Αγορά αφυγραντήρα

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

η λειτουργια αφυγρανσης στα αιρ κοντισιον,ειναι,να'χαμε,να´λεγαμε.

καποια υγρα καλοκαιρια με υγρασια 85% εβαλα το δικο μου για μιση ωρα και το εριξε στο 60% απλα πρεπει να το βαλεις να βγαζει παγωμενο αερα οσο πιο χαμηλα παει για να μην κλεισει ο κομπρεσορας. για χειμωνα πρακτικοτητα μηδεν γιατι παγωνεις για καλοκαιρι ομως ειναι η καλυτερη λυση.

εγω σπιτι μου εχω 15 βαθμους θερμοκρασια το χειμωνα και με αφυγραντηρα με συμπιεστη εχω εξαιρετικα αποτελεσματα
επισης τα aircondition εχουν αφυγρανση αλλα για να δουλεψει πρεπει να βγαζουν παγωμενο αερα (τουλαχιστον το δικο μου panasonic)
γενικα το πιο σημαντικο ειναι να γραφει πανω οτι μπορει να βγαλει πολλα λιτρα νερου /24ωρο. μονο με κομπρεσορα εχω δει να γινεται αυτο ολα τα αλλα εχουν περιπου το μισα λιτρα για την ιδια καταναλωση ρευματος αρα μιση αποδοση.

Τι αφυγραντήρα εχεις?
Βασικά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό. Γιατί τα 24λ/μερα που βλέπεις είναι μετρημένα στους 30 βαθμους με 80% υγρασία. Αν με κομπρεσσορα εισαι στους 15 βαθμούς και 70% υγρασία εχει πέσει κατακόρυφα η αποδοση του. Και αυτή είναι και η βασική διάφορά. Με κομπρεσσορα το μεγιστο το εχεις στους 20 βαθμούς και πανω. Θεωρητικα ζεόλιθο χρησιμοποιείς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες οπου οι με ζεόλιθο δεν επιρρεάζετε η αποδοση τους.
Τωρα εγώ που μάλλον είμαι στο όριο......

Μιας και σας βρήκα ζεστούς, να ρωτήσω και εγω:

Οι γονείς μου μένουν Τρίπολη και το χειμώνα υποφέρουν από υγρασία. Το σπίτι είναι μεγάλο, με σαλόνι-κουζίνα ενιαίο χώρο στα 60 τμ.
Το σπίτι έχει αλουμίνια όμως λόγω κρίσης δεν ανάβουν καλοριφέρ. Αποτέλεσμα το σπίτι μέσα έχει αρκετή υγρασία.

Μου πρότειναν τον παρακάτω της mitsubishi ο οποίος είναι για έως 40-60τμ:

http://vimaxclima.gr/index.php?route=product/product&product_id=650

Βλέποντας σε γειτονικό σπίτι ένα αφυγραντήρα της Juro-pro να δουλεύει, μου είπαν ότι κάνει φοβερό θόρυβο και δεν τον αντέχουν, οπότε οι Juro-Pro απορρίπτονται.

Θέλω αν είναι εφικτό, να μπορεί το βράδυ να λειτουργεί ο αφυγραντήρας στο υπνοδωμάτιο (βορεινό) ή λίγο έξω από αυτό για να μπορούν να κοιμούνται.

Κάποια πρόταση με έμφαση στο θέμα του θορύβου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

καποια υγρα καλοκαιρια με υγρασια 85% εβαλα το δικο μου για μιση ωρα και το εριξε στο 60% απλα πρεπει να το βαλεις να βγαζει παγωμενο αερα οσο πιο χαμηλα παει για να μην κλεισει ο κομπρεσορας. για χειμωνα πρακτικοτητα μηδεν γιατι παγωνεις για καλοκαιρι ομως ειναι η καλυτερη λυση.

