Αγορά 50''+

Φίλε manosm,

Κι εγώ θα πρότεινα Plasma σε πολύ μεγάλες ίντσες αρκεί βέβαια να μην υπάρχει πρόβλημα με το χώρο. Κάτι άσχετο: Με προϋπολογισμο 2000 ευρώ, έχεις σκεφτεί καθόλου την αγορά προβολέα;

Προβολέας θα παίξει έτσι και αλλιώς (και παράλειψή μου που δεν το ανέφερα) στον οποίο θα φύγουν άλλα 2-2.500 ευρώ για αυτό σκεφτόμουν για 50άρα και όχι μεγαλύτερη (μην ξεχνάμε ότι η απόσταση θέασης είναι τουλάχιστον 4 μ.) και πιο συγκεκριμένα για plasma για να μην ξεφύγει και τελείως στην τιμή.

Διαβάζοντας τις πρώτες απόψεις στο νήμα δεν σας κρύβω ότι προβληματιστηκα απίστευτα. Δεν πιστεύω ότι κανένας στη θέση μου που φτιάχνει ένα καινούργιο σπίτι και θέλει να στήσει έναν χώρο στο σαλόνι του με προβολέα, οθόνη, ηχεία, τηλεόραση κτλ και που θα πληρώσει κανένα 10χίλιαρο συνολικά να θέλει να αγχώνεται για το πως θα πρέπει να "δουλευτεί" (έστω και στην αρχή) η τηλεόραση. Δεν είναι και εύκολο να ελέγχεις και τον καθένα που την ανοίγει μέσα στο σπίτι (δεν είμαστε και 10 νοματαίοι αλλά πιστεύω πιάνετε το νόημα). Όχι πως πιστεύω ότι θα με κουράσει η διαδικασία. Για να μην σας πω ότι έτσι όπως το σκέφτομαι θα έχει πλάκα το στρώσιμο, η αναμονή για καλύτερη εικόνα στη συνέχεια και όλα τα συναφή. Δεν αξίζει τον κόπο όμως να αγχώνεσαι για κάτι που το αγόρασες για να γουστάρεις... για το πόσες ταινίες σε 2,35:1 είδες, πόση ώρα κρατάει, να ψάχνεις να βρεις τον καλύτερο δυνατό τρόπο να δεις κανάλι, να παίξω ή να μην παίξω metal gear και gta...

Επίσης τα τελευταία 3 χρόνια που έχω ξεζουμίσει την sony W2000 ποτέ δεν ασχολήθηκα με τέτοια ποιοτικά θέματα και είναι λογικό πιστεύω να μου φαίνεται πως η όλη ιστορία θα με ξεβολέψει στην καθημερινή χρήση της τηλεόρασης. Ακόμα επειδή είμαι και λίγο παράξενος, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάτσω να δω τηλεοπτικά πρόγραμμα αν δεν είναι 4:3. όλα τα smart, zoom και δεν ξέρω εγώ τι άλλο με τρελαίνουν. Ξέρω ότι άλλους δεν τους πειράζει.

Στην πορεία των απαντήσεων όμως και διαβάζοντας τις απόψεις όλων των φίλων τα πράγματα έπαψαν να είναι τόσο δογματικά όπως τα αισθάνθηκα αρχικά. Φυσικά για τις πρώτες ώρες δεν θα πάθω τίποτα να κάνω μία "σωστή" χρήση (ζοομ , να παίζω μόνο ταινίες σε 16:9 κτλ). Όπως ισχύει για όλες (σχεδόν) τις αποφάσεις στη ζωή αυτή, η προσωπική ζυγαρία του καθενός είναι απαραίτητη.... το πιο βαρύ κερδίζει....

Και επειδή με ξέρω, στην αρχή θα μου είναι εύκολο να την προσέχω, μετά όμως...

Last edited:
Και επειδή με ξέρω, στην αρχή θα μου είναι εύκολο να την προσέχω, μετά όμως...

Μετα θα ξεχασεις οτι εχεις πλασμα και θα απολαμβανεις την τηλεοραση που αγορασες...σε αντιθεση με αλλους που νομιζουν οτι αγορασαν τηλεοραση ενω στην πραγματικοτητα ειχαν παρει μονιτορ...

Για να σου φυγουν οι αμφιβολιες διαβασε και αυτο το τεστ...

http://www.digitalversus.com/news_id-13317.html

Μετα θα ξεχασεις οτι εχεις πλασμα και θα απολαμβανεις την τηλεοραση που αγορασες...σε αντιθεση με αλλους που νομιζουν οτι αγορασαν τηλεοραση ενω στην πραγματικοτητα ειχαν παρει μονιτορ...

