Αγορά αφυγραντήρα

Μέχρι στιγμής έφτασε στο 54% υγρασία, κι έχει ήδη ψιλό γεμίσει το δοχείο, περίπου 3 λίτρα.
Η ατμόσφαιρα όντως άλλαξε προς το καλύτερο, πιο στεγνός ο αέρας.... Αύριο τα υπόλοιπα.

Sent from my iPad using Tapatalk

ο συγκεκριμενος δεν εχει θεμα, γιατι παιρνει αερα απο μπροστα και πλαι , και τον βγαζει απο πανω (με κινητη περσιδα) .
Το λεει και στο manual του, 2cm εχει ελαχιστη αποσταση απο το τοιχο στη πισω μερια.

Για τα ροδακια εχεις καποιο λινκ ?
Δεν τα εχω ξανακουσει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ενα μικρο βιντεο για να τον δεις , απο το κινητο μου...

https://www.youtube.com/watch?v=WQg1dTi4QYY
κανε και ενα room tour με τι εξοπλισμο εχεις στο youtube

που να το εβλεπες 6 μηνες πριν !

Τεσπα... μετα απο ενα 24ωρο συνεχους λειτουργιας στο full, η υγρασια εφτασε στο 48% και η αισθηση στο σπιτι αισθητα διαφορετικη.
Εχω καποια αμφιβολια ακομα για το αν αρκει για ολοκληρο το σπιτι, γιατι στο χωρο που βρισκεται η διαφορα στην αισθηση, ειναι μεγαλυτερη.

Δεν ειχα ποτε ομως αφυγραντηρα για να εχω μετρο συγκρισης...

50-55% αν δεν κάνω τόσο λάθος.
Εγώ πάντως τον αφυγραντήρα τον έχω σεταρισμένο στο 60%

εξαρτάται από τη θερμοκρασία, όσο μεγαλύτερη τόσο μικρότερη "επιτρέπεται" να είναι η υγρασία.
Και το ανάποδο βέβαια.

Στο σπίτι μου με 20 βαθμούς μέσο όρο είμαι ικανοποιημένος με 50% υγρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

απο default ο Μitchubishi ερχεται σεταρισμενος για 60%... εγω το κατεβασα επιτηδες πολυ για να δω αν "τραβαει"....

Αν καποιος εχει ιδεα για το πως μπορω να προσθεσω ροδακια, χωρις τρυπηματα , ας πει καμια ιδεα...

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

Επειδή έλειπα και δεν απάντησα στον Λάκη...:ernaehrung004::ADFADF1:

Λοιπόν χτες σολάρισε το μηχάνημα . Από την βροχή που έπεσε έδειχνε στο δωμάτιο 75% και σε μία ώρα το πήγε 65 % και το σταματησα όταν έφτασε 61 % για να την πέσω για ύπνο . Νεράκι μέσα στο δοχείο αρκετό . Το πρωί άνετο ξύπνημα

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

που να το εβλεπες 6 μηνες πριν !

Τεσπα... μετα απο ενα 24ωρο συνεχους λειτουργιας στο full, η υγρασια εφτασε στο 48% και η αισθηση στο σπιτι αισθητα διαφορετικη.
Εχω καποια αμφιβολια ακομα για το αν αρκει για ολοκληρο το σπιτι, γιατι στο χωρο που βρισκεται η διαφορα στην αισθηση, ειναι μεγαλυτερη.

Δεν ειχα ποτε ομως αφυγραντηρα για να εχω μετρο συγκρισης...

Τοποθετώντας σε ένα σημείο τον αφυγραντήρα, η υγρασία σε έναν χώρο δεν απορροφάται στον ίδιο βαθμό απο όλα τα σημεία του. Τα σημεία που ο στεγνός αέρας της εξαγωγής φτάνει γρήγορα, στεγνώνουν πιο εύκολα απο τα σημεία που αργεί να φτάσει, πχ. ένα δωμάτιο που επικοινωνεί με τον χώρο του αφυγραντήρα μέσω μιας πόρτας. Γι'αυτό και σε μεγάλους χώρους, κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα με το χρήμα ή τον θόρυβο, χρησιμοποιούν δύο ή και περισσότερους αφυγραντήρες στρατηγικά τοποθετημένους. Το να στεγνώσεις έναν χώρο, δουλεύει ακριβώς όπως και το να τον ζεστάνεις - γιατί και τα δύο έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία του αέρα.
Αποψή μου είναι οτι τις πρώτες μέρες πρέπει να μεταφέρεις την συσκευή στα διάφορα σημεία οπου υπάρχει έντονη υγρασία και όταν εξισορροπηθούν κάπως οι διαφορές μεταξύ των σημείων, να τοποθετηθεί "μόνιμα" σε ένα βολικό σημείο.

To να αγοράσει κανείς αφυγραντήρα, είναι ένα πράγμα. Το να κάνει ότι περνάει απο το χέρι του, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του, για να εμποδίσει την υγρασία να επανέρχεται με τον αρχικό ρυθμό, είναι ένα άλλο.
Ο καλύτερος αφυγραντήρας, δεν μπορεί να κάνει πολλά, αν οι τοίχοι, το πάτωμα ή η σκεπή δουλεύουν σαν σφουγγάρι για την υγρασία που βρίσκεται στον αέρα ή στο έδαφος, (μέσα κι) έξω απο το σπίτι. Αν το νερό που μπαίνει είναι περισσότερο απο αυτό που απομακρύνει ο αφυγραντήρας, δεν κάνουμε τίποτα. Προφανώς σε πολυκατοικίες και ενοικιαζόμενα, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα στην εξωτερική πλευρά της κατοικίας, αλλά σε μονοκατοικίες και σε ιδιόκτητα διόρωφα μπορούν να γίνουν πολλές και φτηνές βελτιώσεις.
Πέρυσι, με έναν φίλο, με λιγότερα χρήματα απ'όσο κοστίζει ένας αφυγραντήρας, και με εύκολη προσωπική εργασία, περάσαμε την εξωτερική πλευρά των τοίχων του πατρικού σπιτιού του (ανύπαρκτη μόνωση) με ένα διαφανές υγρό μονωτικό που "δεν αφήνει" την εξωτερική υγρασία να περνάει προς τα μέσα και κολλήσαμε περιμετρικά του σπιτίού, στην βάση των προβληματικών τοίχων - στο σημείο που ο τοίχος ενώνεται με την βάση - και μέχρι ύψος 50 cm, φύλλα xps πολυστερίνης (το μπλέ Fibran) πάχους 3 cm. Συνολικό κόστος κάτω απο 200 ευρώ και οι διαφορές είαι δραματικές. Η εισερχόμενη υγρασία λόγω τοιχοποιίας σχεδόν μηδενίστηκε. Τώρα του μπήκε η ιδέα με άλλα τόσα χρήματα να υψώσει το fibran μέχρι την στέγη και να θερμομονώσει την βόρεια πλευρά... :)

παιδία άσχετη ερώτησή, άκουσα οτι ο αφυγραντήρας βοηθάει πολύ στην θέρμανση του σπιτιού και μπορεί να σου κάνει οικονομία στην θέρμανση , Ισχύει? και εάν ναι πως γίνεται αυτό ?

Τόσο αθόρυβος είναι;

Σε ποια σκάλα δούλευε;
δεν εχω βρει τροπο να ρυθμισω την ενταση του ανεμιστηρα.... εσυ κανονιζεις την επιθυμητη υγρασια που θελεις και δουλευει αυτοματα.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ποιο ειναι αυτο το υγρό για την εξωτερικη μονωση?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Η αλήθεια είναι τώρα που το βλέπω οτι σε
κατανάλωση δεν εχει κα ιδιαφορά απο τον ddl8 ελάχιστα παραπάνω watt είναι! Αραλογικά θα έχει μεγαλύτερο ζεόλιθο μεγαλύτερο ανεμιστήρα και ελάχιστα μεγαλύτερη αντίσταση.

Εχεις καταλάβει (αν εχεις τσεκάρει manual ή στο ψάξιμο που έκανες) αν εχει ρύθμιση για 55% υγρασία? γιατι και ο ddl8 και ο inventor rise δεν εχουν. Εχουν 50 και 60

Ρε παιδια στον ινβερτορ rise πως ρυθμιζει το οριο υγρασιας που θες?

δεν το θεωρησα απαραιτητο.80-85 τερτραγωνικα ειναι το σπιτι.τον ιονιστη τι να τον κανω?

Χρήσιμος είναι ο ιονιστής, καθαρίζει την ατμόσφαιρα, και αυτός που προτείνεις έχει και ιονιστή.
Αυτό που φοβάμαι είναι αν μετα από λίγο κάνει θόρυβο ο κομπρέσσορας, αν και λέει περιστροφικός πανασονικ κομπρεσσορας αθόρυβος και τον προτείνει για ένα καλό υπνο δωματίου. Με το ντελόνγκι που έχω, καλό είναι, έχει τα πάντα όπως τα θες αλλά στο ίδιο δωμάτιο δεν κοιμάσαι με τίποτα και σκέφτομαι να το αποσύρω.
Αν το πάρεις πες μας εντυπώσεις.

Χρήσιμος είναι ο ιονιστής, καθαρίζει την ατμόσφαιρα, και αυτός που προτείνεις έχει και ιονιστή.
Αυτό που φοβάμαι είναι αν μετα από λίγο κάνει θόρυβο ο κομπρέσσορας, αν και λέει περιστροφικός πανασονικ κομπρεσσορας αθόρυβος και τον προτείνει για ένα καλό υπνο δωματίου. Με το ντελόνγκι που έχω, καλό είναι, έχει τα πάντα όπως τα θες αλλά στο ίδιο δωμάτιο δεν κοιμάσαι με τίποτα και σκέφτομαι να το αποσύρω.
Αν το πάρεις πες μας εντυπώσεις.

o Ιονιστης καλοδεχουμενος.σαν αφυγραντηρας με ενδιαφερει πρωτιστως.
σαν σπιτι δεν εχω πολυ υγρασια,αλλα εχω σαν περιοχη(νοτια προαστια και σε περιοχη με αρκετα ρεματα).
κατα μεσω ορο,τις ημερες φουλ υγρασιας,μεσα στο σπιτι εχω 60-70%.
θα μπει στην μεση του σπιτιου και προς τα υπνοδωματια.
μολις ερθει και δοκιμαστει,πολυ ευχαριστως να μεταφερω εντυπωσεις...:grandpa: