Αγορά Android κινητού

Καλημέρες!

Ψάχνω να αγοράσω 2 φτηνά 5g smartphones για τη φαμίλια, το πιο ακριβό μέχρι 250 ευρώ περίπου, με 8/256GB, NFC, τίμιο επεξεργαστή και αντιστοίχως μία κάμερα κάμερα καλή στο budget αυτό.

Από μάρκες λέω να λάβω υπόψη Motorola και Honor που είχα και βγήκαν πολύ τίμια, Xiaomi, και τα πιο οικονομικά Samsung κυρίως λόγω κάμερας. Τα τελευταία 2,5 χρόνια χρησιμοποιώ το A33 και είμαι ευχαριστημένος, αλλά είναι αρκετά τσιμπημένα

. Θα αφήσω έξω Realme, TCL, Blackview (έχω ένα φτηνό, συμπαθητικό tablet που όμως φορτίζει σε μισή μέρα) προς το παρόν.

Το 2ο κινητό μπορεί να είναι και πιο φτηνό, Θα είναι για βασική χρήση. Έβαλα στο μάτι το Motorola G84 5G λόγω χαμηλής τιμής (150€), αλλά η κάμερα απ' ό,τι κατάλαβα είναι μέτρια. Αλλά μού αρέσει που έχει fm radio tuner , το οποίο έχουν λούσει οι εταιρείες, 3.5 mini jack για ακουστικά και stereo speaker που βλέπω ότι έχουν τα motorola γενικά. Με προβληματίζει το θέμα με τα updates και η προστασία οθόνης, δε βλέπω να έχει κάποιο γνωστό πρωτόκολλο τύπου gorilla glass.

Motorola G84 https://www.skroutz.gr/s/56663343/Motorola-Moto-G84-5G-Dual-SIM-8-256GB-Midnight-Blue.html

Για το 1ο κινητό που μπορώ να δώσω κάτι παραπάνω και θα ήθελα να έχει καλύτερη κάμερα και επεξεργαστή , είδα αυτά τα μοντέλα

Xiaomi Poco M7 Pro https://www.skroutz.gr/s/59779064/xiaomi-poco-m7-pro-nfc-5g-dual-sim-8-256gb-mov.html

Redmi Note 14 https://www.skroutz.gr/s/58408942/Xiaomi-Redmi-Note-14-NFC-5G-Dual-SIM-8-256GB-Midnight-Black.html

Redmi 15 https://www.skroutz.gr/s/62044808/xiaomi-redmi-15-nfc-5g-dual-sim-8-256gb-mignight-black.html

που από αυτά που διαβάζω έχει κι αυτό μέτρια κάμερα, αλλά την μεγαλύτερη μπαταρία σε χωρητικότητα

Motorla Edge 50 Fusion https://www.skroutz.gr/s/57254661/Motorola-Edge-50-Fusion-5G-Dual-SIM-8-256GB-Forest-Blue.html

Και κάποιο samsung, στο μπάτζετ αυτό, μάλλον το A26, αλλά ακούω κι άλλες προτάσεις

https://www.skroutz.gr/s/59363476/Samsung-Galaxy-A26-5G-Dual-SIM-8-256GB-Black.html

Thanks in advance!

Motorola Edge 50 Fusion απο εμενα.
Σε ευχαριστώ κι εγώ εκεί κατέληξα στο λίγο πιο ακριβό μοντέλο από τα 2 που ψάχνω. Δέχομαι πιέσεις για το Α26, αλλά τουλάχιστον στα χαρτιά είναι υποδεέστερο.

Πλέον τα περισσότερα flagship κινητά, έχουν σταματήσει να δέχονται micro sd κάρτες.
Οπότε σε πιθανή αγορά, με πόσα GB θα το προτιμήσετε;
256 ή 512;

Εξαρτάται την χρήση που θα κάνεις και ειδικά πόσα βίντεο τραβάς και αν θες να τα έχεις μέσα στο κινητό μόνιμα...προφανώς τα 512 είναι καλύτερα, ειδικά αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το κινητό αρκετό καιρό, γιατί είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα μπουκώσει...με τα 512 έχεις μια σχετική ασφάλεια. Και εγώ προσωπικά στα 2 κινητά που έχω τώρα είναι και τα 2 512gb.

• Like
Reactions: tiniakos
Πάντα μιλάμε αν αξίζει σε σχέση με το κόστος γιατί όσο πιο πολλά GB έχεις τόσο καλύτερα. Δεν τίθεται θέμα.
Οπότε η κουβέντα γίνεται για τα 50 ευρω διαφορά που ζητάει το 512.
Συγκεκριμένα έχω βρει μεταχειρισμένο το s24 ultra 512 GB αλλά με 22 μήνες χρήση (έχει υπόλοιπο εγγύησης 2 μηνες) και το ίδιο τηλέφωνο με 256 GB 50 ευρώ φθηνότερα αλλά με 3 μήνες χρήση (έχει υπόλοιπο εγγύησης 21 μήνες)
Το σίγουρο είναι ότι θα το κρατήσω 3-4 χρόνια τουλάχιστον.
Απλά επειδή έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου, δεν βγάζω πλέον τις πολλές φωτό, βίντεο.
Και τώρα που δεν θα έχω sd κάρτα, αναγκαστικά ούτως ή άλλως πρέπει να κάνω συχνά back up, γιατί αν χαλάσει το κινητό, τέλος.

Το 512. Ανεξάρτητα από την χωρητικότητα θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι πρέπει να κρατάς τακτικά backup. Με το πρόγραμμα smart switch της Samsung είναι πανευκολο στο PC σου. Και κάνεις και συγχρονισμό outlook επίσης.

Πάντα μιλάμε αν αξίζει σε σχέση με το κόστος γιατί όσο πιο πολλά GB έχεις τόσο καλύτερα. Δεν τίθεται θέμα.
Οπότε η κουβέντα γίνεται για τα 50 ευρω διαφορά που ζητάει το 512.
Συγκεκριμένα έχω βρει μεταχειρισμένο το s24 ultra 512 GB αλλά με 22 μήνες χρήση (έχει υπόλοιπο εγγύησης 2 μηνες) και το ίδιο τηλέφωνο με 256 GB 50 ευρώ φθηνότερα αλλά με 3 μήνες χρήση (έχει υπόλοιπο εγγύησης 21 μήνες)
Το σίγουρο είναι ότι θα το κρατήσω 3-4 χρόνια τουλάχιστον.
Απλά επειδή έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου, δεν βγάζω πλέον τις πολλές φωτό, βίντεο.
Και τώρα που δεν θα έχω sd κάρτα, αναγκαστικά ούτως ή άλλως πρέπει να κάνω συχνά back up, γιατί αν χαλάσει το κινητό, τέλος.
Αν το αδειάζεις συχνά πάρε το 256gb που είναι και σαν καινούριο....δεν θα έπαιρνα το 512gb με σχεδόν 2 χρόνια χρήσης, είναι ταλαιπωρημένο και η μπαταρία του είναι δεδομένο ότι θα την αλλάξεις αργά ή γρήγορα, ενώ το 256 πιθανότατα θα βγάλεις 3-4 χρόνια χωρίς αλλαγή μπαταρίας.

Μετά σκέφτομαι ότι και την μπαταρία να την αλλάξω, ένα 50αρικο θα κοστίσει, δεν χαθηκε και ο κόσμος.
Θα παω να δω το 512 απο κοντα κι αν είναι ταλαιπωρημένο (στις φωτο δεν φαινεται. Ειναι οντως σαν καινουργιο εξωτερικα), θα πάω για το 256

Μετά σκέφτομαι ότι και την μπαταρία να την αλλάξω, ένα 50αρικο θα κοστίσει, δεν χαθηκε και ο κόσμος.
Θα παω να δω το 512 απο κοντα κι αν είναι ταλαιπωρημένο (στις φωτο δεν φαινεται. Ειναι οντως σαν καινουργιο εξωτερικα), θα πάω για το 256
Την μπαταρία την αλλάζεις. Την μνήμη ΟΧΙ.
Την άλλαξα την μπαταρία εγώ στα 2 χρόνια σε επίσημο samsung μαγαζί (γλυφάδα). 60 ευρώ. Σιγά τα ωά.

• Like
Reactions: Sotiris
Τελικά πήρα το μοντέλο με τα 512 GB.
Για την ιστορία, το κινητό είναι το S24 Ultra και μετά το format, στο storage δείχνει να έχουν καταληφθεί 27 GB.
Βέβαια, δεν έχω περάσει τίποτα ακόμα. Ούτε καν update δεν έχω κάνει στις ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές.
Το καλό επίσης είναι ότι η υγεία της μπαταρίας δείχνει status 99%

Last edited:
Την μπαταρία την αλλάζεις. Την μνήμη ΟΧΙ.
Την άλλαξα την μπαταρία εγώ στα 2 χρόνια σε επίσημο samsung μαγαζί (γλυφάδα). 60 ευρώ. Σιγά τα ωά.
Πριν την αλλάξεις, έκανες κάποια διαδικασία ώστε να μην φανούν τα δεδομένα;

Πριν την αλλάξεις, έκανες κάποια διαδικασία ώστε να μην φανούν τα δεδομένα;
Μπα όχι. Απλα έκανα backup το οποίο δεν χρειάστηκε.
Πάρε backup και κάνε reset όλο το τηλεφωνο αν θες να σιγουρευτείς για τα δεδομένα σου.

Μην ξεχνάς ότι δεν ξεκινάς με 256 ή 512 όταν ανοίγεις το κινητό. Χειρότερα και από windows έχουν γίνει.
Εξαρτάται την εταιρεία. samsung το έχει παρακάνει. xiaomi , oppo , huawei είναι σχεδόν όσο λέει