι τηλεοράσεις Plasma παρέχουν κορυφαία ποιότητα εικόνας που προσεγγίζει περισσότερο τα κινηματογραφικά πρότυπα σε ότι αφορά κυρίως την απόδοση των χρωμάτων, την θερμοκρασιακή συμπεριφορά και την διαχείριση της κλίμακας του γκρι.

Όμως υποφέρουν από τον περιβάλλοντα φωτισμό του δωματίου και επίσης από τα παραμένοντα είδωλα τα οποία κάνουν την εμφάνιση τους όταν μία εικόνα, ένα λογότυπο ή οτιδήποτε άλλο σταθερό στοιχείο, ακόμα και το μενού ή οι μπάρες δεξιά και αριστερά σε προβολές 4:3, μείνουν για πολύ ώρα στην οθόνη.

Με μία Plasma πρέπει να έχεις το νου σου.

Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

@czoun,
φάσκεις και αντιφάσκεις, ή δεν καταλαβαίνεις ακριβώς τι σου λέω.

Όταν κάποιος 'Φάσκει και αντιφάσκει', σημαίνει ότι την μία τα λέει έτσι και την άλλη τα λέει αλλιώς, έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ και μέχρι εκεί που καταλαβαίνω...πράγμα που δεν έκανα σε καμία περίπτωση και αδίκως μου προσάπτεις κάτι τέτοιο...(αν κάπου το έκανα χωρίς να το καταλάβω, πολύ ευχαρίστως να μου το υποδείξεις για να διορθώσω/παραδεχτώ το λάθος μου)...

....στην πορεία της συζήτησης δεν άλλαξα τίποτα από τα λεγόμενα μου και σαφώς το ίδιο ισχύει και για σένα...οπότε, για μένα,δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα

Ομολογώ πάντως ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως 'φάσκω και αντιφάσκω' όταν ζητάω το link που εσύ είπες ότι έχεις βρει? και το οποίο εν τέλει επιλέγεις να μην το παραθέσεις και πολύ καλά κάνεις , εφόσον είναι επιλογή σου...

...από κει και πέρα, οι απόψεις και τα επιχειρήματα που έχουν κατατεθεί είναι γραμμένα και βρίσκονται στην διάθεση όλων αυτών που μας διαβάζουν, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, οπότε πάλι έχει καλώς και επαναλαμβάνω...

..δεν μπορώ να σε βάλω με το ζόρι σε αυτή την διαδικασία και με συγχωρείς αν με τα γραφόμενα μου φάνηκε ότι το έκανα.

..... Οι τηλεοράσεις Plasma παρέχουν κορυφαία ποιότητα εικόνας που προσεγγίζει περισσότερο τα κινηματογραφικά πρότυπα σε ότι αφορά κυρίως την απόδοση των χρωμάτων, την θερμοκρασιακή συμπεριφορά και την διαχείριση της κλίμακας του γκρι.

...............