Αγορά αφυγραντήρα

Το καλό μετα την μείωση της υγρασίας στο ποσοστό που θέλει κανείς, είναι οτι, κατόπιν μπορεί να απομακρύνει τον αφυγραντήρα απο κάποιο κεντρικό σημείο σε κάποιο πιο διακριτικό (με μέτρο πάντα), έτσι ωστε να μην τον βλέπει και να μην τον ακούει τόσο πολύ. Παρακολουθεί πως τα πάει και τον κρύβει περισσότερο κ.ο.κ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λες να δουλεύει έτσι συνέχεια; Να μην κλείνει ο ανεμιστήρας;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θα δείξει...
Το πολύ πολύ, αν δεν κλείνει αλλά εσύ βλέπεις οτι η υγρασία είναι χαμηλά, να τον κλείνεις χειροκίνητα όταν είσαι στο σπίτι και να τον ανοίγεις όταν φεύγεις. Απλά θα ξεκινάει πχ. απο το 50% για να πάει στο 40% που το έχεις ρυθμίσει αντί να ξεκινήσει απο το 42-43 (γιατί όσο τον είχες κλειστό πρόλαβε κι ανέβηκε στο 50)... Αλλά δεν θα σε ενοχλεί ο θόρυβος.

Τον έβαλα σε ένα μικρό δωμάτιο που θα κατέβαζε ευκολότερα την υγρασία όλη μέρα για να δω αν κλείσει και όταν κατέβασε την υγρασία έκλεισε.
Οπότε η κοπέλα είχε δίκιο. Απλά πρεπει να περιμένω να κατεβάσει τη υγρασία.
Άρα το μηχάνημα δουλεύει ρολόι!

Re: Απάντηση: Αγορά αφυγραντήρα

πάντως ο ζαμβέζιος...κεντάει.

Αυτό τον καιρό τον βάζω το βράδυ στις 10 στο φουλ και ρύθμιση στο 45% με άδειο κάδο και το πρωϊ στις 7 ξυπνάω και είναι γεμάτος ο κάδος.

Τα υγρασιόμετρα στο σπίτι δείχνουν μέχρι 52% στο πιο κρύο σημείο του σπιτιού.

Τα MEACO είναι καλά μηχανάκια τελικά, θα μας πει και ο kougis την εμπειρία χρήσης του καινούργιου που πήρε.

Συμφωνω και επαυξανω!

Τον αγορασα και εγω την Δευτερα που μας περασε απο το αποθεμα και μπορω να πω πως κενταει.

DSC_4294.jpg

Σε συγκριση με τον Inventor με συμπιεστη που ειχα δανεικο απο την μητερα μου για το διαστημα που ελειπε στην Χιο ειναι κλασεις ανωτερος τοσο σε αποδοση οσο και σε χρονους αποδοσης.

Ο Ιnventor Eva ηταν 16αρης.

Απο θορυβο καμια σχεση επισης.
Πολυ πιο γλυκια λειτουργια και στο υπνοδωματιο στην 3η σκαλα ακουγεται απλα σαν γουργουρισμα.

Στις πρωτες 2,5 ωρες λειτουργιας στο 55% μαζεψε 1600 γρ νερο και σταματησε.

DSC_4300.jpg

Την επομενη μερα γεμισε ολο το δοχειο.

Το νεο μου σπιτι ειναι 10ετιας φρεσκοβαμμενο το καλοκαιρι και τα προηγουμενα 9,5 χρονια ηταν αδειο.
Επαλληλα παραθυρα ,δυστυχως, με βορινη, ανατολικη, δυτικη πλευρα και ταρατσα ακαλυπτα.
Η υγρασια ειναι περιπου στο 75% με βαση το υγρομετρο του και ενα advisen ανεξαρτητο που εχω.

Θερμανση δεν υπαρχει ακομη, θα μπει φυσικο αεριο, και εχω εκτος του ερκον στο υπνοδωματι ενα σωμα MICA στο σαλονι με την θερμοκρασια αυτες τις ημερες να σκαρφαλωνει στους 17 βαθμους.

Τις ημερες που δεν λειτουργει ο ζαμβεζιος θελεις να εισαι πανω στην σομπα.
Οταν εχει δουλεψει ειναι μια χαρα.

Τον συστηνω ανεπιφυλακτα και ευχαριστω τον Στεργιο για το feedback του!!!

σίγουρα 1 λίτρο παραπάνω στον κάδο και εβδομαδιαίο προγραμματισμό (που δε μου χρειάστηκε είναι η αλήθεια)

Πως μαζεύει 1 λίτρο παραπάνω;
Εννοώ έχει άλλο δίσκο ζεόλιθου; Άλλες παραμετρους θέρμανσης ή παροχής αέρα;
Πως το επιτυγχανει δηλαδή;

Να συμπληρώσω κι εγώ για τον zambezi οτι κεντάει!!!
Μιλάμε στην πρώτη σκάλα τον εχω αναμένο όλο το βράδυ. Στο διάδρομο εξω απο υπνοδωμάτια και μπάνιο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως με το που θα κάνω μπάνιο και θα βγώ αφήνω ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου και ενώ αφήνω ενα μπάνιο με τα νερά να τρέχουνε στους τοιχους στο σημείο που είναι η μπανιέρα και στο παράθυρο του μπάνιου επίσης, σε 3 ωρίτσες στην 1η σκάλα ξαναλέω το μπάνιο είναι σχεδόν στεγνωμένο....

αυτες τις 3 τελευταίες μέρες βγάζω πάνω απο 1.5 λιτρο νερό ....καιει το ρημάδι αλλά σκοτώνει απο οτι φαίνεται...!!!

Πως μαζεύει 1 λίτρο παραπάνω;
Εννοώ έχει άλλο δίσκο ζεόλιθου; Άλλες παραμετρους θέρμανσης ή παροχής αέρα;
Πως το επιτυγχανει δηλαδή;

ίσως να μη το έγραψα σωστά, έχει μεγαλύτερο κάδο κατά ένα λίτρο, δε ξέρω αν είναι μεγαλύτερο το μηχάνημα (αν και νομίζω ότι είναι γιατί η meaco το δίνει για περισσότερα τετραγωνικά).

εγώ για τον απλό dd8l πήγαινα αλλά ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός μου φάνηκε χρήσιμος σε πρώτη φάση. Τελικά...δεν το χρειάστηκα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρώσω κι εγώ για τον zambezi οτι κεντάει!!!
Μιλάμε στην πρώτη σκάλα τον εχω αναμένο όλο το βράδυ. Στο διάδρομο εξω απο υπνοδωμάτια και μπάνιο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως με το που θα κάνω μπάνιο και θα βγώ αφήνω ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου και ενώ αφήνω ενα μπάνιο με τα νερά να τρέχουνε στους τοιχους στο σημείο που είναι η μπανιέρα και στο παράθυρο του μπάνιου επίσης, σε 3 ωρίτσες στην 1η σκάλα ξαναλέω το μπάνιο είναι σχεδόν στεγνωμένο....

αυτες τις 3 τελευταίες μέρες βγάζω πάνω απο 1.5 λιτρο νερό ....καιει το ρημάδι αλλά σκοτώνει απο οτι φαίνεται...!!!

στην πρώτη σκάλα δεν καίει....

Συμφωνω και επαυξανω!

Πολυ πιο γλυκια λειτουργια και στο υπνοδωματιο στην 3η σκαλα ακουγεται απλα σαν γουργουρισμα.

Στις πρωτες 2,5 ωρες λειτουργιας στο 55% μαζεψε 1600 γρ νερο και σταματησε.

Η υγρασια ειναι περιπου στο 75% με βαση το υγρομετρο του και ενα advisen ανεξαρτητο που

Στην 3η σκάλα, εννοείς τη μεγαλύτερη; Κοιμήθηκες με τον αφυγραντήρα στην 3η σκάλα στο ίδιο δωμάτιο;!;!;

Όταν ο Zambezi γράφει 55% το advisen τι γράφει;

Οι διαφορες του Zambezi απο τον dd8l ειναι ο zamazi εχει ρύθμιση ανά 5% στην υγρασία που επιθυμείς. Ετσι εχει ρύθμιση και στο πολυ βολικό 55% ενώ ο dd8l εχει ρύθμιση απο το 60% επόμενη σκάλα στο 50% με αποτέλεσμα σε σπίτια που αναπαράγουν συχνά την υγρασία, στο 50% ο dd8l θα δουλεύει πολλές ώρες...με το 55% εχεις μια ισορροπία στην κατανάλωση. Και σημαντική άλλη διαφορα οτι ο Zambezi ανακυκλώνει τον αέρα με μεγαλύτερο όγκο ανά ώρα. Ετσι για τον ίδιο χώρο κυβικά μετρα αέρα κάνει πιο γρήγορα την δουλειά απο τον dd8l. Γιαυτους τους δυο λόγους εγω πούλησα τον dd8l και αγόρασα τον Zambezi.

Στην 3η σκάλα, εννοείς τη μεγαλύτερη; Κοιμήθηκες με τον αφυγραντήρα στην 3η σκάλα στο ίδιο δωμάτιο;!;!;

Όταν ο Zambezi γράφει 55% το advisen τι γράφει;

Δικό μου λάθος.
Είχα γράψει πιο πίσω πως τον έχω στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο είναι μετά από ένα διάδρομο εννέα μέτρα μακριά.
Με κλειστή πόρτα ίσα που ακούγεται.
Στην δεύτερη πρέπει να μου πει κάποιος πως δουλεύει αλλιώς δε το καταλαβαίνω.

Οι διαφορες του Zambezi απο τον dd8l ειναι ο zamazi εχει ρύθμιση ανά 5% στην υγρασία που επιθυμείς. Ετσι εχει ρύθμιση και στο πολυ βολικό 55% ενώ ο dd8l εχει ρύθμιση απο το 60% επόμενη σκάλα στο 50% με αποτέλεσμα σε σπίτια που αναπαράγουν συχνά την υγρασία, στο 50% ο dd8l θα δουλεύει πολλές ώρες...με το 55% εχεις μια ισορροπία στην κατανάλωση. Και σημαντική άλλη διαφορα οτι ο Zambezi ανακυκλώνει τον αέρα με μεγαλύτερο όγκο ανά ώρα. Ετσι για τον ίδιο χώρο κυβικά μετρα αέρα κάνει πιο γρήγορα την δουλειά απο τον dd8l. Γιαυτους τους δυο λόγους εγω πούλησα τον dd8l και αγόρασα τον Zambezi.

Επειδή έχω τον DD8L στο εξοχικό (στο υπόγειο έχω έναν με συμπιεστή) μια χαρά είναι το 60%. 'Ισα-ίσα να μην πιάνει μούχλα θέλω. Η μεγαλύτερη παροχή αέρα του Zambezi δεν έχει σημασία στην περίπτωσή μου γιατί δουλεύει συνεχώς επί μήνες (χειμώνα). Άρα για την περίπτωσή μου δεν κάνει διαφορά.

ΥΓ Καταλαβαίνω ότι η ΜΕΑΚΟ τον δίνει για περισσότερα τετραγωνικά ακριβώς λόγω μεγαλύτερης παροχής αέρα. Μήπως έχει και περισσότερη θέρμανση του ζεόλιθου; Πόσα WATT έχει ονομαστική κατανάλωση στος προδιαγραφές;

Oι αφυγραντήρες, όπως και τα ψυγεία, ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν. Αρα θα κάψουν το ίδιο είτε στην μικρή είτε στην μεγάλη σκάλα. Η διαφορά είναι στην κατανάλωση του ανεμιστήρα σε χαμηλότερες ή υψηλότερες στροφές 3-5 watts διαφορά. Μάλιστα, θα έλεγα οτι στην μικρή σκάλα καίνε περισσότερο γιατι ο αφυγραντικός μηχανισμός δουλεύει περισσότερη ώρα. Το όφελος είναι η χαμηλότερη στάθμη θορύβου. Τουλάχιστον στους συμπιεστές. Αν οι ζεόλιθοι έχουν άλλο κόλπο, δεν το ξέρω.

O zambezi εχει τα κατωθι σπεκ!

Specifications

Power Consumption: 45/330/660
Power Supply: 220-240V / 50Hz
Water Tank: 3 Litres
Air Flow: 85/105/150m³/h
Ideal For: Up to small 5 bed homes
Operating Range: 1°C – 37°C

Διαβαστε και το review του οπου αναφερει και συγκριση με τον απλο DD8L

Overall we noticed that the Meaco DD8L Zambezi extraction rate is higher than the Meaco DD8L extraction rate. if you are looking for a very powerful extraction rate the Zambezi will tick your box (read more here).

http://byemould.com/2016/01/21/meaco-dd8l-zambezi-dehumidifier-review/

πηρα εχτες το EVA II, σαν ελικοπτερο κανει...

Χωρια που το εγχειριδιο που εχει ειναι αθλιο

Δουλευε μια ωρα, εβγαζε κρυο αερα, δεν μαζεψε καθολου νερο

Μηπως δεν εχει υγρασια εκει που τον εβαλα? Τσαμπα τον πηρα :flipout:

Απάντηση: Re: Αγορά αφυγραντήρα

πηρα εχτες το EVA II, σαν ελικοπτερο κανει...

Χωρια που το εγχειριδιο που εχει ειναι αθλιο

Δουλευε μια ωρα, εβγαζε κρυο αερα, δεν μαζεψε καθολου νερο

Μηπως δεν εχει υγρασια εκει που τον εβαλα? Τσαμπα τον πηρα :flipout:
Φτιάξε υγρασια στο 80% και την θερμοκρασία στους 20, ώς εξής:
Κάνε ένα μπάνιο με κλειστά παράθυρα. Μετά μην ανοιξεις παράθυρα ή πορτα και βάλε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Αν έχεις και ένα κάτι να μετράει θερμοκρασία και σχετική υγρασία ακόμα καλύτερα.

Μετά βάλτον να δουλέψει μια ώρα και δες αν δουλευει μόνο ο ανεμιστήρας (~20W) ή και ο συμπιεστής (200W) - θα πρέπει να κάνει και κάποιο μπουμπουνητό ο συμπιεστής.
Αν δεν μαζέψει νερό είναι χαλασμένος.

Τελικως, μαζεψε 1,8 λιτρα σε ενα 24ωρο, και ηδη ειναι πολυ διαφορετικη η ατμοσφαιρα