Αγορά αφυγραντήρα

Έχω εδώ και αρκετά χρόνια τον olimpia splendid secco pur s.
Το σπίτι είναι περίπου 130 τετραγωνικά μέτρα.
Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε το χρόνο να αερίζουμε κανονικά το σπίτι (όπως κάνανε οι μανάδες μας παλιά που βγάζανε κουβέρτες και παπλώματα στο μπαλκόνι για ώρες), οπότε τα Σαββατοκύριακα είναι ο χρόνος που μπορούμε να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες για 1-2 ώρες σερί.
Χθες που δεν είχε και καθόλου κρύο είπαμε να ανοίξουμε.
Τα υγρόμετρα δείχνανε 57% πριν ανοίξουμε. Μετά μια ώρα δείχνανε 65-67% σε όλο το σπίτι!
Η απόφαση ελλήφθη άμεσα.
Ο Olimpia splendid θα αποκτούσε παρέα.
Μετά από ιντερνετική έρευνα κατέληξα στον meaco dd8l zambezi. Θα τον έχουμε μετά τις 18-11.
Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τότε...

Πώς και μετά τον olimpia που είναι με κομπρέσορα πήγες σε ζεόλιθο?

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Πώς και μετά τον olimpia που είναι με κομπρέσορα πήγες σε ζεόλιθο?

Το βασικό κριτήριο ήταν ότι χρειαζόμουν άλλον έναν αφυγραντήρα γιατί ο olimpia δε καλύπτει όλο το σπίτι.
Οπότε έχοντας έναν με κομπρέσορα και προσθέτοντας άλλον έναν με ζεόλιθο καλύπτεις όλες τις πιθανές περιπτώσεις.
Διαβάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνολογίας δε θεωρώ και τόσο μεγάλο μειονέκτημα την αυξημένη κατανάλωση των "ζεόλιθων" αφού εκτιμώ ότι θα δουλεύουν πολύ λιγότερες ώρες από τους "κανονικούς", και ένα μέρος της κατανάλωσης επιστρέφεται ως θέρμανση.
Οι καλές κριτικές του DD8L με οδήγησαν στην αγορά του μεγαλύτερου αδερφού του.
Αν το ζευγάρι αυτών των αφυγραντήρων δε μου φέρουν το αποτέλεσμα που θέλω τότε η επόμενη λύση είναι...industrial!

Ο στόχος που έχω είναι να μην ανέβει ποτέ η υγρασία πάνω από το 50% στο σπίτι σε οποιεσδήποτε συνθήκες, θα δούμε αν θα το καταφέρουμε.

Τα υγρασιόμετρα που έχω είναι φτηνά avidsen αλλά συγκρινόμενα με ένα αναλογικό που έχω τα πάνε καλά.

Η αλήθεια είναι τώρα που το βλέπω οτι σε κατανάλωση δεν εχει κα ιδιαφορά απο τον ddl8 ελάχιστα παραπάνω watt είναι! Αραλογικά θα έχει μεγαλύτερο ζεόλιθο μεγαλύτερο ανεμιστήρα και ελάχιστα μεγαλύτερη αντίσταση.

Εχεις καταλάβει (αν εχεις τσεκάρει manual ή στο ψάξιμο που έκανες) αν εχει ρύθμιση για 55% υγρασία? γιατι και ο ddl8 και ο inventor rise δεν εχουν. Εχουν 50 και 60

επειδη κι εμεις εχουμε θεμα υγρασιας, αλλα ταυτοχρονα δεν εχουμε στεγνωτηριο για τα ρουχα (η γυναικα μου μ εχει πρηξει γι αυτο) , σκεφτηκα οτι κατι σαν κι αυτο ισως μου λυσει και τις 2 αναγκες (αφυγραντηρας - στεγνωτηριο).

Και στο manual αναφερει οτι εχει προγραμμα για στεγνωμα ρουχων (πχ στο μπανιο)

Τι λετε ?

Mitsubishi MJ-E14CG-S1

https://www.skroutz.gr/s/6798881/Mitsubishi-MJ-E14CG-S1.html?from=favorites_popup

https://www.youtube.com/watch?v=ib6Z1-FZn78

[FONT=&quot]Κατασκευαστής :Mitsubishi Electric[/FONT][FONT=&quot]Model: MJ-E14CG-S1[/FONT][FONT=&quot]Τροφοδοσία : 230/5/ 1 ( v/hZ/n)[/FONT][FONT=&quot]Ικανότητα αφύγρανσης : 14 (Λίτρα/Ημέρα)[/FONT][FONT=&quot]Χωρητικότητα δοχείου : 3.8 (Λίτρα)[/FONT][FONT=&quot]Στάθμη θορύβου (υψηλή/χαμηλή) : 41/37 (dB)[/FONT][FONT=&quot]Απορροφούμενη ισχύς : 275 (w)[/FONT][FONT=&quot]Θερμοκρασία λειτουργίας : 1/35 (C)[/FONT][FONT=&quot]Χρονοδιακόπτης : On-Off από 1 έως 9 ώρες[/FONT][FONT=&quot]Ψυκτικό μέσο : R134A[/FONT][FONT=&quot]Διαστάσεις : 570 Χ 384 Χ 187 (Υ x Π x B) mm[/FONT][FONT=&quot]Βάρος : 11.7 Kg[/FONT][FONT=&quot]Εμβαδόν περιβάλλοντος : 33 m2[/FONT]
[FONT=&quot]ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ:[/FONT][FONT=&quot]Οι περιστρεφόμενοι εκτροπείς του αέρα επιταχύνουν το ξεθάμπωμα των τζαμιών ή το στέγνωμα ενός υγρού τοίχου.[/FONT][FONT=&quot]Η λειτουργία, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιτρέπει τη χρήση ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.[/FONT][FONT=&quot]Η χρήση του χρονοδιακόπτη και η λειτουργία έξυπνου στεγνώματος των ρούχων, επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας.Easy / Auto Μειώνει την υγρασία στο περιβάλλον ανάλογα με τη θερμοκρασία ώστε να επικρατούν συνθήκες ευεξίας.[/FONT][FONT=&quot]Αυτόματος υγροστάτης.[/FONT][FONT=&quot]Ο βαθμός υγρασίας μπορεί να διατηρηθεί στην τιμή που επιλέγεται από το χρήστη.[/FONT]

[FONT=&quot]Χαμηλή αφύγρανση.[/FONT]

[FONT=&quot]Αφυγραίνει αθόρυβα και οικονομικά χρήστη.[/FONT]

[FONT=&quot]Mildew Guard[/FONT]
[FONT=&quot]Διατηρεί την υγρασία του περιβάλλοντος σε χαμηλό επίπεδο που εμποδίζει το σχηματισμό μούχλας, εναλλάσσοντας καθημερινά κύκλους ON/OFF και εξοικονομώντας ενέργεια.[/FONT]

[FONT=&quot]Στέγνωμα ρούχων[/FONT]

[FONT=&quot]Intelligent
[FONT=&quot]Αξιολογεί αυτόματα το βαθμό στεγνώματος των ρούχων παρακολουθώντας τη θερμοκρασία και την υγρασία, απενεργοποιείται αυτόματα.[/FONT][/FONT]

[FONT=&quot]Drying inside Με τη λειτουργία του εσωτερικού αυτόματου στεγνώματος, προλαμβάνει τη διάδοση άσχημων οσμών.[/FONT]

[FONT=&quot]Ασφάλεια για παιδιά [/FONT]
[FONT=&quot]Η λειτουργία του πληκτρολογίου κλειδώνει ώστε να εμποδίζεται η χρήση της συσκευής από τα παιδιά.[/FONT]

καλά στέγνωμα ρούχων εχουν όλοι οι αφυγραντήρες.
Ο συγκεκριμένος που έβαλες είναι απο τους καλύτερους απο ότι λενε απο αυτούς με κομπρέσσορα εξού και η τιμη
Απλά τσέκαρε αν κάνει για τα τετραγωνικά σου

Αυτός που εγραψες είναι και απο τους καλύτερους και απο τους πιο αθόρυβους και made in japan

δυστυχως λογω οικονομικων, δε γινεται.
επισης δεν υπαρχει χωρος και για τα 2 , ουτε στο μπανιο , ουτε αλλου.

ειμαι μεταξυ του mithubishi kai toy Meaco DD8L ...

Ναι σταματάνε ρε συ! Αν ήταν ετσι θα είχανε πλημμυρίσει ολοι!

Αυτοί οι 2 που λές δεν εχουν καμία σχέση. Ο ένας είναι με κομπρέσορα ο άλλος με ζεόλιθο.
Με ζεόλιθο συνήθως βάζουν όσοι δεν εχουν σταθερη θέρμανση στο σπίτι ή είναι κάτω απο 18 βαθμούς οπου εκεί αυτοί με κομπρέσορα ζορίζονται

το ειδα.... Αθηνα ειμαι , εχει αρκετη υγρασια το σπιτι 80%.
Οι θερμοκρασιες δε πεφτουν κατω απο 15 βαθμους... τι προτεινετε λοιπον ?

Ο ζεολιθονς οντως μυριζει και μετα τις πρωτες μερες χρησης?

απο ότι εχω καταλάβει και 16-17 βαθμούς να είσαι πάλι καλύτερα θα είναι ζεόλιθος (ετσι πιστεύω)
Το κακό είναι οτι καίει παραπάνω απο τους κομπρέσορες. Το καλό είναι οτι δουλευει σαν μικρό αερόθερμο γιατί βγάζει σεστό αέρα
Μυρωδιά στην αρχή όλοι λένε πως έχουν αλλα ενα καλό κόλπο που μου έχουν πεί είναι να το βάλεις να δουλέψει στην αρχή κανα δυο ώρες μπαλκόνι να καθαρίσει

Στους 15 θα είναι στα πολύ ζόρια του και ίσως καλύτερα ζεόλιθος

Κ εγώ τον mitsubishi κοιταω αλλά οι προδιαγραφές γράφουν για 35τμ.Εγω έχω 80τμ και επειδή το μισό είναι χαμηλοταβανο πες 40τμ.Απο την άλλη σε κριτικές στο skroutz κάποιοι γράφουν ότι σε χώρους 80τμ κάνει καλή δουλειά.
Ο αμέσως μεγαλύτερος είναι στα 500 , τιμή απαγορευτική για εμένα.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk