Αγορά Android κινητού

Έχεις κάποιο δίκιο σε αυτά που λες για εγγύηση , ποιότητα κατασκευής , άγνωστο SAR κτλ. αλλά στα λεφτά του Moto G (το οποίο παρεμπιπτόντως το θεωρώ πολύ μέτριο σαν κινητό) παίρνεις Κινέζικο octa core με 5" οθόνη και με επιδόσεις κοντά στο Galaxy S4 πχ.....

http://www.tinydeal.com/cubot-x6-5-ips-mtk6592-8-core-android-422-phone-p-119640.html

Ο καθένας κρίνει αν αξίζει το ρίσκο ή όχι.

Nαι ρε παιδιά, συμφωνώ οτι στα χαρακτηριστικά μπορεί να "υπόσχονται" πολλά, το software είναι που κάνει όμως όλη τη δουλειά.

Κυριολεκτώ.

Αν κρίναμε βάσει χαρακτηριστικών, τότε το iphone 5s θα 'πρεπε να χει περίπου την ίδια απόδοση με το Xperia M.

Και αν θέλετε να το πάμε σε επίπεδο android, ίδιος επεξεργαστής σε 2 διαφορετικά μοντέλα μπορεί να συνεπάγεται παρόμοιες επιδόσεις στα benchmarks, όμως η κάθε υλοποίηση απέχει έτη φωτός, σε micro lags, stuttering, διαχείριση πόρων/ενέργειας, κρασαρίσματα, fine-tuning στο λειτουργικό, και άλλα.

Δείτε επίσης τις GPE εκδόσεις των κινητών, διαφέρουν αρκετά, ακόμη και στο ίδιο μοντέλο.

Όλα αυτά προφανώς δεν τα γράφω με εσένα αποδέκτη Yperion, αλλά για να εξηγήσω και τα επιχειρήματα της "άλλης" πλευράς που δεν επιλέγουμε κινέζικα, όχι λόγω ελλειπούς πληροφόρησης προφανώς.. Τελειώνοντας, θεωρώ πως δε θα έπρεπε να προτείνουμε κινέζικα τόσο ελαφρά τη καρδία σε μη hardcore χρήστες.

Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα. Καλά τα ξερά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά η αίσθηση στην χρήση, και κυρίως η αντοχή στην χρήση με προβληματίζουν. Γιαυτό κοιτάω και γράφω μόνο τι υπάρχει στην ελληνική αγορά, και κυρίως γνωστές μάρκες. Και είχα και αντίλογο σε αυτό, ότι πετάω τα λεφτά μου ενώ θα μπορούσα να πάρω καλύτερο τηλέφωνο. Δεν θα ήμουν τόσο επιφυλακτικός αν δεν θυμόμουν πριν μερικά χρόνια τα δύο Nokia που εξερράγησαν, και έκαναν την Nokia και τον τύπο να ασχοληθεί με το θέμα. Μέχρι να ανακαλύψουν ότι και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες είχαν αντικαταστήσει τις μπαταρίες με imitasion κινέζικες που εξερράγησαν κατά την φόρτιση.
Επίσης πέρυσι είχαμε το πρώτο θύμα στην Κίνα όταν το κινητό που μόλις είχε βγάλει από την φόρτιση και είχε βάλει στη τσέπη του, εξερράγη και τον σκότωσε γιατί το είχε στο ύψος της καρδιάς.
Μην θυμηθώ το κινέζικο τζιπ που πριν μερικά χρόνια είχε αρχίσει να κατακλύει την Ευρώπη (όντως φαινόταν πολύ όμορφο και ήταν πάμφθηνο αλλά φυσικά δεν μπορώ να θυμηθώ την περίεργη μάρκα), και αυτό έκανε τις αρμόδιες ευρωπαικές αρχές να ασχοληθούν με την ασφάλεια του. Και είδαν ότι ήταν καρμανιόλα, και με σύγκρουση με 70 (αν θυμάμαι καλά, πάντως σίγουρα μεταξύ 50 και 70 ήταν) χιλιόμετρα το πιθανότερο ήταν ο κάτοχος του να σκοτωθεί. Γιατί διάφορες μπάρες και μεταλλικά κομμάτια έβγαιναν ξαφνικά και τον τρυπούσαν σε διάφορα σημεία.
Επίσης μην θυμηθώ τα κινέζικα ατμοσίδερα που έφερνε γνωστή αλυσίδα στην Ελλάδα, στα οποία μετά από λίγο καιρό τριβόταν η μεμβράνη που χώριζε το δοχείο υγρών από την αντίσταση, και γινόταν βραχυκύκλωμα. Μετά τις 2-3 πρώτες καταγγελίες αναγκάστηκε να τα αποσύρει.
Αλλά θα θυμηθώ σίγουρα ότι ο πρώτος μου ανεμιστήρας που πήρα την δεκαετία του 90 κράτησε περίπου δέκα χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν κινέζικα. Τώρα κάθε χρόνο αναγκάζομαι να παίρνω καινούριον. Ζητάω έναν καλό ευρωπαικό, μου λένε πάρτον είναι ευρωπαικός (συνήθως ιταλικός) και φθηνός, τελικά αποδεικνύεται κινέζικος και κρατάει μόνο έναν χρόνο. Ζητάω ευρωπαικό, αλλά πια δεν υπάρχει!
Στον τομέα του forum που ασχολείται με τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες συχνά μερικοί ρωτάνε που θα βρουν έναν καλύτερο δέκτη, όχι κινέζικο. Του λέμε ότι δεν υπάρχει! Όλοι είναι κινέζικοι. Αν δεν θες πρέπει να πας σε άλλη κατηγορία, πχ δορυφορικοί combo.
Εννοώ λοιπόν ότι όπου μπλέκουν οι κινέζοι αλώνουν την κατηγορία. Ακριβώς γιατί η αίσθηση είναι ότι παίρνεις το ίδιο προιόν με τα μισά λεφτά. Αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι παίρνεις απλά το μισό προιόν. Δηλαδή την μισή ποιότητα. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση που αρχίζει να προκύπτει και με τα τηλέφωνα, σε λίγα χρόνια με βλέπω να μπαίνω στα forum να ρωτάω που μπορώ να βρω κανένα Samsung, LG, Sony, Motorola. Ήδη έχουν εξαφανιστεί κάτι μάρκες όπως η Sharp που υπήρχε παλιότερα στην Ελλάδα, και άλλες έχουν εξαγοραστεί από κινέζικες, όπως ο τομέας συσκευών της Siemens ή της Alcatel.
Καλές λοιπόν οι κινέζικες συσκευές για όποιον ενδιαφέρεται και δεν το θεωρεί ρίσκο, αλλά μην παρουσιάζεται σαν μονόδρομος.
Φυσικά όλα τα τηλέφωνα πια κατασκευάζονται στην Κίνα. Ακόμα και τα iphone. Να μην θυμίσω τα ρεπορτάζ που βγήκαν (μεταξύ πολλών αντιδράσεων) και έδειχναν τι απάνθρωπες συνθήκες υπάρχουν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Αλλά τουλάχιστον κατασκευάζονται με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η εταιρία. Ποιες προδιαγραφές έχει ένα καθαρόαιμο κινέζικο προιόν;

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Μια και αναφέρεις την wiko τα βρήκα διαθέσιμα και στην Ελλάδα στο easy buy...

http://www.ebw.gr/el/category/3783/Android?vendor=2888

Ναι, το γνωρίζω ότι φέρνει προϊόντα της Wiko από τότε που το αγόρασα γιατί έψαχνα για θήκη, screen protector κλπ και το έχω περιλάβει στην περιγραφή του κινητού που έκανα στο myphone.
Τον Γενάρη διαφήμιζε μόνο αυτά τα αξεσουάρ για το Darkmoon, έριξα μια παραγγελία αλλά επειδή δεν μου απάντησαν αγόρασα θήκη σιλικόνης από τη Γαλλία και μετά από 1 μήνα (!!!) με ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμη η παραγγελία (!!!). Πήγα να τα δω, από περιέργεια περισσότερο, και αγόρασα τα screen protector, αν και η τιμή τους ήταν ακριβότερη από εκείνες του ebay.

Πάντως, το συγκεκριμένο κινητό έχει βγει πολύ καλό, για τις ανάγκες μου, στους 2 μήνες που το χρησιμοποιώ, με μόνο μειονέκτημα τη μπαταρία του, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με το Deep Sleep Battery Saver και με σωστή διαχείριση μου βγάζει 3-4 μέρες σε κάθε φόρτιση.

Οι τιμές των κινητών στο ebw είναι περίπου όμοιες με εκείνες του Amazon.de, αν συνυπολογίσεις και τα μεταφορικά.

@Chris85
Στην αγορά υπάρχουν κινέζικα και κινέζικα και το έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές. Ένα βασικό πλεονέκτημα των κινέζικων είναι ότι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δίκαρτα και αυτό βολεύει πολλούς, που έχουν δύο sim, για διάφορους λόγους.

Ο λόγος που αγόρασα το συγκεκριμένο δίκαρτο (Wiko Darkmoon) ήταν αφενός η (περιορισμένου χρόνου) προσφορά του Amazon.de, η σχεδίασή του στη Γαλλία με κατασκευή στην Κίνα και η κυκλοφορία του σε όλη την Ευρώπη αφετέρου η άμεση αγορά του από Γερμανία με τη διετή εγγύηση της αλυσίδας. Τώρα που σκέφτομαι την αγορά smartphone για τη σύζυγο προσανατολίζομαι σε κάτι φτηνότερο αλλά και πάλι αξιόπιστο και επώνυμο κινέζικο, όπως το Lenovo S650 στα 100 περίπου.

Τέλος, πολλές πληροφορίες από τα παντός είδους κινητά μπορεί να διαβάσει κάποιος σε ένα πιο εξειδικευμένο forum, όπως το myphone, στο οποίο καταγράφονται οι εμπειρίες όσων αγόρασαν το συγκεκριμένο κινητό και τα υπέρ και κατά του.
Εδώ μεταφέρουμε, απλά, είτε τις προσωπικές μας εντυπώσεις είτε ότι έχουμε διαβάσει κάπου αλλού.

παιδιά εταιρίες όπως η lenovo, ZTE, Huawei είναι κολλοσοί, τι να λέμε τώρα?

Άσχετα αν δεν τις ξέρουμε στην Ελλάδα.

Δυο κινητά με ίδια υποσυστήματα, επεγεργαστή κλπ πιστεύετε ότι το ένα θα έχει καλό SAR και το άλλο θα είναι τσέρνομπιλ? Δε γίνονται αυτά.

Όλα τα κινητά "Κινέζικα" είναι όπως και να το κάνουμε...

Ευχαριστούμε την apple που λόγω ανταγωνισμού βοήθησε το android να αναπτυχθεί τόσο πολύ!
Έτσι έχουμε πολύ καλά κινητά και πολύ φθηνά.
Ξέρετε γιατί? Γιατί η όλη υπόθεση είναι το λογισμικό που είναι ελευθερο.
Παλιότερα δεν υπήρχαν τόσα κινέζικα κινητά στην αγορά γιατί το μεγάλο κόστος ήταν η ανάπτυξη του λογισμικού και όχι το hardware.
Πλέον το ελεύθερο λογισμικό δίνει την ευκαιρία σε εμάς να έχουμε κινητά όπως το ZTE967S με...100ευρώ!

Το ότι οι εταιρίες κινητής στην Ελλάδα υπερκοστολογούσαν τα κινητά για να προσφέρουν συνδέσεις με..."επιδότηση" (ας γελάσω) δε σημαίνει ότι είναι υποδεέστερα τα κινητά προερχόμενα από Ανατολή...

Η διαφορά από 160-320 ευρώ είναι αμελητέα για κάποιους αλλά πολύ μεγάλη για κάποιους άλλους...

Συμφωνώ απόλυτα.
Να υπενθυμίσω ότι ο κινέζικος υπερκολοσσός ΖΤΕ υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την Ελλάδα για τη δημιουργία σταθμού Ευρώπης στον Πειραιά ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιεί την Ολλανδία.

Το να λεμε απλως είναι κινέζικα αρα δεν κανουν χαλανε γρήγορα και εχουν κακη ποιότητα προφανώς δείχνει άγνοια.
Όπως σε όλα τα πράγματα ετσι και σε αυτόν τον τομεα υπαρχουν καλα και κακα προϊόντα και από κει και υστέρα ο καταναλωτής εχει την ευθηνή για να βρει πιο είναι το καλο και πιο όχι.
Αν δεν μπορει η δεν ξερει πως τοτε απλως αγοράζει ένα brand name ( που φυσικα δεν του εξασφαλίζει σωνει και καλα όλα τα παραπάνω αλλα αυτό είναι άλλη ιστορια)
Οι διαφορες στις τιμες δεν είναι καθόλου μικρες και όταν το s4 η το g2 κάνουν 320-330 ευρω και μάλιστα το ένα χωρίς ραδιο ενώ το άλλο χωρις sd , τοτε προφανώς μια μεγαλη μεριδα αγοραστων θα κοιταξει να τα εχει όλα αυτά και να του περισσέψουν τα 160-200 ευρω.
Σημειωτέον η σύγκριση γινεται με περσινά Κορεάτικα κινητά ενώ από την άλλη μιλαμε για καινούργια Κινέζικα .

Τα Huawei , ZTE , Lenovo , Alcatel ίσως και τα Xiaomi δεν είναι "Κινέζικα" με την στενή έννοια του όρου , αυτές οι εταιρείες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις άλλες εταιρείες του κλάδου. Για τις υπόλοιπες εταιρείες όπως Zopo , Jiayu , iNew , iOcean κτλ. έχω κάποιες αμφιβολίες , κάποια μπορεί να είναι καλά , αλλά όχι.

Είναι συνηθισμένο για κάποιους κατασκευαστές να κυκλοφορούν τροποποιημένες εκδόσεις του ίδιου κινητού με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Απάντηση: Re: Αγορά Android κινητού

Τα Huawei , ZTE , Lenovo , Alcatel ίσως και τα Xiaomi δεν είναι "Κινέζικα" με την στενή έννοια του όρου , αυτές οι εταιρείες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις άλλες εταιρείες του κλάδου. Για τις υπόλοιπες εταιρείες όπως Zopo , Jiayu , iNew , iOcean κτλ. έχω κάποιες αμφιβολίες , κάποια μπορεί να είναι καλά , αλλά όχι.
Τώρα συμφωνώ απόλυτα με σένα. Αυτές ακριβώς οι πρώτες μάρκες δεν είναι ακριβώς "κινέζικα". Έχουν και ευρωπαικά τμήματα, έχουν service, διατίθενται και από μεγάλες αλυσίδες κτλ. Είναι ένα ενδιάμεσο σκαλοπάτι σε σχέση με τα καθαρόαιμα κινέζικα, και σίγουρα έχουν "αναγκαστεί" (αφού διατίθενται και επίσημα και στην Ευρώπη) να βελτιώσουν και την ποιότητα τους. Έχουν κυκλοφορήσει, δοκιμαστεί, και περίπου ξέρουμε τι γίνεται. Με τα καθαρόαιμα άγνωστα κινέζικα έχω τους μεγάλους φόβους. Και με το δαιδαλώδες δίκτυο διανομής προιόντων που έχουν οι κινέζοι (όπως είδαμε ασχολούμενοι με τους ψηφιακούς επίγειους δέκτες) που κάνουν ένα κομμάτι να διατίθεται από πολλές διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικό λογότυπο κτλ, και άντε να βγάλει κάποιος άκρη τι ακριβώς αγόρασε.

Για όσους ενδιαφέρονται (και φοβούνται λίγο την Κίνα) το eshop έχει πάλι δύο ενδιαφέροντα κινητά στο crazy sundays.
Η τιμή βρίσκεται και αλλού, και σε άλλα ιντερνετικά μαγαζιά (ακόμα και ελληνικά), απλά αυτό είναι μάλλον το πιο γνωστό. Αλλά έχει μεγάλη διαφορά από την τιμή που έχουν στις γνωστές μεγάλες αλυσίδες.
LG G2 στα 330 ευρώ. Εδώ η διαφορά σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες είναι τεράστια. Το δίνουν ακόμα στα 499 ευρώ.
http://www.e-shop.gr/product?id=TEL.007586&sid=1
Είναι το 16GB, και δεν έχει card slot για κάρτα μνήμης. Σε άλλα ιντερνετικά μαγαζιά υπάρχει και το 32 GB περίπου με 100 ευρώ παραπάνω. 100 ευρώ για 16 GB μνήμης; Γιατί δεν έβαζαν card slot για να βάζει κάποιος κάρτα 16 GB με 10-15 ευρώ; Τέλος πάντων, επίσης δεν έχει ελληνικό μενού.
Samsung Galaxy S4 με 359 ευρώ. Εδώ η διαφορά σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες είναι μικρότερη. Το δίνουν σχεδόν όλοι στα 399 ευρώ.
http://www.e-shop.gr/product?id=TEL.002506&sid=1
Αυτό έχει ελληνικά.
Και τα δύο βέβαια υπάρχουν και στο Smarties που έχω αναφέρει και παλιότερα.
http://www.smarties.gr/index.php?op...product_details&product_id=358&category_id=12
http://www.smarties.gr/index.php?op...product_details&product_id=297&category_id=14
Ακόμα φθηνότερα, και σύμφωνα με τα FAQ του site, αν δεν γράφει στα χαρακτηριστικά του κάτι άλλο, τότε το κάθε κινητό που δίνει έχει ελληνικό μενού. Πάντως αυτό το EU στο LG δεν ξέρω τι σημαίνει. Πολύ με έχει εντυπωσιάσει αυτό το μαγαζί.
Αυτά τα γράφω εκτός από τα ίδια τα κινητά που μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιους, για να δείξω και την τεράστια διαφορά στις τιμές που έχουν οι μεγάλες αλυσίδες. Τόσα χρόνια έπαιρνα μόνο από αυτές λόγω επιδότησης. Φέτος που δεν πήρα επιδότηση από την εταιρία κινητής μου είδα τι τεράστιες διαφορές υπάρχουν στις τιμές. Τελικά ακόμα και τις επιδοτήσεις τις έχω πληρώσει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά Android κινητού

Εννοείται ότι τις επιδοτήσεις τις έχεις πληρώσει από την τσέπη σου , για αγορά (και) κινητού μόνο από skroutz για να μην μας πιάνουν κορόιδα (διαφορές στην τιμή έως και 100% πάνω). Η πλειοψηφία των καταστημάτων από ότι βλέπεις άλλωστε έχει 4 αστέρια και πάνω σε εξυπηρέτηση. Αν έχεις επιδότηση την κάνεις έκπτωση στο πάγιο και κερδίζεις διπλά.

Αυτό ακριβώς. Όσα λεφτά θα έπαιρνα με την επιδότηση, τόσα ακριβώς γλίτωσα παίρνοντας το τηλέφωνο μου από ιντερνετικό μαγαζί. Συγκεκριμένα το eshop, αλλά αργότερα είδα ότι αλλού υπάρχει και φθηνότερα. Τώρα μπορώ να πάρω έκπτωση στο πάγιο, ή σκέφτομαι ακόμα και να κόψω το συμβόλαιο, αφού οι προσφορές που δίνουν στα καρτοκινητά προγράμματα είναι παλαβές. Ευτυχώς η άρνηση της εταιρίας να μου δώσει επιδότηση μου άνοιξε τα μάτια. Και δεν νομίζω να κέρδισε και τίποτα και η εταιρία. Μάλλον περισσότερα θα χάσει μελλοντικά από εμένα.

Μέχρι να γυρίσω τα εταιρικά μου σε καρτοκινητά, χρησιμοποιούσα και εγώ την επιδότηση σε ετήσια, ανά μήνα, έκπτωση.
Και, οπωσδήποτε, η διαφορά συμβολαίου-καρτοκινητού είναι τεράστια και απορώ γιατί εξακολουθούν κάποιοι να έχουν συμβόλαιο.

Είχα προτιμήσει πριν κάνα μήνα να πάρω το LG L3 II, που μία χαρά κάνει την δουλειά του, αλλά με έτρωγε και το LG L5 II που μου είχε προτείνει τότε κάποιος φίλος. Αλλά δεν μπορούσα να το πάρω τότε. Αλλά από τότε είχα προσέξει το Smarties.gr που είχα δει ότι ήταν το φθηνότερο σε αυτό το τηλέφωνο. Χθες χαζεύοντας είδα ότι η τιμή του έχει πέσει στα 103,49 ευρώ. Δεν κρατήθηκα και πήρα τηλέφωνο. Να ρωτήσω αν έχει ελληνικό μενού, αν καλύπτεται από την αντιπροσωπεία κτλ. Όλα καλά. Από περιέργεια ρώτησα πως γίνεται η παραγγελία. Μου είπαν απλά να αφήσω όνομα και τηλέφωνο, και να περάσω επιτόπου να το παραλάβω. Με βόλεψε βέβαια ότι η έδρα τους με τα γραφεία τους είναι περίπου κοντά στην γειτονιά μου. Δεν κρατήθηκα, και το παράγγειλα.
Ωραία, και τώρα που βρίσκουμε το κατοστάρικο; Δεν μου περισσεύει. Τότε θυμήθηκα κάτι άλλο που είχα προσέξει τον τελευταίο καιρό που ψάχνω τα μαγαζιά και για μένα και για φίλους που με αγγαρεύουν. Δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μου παλιότερα. Τα μαγαζιά που αγοράζουν μεταχειρισμένα τηλέφωνα ή κάνουν ανταλλαγές. Και εγώ έχω μισή ντουζίνα παλιά τηλέφωνα που δεν χρειάζομαι πια, αλλά τα έχω σε λειτουργία, περισσότερο γιατί τα λυπάμαι. Ένα παιχνίδι πότε πότε στο ένα, λίγο ραδιόφωνο στο άλλο κτλ.
Τέλος πάντων, παίρνω 3 από αυτά, βρίσκω κουτιά, χαρτιά, παρελκόμενα, εργοστασιακή επαναφορά και σβήσιμο δεδομένων κτλ. Και πάω στο κέντρο της Αθήνας (Πανεπιστημίου ή 3ης Σεπτεμβρίου γύρω από την Ομόνοια). Υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά μαζεμένα.
Αποτέλεσμα, 80 ευρώ από τηλέφωνα που έτσι και αλλιώς δεν χρειάζομαι. Και έχω και άλλα παλιότερα που έχουν πάει τελείως χαμένα.
Προσθέτω και ένα εικοσάρικο (που μπορώ να δώσω), και παραλαμβάνω το L5II.
Έτσι βρέθηκα και με το L5II. Στα υπόλοιπα πήγαινε μία χαρά το L3II, τώρα έχω και την οθονάρα του L5II. Και το L3II έγινε το δεύτερο κινητό μου. Με 100 περίπου ευρώ που έδωσα τον τελευταίο καιρό (συν τα παλιά που δεν χρειαζόμουν) πήρα δύο τηλέφωνα. Έτσι και αλλιώς δύο τα χρειάζομαι γιατί το ένα χρησιμοποιείται πολύ σαν mp3 player, ραδιόφωνο κτλ.
Όλα αυτά τα γράφω, πρώτα γιατί χάρηκα με το L5II (αν βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο μοιάζουν το ένα σαν βιβλίο και το άλλο σαν μικρή αντζέντα), αλλά και γιατί η άρνηση της WIND να μου δώσει επιδότηση μου έδειξε έναν ολόκληρο κόσμο. Τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας που δίνουν στα 2/3 της τιμής από ότι οι γνωστές αλυσίδες γιαυτό και είναι γεμάτα, σε αντίθεση με τα γνωστά μαγαζιά που είδα ότι συνήθως είναι άδεια. Τα ιντερνετικά μαγαζιά που είναι ακόμα φθηνότερα. Όπως το μαγαζί που πήρα το L5 II που στην ουσία είναι ένα γραφείο σε έναν όροφο πολυκατοικίας, με δύο γραφεία και έναν πάγκο παραλαβής. Αλλά όσο ήμουν εκεί μπήκαν άλλοι 3 για να παραλάβουν. Δεν είχα προσέξει ποτέ αυτά τα μαγαζιά παλιότερα.
Το τηλέφωνο αυτό δίνεται 149 ευρώ και στην WIND και στο Public, στα δύο μαγαζιά δηλαδή που θα μπορούσα να εξαργυρώσω επιδότηση. Ακόμα και με επιδότηση, πιο πολλά θα έδινα. Και δεν θα έβλεπα όλα τα άλλα που γνώρισα τώρα που αναγκάστηκα να ψάξω εκτός WIND. Ευχαριστώ WIND.
Για να μην πω τι γίνεται με τα κινέζικα που εγώ φοβάμαι μεν, αλλά μπορείς να βρεις απίστευτα πράγματα.

Σήμερα, επιτέλους, παρέλαβα το κινητό http://www.minideal.net/huawei-hono...-core-1-3ghz-with-5-0-inch-hd-ogs-screen.html που είχα παραγγείλει από τις 13/03/2014. Πρώτη εντύπωση πολύ ωραίο. Συσκευασία αδιάβροχη, δώρο κανένα (δεν είχα ζητήσει βέβαια αλλά στο chat η κοπέλλα μου είχε πει ότι έχει δώρο θήκη σιλικόνης-δεν πειράζει λέω να παραγγείλω αυτή http://www.to2c.com/huawei-honor-3c-leather-case.html καλή μου φαίνεται τι λέτε? Ευχαριστώ για τις γνώμες σας. Θα επανέλθω σύντομα.

προσοχη παντως απο ebay παιδια γιατι εχω ακουσει τωρα τελευταια απο γνωστους οτι παιζει πολυ επισκευασμενο τηλεφωνο και πατεντα...οποιος μπορει ας παιρνει καινουργιο.