Αγορά 50''+

@kblachos
οι τελείες και η επιλεκτική ανάγνωση δεν μου λέει κάτι.
Ήλπιζα να δώσεις μεγάλυτερη βαρύτητα στο
"Καλές, κακές ή καλύτερες γενικώς δεν υπάρχουν. Οι κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της.

Η επιλογή μεταξύ μίας LCD ή Plasma, προκύπτει καθαρά από το πόσο και το τι βλέπουμε."

@czoun:
ας τα πάρουμε από την αρχή:
1. φάσκεις και αντιφάσκεις γιατι μου λες ότι δεν θέλεις να με βάλεις σε αυτή τη διαδικασία, και μετά προσπαθείς ναμε πιέσεις να παραθέσω ένα Link το οποίο δεν ξέρω αν είναι αξιόπιστο!

Κάνε μόνος σου ένα search στο google και βρες τα δικά σου, αξιόπιστα ή μη.
Σου λέω για πράγματα που είδα με τα μάτια μου, και προτιμάς να συζητάμε αορίστως για link. Εξάλλου δεν σου είπα ποτέ ότι έχω Link με στατιστικά burn ιν, αλλά αφού θέλεις οπωσδήποτε κάποιo Links προς συζήτηση:
http://www.avguide.com/forums/plasma-screen-burn
http://www.thebestplasmatv.com/guides/plasma-tv-burn-in/

@kblachos
οι τελείες και η επιλεκτική ανάγνωση δεν μου λέει κάτι.
Ήλπιζα να δώσεις μεγάλυτερη βαρύτητα στο
"Καλές, κακές ή καλύτερες γενικώς δεν υπάρχουν. Οι κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της.

Η επιλογή μεταξύ μίας LCD ή Plasma, προκύπτει καθαρά από το πόσο και το τι βλέπουμε."

Μιας και πιάσαμε το άρθρο του fullhd.gr...

Εάν θέλουμε μία τηλεόραση που θα είναι ανοιχτή όλη μέρα, αδιαφορώντας τι δείχνει ή θέλουμε μία τηλεόραση για multimedia εφαρμογές με τον ευρύτερο όρο (σύνδεση με υπολογιστή, απεικόνιση slideshow, σύνδεση με παιχνιδομηχανή κ.α.) τότε τείνουμε προς την επιλογή μίας LCD.

Κατ' εμέ, η παραπάνω περιγραφή δεν παραπέμπει σε τηλεόραση.....

Αντίθετα με την παρακάτω:

Ειδάλλως εάν η τηλεόραση αποτελεί το μέσο που θα δούμε μία ταινία το βράδυ, ή κάποια επιλεγμένα τηλεοπτικά προγράμματα τότε οι Plasma έχουν το πρώτο λόγο.

Η κάθε λέξη έχει το νόημα της. Και το ʽμία ταινία το βράδυʼ δεν είναι τυχαίο, όπως όλα τα άλλα που προαναφέρθηκαν. Οι τηλεοράσεις Plasma παρέχουν κορυφαία ποιότητα εικόνας που προσεγγίζει περισσότερο τα κινηματογραφικά πρότυπα σε ότι αφορά κυρίως την απόδοση των χρωμάτων, την θερμοκρασιακή συμπεριφορά και την διαχείριση της κλίμακας του γκρι.

Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

@czoun:
ας τα πάρουμε από την αρχή:
1. φάσκεις και αντιφάσκεις

Από πλευράς μου δεν χρειάζεται πλέον να τα πάρουμε από την αρχή και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια μιας και εκτός από κουραστικό για όλους όσους μας διαβάζουν...(όπως επεσήμανε προηγουμένως ο φίλο hunter... :grinning-smiley-043 )....

...είναι και ανούσιο πλέον να προσπαθεί ο czoun να πείσει τον soundholics (και το αντίστροφο) για το ορθό του λόγου του, μιας και οι δυο μας έχουμε διαμορφώσει την προσωπική μας άποψη η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι κι αν πούμε...εσύ θεωρείς ότι φάσκω και αντιφάσκω...κι εγώ θεωρώ ότι, εν προκειμένω, ποστάρησες για να ποστάρεις...

..οπότε σεβαστές οι απόψεις μας, οι οποίες κατατέθηκαν και βρίσκονται στην διάθεση όλων αυτών που μας διαβάζουν, για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματά.

Κάνε μόνος σου ένα search στο google και βρες τα δικά σου, αξιόπιστα ή μη.

Να ´σαι καλά, ευχαριστώ πολύ, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, και να με συγχωρούν οι αναγνώστες που με την συμμετοχή μου στη παρούσα συζήτηση, βγήκε το θέμα...:offtopic:

...συνεχίζουμε, επί του θέματος και ο καθένας με την άποψή του.

Δεν χρειάζεται Γιάννη, έχουν όλα ειπωθεί ξανά και στο σχετικό νήμα, ενώ σε ένα νήμα έρευνας αγοράς, είναι θεμιτό και λίγο LCD vs Plasma για να κατατοπιστεί πληρέστερα ο υποψήφιος αγοραστής...

Απλώς, συνεχίστε εντός θέματος από εδώ και μπρος... -bye-

Διακρίνω μία ηρεμία πλέον και λέω να επιστρέψω στον αρχικό μου προβληματισμό. Τι να πάρω;; Μην ξεχνάμε ότι θα υπάρχει και προβολέας (για τις ταινίες το βράδυ) και η οθόνη θα ανοίγει μπροστά στην τηλέοραση άρα δε μιλάμε για παράληλη θέαση. Για να είμαι ειλικρινής, για πλάσμα το υπολόγιζα αλλά η μη χρήση της τηλεόρασης επί τις ουσίας για ταινίες με προβληματίζει...
Συνοψίζω:
Απόσταση θέασης 4-4,5 μ.
Κοντά στο 2χίλιαρο
Η τηλεόραση θα παίζει πολλές ώρες τηλεοπτικά κανάλια
θα παίζει πολλή μπάλα
Θα παίζει και κανένα παιχνίδι στο PS3 (όχι τρελές ώρες)
Και που και που ίσως και καμιά ταινία (πάντα HD)

για 4 - 4,5 μ. θέλεις τηλεόραση με πολλές ίντσες (60), το κόστος της οποίας σε LCD ή LCD LED είναι πολύ μεγάλο.
μονόδρομος η Plasma κατα προτίμηση τελευταίας γενιάς που δείχνει να είναι λίγοτερο ευαίσθητες σε burn in και προσοχή στις πρώτες 200 ώρες.

60άρα ε; Μάλιστα. Πέρα από την LG 60PK550 που μου πρότεινε κάποιες σελίδες πίσω ο Yperion, παίζει κάτι άλλο καλό σε τέτοιο μέγεθος;

Last edited:
Τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός και το σπιτί τελειώνει σιγά σιγά, ήρθε η ώρα να ξαναδώ το θέμα της τηλεόρασης.

Απόσταση θέασης 4-4,5 μ.
Max 1.500 - 2.000 ευρώ
Η τηλεόραση θα παίζει αρκετές ώρες τηλεοπτικά κανάλια
θα παίζει πολλή μπάλα
Θα παίζει και κανένα παιχνίδι στο PS3 (λίγες ώρες)
Και που και που (επειδή θα υπάρχει προβολέας) και καμιά ταινία
Από τη στιγμή μάλιστα που θα υπάρχει προβολέας για θέαση ταινιών ο οποίος - θέλοντας και μη - δεν θα είναι 3D, δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε 3D τηλεόραση.

Σκέφτομαι
LCD: LG INFINIA 55LE8500

PLASMA: Panasonic TX-P50V20E και LG 60PK950

Θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ.

Άλλη πρόταση;

Last edited: