Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

Ασε Γιαννη εφαγα κι αλλη φρικη.

Διαβαζοντας και για τους αλλους benq (1200, w7000 ) ανακαλυψα οτι ο w6000 εχει Color wheel speed 2Χ, και οχι 4χ που νομιζα. Επειδη δεν τον εχω δει και φοβαμαι το rainbow, πιστευω οτι με τα σημερινα δεδομενα ειναι ατυχης επιλογη μοντελου με 2χ τροχο.

Υπαρχει καποιος αλλος προβολεας οπου στην κατηγορια των 1600 ευρω να ειναι το ιδιο καλος (αν οχι καλυτερος) σε εικονα, μαυρο κλπ (και μαλλον μιλαμε για dlp, γιατι δεν θελω να με απασχολησει στο μελλον το θεμα σκονης στους lcd. )

Last edited:
Επιτελους, εχω ευχαριστα νεα (για μενα)

Ειχα σκαλωσει στο πανι και ενω ημουν ετοιμος να συμβιβαστω με ασπρο ματ και gain 1, σε ενα ξενο site το οποιο το βρηκα απο συμφορουμιτη βρηκα αυτο που μου προταθηκε για τον w6000

βουαλα... http://www.visivo.de/en/Electric-Sc...rast/Electric-Screen-Contrast-16-9/91935.html

Η συγκεκριμενη οθονη ερχεται στα:

Total Products (net): 234,00
plus VAT 19% Amount: 44,46
Total Products (gross): 278,46
Shipping cost 49,00

Grand Total: 327,46

Ειμαι ετοιμος να κανω μεσα στην επομενη εβδομαδα πλεον και την αγορα του benq w6000.

Εκτος κι αν μου πειτε οτι αργησα τοσο, που στα 1589 ευρω που τον βρισκω, υπαρχει κατι καλυτερο και φτου κι απο την αρχη.

Τα δεδομενα αλλαξαν.

Πλεον εχω παραγγειλει τον epson tw9000 και θα παιξει σε πανι 106-107 ιντσων.
Ψαχνω πλεον για ενα πανι (πιθανοτατα ασπρο με gain 1) με πολυ χαμηλη τιμη γιατι δεν θα μεινει φραγκο στο τελος.

Δινω μεχρι 300+- ευρω.

Ξερω οτι σε αυτα τα χρηματα δεν παιρνω κατι καλο και δεν ξερω αν ολα τα φθηνα ειναι πανω κατω τα ιδια οτι κι αν διαλεξω.
Το πανι θα ειναι ειτε φορητο σε τριποδο, ειτε μηχανικο/ηλεκτρικο αλλα σε βασεις/τριποδα που θα κατασκευασω εγω, οποτε δεν με νοιαζει αν θα ειναι μηχανικο/ηλεκτρικο/σε τριποδο.

Μεχρι τωρα βρισκω:

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10087481&cmicc=skroutz

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?cPath=149_142&products_id=19958

http://www.visivo.de/en/Manual-Wallscreen/Manual-Wallscreen-Pro/Manual-Wallscreen-Pro-16-9/36945.html (στα 290 ευρω αυτο με μεταφορικα αν θυμαμαι)

Ειμαι τελειως λαθος στις αναζητησεις μου. ? Γνωριζω τους κινδυνους περι ζαρων κλπ. Το θεμα ειναι οτι ισως στο (πολυ) μελλον ψαχτω για πανι με εντατηρες, ασε που καποια στιγμη θα μετακομισω και μαλλον θα αλλαξω πανι τοτε.

Οποτε για να κανω τη δουλεια μου , κανει οτι κι αν βρω. ? Να παρω το φθηνοτερο. ? Εχετε να προτεινετε κατι εσεις. ?

Απάντηση: Re: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

μια χαρα θα εισαι...
for the record ,o benq w6000 ειναι 4x....

Ναι ξαναψαχνοντας ειδα οτι τελικα ο benq εχει 4χ.

Μια χαρα θα ειμαι.....? εννοεις με οτιδηποτε κι αν διαλεξω αυτης της κατηγοριας πανιων της αγορας. ? Ολα μια απο τα ιδια. ?

βαζω 2 εικονες.
Η μια δειχνει το πλατος του καθιστικου, την αποσταση θεασης, (σε πανι που θα μπει μπροστα απο την τβ) το πλατος ενος πανιου 92" και το πλατος ενος πανιου 106" που θα επιαναν στον χωρο. Μπορειτε να δειτε και πως δειχνει στον χωρο μια tv 46". Επισης, η αποσταση θεασης 2,7 μετρα, γινεται 2,3-2,5 επειδη θα φανε χωρο και τα stand/τριποδα μπροστα απο την tv. Μπορω ομως να μετακινω και τον καναπε λιγο πισω για να βλεπω καλυτερα.

Στη δευτερη φωτο, βλεπετε την αποσταση πισω απο την πλατη του καναπε μεχρι την τραπεζαρια, οπου σε αυτο το κενο μπορω να τοποθετησω ενα stand με τον προβολεα απεναντι απο το πανι, οποτε εδω εχω ευελιξια. Φυσικα αν χρειαζοταν, θα μπορουσα να βαλω τον προβολεα ακομα πιο πισω (επανω στο τραπεζι, ή πισω απο το τραπεζι.)

Με βαση τη φωτεινοτητα των τοιχων, επιπλωσης, αποστασεων κλπ εσεις τι θα προτιμουσατε. ?

Ενα πανι 92" γκρι gain 0.8, ή ενα πανι 106" λευκο ματ gain 1. ? Φανταστειτε οτι ηταν ο δικος σας χωρος.
Τι θα επιλεγατε. ?

Last edited:
μιά ψιλοάσχετη ερώτηση. το καλοριφέρ λειτουργεί????? γιατί αν κατεβαίνει το πανί πάνω - μπροστά του θα πρέπει να είναι κλειστό και κρύο αλλιώς μπορεί να επηρεάσει το πανί ζάρες. ίδιο σετάπ έχω και εγώ και όταν έχει κρύο πέφτει προθέρμανση του χώρου.

και μια ψιλοάσχετη διαπίστωση. αυτή η βιτρινούλα για τα μοντελάκια μου θα είναι μούρλια. οσο για το αρτ ντεκο σαλόνι είμαι φαν.

Last edited:
To πανι θα τοποθετηθει σε τριποδο (ή 2 αυτοσχεδια "τριποδα", ενα σε καθε ακρη του στελεχους του πανιου) και θα βρισκεται μπροστα απο το καλοριφερ/φωτιστικο αμπαζουρ/ηχειο επιπλο tv.( 90 εκ μπροστα απο τον τοιχο)
Δυστυχως η ελλειψη τοιχου (εξ'αιτιας της tv) ηταν ο λογος που τοσο καιρο δεν εβαζα προβολεα. Αποφασισα αυτη την portable κατασταση με τα οποια μειονεκτηματα. (βαλε/βγαλε, το πανι που θα καλυπτει τα ηχεια κλπ)

Περιμενω γνωμες για διαστασεις/τυπο πανιου.

Τιποτα.
Θα βγαινει ο ηχος απο αριστερα-δεξια απο την αντανακλαση των τοιχων και θα εχω expand stereo. :jester:

Το παιρνω στην πλακα για να μην μελαγχολησω ξανα. Αν προσεξεις τις φωτο, δεν μπορω να τα μετακινησω αλλο.
Το δεξια, θα μπορουσα να το κανω swap με το pc που βρισκεται διπλα του και να το στρεψω προς το κεντρο του θεατη.
Με το αριστερο δεν γινεται τιποτε ομως. δεν μπορω να το μετακινησω κι αλλο στον πλαινο τοιχο, γιατι υπαρχει τραπεζακι, ασε που κι αν το εβαζα, το μισο θα μου το εκρυβε ο πλαινος καναπες.

Θα περιμενω να δω ποσο καταστροφικα αποτελεσματα θα εχω. Δυστυχως, λογω waf δεν μπορω να κανω τιποτε.
Αν μου επιτρεποταν, θα εβαζα την tv σε επιτοιχια βαση, και θα εβαζα υστερα το πανι επιτοιχιο. (υπαρχει ψηλα δοκαρι που θα βοηθουσε το πανι να βγει πιο εξω απο την tv)

Δυστυχως ομως, ουτε η τηλεοραση μπορει να μετακινηθει απο το επιπλο της. ενα σεμεν δεν θα ταιριαζε για να κρυψει το σημειο που πατα η tv στο επιπλο. (αντε βγαλε ακρη)
Με λιγα λογια, αν προσπαθησω να μετακινησω οτιδηποτε... :fight:

Εδω προσπαθουσα 1 χρονο να καταφερω να βαλω το htpc διπλα απο το ηχειο. Ευτυχως που το subwoofer εχει χωρεσει σε μια τετραγωνη τρυπα που διακρινεται τελος δεξια στη γωνια και ψιλο εξαφανιζεται.

Με λιγα λογια, ή ο προβολεας/πανι θα ειναι portable κατασταση και θα εξαφανιζονται στο τελος της προβολης, ή θα εξαφανιστω εγω με τον προβολεα και θα προβαλω στο...αυτοκινητο.

Οσον αφορα το πανι, σκεφτομαι ή 92" γκρι gain 0.8, ή 106" ασπρο gain 1 με την προοπτικη, κατι το eco, το καλιμπραρισμα, η πτωση λαμπας αργοτερα, να μην εχω τοσο θεμα στο bright του θεματος.
τωρα, για 106" και γκρι gain 0.8 το φοβαμαι, ειδικα στο 3d. (και gain1 γκρι, δεν εχει το visivo, και ξεχναμε φυσικα οθονες που πρεπει να πληρωσω πολλα για να βρω μαρκα με gain 1 γκρι)

Last edited:
Τελικα, η τελεσιδικη αποφαση παρθηκε για τον προβολεα και αυριο δινω προκαταβολη.
Επιλεχθηκε ο epson tw9000. Θα επελεγα τον ασυσματο, αλλα κατοπιν παροτρυνσης το καταστημα με απετρεψε απο την αγορα του λεγοντας μου οτι γνωριζει οτι υπαρχουν προβληματα με παρεμβολες που μπορει να επηρρεασουν την ομαλη ροη σηματος.

Διαβαζω σε γειτονικα νηματα για το πόσο φωτεινοι ειναι οι νεοι 3d προβολεις, και θα ηθελα πραγματικα αν καποιος εχει δει τον epson 9000 να με συμβουλευσει τι πανι να βαλω στις 106 ιντσες. λευκο ή γκρι. ? (το γκρι εχει 0.8 gain)

Δυστυχως ο χωρος δεν επιδεχεται επεμβασης (μαυροι τοιχοι, κουρτινες κλπ) και ο epson επιλεχθηκε και για το μαυρο του, το οποιο θα παει εντελως περιπατο στο σαλονι μου φοβαμαι.

Ο προβολεας σε eco mode σε κατασταση cinema θα φωτιζει πολυ στο σαλονι μου στις 106 ιντσες . ? (λευκο gain 1)

Ειλικρινα εχω πελαγωσει με το πανι. Αν εβαζα 92" θα εβαζα γκρι 0.8, αλλα τωρα δεν ξερω τι να επιλεξω. Βασικα δεν με φοβιζει μονο το 2d αλλα και το καταραμενο 3d. (με gain 0.8 μηπως δεν θα ειναι φωτεινο)
Πειτε μου σας παρακαλω εσεις που γνωριζετε απο νουμερα, μετρησεις κλπ κλπ τι να διαλεξω. ?

The Epson has the advantage here. No matter how we measure, the Epson is brighter. After normal best mode calibration, the Epson Home Cinema 5010 comes in at 630 lumens compared to only 442 lumens for the PT-AE7000. That makes the Epson 42% brighter.

3D Brightness: Epson HC5010 vs. Panasonic PT-AE7000

Not so clear cut here. The Epson has two modes - 3D Cinema and 3D Dynamic. The Panasonic, on the other hand allows you to use your settings for any of the 2D modes - for 3D.

Considering one loses a good 75% of brightness, the Epson really does have an advantage if you want to run 3D based on a 6500K grayscale calibration, you won't have a whole lot to work with with the Epson, and even less with the Panasonic. I've been saying since last year, that if you really want to watch 3D on anything as large as a typical 100" screen, 600 to 800 lumens (2D measurment) s is going to leave you wanting more brightness.

Από εδώ:

http://www.projectorreviews.com/projectors/pt-ae7000_vs_Epson_HC5010/image.php#brightness3d

Βοηθάει καθόλου?:rolleyes:

Το calculator λεει για τον επσον οτι αν τον βαλω σε αποσταση 3.37 μετρα με zoom 2χ σε πανι 106" με gain 0.8 θα δωσει 90 Nits.
Επειδη αυτα θα πεσουν κι αλλο σε cinema mode (και μετα απο καλιμπραρισμα/πτωση λαμπας) θα ειναι αρκετα στο 3d που θα πεσουν κι αλλο. ?
Πως να βγαλω ακρη. ?

Εχω το πλεονεκτημα να μετακινω τον προβολεα, αρα να αυξομειωνω τη φωτεινοτητα, αλλα δεν ξερω αν οι μινιμουμ μαξιμουμ αποστασεις για πανι 106 φτανουν για το 0.8 gain.
Δεν μπορω να υπολογισω τα τελικα nits αφου δεν ξερω τι θα δωσει σε eco, cinema, 3d mode. το projection calculator δεν βοηθα σε αυτο.

Last edited:
Το calculator λεει για τον επσον οτι αν τον βαλω σε αποσταση 3.37 μετρα με zoom 2χ σε πανι 106" με gain 0.8 θα δωσει 90 Nits.
Επειδη αυτα θα πεσουν κι αλλο σε cinema mode (και μετα απο καλιμπραρισμα/πτωση λαμπας) θα ειναι αρκετα στο 3d που θα πεσουν κι αλλο. ?
Πως να βγαλω ακρη. ?

Εχω το πλεονεκτημα να μετακινω τον προβολεα, αρα να αυξομειωνω τη φωτεινοτητα, αλλα δεν ξερω αν οι μινιμουμ μαξιμουμ αποστασεις για πανι 106 φτανουν για το 0.8 gain.
Δεν μπορω να υπολογισω τα τελικα nits αφου δεν ξερω τι θα δωσει σε eco, cinema, 3d mode. το projection calculator δεν βοηθα σε αυτο.

Τα καλιμπραρισμένα 630 Lumens (όπως τα υπολογίζει το projector reviews) μας δίνουν 67 nits σε πανί 105' με gain 1. Επομένως, υπολόγιζε για 3D στην καλύτερη τα μισά. Άρα, no grey...

Re: Απάντηση: Αγορα βιντεοπροβολεα και πανι (αρχαριος/αποριες)

...Δεν μπορω να υπολογισω τα τελικα nits αφου δεν ξερω τι θα δωσει σε eco, cinema, 3d mode. το projection calculator δεν βοηθα σε αυτο.

Δοκίμασε κι αυτό:
www.eliteprojectorcalculator.com
by coderguy