Για να σου φυγουν οι αμφιβολιες διαβασε και αυτο το τεστ...

http://www.digitalversus.com/news_id-13317.html

ο.κ. κατανοητό.

Έστω ότι κάνω ένα καλούτσικο στρώσιμο. Αν βλέπω καθημερινά (όχι ένα 8ωρο τεστ) για ώρες τηλεοπτικό σήμα, όχι σκαι, αλλά σε 4:3, πόσο πιθανό θεωρείς να έχω πρόβλημα;

Φυσικά θα βλέπω και άλλα πράγματα χωρίς μπάρες δεξιά αριστερα, αλλά αν θέλω να είμαι ρεαλιστής, δεν υπάρχει περίπτωση (μετά το στρώσιμο) να μην βλέπω κανάλια σε 4:3.

ο.κ. κατανοητό.

Έστω ότι κάνω ένα καλούτσικο στρώσιμο. Αν βλέπω καθημερινά (όχι ένα 8ωρο τεστ) για ώρες τηλεοπτικό σήμα, όχι σκαι, αλλά σε 4:3, πόσο πιθανό θεωρείς να έχω πρόβλημα;

Φυσικά θα βλέπω και άλλα πράγματα χωρίς μπάρες δεξιά αριστερα, αλλά αν θέλω να είμαι ρεαλιστής, δεν υπάρχει περίπτωση (μετά το στρώσιμο) να μην βλέπω κανάλια σε 4:3.

Σε αυτό, δεν μπορεί να πάρει κανείς την ευθύνη να σε διασφαλίσει απόλυτα, ούτε καν για LCD.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53656

Από την άλλη, στη δική μου U10, περίπου οι μισές από τις ώρες λειτουργίας της, αφορούν υλικό 2,35:1 με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, χωρίς υποψία burn-in ή επίμονου image retention...

Νομιζω η θεαση 4:3 ειναι μια κακη συνηθεια που πρεπει να αποβαλλεις...:2thumb22sup:

Και εμενα στην αρχη με την πρωτη μου 32αρα CRT μου φαινοταν παραξενο (η δυναμη της συνηθειας βλεπεις) αλλα συντομα συνηθισα...

Ρε παιδια, καθόμαστε σε αυτό το forum και ασχολούμαστε με το χόμπυ μας την τρέλα μας δίνουμε τα χρήματάμας. Μιλάμε για hd εικόνες, hd ήχους, χαϊντάδηκες καταστάσεις, σουπερ ντούπερ εξελίξεις, 3D και τα ρέστα....

Είναι δυνατόν να βλέπεται το υλικό 4:3 σε κάδρο διαφορετικό του 4:3;

Από φίλους και γνωστούς που δεν πολυασχολούνται με το σπορ έχω νιώσει μέχρι και την έκπληξη τους προς το πρόσωπο μου που κάθομαι σαν το "βλακα" και χάνω τόσες ίντσες για να βλέπω τετράγωνα κτλ... Αλλά και εσείς;;;

Αλλά, καταλαβαίνω ότι το λέτε για λόγους πρόληψης και μόνο.

Έτσι δεν είναι; όλοι όσοι δεν βλέπεται σε 4:3 κατά βάθος εκνευρίζεστε που τα βλέπετε όλα παραμορφωμένα. Ε; Σας παρακαλώ απαντήστε ναι!

Έτσι δεν είναι; όλοι όσοι δεν βλέπεται σε 4:3 κατά βάθος εκνευρίζεστε που τα βλέπετε όλα παραμορφωμένα. Ε; Σας παρακαλώ απαντήστε ναι!

Oχι...:D

Εγω δεν μπορω πλεον να δω σε 4:3...ειναι θεμα συνηθειας...

Ρε παιδιά, να σας πω κάτι. Πριν κάνα 6μηνο πήγα και πήρα μια τηλεόραση για την κοπέλα μου, μια 32αρα philips. Αμέσως την ανοίξαμε και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ρυθμίσω την οθόνη σε 4:3. Από τότε έτσι είναι.

Και διερωτώμαι εγώ τώρα. Αν δεν είχα μπει εγώ εδώ για να ζητήσω τη γνώμη σας και δεν είχα διαβάσει όλα αυτά περι burn in ir κλπ, θα πήγαινα να πάρω την plasma μου (καλά δεν θα έπαιρνα πλάσμα, αλλά λέμε τώρα), και το πρώτο πράγμα που θα έκανα και πάλι, θα ήταν το τηλεοπτικό σήμα σε 4:3. Θα έβαζα και το pc μου πάνω και θα έπαιζα παιχνίδια και βεβαίως θα έβλεπα για 5 μέρες συνεχόμενα (:tongue:) ταινίες με τις μπάρες πάνω κάτω!

Υπάρχει καμία περίπτωση να με ενημέρωνε κανένας για προβλήματα "καψίματος"; Όλος αυτός ο κόσμος που παίρνει plasma και δεν ρωτάει κανέναν, δεν ξέρει τίποτα και δεν τις στρώνει, τις καίει τις τηλεοράσεις του? Και αν τελικά την έκαιγα, θα με αποζημείωνε κανένας που δεν ενημερώθηκα???

Ρε παιδιά, να σας πω κάτι. Πριν κάνα 6μηνο πήγα και πήρα μια τηλεόραση για την κοπέλα μου, μια 32αρα philips. Αμέσως την ανοίξαμε και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ρυθμίσω την οθόνη σε 4:3. Από τότε έτσι είναι.

Κακως το εκανες αυτο...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49505

Με κάλυψαν οι απαντήσεις όλων των υπόλοιπων φίλων του forum. Οπως επίσης ότι ανάμεσα στους 560 κατόχους αυτών των τηλεοράσεων υπάρχουν φανατικοί gamers (βλ. Trisalon). Οπως επίσης γνωρίζω, ότι αυτοί που μπήκαν σε διαδικασία στρωσίματος της τηλεόρασής τους μάλλον είναι η μειοψηφία. Ούτε εγώ ούτε ο Χρήστος (czoun) κάναμε κάτι ανάλογο. Επίσης, από την λίστα της Pioneer, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ελάχιστοι μπήκαν σ' αυτήν τη διαδικασία.

Πάντως περιμένω από κάποιον μία αντίστοιχη απόδειξη περί του αντιθέτου. Μία λίστα ή έστω ένα link όπου να απαριθμούνται κάτοχοι τηλεοράσεων με burn-in. Γιατί από λόγια όλοι ξέρουμε....... Με τα λόγια ο Ορσον Γουέλς :grinning-smiley-043έπεισε τους Αμερικάνους ότι κατέβηκαν οι Αρειανοί στη γη. :flipout:

εντάξει αφου σε κάλυψαν όλες οι απαντήσεις, ας μην ασχολείσαι με την δική μου, που λυπάμαι πολύ, αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ τα μάτια μου, από την οποιαδήποτε στατιστική ή τις ανακοινώσεις εταιρειών (προσφατο παράδειγμα LG για τις 100.000 h της πλασμα kαι τις 30.000 h της lcd)

Άστοχο το παράδειγμα σου με τον Wells. Αν ψάξεις λίγο στην φιλμογραφία του, θα βρείς το F for Fake. Σε μια σκηνή της o Wells ζητά από ένα τύπο να κρύψει ένα κλειδί και κείνος το μετατρέπει σε κέρμα και το "μεταφέρει" στην τσέπη του. Στον έκπληκτο θεατή του λέει: "Εμπιστεύσου μόνο τα μάτια σου."
Αυτά πιστεύω και γω... :FSGSFGS4::FSGSFGS4:

Re: Απάντηση: Re: Αγορά 50''+

Αυτό κατάλαβες από όσα γράφτηκαν προηγουμένως????...

Αγαπητε συντονιστη.... χαρα στο κουραγιο σου και την υπομονη σου !!!!!
:SFGSFGSF:

Οχι , εχω ξαναπει πως μου φαινεται περιεργο πλεον οταν βαλω 4:3...
:2thumb22sup:

Οχι , εχω ξαναπει πως μου φαινεται περιεργο πλεον οταν βαλω 4:3...
:2thumb22sup:

o.k. το δέχομαι.

Μπορεί κάποιος να μου θυμήσεις που υπάρχει ενα dvd iso (κάπου το πήρε το μάτι μου και έχω φάει τα νήματα και δεν το βρίσκω...) με όμορφες εικόνες κτλ ιδανικο για τις ημέρες του στρωσίματος;

Ρε παιδια, καθόμαστε σε αυτό το forum και ασχολούμαστε με το χόμπυ μας την τρέλα μας δίνουμε τα χρήματάμας. Μιλάμε για hd εικόνες, hd ήχους, χαϊντάδηκες καταστάσεις, σουπερ ντούπερ εξελίξεις, 3D και τα ρέστα....

Είναι δυνατόν να βλέπεται το υλικό 4:3 σε κάδρο διαφορετικό του 4:3;

Από φίλους και γνωστούς που δεν πολυασχολούνται με το σπορ έχω νιώσει μέχρι και την έκπληξη τους προς το πρόσωπο μου που κάθομαι σαν το "βλακα" και χάνω τόσες ίντσες για να βλέπω τετράγωνα κτλ... Αλλά και εσείς;;;

Αλλά, καταλαβαίνω ότι το λέτε για λόγους πρόληψης και μόνο.

Προσωπικά, τα προγράμματα 4:3, τα παρακολουθώ στις αυθεντικές τους αναλογίες, με μαύρες μπάρες αριστερά-δεξιά...

...αλλά η παρακολούθηση τηλεόρασης, αποτελεί ένα ελάχιστο ποσοστό αυτών... :flipout: :flipout:

o.k. το δέχομαι.

Μπορεί κάποιος να μου θυμήσεις που υπάρχει ενα dvd iso (κάπου το πήρε το μάτι μου και έχω φάει τα νήματα και δεν το βρίσκω...) με όμορφες εικόνες κτλ ιδανικο για τις ημέρες του στρωσίματος;

http://www.avclub.gr/forum/downloads.php?do=file&id=52

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54775

.... αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ τα μάτια μου....

Και πολύ καλά κάνεις...:2thumb22sup:

.....αλλά μιας και μιλάμε για burn in και εμπιστεύεσαι ότι έχεις δει, θα είναι ενδιαφέρον να μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου με τα μοντέλα που έχεις δει να έχουν παρουσιάσει το φαινόμενο.

----------------------------------------------------------------------------------------

Θα μπορούσα να ποστάρω ένα link σε ξένo site για να πείσω τον underdog, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι αξιόπιστο, ούτε θέλω να ποστάρω για να ποστάρω.

Αντίστοιχο επιχείρημα θα ήταν και κάποια άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει από κάποια άλλη βάση δεδομένων, οπότε περιμένω με ενδιαφέρον το link.

Επίσης περιμένω το link με το επιχείρημα, θα ήθελα να ρίξω μια ματιά (μιας κι εγώ είμαι από αυτούς που εμπιστεύονται τα μάτια τους) και μπορεί κάτι το οποίο εσύ θεωρείς αναξιόπιστο, για μένα να είναι ενδιαφέρον....

.... ευχαριστώ προκαταβολικά και καλημέρα.

.... αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ τα μάτια μου, από την οποιαδήποτε στατιστική ή τις ανακοινώσεις εταιρειών....
...

Αφού εμπιστεύεσαι μόνο τα μάτια σου, περιμένω να μου πεις πόσες και ποιές plasma έχεις δει με burn-in.

Άστοχο το παράδειγμα σου με τον Wells.

Γνώμη σου..... Κατ´εμέ καθόλου άστοχο. Αν κάποιος κάθεται όλη την μέρα και λέει ότι οι plasma παθαίνουν burn-in (χωρίς να έχει δει ποτέ καμία) όλο και κάποιους θα πείσει. Ακόμη και χωρίς καμία απόδειξη.

Καλημέρα!

Last edited:
εντάξει αφου σε κάλυψαν όλες οι απαντήσεις, ας μην ασχολείσαι με την δική μου, που λυπάμαι πολύ, αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ τα μάτια μου, από την οποιαδήποτε στατιστική ή τις ανακοινώσεις εταιρειών (προσφατο παράδειγμα LG για τις 100.000 h της πλασμα kαι τις 30.000 h της lcd)

Εχεις δοκιμασει να στειλεις email στους επιστημονες της LG να τους εξηγησεις το τραγικο λαθος που εχουν κανει?

Μην τους αφηνεις στο σκοταδι , μοιρασου τις γνωσεις σου μαζι τους...αλλωστε αυτοι οι κακομοιροι που να ξερουν...

Καλού κακού πάντως κατέβασα το pixelprotector dvd και το το antiR έτσι ώστε όταν έρθει η τηλέοραση να κάνω τουλάχιστον τα πρέποντα.
Για πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιώ τα προγράματα?
Η θέαση σε full hd κάνει για στρώσιμο η δεν ενδείκνυται?
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις πολύτιμες συμβουλές:worshippy:

Καλού κακού πάντως κατέβασα το pixelprotector dvd και το το antiR έτσι ώστε όταν έρθει η τηλέοραση να κάνω τουλάχιστον τα πρέποντα.
Για πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιώ τα προγράματα?
Η θέαση σε full hd κάνει για στρώσιμο η δεν ενδείκνυται?
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις πολύτιμες συμβουλές:worshippy:

Από ότι έψαξα και το jscreenfix πρέπει να είναι καλό και μπορείτε να κατεβάσετε την deluxe έκδοση από εδώ

http://rapidshare.com/files/78615254/JScreenFix.rar