οποτε στην ουσια ψυξη εκανε το καλοκαιρι,δηλαδη τη κανονικη του λειτουργια.
Αν το βαλεις το Χειμωνα,δε προκειται να κανει τιποτα,το εχω δοκιμασει.
Εχω ρωτησει και ψυκτικο,μοστρα ειναι.

Τι αφυγραντήρα εχεις?
Βασικά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό. Γιατί τα 24λ/μερα που βλέπεις είναι μετρημένα στους 30 βαθμους με 80% υγρασία. Αν με κομπρεσσορα εισαι στους 15 βαθμούς και 70% υγρασία εχει πέσει κατακόρυφα η αποδοση του. Και αυτή είναι και η βασική διάφορά. Με κομπρεσσορα το μεγιστο το εχεις στους 20 βαθμούς και πανω. Θεωρητικα ζεόλιθο χρησιμοποιείς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες οπου οι με ζεόλιθο δεν επιρρεάζετε η αποδοση τους.
Τωρα εγώ που μάλλον είμαι στο όριο......

αυτο με το κομπρεσσορα και το μεγιστο που το διαβασες; (δε ξερω αν ειναι σωστο η οχι)
προσωπικα εχω ενα delonghi απο τα μεγαλα μοντελα. ολοι οι αφυγραντηρες με κομπρεσορα κανουν θορυβο αλλα καποια μοντελα ειναι εκνευριστικα γιατι τριζουν και συντονιζουν τα πλαστικα. τουλαχιστον το δικο μου κανει ενα θορυβο σαν ανεμιστηρα.

π.χ

Τεχνικά χαρακτηριστικά

E2 - ION16L
Ικανότητα αφύγρανσης 16 λίτρα / 24 ώρες
Κατανάλωση (26.7℃ 60%ΣΥ) 262 W
Στάθμη θορύβου 45 / 48 db(A)
Παροχή αέρα 170 / 150 m³ / h
Δοχείο νερού 3.0 Λίτρα
Διαστάσεις
(ΠxΒxΥ) 350 Γ— 245 Γ— 510 mm
Καθαρό βάρος 14.0 kg
Ψυκτικό υγρό R134a / 105g
Τιμή 199

E2 - ION20L
Ικανότητα αφύγρανσης 20 λίτρα / 24 ώρες
Κατανάλωση (26.7℃ 60%ΣΥ) 322 W
Στάθμη θορύβου 45 / 48 db(A)
Παροχή αέρα 170 / 150 m³ / h

Δοχείο νερού

και

αφυγραντήρας Meaco 12l Platinum Low Energy

Αφυγραντήρας χαμηλής κατανάλωσης
Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν οι πελάτες μας τα τελευταία χρόνια είναι «ποιό είναι το κόστος λειτουργίας ενός αφυγραντήρα»; Με τη νέα σειρά Platinum δίνουμε λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής κατανάλωσης. Η νέα μοναδική σχεδίαση, μειώνει το κόστος λειτουργίας, κρατώντας το λογαριασμό του ηλεκτρικού σας όσο το δυνατόν χαμηλότερα.
Καλύπτει περίπου 80m²
Αν χρειάζεστε ένα αφυγραντήρα για ένα σπίτι περίπου 80m² και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε αυτός είναι ο Meaco 20L Platinum σωστός αφυγραντήρας για σας. Οι αφυγραντήρες Meaco Platinum είναι η νέα σειρά αφυγραντήρων χαμηλής κατανάλωσης (Low Energy) που έχει προσελκύσει την προσοχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για έναν απλό λόγο – το εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας.

229

αγορά

amazonaverage-review-meaco-12lPlatinum.png
Μέση αξιολόγηση amazon.co.uk

Ο αφυγραντήρας 20 Λίτρων με τη μικρότερη κατανάλωση στην Ευρώπη
Μόνο 231W με θερμοκρασία χώρου 20°C και σχετική υγρασία 80%

[TABLE="class: table table-striped"]
[TR]
[TH="align: center"]Λίτρα ανά ημέρα[/TH]
[TH="align: center"]Θερμοκρασία | 80% Υγρασία[/TH]
[TH="align: center"]Κατανάλωση[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]11,28L[/TD]
[TD="align: center"]30°C[/TD]
[TD="align: center"]180W[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]9,02L[/TD]
[TD="align: center"]25°C[/TD]
[TD="align: center"]159W[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]6,72L[/TD]
[TH="align: center"]20°C[/TH]
[TH="align: center"]144W[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]4,17L[/TD]
[TD="align: center"]15°C[/TD]
[TD="align: center"]130W[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]2,9L[/TD]
[TD="align: center"]10°C[/TD]
[TD="align: center"]121W[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]1,6L[/TD]
[TD="align: center"]5°C[/TD]
[TD="align: center"]114W[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ddl8 ζεόλιθος

[h=4]αφυγραντήρας ιονιστής desiccant Meaco DD8L[/h]
Δυνατότητα αφύγρανσης[TABLE="class: table table-striped"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]8-10 λίτρα/ημέρα (στους 1-37°C)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Για σπίτια έως[/TD]
[TD]100m²[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Υγροστάτης[/TD]
[TD]
2714.svg
Ναι, ηλεκτρονικός[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης αποχέτευσης[/TD]
[TD]
2714.svg
(σωληνάκι περιλαμβάνεται στη συσκευασία)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Χρονοδιακόπτης λειτουργίας[/TD]
[TD]1, 2, 4 ή 8 ώρες[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου[/TD]
[TD]
2714.svg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Αυτόματη επανεκκίνηση[/TD]
[TD]
2714.svg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ιονιστής[/TD]
[TD]
2714.svg
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Φίλτρο[/TD]
[TD]
2714.svg
σκόνης + αντιβακτηριδιακό[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Επίπεδο θορύβου[/TD]
[TD]39/43/48dBA[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Τροφοδοσία[/TD]
[TD]Κανονική 230V, 50Hz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Κατανάλωση ρεύματος[/TD]
[TD]30/330/650W[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ταχύτητες ανεμιστήρα[/TD]
[TD]2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Θερμοκρασία λειτουργίας[/TD]
[TD]1-37°C[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ψυκτικό υγρό[/TD]
[TD]κανένα[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Χωρητικότητα δοχείου νερού[/TD]
[TD]2 λίτρα[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Διαστάσεις (Ύψος x Πλάτος x Βάθος)[/TD]
[TD]500 x 351 x 188mm.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Καθαρό βάρος[/TD]
[TD]6.4Kgs[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Νέος κάτοχος αφυγραντήρα Inventor 10L και έχω να πω ότι καλύτερη αγορά δεν έχω κάνει και μάλιστα τόσο χρήσιμη.

Εννοείται ότι το πρωί ξυπνάς αλλιώς και από εκεί που είχα βουλωμένη μύτη καθε μερα τώρα αυτό σταμάτησε .

Απο την όποια εμπειρία μου, έχω συμπεράνει ότι, απο τα db θορύβου που αναγράφονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά στα φυλλάδια των καταστημάτων αλλά και των περισσότερων κατασκευαστών/καρφωτών, το μόνο που μπορεί κανείς να συμπεράνει, είναι οτι οταν πχ. το Α έχει 36 db και το B 46 db - ακόμα κι αν είναι του ίδιου κατασκευαστή (μην πω και το ίδιο μοντέλο) - τότε, υπάρχουν βάσιμες υποψίες οτι το Α μπορεί να κάνει λιγότερο θόρυβο απο το Β...

Για όσους περιμένουν αφύγρανση τον χειμώνα απο το aircondition τους...

Τα περισσότερα Α/C κάνουν αφύγρανση (φυσικά βγάζοντας κρύο αέρα) μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του χώρου στους 16 βαθμούς (το ελάχιστο - αν θες βάζεις 17 ή 18... ). Κι αυτό είναι κάτι που τον χειμώνα γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Μετά σταματούν την αφύγρανση και μπαίνουν σε άλλο mode ανάλογα πως το έχουμε ρυθμίσει. Άλλα μηχανήματα μπορούν να κατεβούν μέχρι και 12 βαθμούς. Αλλά πέρα απο το οτι αφύγρανση θα έχει κανείς για λίγα μόνο λεπτά, ποιός θέλει να κρυώνει χειμωνιάτικα?
Με τον αφυγραντήρα δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, γιατί αφού και τα δύο τμήματα του εναλλάκτη (ψύξη -θέρμανση) είναι μέσα στο ίδιο δωμάτιο, η θερμοκρασία του δωματίου είναι συνεχώς σταθερή και άσχετη με το τι κάνει ο αφυγραντήρας (μάλλον αυξάνει λίγο λόγο των watts που καταναλώνει)

Όταν έχεις Α/C και θες να ρίξεις την υγρασία σε δωμάτιο το χειμώνα, δε χρειάζεται να το βάλεις στο mode για υγρασία αλλά να παραμείνει στη θέρμανση. Ο ζεστός ξερός αέρας ρίχνει κατακόρυφα την υγρασία.
Δοκιμάστε το με ένα υγρόμετρο.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Όταν έχεις Α/C και θες να ρίξεις την υγρασία σε δωμάτιο το χειμώνα, δε χρειάζεται να το βάλεις στο mode για υγρασία αλλά να παραμείνει στη θέρμανση. Ο ζεστός ξερός αέρας ρίχνει κατακόρυφα την υγρασία.

Eξαρτάται απο το τι ζητάς. Με αυτό που λές, δεν απομακρύνεται νερό απο τον αέρα, αλλά απλά "χωράει" περισσότερο εξατμισμένο νερό μέσα στον ίδιο όγκο αέρα του δωματίου, με αποτέλεσμα ναι μεν να μην υπάρχουν συμπυκνώσεις στα παράθυρα ή στους τοίχους, αλλά να γίνεται ο αέρας βαρύς, πνιγηρός και ανθυγιεινός - όπως τις ζεστές υγρές μέρες του καλοκαιριού που άλλοι αισθάνονται τα ρούχα να κολλάνε επάνω τους κι άλλοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

για κοιτα και χαμηλα στα τζαμια και τις κασες των μπολκονοπορτων,εκει να δεις συμπυκνωμα υγρασιας!

σπιτι 80τμ.
θα μπει στην μεση του σπιτιου κολλητα σε τοιχο.δηλαδη δεν θα εχει παραπανω απο 2-3 ποντους αποσταση απο τον πισω τοιχο.

μπροστα/δεξι/αριστερα ελευθερος.

τι λετε για αυτον?

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/165992-juro pro-oxygen-16l
τον αγόρασαν πριν μια εβδομάδα οι γονεις μου. Αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου , σχετικά καλη κατανάλωση ( νομιζω 1.5 κιλοβατώρα στις ωρες που τον χρησιμοποιούν ) φίλτρα που τα καθαρίζεις μόνος . Το σπιτι τους ειναι 75 τμ. Διατηρεί την υγρασία εύκολα στο 55% απο 70% που είχε το δωμάτιο πισω. Σχετικά μικρο μέγεθος . Θα δείξει για αξιοπιστία . Την τριετή εγγύηση παντως την πήραν απο τον Κωτσόβολο...

τον αγόρασαν πριν μια εβδομάδα οι γονεις μου. Αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου , σχετικά καλη κατανάλωση ( νομιζω 1.5 κιλοβατώρα στις ωρες που τον χρησιμοποιούν ) φίλτρα που τα καθαρίζεις μόνος . Το σπιτι τους ειναι 75 τμ. Διατηρεί την υγρασία εύκολα στο 55% απο 70% που είχε το δωμάτιο πισω. Σχετικά μικρο μέγεθος . Θα δείξει για αξιοπιστία . Την τριετή εγγύηση παντως την πήραν απο τον Κωτσόβολο...

οκ φιλε-ευχαριστω