Αγορά αφυγραντήρα

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

Καλορίζικος. Το νερό στα λουλούδια, ΟΚ ?
Ποιο νερο ποιά λουλουδια;
Ευχαριστω παιδια. Λεω να τον βγαλω στο μπαλκονι να δουλεψει κανα μισαωρο με καθαρό αερα να φυγουν τυχον μυρωδιες να ειναι ετοιμος για μεσα. Μου το ειπαν για τρικ για τους ζεολιθους. Δε ξερω αν ισχυει αλλα δε νομιζω να κανει και κακο. Θα ριξουμε και την υγρασια της περιοχης !!!

Στάλθηκε από το SM-J500F μου

Ευχαριστώ Στέργιο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπον μπηκε σαλονι με τη μπογαδα διπλα. Δευτερη σκαλα απο 65% σε μιαμιση ωρα 60% και σχεδον 2 ποτηρια παρα κατι νερο

Κοίτα μια μυρωδιά την έχει, περίεργη τη λες. Δεν είναι η κακή που λές οτι με ενοχλεί πολύ. Βέβαια ελπίζω να φύγει σιγά σιγα
Ο θόρυβος φίλε έιναι μια χαρά. Και το φοβόμουνα. Η πρώτη σκάλα απλά την ακούς χαλαρά είναι σχεδόν τίποτα. Η δεύτερη αν είναι σε φάση ημέρας με τη φασαρία σου σπιτιού δεν έχεις θέμα ακόμα και η τρίτη μπορώ να σου. Το βράδυ για ύπνο εγώ κοιμάμαι με την πρώτη χαλαρά μη σου πω και με τη δεύτερη αλλά με την πρώτη σίγουρα. Δεδομένου οτι δεν θα τον δουλεύω μέσα στο δωμάτιο έτσι κι αλλιώς αλλά στο χολ.

Εχεις δει διαφορα στον αερα με και χωρίς τη χρήση ιονιστη ;

θα σου πω σε μερικες μερες, τον εχω βαλει στους δικους μου να δω τι θα μου πουν...

Λοιπον update! Χθές βράδυ τον άναψα γύρω στις 23:00 και πέσαμε για υπνο. Στην πρώτη σκάλα. Υπόψιν μετα απο μπάνια που κάναμε και με καιρό στην Αθήνα υγρασίας με εκείνη τη σπαστική βροχή σαν ψιλό ψιλό που στη σπάει στα νεύρα!
Το πρωί στο δωμάτιο της μικρής είχε 58% υγρασία και στο δοχείο περι τα 1.5 λιτρα νερό.
Νόμιζω καλά τα πήγε δεδομένου οτι τέτοιο βράδυ χωρίς αφυγραντήρα το δωμάτιο της μικρής εφτανε και 85%. Και επίσης το γεγονός οτι το σπίτι έχει μαζεμένη υγρασία που θέλει κάποιες μέρες λειτουργίας του αφυγραντήρα να αρχίσει να ρίχνει τα επίπεδα

Η μυρωδιά αρκετά έντονη χθες βράδυ. Σήμερα το μεσημεράκι δούλεψε κάνα 40αλεπτο στο μπαλκόνι να φύγει η μυρωδιά. Σαφώς καλύτερα μετά σχεδόν έχει φύγει είναι τελείως ανεπαίσθητη.

Κατά τα άλλα παιδιά ο αφυγραντήρας δείχνει πολύ στιβαρός. Ακόμα και μετά απο αρκετές ώρες λειτουργίας πιάνοντας τον στα εξωτερικά του σημεία δε είναι ζεστός πουθενά.
Οι ρυθμίσεις του παρόλο που φαίνονται περίπλοκες λόγω της οθόνης και μόνο των πλήκτρων με τα βέλη είναι πραγματικά γελοίες. Μία φορά να το κάνεις και έχεις πιάσει το πώς λειτουργεί και αλλάζεις ρυθμίσεις για πλάκα και πολύ πιο εύκολα από άλλους γεμάτους κουμπάκια.

Είδωμεν!
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω.

Α και σαν να μου φάνηκε πως σήμερα το πρωί που σηκώθηκα απο το κρεβάτι, ενώ άλλες φορές το δάγκωνα απο το κρύο σήμερα σαν να ήταν καλύτερα!

Αν αύριο έχει πάλι μυρωδιά, θα έχει συνέχεια. Δεν είναι "μυρωδιά καινούργιου μηχανήματος". Είναι μυρωδιές που παίρνει απο τον χώρο, απο το μαγείρεμα, το (τυχόν) τσιγάρο, κλπ.

Μεγεια zamc! Εχε υποψιν σου παντως οτι τις τελευταιες μερες εχει ανεβει η θερμοκρασια και εχει πεσει η υγρασια.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Στο σπιτι ειχα 80% για πλακα. Αυτο με τη μυρωδιά ειναι που μ ανησυχεί περισσότερο. Σημερα μετα το μπαλκόνι μειωθηκε αρκετα.. θα δείξει. Αν ειναι να περνει τις μυρωδιές του σπιτιου και να τις βγάζει ξινιλα... αστα

Οχι ρε παιδια, δεν θα συνεχισει εκτος και αν βρωμαει τοσο το σπιτι, δεν ξερω. Εγω μυρουδια ειχα την πρωτη φορα και στην αρχη καθε σεζον, φεττος δηλαδη, αλλα πολυ λιγοτερο.

Tον παρέλαβα κι εγω σήμερα(τον zambezi).

Τον ενεργοποίησα στη δεύτερη σκάλα.Απο 61% υγρασία σε 45 λεπτά το πήγε στο 55% που το είχα βάλει.

Μια μυρωδιά την έβγαλε, αλλα την μύρισα μόνο όταν πήγα πάνω απο τις περσίδες.Στη χρήση δεν με ενόχλησε.

Απο θόρυβο(εαν βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο), στην πρώτη σκάλα παλεύεται.Στη δεύτερη ζορίζει το θέμα, εαν έχει ησυχία.Εαν είσαι στη βαβούρα της μέρας δεν νομίζω οτι ενοχλεί.Στην τρίτη δεν δοκίμασα.
Ο χειρισμός του και οι ρυθμίσεις του είναι γελιωδώς εύκολες να τις κάνει κανείς.

Ερώτηση.Είχα ενεργοποιήσει και τον ιονιστή.Υποθέτω οτι εφόσον τον έχουμε ενεργοποιήσει οι ανεμιστήρες του δουλεύουν συνέχεια, ακόμα και εαν δεν τραβάει υγρασία πλέον.Σωστά ?

Αυτά σε πρώτη φάση.

Οχι οταν ειναι να κλεισει λογω υγρασιας σταματάει ο ανεμιστηρας

Aκόμα κι αν είναι ενεργοποιημένος ο ιονιστής ?

Επίσης άλλη μια ερώτηση.

Είναι καλό να τον έχουμε ανοιχτό νυχθημερόν 24/7 ?

Εννοώ απο πλευράς κατανάλωσης.
Φαντάζομαι το να τον κλείνεις π.χ. το βράδυ και να ξανανοίγει το πρωί και να ξαναπροσπαθεί να αφαιρέσει την υγρασία, θα είναι πιο ενεργοβόρο ?
Σωστό η πάσχει κάπου η λογική αυτή ?

Last edited:
Ναι κι εγω συνέχεια αναμενο τον εχω τον ιονιστη και οταν πιανει την υγρασια σταματαει

Εδώ και μερικές μέρες έχω αυτόν.

Είναι πολύ πιο αθόρυβος και είναι μικρότερος από το 16λ ντελόνγκι και δε μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα από την απόδοση σε 90τμ χώρο. Με αποτέλεσμα να σκέφτομαι τώρα αν θα πάρω τον 20λ συν 100Ε. Αλλά από την άλλη δεν έχει και υγρασία αυτές τις μέρες..

Aκόμα κι αν είναι ενεργοποιημένος ο ιονιστής ?

Επίσης άλλη μια ερώτηση.

Είναι καλό να τον έχουμε ανοιχτό νυχθημερόν 24/7 ?

Εννοώ απο πλευράς κατανάλωσης.
Φαντάζομαι το να τον κλείνεις π.χ. το βράδυ και να ξανανοίγει το πρωί και να ξαναπροσπαθεί να αφαιρέσει την υγρασία, θα είναι πιο ενεργοβόρο ?
Σωστό η πάσχει κάπου η λογική αυτή ?

Εγώ πλέον δεν τον έχω συνέχεια αναμμένο. Χθες δεν τον έβαλα καθόλου.
Όταν φέρει το χώρο στα ίσα μετά δουλεύει ρελαντί.
Και στο δικό μου σπίτι είχα μεγάλο θέμα με την υγρασία και είναι και 140+ μέτρα και ακανόνιστο.

Οπότε στην αρχή βάλτον να δουλεύει σε κάποιο σημείο του σπιτιού στο φουλ και άλλαζε το νερό συνέχεια μέχρι να φτάσει στο σημείο που θέλεις (μετρητές υγρασίας έχεις πάρει?).

Αν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο φρόντισε να τον προγραμματίσεις να δουλεύει εκείνες τις ώρες να σου βγαίνει πιο φτηνά η κατανάλωση.

Μετρητές δεν εχω πάρει.
Ο δικός του δεν είναι αξιόπιστος ?
Απο κει βλέπω την υγρασία του χώρου.

Αξιόπιστο μπορεί να είναι αλλά εκεί που είναι δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα :smile: